Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Callisto

    őstag

    válasz krx21 #60711 üzenetére

    Nem tapasztalok semmi rendellenességet. Sőt! A mozgásmegjelenítés kiemelkedő. Ugyan én ezt nem tudom megállapítani, de néhány elismertebb tesztelő szerint jobb, mint a Sony-é (ami ugye csoda).
    PC-t és PS5 bemenetet PC-re állítom, mert Samsungnál nem mindegy a bemenet megnevezése. Ugyanis csak PC névvel jelenít meg teljesen korrekt 4:4:4 jelet. Ilyenkor más módba is kapcsol.
    eARC hang drop és HDMI videó drop sincs (amiket sokan leírtak). Persze kitétel volt az is, hogy ne első szériás gyártás legyen, hanem legalább 5. havi, de firmware-ben is javítgattak sok dolgot már a megjelenés óta. Bloom van. Sose lesz olyan LCD ahol ne lenne viszont annyira elenyésző és normál használatnál nem igazán észrevehető. A feketék tényleg mélyfeketét és gyönyörűek az árnyalatai. (Szinte OLED. Fénynél meg nem igazán látható különbség ha feketét nézünk.)
    Játék, film sötét jeleneteknél sem. Netflixnél viszont durván, mert a Netflix a HDR-ben a UI feliratait (pl. korhatár) a legmagasabb fényerővel nyomja ki, hogy rohadna meg. :D (Feliratnál nincs viszont, de azt be is állítottam shadow+átlátszóra.)
    Viszont a dimming aggresszív, hogy ne legyen erős blooming. Tehát ha nagy sötét felületen vannak távol pici, apró nagyon fényes dolgok akkor azok halványak lesznek. OLED-nél meg varázslat van ilyenkor. ;)
    Kontrasztja meg hihetetlen. OLED mellé oda lehet tenni simán (na nem sötétben, bár ott is megállj a a helyét :D). Kontrasztot én nem hittem el. Nem is értem hogy csinálják hiszen a natív kontrasztja fele mint az előző Q9FN TV-nek volt, de a valóságban legalább 50%-kal jobb és minden képrondító cucc nélkül natív módban.

    "A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Új hozzászólás Aktív témák