Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• emiki6

veterán

válasz Dare2Live #2573 üzenetére

Nekem az a véleményem - tapasztalatom, hogy a kompromisszum mentes 1440p-re ~5070ti/9070xt. 4k-ra 5090 vagy valami még combosabb... Ezért sem veszek 4k-t.

Nem jó a szemem (sőt), de rossz szemmel is jobb a nagyobb felbontás. Aki ismeri mi az SSAA vagy a DL-DSR, az érti mire gondolok, noha nem teljesen pontos analógia, de hasonló elv.

Csak inkább használok 1440p-t jobban kimaxolva, mint 4k-t kompromisszumosan.
    A framegen pl szerintem csak a motion blur-nek egy másfajta megközelítése. A motion clarity-t aligha javítja (bár a darabosságot tudja mérsékelni, de ha darabos a kép az rég rossz).
    A felskálázás meg szerintem natívban jó, AA-nak. Ha nem natív, akkor már látszik, hogy a képélesség rosszabb. Egy 1440p felskálázott 4k mondjuk valszeg jobban néz ki, mint egy 1440p natív felskálázott, de azért van teljesítmény költsége annak is.

Szerintem még nem tart ott a videókártyák és játékok viszonya, hogy a 4k kompromisszummentesen használható legyen. És ez csak rosszabb lesz (lásd borderlands 4). :DDD

Új hozzászólás Aktív témák