Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bélanéni

őstag

Sziasztok, gondolkozom IPS --> OLED cserén. Szövegszerkesztő / böngészés / single-player game-ek mennek a gépen.
    Beszélgettem a Gemini és ChatGPT-vel is, eléggé nyugtalanító volt a konklúzió, amit leszűrtem a beszélgetésekből.
    Eredetileg a beégés problémáját kérdeztem, mennyire valós veszély.
    Mindkettő azt "ígérte", hogy minden OLED CARE funkciót használva, sötét módot használva mindenhol, nem várható hogy 2-3 éven belül látható beégést tapasztalok.
    Nálam a sötét mód kizárt, és a Pixel elmozgatós védelem is, az végtelenül zavart korábbi Philips monitoron. A 100mp-enként elsötétedés, sarkokban kicsit sötétítés, világosabb részek elsötétítése, pixel reset meg hasonlók nem tudom mennyire zavaróak, azokkal szerintem megbékélnék.
    Ami viszont borzalmasan hangzik: 10.000- 15.000 órára lövik be azt az élettartamot, ha a fentieket betartja az ember, nem látható elhasználódás / öregedés lesz a pixelekben. Ez szerintem borzalmasan kevés, évi 4000-5000 órát használom a monitort.
    Kérdés: szabad-e világos módban, kb úgy használni a monitort ahogy az IPS-t, vagy az felejtős mert hamar öregedés vagy beégés lesz a vége 1-2 éven belül?
    Konkrétan ezt szemeltem ki: Gigabyte MO27Q28G

Új hozzászólás Aktív témák