Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
Nem kell itt találgatni, hogy milyen tartalom esetén látszik.
Itt ez a grayscale videó: [link]
Az én 55B8-omon ezzel a videóval simán látszik, hogy 0 és 2% még tökéletes, aztán 5-50% között végig látszik, hogy a bal egyharmada világosabb a képernyőnek. Úgy ahogy a fentebbi versenyzőnek meg a jobb 2/3. HDR SDR tök mindegy. Persze nagyobb oled fényen még markánsabb, és a fényképező is erősít rajta.
Most akkor ez egy gariban cserélt paneltől tényleg megoldódik, vagy csak van aki még nem vette észre a sajátján?
Szerk: Rendes dinamikus tartalom nézésekor ez mind nem látszik. Én is csak akkor vettem észre, mikor egy játéknak volt egy teljes képernyős szürkéje.
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
LG65B8, vagy Sony65AF8? Tudom, a Sony drágább, de megéri a különbséget? Ha jól tudom, csak az LG vállal garit az esetleges beégésre.
Köszönöm!
-
polonic
félisten
válasz
renatto #23481 üzenetére
Na ez szuper.
Viszont az van említve, hogy néhány 2017-es panel érintett. Az én tv-met most decemberben vettem. És a dobozán találtam egy dátumot: 2018.11.23. Nincs kéznél a doboz és nem emlékszem ez milyen dátum, csak ez maradt meg.
Lehet, hogy a panel bele még 2017-es? B8 tv. -
-
Dale Cooper
csendes tag
Így van, azért sem lehet HDR formátumú hiba, mert a PS4 Pro-val ugyanaz ez a helyzet. Minden játékban a fekete az fekete, de ha elinditok egy HDR játékot már látom is a kép bal oldalán hogy a fekete az szürkés. De nem értem miért csak HDR-nél jelentkezik ez a probléma 🤔
-
Joshi
titán
válasz
janos666 #23490 üzenetére
Már a kezdeti hsz-ből is lehetett következtetni a vertical bandingre, szóval csak ezért mertem megcáfolni bárminemű HDR formátumos hibát. Mielőtt belemennénk egy vitába, inkább elengedném a témát. Csak hogy most ne én legyek kitiltva hetekre a topikból.
Az hogy valami sz@r attól még az lesz akármennyit adnak el belőle. Gondolom ez nem hatja meg a B8 tulajokat. Ők is kifizettek a tévéért nem kevés pénzt, szerintem őket is megilleti a minőségi termék. És pont ettől lesz drágább a Sony/Pana páros. Természetesen nincs hibátlan termék egyetlen egy gyártónál sem, ez tény.
-
Az, de ha közben a DV bug miatt kiszámíthatatlan a kép a fekete közelében (magától átvilloghat feketéből szürkébe jelenetek közt), az néha esetleg megnehezíti a fekete és sötétszürke területek vizslatását. Csak ezért írtam, hogy talán ne pont DV anyagon nézegesse ezt, vagy legalább tisztázza le közben magának, hogy fenáll-e ez a gond is közben (ami amúgy sem olyan rossz ötlet, ha néz DV anyagokat).
(#23484) renatto - Már 2016-ban is volt Alpha7
(#23486) Joshi- Vagy csak B8-ból kel el legtöbb, főleg ilyen szegényebb országban még inkább, aztán vélhetően még egy súlyozással itt a fórumozók ("tudatosabb vásárlók") közt, így ebből lesz a legtöbb selejtes is közszemlén...?
-
-
Joshi
titán
válasz
Dale Cooper #23483 üzenetére
Gariztasd, és kapja be az ELDZSI.
-
renatto
őstag
válasz
polonic #23477 üzenetére
Gyári 25%-os tesztábra, ami visszamaradt. Rtings-nél is volt ilyen, ha jól emlékszem nagyon ritkán fordul elő és javítja LG.
"04/10/2018: We contacted LG regarding the strange results in week 4. LG engineers visited our lab a few days ago and were able to confirm the 25% window on the Live CNN and FIFA 18 TVs are a result of a factory issue (see our video here). OLED TVs are produced in a hot process, and after cooling a 25% window is shown on each panel. Some TVs which haven't cooled completely can produce invalid results for the lookup table used by the 'Pixel Refresh' function, causing this 25% window to become visible. Only some 55" OLED TVs were affected during part of 2017.
As this is not an issue with the panel itself, it is possible to apply a fix to the lookup table. LG will apply this fix to anyone who presents this issue to their support, for free, even after the warranty period has long expired. They have fixed our two affected TVs (see the uniformity photos below). Note that this doesn't fix other uniformity issues as the result of static content, only the 25% window caused by a factory defect. LG has also confirmed that there is variation between panels, which is why some OLED appear more prone to developing uniformity issues (as in the case with our Live CNN (200 nits) vs Live CNN (Max).)" -
Joshi
titán
válasz
polonic #23474 üzenetére
A kamera sokkal jobban kihozza az effektet mint azt élőben látod, ráadásul minden panel szenved ettől a sz@rtól. Ha úgy ítéled meg, hogy téged zavar, akkor gariztasd, habár nem tudjuk milyen tévéd van.
A téglalap miatt én mindenképpen futtatnék egy manuális pixelfrissítést. -
-
AkosKJ
tag
válasz
ImACeltic #23463 üzenetére
Ezt a képet elküldöd az LG ügyfélszolgálatnak hogy ezt a hibát tapasztaltad mit tudnak mondani rá. Szerintem az a válasz jön hogy küldik a szerelőt és cserélni fogja a panelt. Ez hollandból jön és valahogy jobb, [lehet ott jobban figyelnek rá vagy jobb a gyártó sor] 100% nem lesz homogén az sem, de sokkal jobb lesz mind ez szerintem ne várj vele mert ha idegesít akkor 1 hónap múlva is fog mostmár direkt rááll a szemed sajnos 😂 nálam így volt.
-
Joshi
titán
válasz
ImACeltic #23466 üzenetére
Nem kell keresni az összeesküvés elméletet. Sajnos elmondható, hogy ebből a szempontból zérus előrelépés történt LG részéről. És ez minden bizonnyal nem is fog változni, míg ugyan azzal a gyártástechnológiával fogják gyártani évről-évre a paneleket.
ui.: számomra a legnagyobb negatívum az OLED-ben pont a Vertical Banding, és a fehérnél a rózsaszínes árnyalat (most nem jut eszembe mi a jelenségnek a neve). Persze nekem 2017-es panelem van, lehet hogy utóbbi jelenség már kevésbé feltűnő a 2018-as paneleknél. A beégést pont lakakilom, holott sokak meg attól paráznak.
-
ImACeltic
őstag
December közepe óta használom. Majd szerzek valahonnan egy infrás telefont aztán megnézem az üzemidőt. Ez már ugye a második B8-am, mivel az első pixel hibás volt, 2 és fél hét alatt cserélte ki a Telekom, mivel 3 napon belül jeleztem a hibát. Valaki írta, hogy a Telekomnál "selejtes" paneles TV-k vannak...igaz lenne?
-
MrBazsi
senior tag
válasz
ImACeltic #23449 üzenetére
Nagyon sok filmet nézek a b8on az altalad említett filmet is pont karácsonykor neztem mind a 3 részt 4k hdrben, és kifejezetten élmény volt, semmi ilyen anomáliát nem tapasztaltam az enyémen. Sőt tenylwg inkabb élményszámba ment a látvány. Ez szerintem simán garis történet....
-
-
vfeco
aktív tag
-
válasz
ImACeltic #23455 üzenetére
A DolbyVision sokáig bugos volt szürke ügyben (nem csak LG-nél, nem csak OLED-nél, több TV-nél), azt csak a legújabb firmware-ekkel nézegesd (tavaly utolsó negyedéves, inkább év végi kiadások, kinél melyikben van már újabb DV blob). Bár ez elvileg csak HDMI-re volt érvényes (beépített lejátszóra nem).
(#23454) renatto
A legutóbb tárgyalt filmnél én belenéztem az összes felmerült "változatba", egyik sem volt hibás (nálam se OLED-en, se plazmán nem látszott semmi fura). -
demmer123
őstag
Egyébként valaki használja úgy a Tv hogy van amikor rásüt közvetlen a napfény?
Olvastam sok helyen hogy káros.
Természetesen csak sötét szobába lesz használva a tv,csak napközben lesz amikor ráfog sütni.
-
ImACeltic
őstag
Én az 55.36 GB-os Remux Sötét lovagot szedtem le és annál produkálta ezt. Tűzijátékos képernyő kímélőnél nem ilyen a jobb oldal, viszont ennél a klipnél világosabb a jobb szél [link]
Ha jól emlékszem, akkor a Dolby Vision-ös Venom-nál is észleltem ezt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest