Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• xedamen

senior tag

Sziasztok!

Tudom, hogy ez egy OLED topic, nem is várom el, hogy bárki a QLED-et próbálja meg eladni nekem. Sokat olvastam a témában és lehet, hogy ez a komment off-nak számít, de ha az ember 4-5 száz ezret kiadna egy elektronikai eszközre, azért szeretne tájékozódni minden lehetséges platformon szerintem.

Nagyon sok tesztet olvastam a B7-es TV-ről és minden külföldi oldal azt írja, hogy a HDR fényerősség nem az igazi. Kérlek ne kövezzetek meg érte, de hátha van valakinek tudomása, hogy ez most pontosan mit jelent? Ha jól tudom a Samsung Q7F1500 NIT-tel dolgozik. Lehet tudni az LG teljesítményét számokban, hogy össze lehessen hasonlítani? Ugyan ez a kérdésem a PQI (Picture Quality Index) val kapcsolatban is, mert a Samsung oldalán megtalálható az érték (3100) de az LG-nél nem leltem.

Nekem egy 2016-os SUHD IPS LG TV-m volt, ami nyílván nem OLED kategória, viszont baromira szerettem az upscaling-et benne. Egy SD/HD is gyönyörű volt rajta. Jelenleg egy belépő kategóriás Samsung 4K HDR TV-m van (már kemény 3 hete) de nem vagyok megelégedve sem a 4K minőséggel, sem a fényerővel. Nem beszélve, hogy Telekom IPTV gusztustalanul néz ki rajta, még a HD csatornák is.
    Be kell vallanom, hogy maga a Tizen jobban tetszik (és sokkal gyorsabb is) mint a WebOS 3.5, de valahogy nem az igazi (nincs ébresztő funkció, az elalvás időzítőhöz be kell menni a menü -> általános -> idő -> automatikus kikapcsolás menükbe, ami baromi idegesítő).

Eldöntöttem, hogy eladom ezt a modellt (50MU6102) és vagy egy B7-es LG-t veszek vagy egy Samsung Q7F-t. Leginkább FullHD/4K filmek lejátszása NAS-ról, HBO GO/Netflix streaming és IPTV amire használom. Nem vagyok gamer :( Tudna valaki segíteni a pro és kontra érvekkel a két TV között?

Előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák