Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daneel_hu

    addikt

    válasz Bigshaqray #50355 üzenetére

    "Olyan kérdésem lenne, hogy megéri -e számlára venni egy új OLED tvt? Azt olvastam , hogy ilyen esetben változnak a garanciális feltételek, és a plusz gari sem igényelhető. Vannak esetleg tapasztalatok ?"

    MEGÉRI.
    Hiszen leírhatod az áfát.

    Nem változnak a garanciális feltételek, csak a 14 napos netes rendelés esetén ezzel az opcióval nem tudsz élni. (ha jól tudom 2-3 napig visszaviheted, de nem tudom melyik boltban mi a szokás és mi az eu-s törvény ha jogi személy (cég) a vásárló.

    A 2 éves gyári garancia céges vásárlás esetén is áll - az igaz, hogy az EU csak 1 évet ír elő - de a 2 éves gyári garancia az egy szerződés a gyártó és a vásárló között (ami most jogi személy), és ez a szerződés magasabb értékű mint a minimál EU-s törvény ami kötelezi a gyártót.
    Magyarán a gyártó VÁLLAL feléd (jogi személy felé!) 2 év gyártói garanciát.
    (2021 január 1-től ez 3 évre lesz kötelezve!)

    Tehát röviden, ami más:
    A 14 napos elállás lehetősége nincs (ez mondjuk bolti vásárlásnál sincs ha magánszemély a vásárló), és elméletben nincs MM-es biztosítás sem, mert azt csak magánszemélynek kötik. Az más kérdés, hogy előszeretettel bekötik céges vásárlás esetén is. :) Kérdés, hogy utóbbi mennyire jogszerű. :)

    Nekem céges E6V-m volt ami meghibásodott, és másfél éves korában vették vissza.
    Szóval ha gari a kérdés akkor nem lesz baj.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák