- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
claire78 #2025 üzenetére
Dehogynem lesz.
Függőlegesen nem 70 cm magasságú optikát használ a szemed, jó ha 3-4 centis átmérőjű a golyó, bár nem tudom pontosan.
De ha 70 cm lenne, akkor is torzulna az alsó és felső él az ívelt képernyőnél.
Azt tudom elképzelni, hogy amennyiben az alsó élhez képest pont középen ülsz, akkor az alsó él egyenes lesz, de a felső már nem, sőt nagyon nem.
Viszont nem gondolom, hogy egy 600 000 Ft+ os tévénél nekem ilyen kompromisszumokat kellene kötnöm.Természetesen egy optika is torzíthat, és torzít is, tehát az ilyen rendszerekkel felvett videoanyag már eleve torz. Viszont a mozifilmeket és a sportközvetítéseket olyan optikákkal veszik fel, amelyeknél az egyenes vonalak nem torzulnak, maximum a térérzetedet befolyásolják ilyen vagy olyan irányban de ez tudatos szinte mindig. De a vonalak egyenesek maradnak.
Na... pont ez utóbbit változtatja meg az ívelt képernyő.De erre az LG is rájött, mert az idei modellek közül pont 0 lesz olyan amely ívelt képernyővel lesz szerelve.
Szerintem az ívelt képernyőnek pontosan nulla haszna van, azon kívül, hogy egy szép bútordarabnak is betudható, tehát maga a cucc esztétikus/futurisztikus megjelenést kölcsönöz egy lakásban. Viszont műsornézés közben pontosan zéró haszna van a görbeségnek, de ha valaki valamit tud akkor ne tartsa magában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest