Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• daneel_hu

addikt

válasz claire78 #2025 üzenetére

Dehogynem lesz.

Függőlegesen nem 70 cm magasságú optikát használ a szemed, jó ha 3-4 centis átmérőjű a golyó, bár nem tudom pontosan. :) De ha 70 cm lenne, akkor is torzulna az alsó és felső él az ívelt képernyőnél. :)
    Azt tudom elképzelni, hogy amennyiben az alsó élhez képest pont középen ülsz, akkor az alsó él egyenes lesz, de a felső már nem, sőt nagyon nem.
    Viszont nem gondolom, hogy egy 600 000 Ft+ os tévénél nekem ilyen kompromisszumokat kellene kötnöm.

Természetesen egy optika is torzíthat, és torzít is, tehát az ilyen rendszerekkel felvett videoanyag már eleve torz. Viszont a mozifilmeket és a sportközvetítéseket olyan optikákkal veszik fel, amelyeknél az egyenes vonalak nem torzulnak, maximum a térérzetedet befolyásolják ilyen vagy olyan irányban de ez tudatos szinte mindig. De a vonalak egyenesek maradnak.
    Na... pont ez utóbbit változtatja meg az ívelt képernyő.

De erre az LG is rájött, mert az idei modellek közül pont 0 lesz olyan amely ívelt képernyővel lesz szerelve.
    Szerintem az ívelt képernyőnek pontosan nulla haszna van, azon kívül, hogy egy szép bútordarabnak is betudható, tehát maga a cucc esztétikus/futurisztikus megjelenést kölcsönöz egy lakásban. Viszont műsornézés közben pontosan zéró haszna van a görbeségnek, de ha valaki valamit tud akkor ne tartsa magában. :)

Új hozzászólás Aktív témák