Hirdetés
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Logitech Z906
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok! Több mint 3 év után lecseréltem az 55"-os Lg b7 tévémet egy 65"c1-re. Ebben a több mint 3 év használatban volt minden ps4,ps5 játékok Hbo go, netflix,youtube hasznalat, tv adások. Semmi beégés nincs. Ezt csak azért irom le mert ennyi idő használat azt hiszem már bőven elég ahhoz hogy véleményt tudjak mondani a témában. Szóval szerintem ettől nem kell nagyon parázni. Gondolom a most vásárolt C1 pedig még jobb lehet ebből a szempontból. Nekem mondjuk a pixel eltolas a B7-en vegig be volt kapcsolva és ez igy lesz a C1-en is + itt mar van ugye logo dimming is amit szintén használni fogok. Gondoltam leirom a tapasztalataimat mert ugyis mindig visszatér a beégés kérdése.
-
privacy99
senior tag
válasz
szasanyi #65716 üzenetére
Én ezt a múlt héten játszottam itt le, akkor végülis arra jutottunk, hogy én vagyok a hülye, mert minek akarok én olyan színeket látni, amit a tv tud, a színhelyes beállítás a jó (ami számomra szürkés/barnás, fakó, sötét), és ha kihasználom a tv tudását, akkor be is fog égni. Komolyan elgondolkodtam egy QLED cserén, aztán rájöttem, hogy a tökéletes fekete és tökéletes színek itt vannak a nappaliban, nem fogom visszacipelni a tv-t és rendelni egy másikat..
A tv adást én automata OLED fényerőn és világos szakértői módban nézem, kb. minden más (netflix, plex filmek, youtube) hdr-ben, vagy Dolby Vision-ben megy, az meg jól meghajtja a panelt, olyankor tök mások a beállítások, áll leejtős a kép, így nekem már oké, nem érzem, hogy vissza van fogva a tv. Ha meg ennyitől is beég, akkor így jártam, 3 évesen el kell adni, amikor lejár a gari.
-
privacy99
senior tag
válasz
Pro Koryak #65402 üzenetére
Igen, de jobb esetben az olcsóbb ips színei nem lesznek olyan jók, mint az OLED színei, a feketéről nem is beszélve, ami kiemelt színeknél még szembetűnőbb. Na mindegy, most átraktam világos szakértői módba, úgy olvastam, hogy ez a legpontosabb. Meglátjuk milyen lesz. Egyébként szerintem túl van aggódva ez a beégés, legalábbis RTINGS és egyéb oldalakon számos teszt után arra jutottak, hogy nagyon extrém körülmények kellenek hozzá, általános használattal szinte esélytelen.
Én Plexen keresztül filmeket nézek rajta, napi 2-3 óra tv adás változó csatornákon, illetve Youtube mindig más tartalommal, szerintem így még Élénk módban sem égne be. A fényerőt is mondták itt páran, mondjuk azt nem tudom, hogy miből gondolták, hogy maxon nézem, automata energiatakarékosban van, úgy láttam, hogy kb. 2-szer ekkorára is lehet állítani a fényerőt.
-
privacy99
senior tag
válasz
Pro Koryak #65367 üzenetére
Háát, szerintem az oled demo videókat nézni tátott szájjal a végtelen kontraszt, és rikító színek miatt eléggé jó, sőt, az oled tudásának a csúcsa gyakorlatilag. Alap beállításokkal rettegni, hogy beég.. na arra felesleges az oled.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
privacy99 #65364 üzenetére
A kommentjeid alapján én is azt javasolnám, hogy állj el a vásárlástól, és próbálj be egy csúcs samsung-ot. 580-ból kijön a 65qn90a és ott mehet a túlszaturálás orrbaszájba, nem fog beégni nem fog degradálódni a szín, és még a fényerő is 2x ki tudja égetni a szemed ha arra van igény HDR-ben.
Más téma
Na nekem hétvégén megjött az új oled48c12, az előzőtől elálltam vertical banding meg 1db pixelhiba miatt (plusz az a 20K amivel olcsóbb lett 1héten belül), és mondhatom hogy piszkosul megérte, nagyságrendekkel jobb kijelzőt fogtam ki most a második vásárlással
#64262RebelfFr3eWar#64261 Köszi Rebelf, igazad volt hogy te visszaküldenéd, mert én is visszaküldtem, még ha jópofizásból próbáltál ironizálni -
törölt tag
válasz
MeSserke #65334 üzenetére
Én programozásra biztos, hogy nem vennék OLED tévét, főleg nem 55-öset.
Napi 6-8 vagy több órában statikus elemek, az sok. Az eddigiek alapján az látszik, hogy pár év és elkezdhet "beégni". Az 55" pedig íróasztal mellé szerintem nagy (főleg a magassága miatt) és ilyenre pixeles is.
-
MeSserke
csendes tag
Sziasztok!
Jól kitaláltam magamnak, hogy vennék egy OLED TV-t és mivel nem vagyok jártas a technológiában, gondoltam kérek tőletek útbaigazítást. Meg is írtam a hsz-em a TV-s topikba, de előrelátón átirányítottak ide, mert specifikusabb ez a topik.
Azt már több helyen is olvastam, hogy OLED55A13LA-t nem érdemes venni, nem jó az elektronikája. A OLED55B13LA már jó megoldás lehet, meg persze innen feljebb is (bár úgy tudom, a C-G modellek már nem annyival jobbak, mint amennyivel drágábbak).
Mivel munkára is (programozás) szeretném használni a TV-t, kicsit félek a "burn-in"-től. Ma még tényező a pixel beégés ilyen használat mellett?
Szerintetek fog még lemenni a TV-k ára az őszi árakhoz képest? Gondolom a Ft árfolyam miatt, de megugrottak most az árak és agyalok azon, hogy a karácsonyi leárazásokat érdemes-e megvárni vagy már sosem lesz semmi olcsóbb, mint most.
-
privacy99
senior tag
Akkor ez most komoly, hogy ha a C1 OLED-et élénk képüzemmódban használom, akkor beég? Mert ha igen, akkor ez egy teljesen életképtelen technológia. Minek teszik akkor bele egyáltalán?
Alap beállításokkal igazából nem is értem, hogy mi értelme oledet venni, azokat a színeket az 5 éves belépő szintű IPS LG tv-m is tudta. Pont azért van élénk beállításon, hogy a színek brutálisak legyenek. Amikor nézek egy filmet, akkor engem nem a valóság érdekel, hanem olyan képi világ, ami valójában nincs, mint ahogy a filmek 95%-a is kitaláció, és sosem történhet meg.
Persze ez személyes vélemény, nem szeretnék megsérteni senkit.
Érdekes, hogy néha előkerül, hogy ez a beégés túl van tolva, nem is annyira jellemző, a Samsung lejárató kampánya stb., aztán valahogy mégis kiderül, hogy mindenki retteg tőle, a tv is már pár mp üresjárat után beteszi a képernyőkímélőt, amit mozgat össze vissza, meg tele van mindenféle védelmi funkcióval.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
hitman, #65296 üzenetére
Nézheted azt is, de ha a valósághoz közeli színeket szeretnél + nem akarod beégetni, akkor a pl. tesztekben ajánlott képmódokat/beállításokat használod.
Én mondjuk nem értem, mi a jó a rikító/virító képben, lehet az éleket is elmossa, akkor jöhet még hozzá a plusz élesítés. Szerintem fárasztóbb is a szemnek. -
Pro Koryak
addikt
válasz
GuruZone #65201 üzenetére
+ #65206 hitman, + #65222 Kuter
Igaz, mindenki olyan virító, rendellenes képet néz, amilyet akar.
Nálad már beégés is van, és valószínű az Élénk képmód + maximális OLED fény is segített ebben nem kizárólag a játék.
Itt is le lett írva párszor, az állandó magas SDR fényerő az oled egyik legnagyobb ellensége.
Persze cserélteted gari vége előtt, de ha kiderül hogyan használtad =Aki ilyen képmódokat használ, ha kinéz az ablakon ott hogyan tekeri fel a fényerőt, színeket ... stb?
Ha veszel egy autót, azt is csak 4000 felett pörgeted, mert jobb hangja van?
-
Zafi
tag
válasz
wolfattila #65164 üzenetére
Nekem is hasonló gondolataim vannak az lcd-vel kapcsolatban! Lehet bevállalom a beégést, már ha tényleg be ég!
-
Bossi
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a TV mennire mondható jónak LG OLED55A13LA 55 az OLED-ek között?
QLED és OLED között variálok ugye az OLED esetében a beégés ami visszatart.
köszönöm. -
HaKo
aktív tag
Sajnos még nem találtam semmit. Engem a kisebb modell érdekelt (A8G). MM-ban megnéztem mindkettőt, így nem néztek ki rosszul az a demo ami ment rajtuk nagyon szép volt. De nem mondanám magam hozzá értőnek szóval.. ki tudja
Ezt a tesztet találtam :
https://www.techweekmag.com/reviews/tv/hisense-a9g-review/
A kisebb modellről még ennyit sem. Illetve ami felmerült bennem, ki tudja a Hisense hogy kezeli a beégést meg az ilyesmi hibákat amiket az LG panelcserével orvosol.
Én úgy döntöttem egyelőre kivárok az OLED vásárlással, az idő nekem dolgozik . -
Jakesz
addikt
válasz
KnicksFan #64911 üzenetére
Ez függ attól, hogy sötétben vagy világosban nézed-e. Ha sötétben, akkor vidd lefelé a szintet addig, amíg még nem lesz rosszul látható számodra. Teljesen sötét szobában ez kb 15-20-as oled fényerő. Világosban pedig állítsd arra a legalacsonyabb szintre, ahol már rendesen látod a részleteket. Tehát, ha a beégés kockázatát akarod minimalizálni, akkor mindig a lehető legalacsonyabban legyen. De én főleg sportnézésre nem oledet használnék, egyrészt mert nem kell feketét megjelenítenie, másrészt sportnál a mozgásmegjelenítés a legfontosabb, amiben van jobb az olednèl, harmadrészt pedig pont a beégésveszély és a vele járó aggódalom és tévebabusgatás miatt.
-
KnicksFan
csendes tag
Sziasztok! LG Oleden (C1) HD (főleg sport) csatornáknál milyen mértékű Oled fény ajánlott, hogy a lehető legkisebb esélye legyen a beégésnek? A sport képmódnál 100-ra volt állítva. Köszönöm.
-
Zola885
csendes tag
Kedves fórumtársak!
OLED tv vételén gondolkodok, egyedül a beégés esetleges veszélye miatt vacillálok még.
A felhasználási szokásaim a következők:
- csatornák: szinte kizárólag sportra. heti 3 nfl meccs (két oldalon logók, és eredményjelző középen) - kb. heti 6 óra
forma-1 nagyjából kéthetente. nba márközések heti egy.
- filmek/sorozatok: feliratot nagyon gyakran használok. ahol lehet szürkére állítom, illetve félhomályosra (netflix)
- játék: nincsSzerintetek mekkora esélye lenne egy beégésnek? (természetesen oled fényerőre figyelve, illetve a megfelelő opciók bekapcsolása, amik a beégések ellen vannak). A kiszemelt vétel a philips 805.
Köszönöm előre is a válaszaitokat!
-
alaves
addikt
válasz
Bugarov #64825 üzenetére
Nem. Az OLED754-en pl. ez a funkció is beépített, nem kikapcsolható (mint a pixeleltolás) és ahogy látom kb. azonos a C1 'magas' állásával (ASBL is kb olyan). + 12 folyamatos üzemóra utáni figyelmeztető ablak (4 óra utáni komp. szükséges) és ha nem kapcsolod ki, akkor még 2 óra után (most már tényleg ki kellene kapcsolni).
Most ahogy írok (C1 éppen magas állásban) az ASBL veszi le szépen a fényerőt és a felhasználók képei körül szépen látszanak a foltok, a szövegek környezetében kb. akkora a folt mintha lenne egy sor felette és alatta, mellette pedig 2-3 betűnyi.
Ha úgy lenne, ahogy írod az OLED754-en 8600 üzemóra után lennének legalább alig látható beégésnyomok. -
Celtis
veterán
válasz
hm_guesswho #64771 üzenetére
A pixel eltolás kutyagumit sem ér. Az 1-2 pixelnél szélesebb, vastagabb kép elemek nagy része továbbra is folyamatosan terheli a pixeleket. Legfeljebb arra jó ez, hogy a beégés kontúrja elmosódott legyen.
A statikus részek felismerése és halványítása sokkal hatékonyabbnak tűnik. -
alaves
addikt
válasz
Jackie_Chan #64766 üzenetére
LG beégés esetén is garanciálisan cserél kijelzőt. Általad írt felhasználásnál is elkerülhető a beégés: képernyő mozgása: be, logó fényerejének beállítása: magas, OLED fénytől függően 1 órás pixeltisztítás futtatása ~500-800 üzemóránként (utóbbi csak az én javaslatom).
-
hm_guesswho
tag
válasz
Jackie_Chan #64766 üzenetére
Ha minden igaz, akkor a kép folyamatosan "mozog" akár csak 1-2 pixelnyit is, ami pont elegendő ahhoz, hogy ne alakuljon ki beégés, mert mindig változik a pixel színe. Ráadásul nem is lehet szabad szemmel látni ezt a "mozgást".
-
Jackie_Chan
senior tag
Srácok!
Az összefoglalóban ez szerepel:
" esetleg rengeteget játszik a televíziót használva kijelzőként (kontrasztos statikus HUD-al), azoknak talán inkább az LCD technológiájú TV-k ajánlottak, amennyiben félnek a beégés kockázatától, mely ilyen típusú használat mellett valós veszély lehet."Ez mennyire állja meg jelenleg a helyét. Teszem azt a c1-es esetén?
Én most vennék 65"os C1est és most így elbizonytalanított.
Azért nekem van olyan nap mikor 8 órát tolom a Ac Valhalla-t teszem azt.A nemsokára megjelenő Elden Ringről nem is beszélve.
Mennyire kell a beégéstől még tartani?Illetve arra vonatkozik a garancia? -
Elektrosokk
veterán
válasz
AsheN1 #64681 üzenetére
"A Mall.hu nekem azt írta e-mail-ben hogy bolti garancia van náluk az LG Oledre, de nincs rá gyári garancia. Ehhez kapcsolódóan váltottam chat-en üzenetet az LG-vel:
- Jó napot kívánok! LG OLED tévével kapcsolatos kérdésem lenne. Amennyiben az eladó webshop vállal bolti garanciát a tévére, de nincs rá gyártói garancia, mert nem hivatalos viszonteladói partnere a webshop az LG-nek és 3 éven belül beég a kijelző, akkor az LG kicseréli a kijelzőt ha a vásárló bejelenti Önöknél a meghibásodást?
- Pénzért igen, de nem ingyen.
- Értem. Köszönöm szépen.
- Gyári garancia esetén garancia időn belül van ingyenes javítás
- Értem. Köszönöm."így érti.
-
KnicksFan
csendes tag
A Mall.hu nekem azt írta e-mail-ben hogy bolti garancia van náluk az LG Oledre, de nincs rá gyári garancia. Ehhez kapcsolódóan váltottam chat-en üzenetet az LG-vel:
- Jó napot kívánok! LG OLED tévével kapcsolatos kérdésem lenne. Amennyiben az eladó webshop vállal bolti garanciát a tévére, de nincs rá gyártói garancia, mert nem hivatalos viszonteladói partnere a webshop az LG-nek és 3 éven belül beég a kijelző, akkor az LG kicseréli a kijelzőt ha a vásárló bejelenti Önöknél a meghibásodást?
- Pénzért igen, de nem ingyen.
- Értem. Köszönöm szépen.
- Gyári garancia esetén garancia időn belül van ingyenes javítás
- Értem. Köszönöm. -
hitman,
őstag
sziasztok
Nagyon érik a 48-as 806 os Philips.
Abba is benne vannak a beégés elleni funkciók mint a C1- ben?
C1 lenne jobb nekem a központi talp miatt de most elég jó áron tudnék új 806-ot. -
P1eTr0
aktív tag
válasz
Pro Koryak #64112 üzenetére
Jelenleg csak filmre, de később jöhet konzol is.
Tudom, hogy a JZ1500-as széria is megkapta az EVO panelt. A kettő között minimális különbség van, ez a hír témájában volt kivesézve.
Már csak a beégés a kérdés, ha egyáltalán van ilyen probléma... Persze nem extrém használat mellett.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Lassanként körvonalazódik bennem, hogy mit is szeretnék venni. Ráadásul most van 1-2 akció, ami jó is lehetne nekem.
Jelenleg 2-3 lehetőség között vacilálok. Az egyik egy 65"-os LG, a másik egy 65"-os Panasonic. A LG az lehet C1/G1, a Panasonictól a JZ2000-et néztem (igen, mindkettőnek van ára..., de utóbbinak már beesett 6 számjegyűre).
Ami az LG esetében bizonytalanságomra ad okot, az a HDR szabvány. LG-nél HDR Plus van, a Panánál pedig HDR10/HDR10+. Ez a különbség nem tudom, mennyit számít. Sajnos összehasonlító infókat nem találtam.
A JZ2000-es mellett szól, hogy panel ebben EVO-s van (tudom, a G1-ben is). Amúgy a Pana esetében is van beégés elleni védelem? Erről keveset olvastam itt a témában és ettől egy picit tartok (bár tudom, nem feltétlen kell).Amit nem tudok és bizonytalanná tesz a Pana esetében, hogy nem ismerem a garanciális "dolgaikat" azokban az esetekben, amiket pl. a fórumon láttam LG TV-k esetében...
A másik kérdés, hogy most a Panasonic bejelentett 1-2 dolgot a TV gyártásuk kapcsán, ez nem tudom, mennyire befolyásolja a megvásárolt készülék támogatását. Abban biztos vagyok, hogy újabb streaming szolgáltatások nemigen lesznek majd a készüléken.
Valakinek van tapasztalata már ilyen tévékkel? Minden észrevétel, vélemény érdekel, amit előre is köszönök!
A Panasonic azért került a képbe, mert jópár éve használok egy plazmát és minőségre sosem volt panaszom. Igen, az "okos" része gyengébb, de az nem zavar.
Amúgy nekem a film az első, de tervezem a konzolt is majd egyszer. -
wallace 234
őstag
válasz
Rebelf #63774 üzenetére
Ha nem tenné az Lg ezt a panel csere dolgokat, akkor már elég komoly gondjaik lennének! Főleg amerikai piacon, ahol azért elég könnyen lehet pert indítani, hogy ezt nem mondták el időbe címszóval. Így az Lg előre ment a dolgoknak. És ameddig ez nekik megéri cserélik a panelt. Igazából lehet, hogy sokkal több beéget panel van, de ahogy korábban lett írva, van aki észre se vette. Szóval így bőven jól jár, ha pár darab panelt cserélnek. Ill a szervizt is fenntartják. Majd ha nem éri meg, egyből jönnek a kifogásokkal!
-
wallace 234
őstag
válasz
Chaser #63765 üzenetére
Oled égbe a színszürő csak, le bontja fehér szint a 3 alap színre! Lcd nél valóban a fehér ledek idővel, el kezdenek sárgulni. Ezért a Qlednél már kék ledet használnak e célra! Így jóval tartósabb a led. Igen lcd régen képes volt, ilyen beégésre, nálam nem is egy volt ilyen. De ma már eléggé extrém kínzás kéne ahhoz, oled előbb feladná!
-
Chaser
legenda
válasz
alaves #63762 üzenetére
a pixel eltolásnál én bátran kijelentem hogy nem vélelmezés, hanem 100% hogy csak "elodáz" bizonyos dolgokat
annyit tesz, hogy próbálja a ledeket egyenletes terhelésnek kitenni, se többet se kevesebbet, illetve a tartós statikus tartalmakat így némileg dinamikussá teszi
ettől független az x használati idő ugyanúgy beégést/kiégést eredményez
valaki találóan kiégésnek hívta, és valójában tényleg az
öregszenek a led-ek, idővel csökken a fényerejük, és ha tartósan ugyanazt a terhelést kapják akkor "beég" - gondolom nem mega a fehér oled, hanem előtte a szűrő -
azt tegyük hozzá, hogy egy lcd is öregszik csak nem olyan mértékben, benne a led-ek szintén, és bármikor meghalhat az is ( : - a ccfl csöves régei megoldásoknál nagyon látványos tudott lenni a dolog és sokszor viszonylag gyorsan is 5 éven belül -
nekem viszont ekkora élményt egyik megjelenítő sem adott, vannak a technek hátulütői de bőven kárpótol az élmény
tegnap megnéztem az "új" gears5-öt, azért új, mert lcd-n köszönőviszonyban sem volt a látvány azzal amit tegnap láttam ( : -
alaves
addikt
Lehet, hogy olyan egyszerű a működés ahogy írtad. Akkor hetei-hónapjai vannak az OLED754-emnek, mindenképpen beég ezzel a terheléssel. Akkor ez az utolsó OLED-em, jöhet majd a QN95 vagy a QD-OLED. A pixeleltolás kapcsán is vélelmezték, hogy csak elmaszatolja a kifakulást, a Philips pedig még megtoldotta néhány pixellel az eltolás mértékét.
Na, majd meglátjuk mi lesz... -
wallace 234
őstag
válasz
Dealer95 #63734 üzenetére
C7 be is van pixel eltolás! Csak logó védelem nincs 😉 de valóban vannak olyan panelok, amik egészen jól bírják! Vannak minőségi szórások, ezért is cseréli az lg a beégés miatt a panelt. De idővel elő jönnek a problémák, ez ilyen technológia! Lehet késleltetni, oda figyelni. Pixel frissítést tolni neki! Sokféle tanács van, de mivel nincs egyforma panel, így mindenkinél más lesz. Van aki 5 év után se tapasztal hibát, de van aki 2 év alatt nem egy panelt, fogyasztott el.
-
Dealer95
őstag
válasz
wallace 234 #63709 üzenetére
Ez egy régi széria, jóval kisebb alpixel mérettel, mindenféle pixeleltolás és egyéb élettartamnövelő rásegítés nélkül.
Ha ez nem égett be 1 év alatt, akkor az újabbaknak sem lenne szabad 2-3 év alatt beégnie.Erre akartam célozni csak.
-
wallace 234
őstag
válasz
Vhiktor #63711 üzenetére
Igen van ilyen is! Hogy nem veszik észre, mert nem is keresik! Csak ha valaki szól! Ez akkor ciki ha már nincs garancia! LG egyenlőre cseréli a beégést, gyári hibaként kezeli. Nekem ezt írták annak idején! Panel csere után újra indul a garancia, mivel fődarabot cseréltek. Itt a topikba is írták ezt, hogy új panelt kaptak és újra indult a garancia! Beégés extrém használat ill lehet panel hiba miatt is lehet. Ahogy fentebb írtam, el kezd degralálódni, amit egy darabig tudnak kompenzálni, de idővel már nem.
-
rtibi
tag
Ha cserlik a panelt újra akkor újraindul a 3év gari?Mert akkor 2.5 év után direkt beégeti valaki és utána megint van 3 év ingyen garija az új panelra.Nem mintha ezt akarnám csinálni csak érdeklődöm.
-
Vhiktor
Topikgazda
Fórumot olvasgatva én úgy látom, hogy az LG cseréli, már ha a tulaj egyáltalán foglalkozik vele.
LG nagyon nyomja, hogy a beégés már a múlté, úgyhogy szerintem azonnal cserélik amíg garanciális a készülék.Hogy kerek legyen a történet, foglamam nincs, hogy használták a készüléket, általában azt vettem észre, hogy legvilágosabb, legdinamikusabbb képmódban max fényerővel. De, hogy milyen tartalommal hajtották azt nem tudom.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #63709 üzenetére
Én láttam már CX-et és C1-et is beégve, igaz amíg nem szóltam addig a tulaj nem látta, akárhogy is nézte.
-
S@c@
őstag
Ne általánosíts, szerintem azért elég sokáig kell nyomni, hogy beégjen. Meg nem tudjuk milyen beállítás volt a kollégánál. Ráadásúl azok régebi panelek, kevésbé fejlett elektronikával.
Ha meg ég a ház akkor ha jól tudom az LG házhoz jön és kicseréli ingyen. (Ha tévedek akkor majd szólnak a többiek)
-
hakydakillah
senior tag
Jártam azon kívül 3 helyen, mindenhol feljebb ment. Az egyiken az eladó maga mondta nem érti mi ennek az oka. Mondtam is neki, hogy én sejtem
Aztán elkezdett lebeszélni az oled-ről, hogy vegyek inkább neo qled-et, az sokkal jobb. Oledet csak akkor vegyek, ha csakis este nézek tvt, azt is naponta max 30-60 percet. Valamint filmezésre alkalmas, gamereknek beégés miatt nem ajánlott.... Csak lestem végig hogy wtf... -
Methox91
junior tag
3 éves lg oled b7 mennyit érhet használt piacon? Nincs beégve , és még van rá lg féle 2 év '' gondoskodás '' garancia .
-
alaves
addikt
válasz
Dragonhunter #63193 üzenetére
Az OLED evo kijelző inkább fejlesztés, mint marketing, de még drágább mint a 'standard', ezért van a csúcsmodellekben (LG G1, Sony A90J, Panasonic JZ1500-2000, Philips OLED936). Beégéstől már nemigen kell tartani a védelmi rendszer miatt (pixeleltolás, logó fényesség csökkentés [HUD is], ASBL/ABL). Játék 'pause' esetén az ASBL pár perc alatt 0 alá csökkenti az OLED fényt és a képernyőkímélő is bekapcsol. Világos (közepesen árnyékolt) szobában is elég a fényerő.
Bátran vegyél OLED-et, ne hagyd magad eltántorítani. -
ricsip
addikt
válasz
Dragonhunter #63191 üzenetére
Ja, a kérdésedre meg b@sztam válaszolni!
Én nem játszok rajta. A beégés ellen amit tudsz és kell is tenni, hogy bekapcsolod a logo védelmet "low"-ra, és a pixeleltolást is engedélyezed. Elvileg gyárilag mind2 on, de érdemes leellenőrizni. Illetve ha nincs engedélyezve, érdemes azokat a védelmeket is bekapcsolni, h. változatlan kép esetén (pl. filmlejátszást megállítom) 2-3 perc után halványítsa el a képet, további 2-3 perc után meg átkapcsol fekete screensaverre. Nem tudom játéknál ez működik-e egyáltalán, mert a filmlejatszás szünetelést le lehet informálni a tv-nek szerintem hdmi cec-nek vmi varázsszóval. De játék esetén ha rádjön a cifrafosás és fél órát a klotyón vagy, miközben áll a játék, na ezt nem tudom hogyan tudja detektálni a tv.
Ja, az LG használati utasítása egy kalap szar, 140 oldal, látszólag magyar SZAVAK vannak benne, de hogy nem magyar NYELVŰ az biztos. Elmagyarázni mit miért van meg hogy működik arra teljességgel alkalmatlan. Szóval majd mászhatsz az internetre/jutubra, ha érteni akarsz bármit abból a milliónyi dologból, amit amúgy a tv tud. -
Dragonhunter
újonc
Sziasztok!
LG tv vásárlása előtt állok.
A kiszemeltem egy LG OLED65G13LA modell lenne.
Ez egy 2021-es tv oled Evo panellel..
Szeretném játékra ( Ps5) és filmezésre használni..
Esetleg kérhetnék tapasztalatot és véleményt a tv
-vel kapcsolatban?
Játék miatt hajlamos a beégésre?
Sajnos még nem volt LG tv a tulajdonomban ez lenne az első.
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv -
m.martin
csendes tag
válasz
Sidorovich #63109 üzenetére
Igen, engem is ez csábít benne a legjobban, hogy mindent tud ami az új konzolokhoz kell.
És igen, én is tartok a beégés problémától egy kicsit a HUD miatt , de mondjuk nem mindig ugyanazokkal játszok, így remélem nem lesz gond.
Nálam egy fali konzolra lesz felszerelve, így a talp részét eltudom kerülni.
Vagy C1 lesz vagy a Sony A83J. -
Sidorovich
senior tag
válasz
m.martin #63107 üzenetére
Én 1,5 hónapja vettem és használok egy 55-ös C1-et PS5-el és Series X-el is. Nekem eddig nagyon tetszik, gyakorlatilag mindent tud amit az új konzolok igényelhetnek, még a Dolby Vision-t is 4K 120 Hz mellett (az más kérdés, hogy Xbox-on Orin kívül más játékot nem tudok ami 4K mellett 120 FPS-el menne
).
Hosszú távon max a játék HUD beégésétől tartok egy kicsit a 100-as HDR fényerő mellett, de igazából max 100-150 órát játszom ugyanazzal a játékkal (de már az is kirívó), aztán cserélődnek, ezért talán nem lesz gáz. Szerintem nyugodtan vedd meg, szinte biztosan nem fogsz csalódni.
Egy dolog ami idegesített az a talpnak az összeszerelése, de szerencsére csak 1x kell összerakni, illetve a távkapcsolón az elemtartó rekesz fedele nálam kicsit lötyög. Ennyi pénzért szerintem elfért volna egy háttérvilágítás is a kapcsolóra, nemhogy ne legyen tökéletes az illesztése.
-
Jakesz
addikt
Nem mindenki áll úgy a dologhoz, hogy megvesz egy drága tévét, aztán ha 1-2 év után tönkremegy, akkor megvonja a vállát, és már veszi is a következőt. A garancia meg nem szentírás beégés terén, hogy 3 évig nyugodtan mehessen a 100-as oled feny, mondván úgyis kicserélik...
-
Pro Koryak
addikt
válasz
fojtviki #63077 üzenetére
Érdekes lenne 65cx 420e-ért, max. valami bolti demo darab egy kis beégéssel megfűszerezve.
#63074 bexinho23
Azért csak így bemondásra, ész nélkül ne állj neki, nézd meg tesztképekkel, videókkal van-e valami probléma.
Érdekes, vásárlás előtt mindenki hetekig kérdezősködik itt, ha megvan a tv akkor meg az első hsz-re már ugranak is. -
Sidorovich
senior tag
válasz
Pro Koryak #62774 üzenetére
Köszi.
Azért azt érdemes megjegyezni, hogy ez 2 generációval régebbi a mostaninál (ami nekem is van): C1
Továbbá a hozzászólás szerint 500 órát játszott ugyanazzal a játékkal. Ilyen esetben lehet, hogy a játék HUD be tud égni nagy fényerőn, de szerintem még ez is egyedi eset jó eséllyel hibás panellal. (+ szerintem elég gáz, tekintve hogy az LG is "gamer" TV-ként reklámozza az OLED-eket: https://www.lg.com/hu/oled-tv/2021/gaming?cmpid=2021)
Hónapok óta olvasom a fórumot mióta OLED tévé vásárlásán kezdtem gondolkozni, és ezt az egy esetet olvastam beégéssel kapcsolatban.
Nekem eddig a legtöbb órám a Horizon Zero Dawn-ban van, 70 óra, de mindjárt a végére érek és utána másik jön. Továbbá esténként filmeket is szoktunk nézni rajta, párom is játszik más játékokkal, tehát elég változatos a tartalom.De igazából majd az idő eldönti, ez az első OLED tévém, nappaliban használjuk nem elalvás előtt ágyból nézve, ezért nekem a 80 alatti fényerő egyszerűen kevés. Majd párhavonta megnézem a tesztvideókat és beszámolok róla, hogy tapasztaltam-e bármi beégést.
-
freemanone
addikt
válasz
ReFleXx #62824 üzenetére
Nem kifejezetten ellenes, de a kézit nem futtatom szándékosan, a kicsi fut napi 1x, nagyritkán 2x. Majd a következővel lehet változik ez a véleményem.
Egyelőre beégésnek nyoma sincs.
Végig desktop, rengeteg home office mellett. Azért kipörgött ezen már HL Alyx, Cyberpunk, Red Dead, AC Valhalla, It takes two, a teljesség igénye nélkül. Sorozatok, filmek... napi használatban van vegyes tartalommal, de 60% desktop és munka.ECO mód OLED screen saverek mind mind ki van kapcsolva. Kb 1000 óra körül kapcsoltam ki a pixel shiftet és logo dimmet, addig az a kettő ment, minden más addig se.
Alapvetően SDR módban van, ha olyan a content váltok. -
-
wallace 234
őstag
Beégésre azt írja a Garancia könyv, hogy nem vonatkozik rá a garancia! Szóval ha úgy döntenek, hogy nincs több csere, senki nem kérheti számon tőlük, jogi úton. Szóval jelenleg az Lg korrekt hozzá állása, miatt van csere, ill tudják, hogy ez nem jó dolog. Így be vállalják, hogy ne legyen tömeges per ellenük.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
blakey #62748 üzenetére
Mai napig úgy gondolom hogy a QN95A egy irtó jó tv, attól függetlenül hogy a 806-ot vettem, szóval nem értem ezt a megjegyzésed
annak viszont örülök hogy a 806 elég erős fényerőben oled szinten, és simán elegendő alacsonyabb értékeken is nappal és este is, így nem erőlködik a kijelző sem, és a beégésre sem veszélyes.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
FollowTheORI #62744 üzenetére
Hagyjuk már ezt a kamut, hogy "extrém" módon monitornak használja tököm tudja hány hónapja azt a tévét, és még csak 541 órát tett bele, de már "beégett" a kijelző...
Na ugye megmondtam, hogy nem kifizetődő állandóan nyomkodni a pixelfrissítőt...
-
Rebelf
aktív tag
Philips tv-nél a fényerő biztos az "oled kontraszt" ? kép beállításokban felülről a 3.? Mert akkor nem értem. Hdr nél ezt beállítom 100-ra és sötét kb minden. Viszont ha menüben kiválasztom advanced/kontraszt/fényerő növelése/maximum opciót akkor kifolyik a szemem a látványtól annyira éles és világos, részletes,gyönyörű lesz a kép. Itt érzem hogy "atya Úristen". Viszont ha nem kapcsolom be , olyan mintha csökkentett üzemmódban menne a tv, vagy energiatakarékosba. Az automatikus fényerő is ki van lőve. Viszont ezt kikapcsolták mindenhol amit ahogy néztem. De a beégés miatt nem szeretném ha csúcson járatná a kijelzőt ,viszont nélküle olyan mintha mintha másik tv lenne,5 kategóriával lejjebb. Nem értem egyenlőre.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Pro Koryak #62715 üzenetére
Ez melyik TV volt? A 7-es meg a régebbi szériák hajlamosak voltak erre úgy tudom, de ha a legújabb is pár hónap alatt beég az tuti hibás panel, erre van a garancia, ami szerencsére LG-nél korrekt. Azért érdekes lenne ha "magasra" állított logó védelemmel és pixeleltolással pár hónap után beégnének a logók.
Minket talán ez kevésbé veszélyeztet mert TV adást nem nézünk és kb. 80-20 a HDR/SDR tartalom aránya. De ha ez annyira veszélyes lenne akkor miért nem korlátozzák szoftveresen az SDR fényerőt?
Az amúgy sem acélos fényerőt még megfelezni félelemből, hát én nem ezért veszek TV-t. Nézegetni fogom 1-2 havonta a teszteket és ha beég, hívom a szervizt. De szerintem kicsit túl van lihegve ez a beégés para, az utóbbi szériáknál elég ritkán hallani róla.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Rebelf #62636 üzenetére
Nálam 9500 üzemóránál jár a 65E8-as.
Az átlag 4 órás napi tévézéssel több mint 6 év.
(nincs beégés, pixelhiba)Nem fog beégni, csak ahogy a többiek is említették extrém terhelés kell hozzá.
Pl rosszul beállított profillal többezer órát nézed a korhatárlogót ugyanott. Vagy HDR-ben ugyanazzal a játkkal játszol többezer órát, piros vagy sárga statikus elemekkel.
Ez gond lehet, de ha vegyesbe használod és minden rendesen be van állítva, nem lesz probléma évek alatt se. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Rebelf #62636 üzenetére
Sajnos igaz a #62635 poli27 hsz.
Már krva fárasztó mivel krva sokszor leírták mit hogyan, de pár órával később kezded elölről a kérdéseket.
Nem fogod beégetni, ahhoz nagyon extrém terhelés kell hónapokig.
Itt sokunknak még a 2-3 évvel ezelőtti oled paneles tévé van, és azok nem égtek be több ezer üzemórával.
Páran monitornak is használják, és még így sem.
Annyit aggódsz feleslegesen, a qleddel jobban jártál volna, meg mi is.Mondjuk ha 1.7M hifid van, akkor mit aggódsz egy 400e ft-os kis maszat miatt, ez csak zsebpénz hozzá képest nem?
-
Rebelf
aktív tag
válasz
gulyasa #62550 üzenetére
A “a környezeti fény változásának hatására” van külön beállítás a menüben erre, “automata fényerőszabályzás” néven , így szerintem ezt a részt nem érinti az energiatakarékos mód. Azt nem tudom, hogy ki kapcsolja-e a képet teljesen ha úgy érzi . Én valami olyasmire gondolnék az energiatakarékos módra,hogy lekapcsolgat dolgokat a tv magában , ami éppen nincs használva ,ezért kevesebbet fogyaszt a tv. De nem a fényerőt módosítja meg ilyenek. Franc se tudja, manual se ír erről semmit. Viszont egy weboldal írta hogy érdemes bekapcsolni ezt a szellemkép, beégés kockázata miatt, valószínű én is be fogom, ha nem nyúl hozzá a beállított képhez vagy fényerőhöz.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves #62523 üzenetére
Megint csak meglepett pár dolog. [link] a csávó az isf night módot választotta és az OLED kontrasztot (sdr OLED fény?) pedig hagyta 70-en. Ő valami híres tv "tudóska" nem? Nem nagyon remegett a keze,hangja mikor hagyta 70-en a végén. Most vagy úgy gondolja hogy ettől nem lesz semmi baj beégés stb, vagy nem érdekli mert csak tesztelésre kapta a tv-t és nem ő fogja használni hosszútávon? A másik pedig meglepett hogy valójában milyen kis különbség van fényerőben a 0-100 között. Vagy inkább a 70-100 között. Egyszerűen nem sok értelmét láttam hogy pl 100-on menjen mert nagyon kicsi a különbség,a beégés veszélye pedig gondolom annál több. Ez a 0-30 tényleg csak korom sötétben lehet jó, nem túl világos. Úgy látom az arany középút 50 környéke lesz,ami alkalmas nappal és este is, és beégésre nem veszélyes még. Hdr-nél nyilván világosabb és fényesebb lesz minden akár 80 értéken is, de valahogy úgy látom sdr nél az 50 lesz a "normál" nálam. Aztán ki tudja.. lehet mikor itt szembe néz velem a tv K*rvára más lesz minden .
Ja,meg olvastam a manualba a filmaker képmód a filmeknek stúdió hangzást ad vagy mi volt.. ezt nem is értettem.. mi köze a képnek a hanghoz? Home cinema képmód meg esti mozi. (Ki gondolta volna
) minden esetre a home cinema látom értelmesnek..
Anrab: te hogy használod ezeket? Fény,képmód stb -
alaves
addikt
válasz
Rebelf #62517 üzenetére
[link] aut.: pixeleltolás+ képernyővédő + ABL/ASBL; menü: helyi képvédelem
A képernyővédő (fekete alapon ugráló Philips logó) 1 perc múlva bekapcsol állókép esetén (pl. filmlejátszás: szünet). Ha nem tud bekapcsolni, akkor aktivizálódik az ASBL és 5-8 percig fokozatosan 0 alá csökkenti az OLED fényt. Pixeleltolás: statikus tartalom ne okozzon beégést. PC-re kötve minden aktív marad. -
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves #62514 üzenetére
Tudsz adni egy linket ahol fent van magyarul a 806 teljes manuálja?
Szóval akkor csak a pixeleltolás és képernyővédő a natív automata védelem a 806-ba? Honnan tudom mikor kapcsol be a képernyővédő amúgy?
Pixeleltolás azért van hogy a statikus tartalom miatt ne legyen beégés?
Amúgy ezek a védelmek (pixeleltolás,helyi képvédelem) akkor is aktív ha HDMI-vel számítógépre van kötve a tv monitornak használva?
-
Chaser
legenda
válasz
alaves #62482 üzenetére
b8-ban anno nem volt...nem is hiányzott
leveszem én a fényerőt magamtól is, különben kiverné a szemem
max beégés/kiégés elméleti csökkentése miatt rakhatták bele az újabbakba - főleg olyanok miatt akik maxra csűrik a fényt -
nálam ha jól rémlik oled fény max 20% volt, a "sima" 50 -
alaves
addikt
válasz
Rebelf #62462 üzenetére
Philips-nél plusz védelem, hogy 10 óra után feldob egy ablakot: a kompenzációnak le kellene futni: 'most' vagy 'később'. Ha a későbbet választod tovább működik a TV. Teljesen mindegy hány órát nézed egyhuzamban, mindig a következő kikapcsolásnál lefut automatikusan a 10 perces kompenzáció. HDR/DV mehet 100 OLED fénnyel, ha bírja a szemed a 806-os 900 nit fölötti csúcsfény villanásait (robbanás stb.). Nagyon nehéz már ezeket beégetni, de nem lehetetlen.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves #62460 üzenetére
Tegnap vissza olvasva a topicot sdr kapcsán, elég vegyes felvágott itt minden user. 0-80 sdr oled fény (ugye philipsnél kiderült a contrast=oled fény) között használják az emberek, a HDR meg úgy 95% ban 100/100-on. Ez utóbbi HDR 100 nem tudom mennyit számít a beégés kockázatának. De meglepett hogy az sdr fényerőt mindenki máshogy használja szinte 0-80 között . Lehet az új 2021 tv-k paneljai és biztonsági megoldásai már fel vannak erre készítve ? Mármint a széleskörű használatnak , és egyáltalán nem kell aggódni már a beégés miatt mint régebben az első oled tvknél?
Emlitetted ezt, hogy a tv 4 óránként frissíteni akarja a pixelt, de mi van ha 10 órán át megy folyamatosan? -
Rebelf
aktív tag
válasz
wallace 234 #62436 üzenetére
Jó hát könnyű mondani, nekem első oled tv-m lesz
és nem akarom kinyirni sem 3 év alatt. Egyenlőre azt se tudom hogy mi az sdr meg HDR oled fény, meg minek van külön, és melyik mihez tartozik, és mennyire káros a fényerő értékei a panelra vagy beégésre. Ez kicsit más univerzum lesz mint a lg 42ln575 tv-m, több szempontból is.
-
alaves
addikt
válasz
Lackooo84 #62420 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az fw-ben rögzített 2000 üzemóránkénti 1 órás pixelfrissítő lefutás az átlag felhasználói szokásokhoz igazodik (~4-8 üzemóra/nap), ezen terhelés által okozott pixelteljesítmény eltérést képes lehet kiigazítani. Az extrém napi üzemóra (12+) és/vagy fokozott statikus elem megjelenítés és/vagy magas OLED fény okozta (valamint ha sok 10 perces kompenzáció elmarad) eltérést 2000 óra elteltével utólag már nem biztos hogy tudja. Nem ismerjük az algoritmus és a hardver lehetőségeit, ezért célszerű az átlag napi üzemórával arányos futtatás.
Kezdő OLED-es koromban nekem is sikerült a B7-be 60-as OLED fénnyel 800-1200 üzemóra alatt narancssárga logót (nickjr. nick része) beégetni (pixelfrissítőt nem futtattam). Nyilván a mai OLED kijelzők jóval ellenállóbbak és van logó védelem is (pl. min. 103%-al megnövelt piros alpixelek).
A kijelzőcserének is lehetnek hátrányai bőven: 1. csere: kifogtam egy 25%-os téglalap anomáliásat, 2. csere: pár hónap múlva több mint 50 elhalt, valamint számtalan teljesítménycsökkent piros alpixel.
Én inkább megelőzés párti vagyok. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
alaves #62418 üzenetére
Nem tudom tudod e, de nem nagyon szabad ezt futtatgatni, pláne minél sűrűbben, ugyanis amit az csinál, az már véglegesen degradálja a pixeleket. Én biztos nem fogom, főleg, hogy az LG cseréli a beégett kijelzőket, így nem is foglalkoztat az sem, ha véletlen beég valami. De most néztem ilyen extrém használattal is full homogén a panelem még.
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves #62375 üzenetére
"Pár hete egy fórumtárs figyelmetlenségből 'logó fényesség: ki' használat miatt 800 üzemóra alatt beégette a C9-ét. Ezért nem lehet kikapcsolni sem a Philips-nél, sem a Sony-nál."
800 óra alatt akkor tudod beégetni, hogy magas oled-fénnyel mindig ugyanazt a sárga vagy vörös statikus elemet nyomatod a tévére. De még akkor is művészet...
-
vibeo
csendes újonc
Ami a beégést illeti, szerintem oriási aggodalmra nincs ok. Két oledem van, egy öreg B7-es valamint egy ujabb Sony 65 AJ90. Az előbbi a háloszoban van, és a feleségm minden délutan ugyanazt a istenverte török sorozatot nézi, ha jol tudom a TV 2-ön, már több mintegy éve. Reggelente még átteszem egy hircstornára, viszont a nap folyamán megint visszakerül a fent emlitett tv-adóra. Minap ellenöriztem a képernyöt, de burnin-nak semmi nyoma.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves #62388 üzenetére
Korábban ezt írtad nekem a 806 beállítására :
-SDR: OLED fény 28-54 (100-120 nit)
-HDR: ha elegendő számodra, akkor OLED fény 75-80.Gondolom ezt úgy kell érteni hogy sdr fényerőt 28 és 54 között allitsam majd be ahogy nekem jó , a HDR pedig 75-80, de magasabb semmiképp ne legyen ?
sdr egyébként minden, ami nem HDR tartalom? Pl tv adás nézés , vagy számítógépről YouTube , Twitch , HBO GO nézés ? Ha jól tudom HBO go nem tud HDR tartalmat.
hdr-t meg azért nem szabad 80 felé vinni mert árt a panelnak vagy beégésnek ?
sdr-nek mekkora a max fény ereje philipsen amúgy, 100? Illetve az sdr fényerő állása beleszól a beégési kockázatba?
a HDR fényerő miért lehet a többszöröse mint az sdr? Mert rövid ideig kell kibocsátania magas fényerőt ami hosszú távon nem okoz gondot a panelnek?
-
alaves
addikt
válasz
no!smak3r #62374 üzenetére
Akkor ez brutális 'image retention' (nem beégés), amelyet a pixelfrissítő korrigált. Egyébként ha véletlenül nem kapcsol be a TV képernyővédője, akkor még mindig ott van az ASBL, amely 5-8 perc alatt fokozatosan a 0 OLED fény alá csökkenti a fényerőt (legalábbis a Philips-en).
-
-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak #62355 üzenetére
Pár hete egy fórumtárs figyelmetlenségből 'logó fényesség: ki' használat miatt 800 üzemóra alatt beégette a C9-ét. Ezért nem lehet kikapcsolni sem a Philips-nél, sem a Sony-nál.
-
alaves
addikt
válasz
ricsip #62366 üzenetére
A Sony sem engedi kikapcsolni a statikus elem beégés elleni védelmét. Soha nem vettem észre hogy zavaró lenne. Szépen felismeri az összes játék HUD-ot is. Ha sokáig ott van a statikus elem és utána rögtön nézel egy 2-5%-os szürke tesztképet akkor szépen látszik egy kis ideig, hogy hol volt aktív a védelem.
-
-
Rebelf
aktív tag
válasz
ricsip #62366 üzenetére
Tévesen nem ismeri fel
ha meg akinek lényeges, hogy mindenhol ugyan úgy vilagitson beégés veszélynél is , majd perkálja majdnem a tv árát javításra később,mindenki eldöntheti mi a fontosabb
bár nem tudom egy tartalomnál ki nézegeti a logót , amit épp elsötétít jobban a tv, biztos vannak ilyen emberek is,na mind1
-
Rebelf
aktív tag
válasz
NoMagix #62359 üzenetére
Jó de hatalmas százalékban nem fórumoznak meg hasonló az emberek, meg olvasgatnak napokig utánuk . a hétköznapi ember elmegy a bevásárló központba ,látja hogy szép a képe és megveszi,azt se tudja mi az oled vagy lcd közötti különbség . Ezért tartom jó dolognak hogy a biztonsági intézkedések automatikusak a Philips tvkben, az összeset így kellene gyártani. És még így sincs kizárva teljesen a beégés veszélye.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Pro Koryak #62355 üzenetére
Ki az a hülye aki ezt ne akarná használni ,már nem azért ?
A technológia káros hatásai ellen van. (Oled-beégés). Teljesen jó hogy automatikus , így védve van minden felhasználója . Tegyük fel ha egy 50 éves ember vesz ilyet,nem azt csinálja hogy napokig olvasgat külföldi teszteket róla mit hol talál ,mit kell ki be kapcsolni. Aztán pont ezt a beégés védelmet nem kapcsolja be pl a tv-n.Teljesen jól van ez így .
-
Rebelf
aktív tag
válasz
blakey #62354 üzenetére
Az jó , nagy baj akkor itt nem lehet beégés terén , egyre jobban megnyugtat a kérdése, főleg hogy a gyártó foglalkozott is vele. Kiváncsi milyen élményt hoz a 806, remélem jól választottam,jövőhét elején kiszállítják remélem. Csak fogalmam sincs hogy állítsam be, mit kapcsoljak majd ki-be rajta meg ilyesmi.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
blakey #62350 üzenetére
Egyébként akkor 2 dologról beszélünk most. A philipsnek a p5 processzorral(ha jól tudom) jött az “Anti burn-in” funkció . Ahol azt csinálja hogy az aktív képen automatikusan csökkenti a kép azon részét ahol pl logót felismer, és beégés veszélyes. Én erre kérdeztem rá ,hogy ez is automatikus , vagy menüben kell allitgatni ? Mert ugye ez nem képernyő kímélő amiről beszéltünk hogy pár perc alatt beindul ha nincs jel ,hanem beégés védelem aktív képernyő közben .
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Logitech Z906
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65LS03B) 165CM Q-LED FRAME PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- Újszerű, egyszer kipróbált Zoom LiveTrak L-8 többsávos kompakt keverőpult
- SAMSUNG (SP-LSP3BLAXXE) FREESTYLE PROJEKTOR ! AKCO!!!
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest