Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz bélanéni #2523 üzenetére

"Konkrétan ezt szemeltem ki: Gigabyte MO27Q28G"

Detto. Anno fél éve nem váltottam QD-OLED-re IPS-ről, a quantum dot réteg miatti lilulás miatt (ha esik rá háttérfény).

Elvileg jövő év elején jön a nem matt, hanem a glossy verziója, ugyanilyen áron (550 USD MSRP, talán 230K környéke lesz ez is, meg az is), ASUS-nak már van az XG27AQWMG, csak az kb. 700 USD MSRP. A glossy miatt még mélyebb feketékkel és crispy-bb színekkel.

Nekem mivel van a hátam mögött 3 ablak és egy erkélyajtó, és napközben is használom a monitort, inkább maradok a matt verziónál.

Nagyon várom már, hogy megjelenjen a hazai boltokban, Alzás előrendelést nem adtam le, valszeg a sivatagosnál kedvezőbb áron is lesz. Ahogy írták többen, review-k alapján ez lesz a best-buy 27" 1440p all-round OLED monitor, valószínűleg egy jó ideig.

u.i.: kalibrálás... van ugyan egy i1 Display Pro -m, és kizárólag SDR-ben is szándékozom majd használni a monitort 120 nit-en és D65-ön, wide gamut színtéren 2.2 gammán, de egyelőre még nincs kalibrációs korrekciós fájl (CCSS) a 4-gen tandem W-OLED -ekhez, amit DisplayCal-hoz be lehetne tölteni. De elvileg a gyári kalibráció sem vészes, sRGB színprofillal (nyilván így sRGB színtérre korlátozva) vagy Windows ACM-el (szintén sRGB-re korlátozva) tesztek alapján elég színhelyes gyári kalibrációval is. A wide gamut módra ez már nem mondható el, az közepes, de a CCSS megérkezéséig kihúzom majd a gyáriakkal :)

• Hanok

senior tag

Nálam volt egy LG 27GS95QE ami ugye matt Woled, és bár a TextClarity sokat javult a 4. generációban állítólag viszont az hogy ez a réteg ami rajta van változott vagy sem azt nem tudom de nekem egy állandó fókuszálási kényszert csinált a szemembe egyszerűen azt éreztem hogy nem tudok úgy fókuszálni a szövegre hogy az tiszta legyen. El kellett állnom az Oázisba a vásárlástól, úgy hogy buktam a kalibrálást meg a pixel garit. árban.

4 oled monitor járt nálam de végül siker sztori lett a vége, [MO27U2]. Nekem a 32 col nagy volt nem akartam így a 4k 27" Tandem QD-lett a befutó. Bár ez nem a te preferenciádnak megfelelő de ez a monitor elképesztő. Olyan képe van 166PPI-vel... :U mind a szöveg mind a játékok..álom ez a panel.. :B Mindenkinek csak ajánlani tudom..

• koxx

MODERÁTOR

LOGOUT blog

Nekem most múlt 1 éves a Giga FO32U2-m, 5000 üzemórával. 2 perc tétlenség után képernyőkímélő, napi 1-2x fut le az oled care, de a fícsörök nagyrészét kikapcsoltam mert idegesítő volt. Sztem 10k óránál azért magasabb az élettartama. De egyébként van rá 3 év gari ha valami gebasz lenne.

Új hozzászólás Aktív témák