Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Milyen olajat ajánlotok egy Honda Civic 1,4 90LE 1998-as autóba?
A volt tulaj Eonos 10W40-et használt. -
MasterMark
titán
válasz
grizlisandor #9195 üzenetére
Mahle LAO az alternatívája.
-
mamboo
tag
válasz
grizlisandor #9193 üzenetére
Köszönöm Sándor
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor #9195 üzenetére
Lassan 2 éve, hogy próbáltam a vasco-t, nekem csalódás volt. Sajnos mindennek megy fel az ára. Olajak is drágulnak szépen lassan.
-
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor #9193 üzenetére
Szerintem a mann FP pont megéri az árát. Pedig mindig csak legyintettem rá amíg ki nem próbáltam. Ilyen durván nálam még semmi nem fogta meg a szagokat és volt jó levegő a klímával. Pedig szivacs sincs rajta körben.
Próbáltam a fullos vasco-t, közelébe nem ér a mannak. Akinek klíma mindig megy csak az FP.
-
grizlisandor
veterán
Mann-filter katalógusban szépen látszik, hogy mi kell neked.
Szerintem az alkatrészkereső adatbázisok egybe veszik a CAGA, CAGB és a CJCA, CMFA motorkódokat, miközben más-más kialakítású az olajszűrőház.
Filteréknél van minden, Mann olajszűrő(szerintem 64% drágábban nem éri meg a gyári, majd eldöntöd, hogy neked megéri), levegőszűrő. Mann FP pollenszűrő nagyon jó cucc, de 9725 Ftot nem ér; helyette én rápróbálnék az antibakteriális David Vasco-ra 4200 Ftért, ha már Filterabc.
-
mamboo
tag
Sziasztok,
elnézést, de muszáj segítséget kérnem.
CAGA motorkód, 2009.10. havi gyártású a verda. B8 audi avant 143LE.
Több fajta/méretű olajszűrőt hoz a kocsihoz a kereső.
Mi a valóság?
Kérhetek esetleg tippeket, milyen olaj/levegő/pollenszűrőt illetve olajat válasszak?Köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9188 üzenetére
Magas tbn, magas szulfathamu tartalom. Ehhez kepest eleg jo a nyirasstabilitasa (hths) es a viszkozitasi indexe is.
-
MasterMark
titán
X-cess gen2 5W-40-ről vélemény?
Az európai olajválasztó nem is tud erről a gen2-ről csak a simáról.
-
válasz
MasterMark #9184 üzenetére
VW 504, ha pedig ódzkodik a sok DPF-re hivatkozástól, akkor VW 502.
Szerk: Utóbbi nem jó dízelbe - az 504 se dízel szabvány, viszont kéz a kézben jár az 507-tel, ami dízelbe való - ugyanakkor az 502 nem longlife olaj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9184 üzenetére
Azert kevesebb a tbn mert igy tud alacsony maradni a hamutartalma (ami a katalizatornak is jo nem csak a dpf-nek). Ha nem hasznalja rovid utakra akkor nem gaz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9180 üzenetére
Mehet bele. Bubiba is azt hasznalom evek ota.
-
Asbee
veterán
válasz
MasterMark #9180 üzenetére
Az xclean+ nem. 5w-40 xclean inkább dízel, de pl sok tfsi tulaj ajánlja mégis tapasztalatok alapján. Pl Barcsik is aki ezekre a motorokra specializálódott.
-
Asbee
veterán
válasz
MasterMark #9178 üzenetére
5w-30 504.00/507.00 a legjobb neki. Megengedett az 5w-40 is, de az inkább tuning, vagy kemény hajtás esetén ajánlott.
-
Asbee
veterán
válasz
MasterMark #9176 üzenetére
Valamelyik normális márka vw 504.00 5w-30 olaja. Ha gyakran rúgod neki , hosszabb távon is, és felezném az olajcserét. Persze nem a 30 ezret.
LM Toptec 4200
Mobil 1 esp
Motul xclean+, specific
Castrol edge LL
ezekkel nem nyúlsz mellé. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #9176 üzenetére
Motul Specific 504/507 0W30 vagy X-Clean+ 5w30.
Ha nagyon tolja neki akkor meg X-max 0W40.
-
MasterMark
titán
Hello,
2007-es Audi A3 TFSI 2.0 BWA motorba mit ajánlotok?
-
ricsmoka
tag
Azt tudja amihez kell, direkt olyat rendeltem
-
ricsmoka
tag
Most fogok GT1 Pro C3-at használni. Jókat írnak róla. Remélem be fog válni nekem is.
-
ricsmoka
tag
Sziasztok! Fuchs motorolajról van van valakinek véleménye? Tapasztalata?
-
diegho
nagyúr
Marad a castrol. Köszi
-
diegho
nagyúr
2013-as 1.4 TSI CXSA 103k km-el. 8k ment bele előző csere óta, de most ledobom benne az olajat mert gyertyát is cseréltetek, meg tavaszi átvizsgálás és ha már ott van... Eddig Castrol Edge ment bele. Nincs vele semmi problémám, de megnézném a Motul-t, 8100 X-clean+ 5W30 mehet bele, vagy maradjak mindenképpen a Castrol-nál?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Wittmann107 #9162 üzenetére
5W30 jobb lenne. Motul Eco-Lite vagy az eco-nergy is jo.
-
Wittmann107
csendes tag
Sziasztok!
Suzuki Swift 2006-os 1.3 benzin. Évente egyszer cserélem az olajat, kb. 8.000-10.000 km után, nem fogy belőle két töltés között. Napi rendszerességgel használom rövid távokra (4-5 km), igaz, általában ez két alkalmat jelent/nap.
Eddig Castrol Magnatec C3 5w40 ment bele, maradhatok ennél vagy jobban járnék egy 5w-30-as olajjal? Mondjuk egy Motul Eco-nergy 5w-30-cal? Vagy ha maradok 5w-40-nél, legyen inkább Motul 8100 X-clean 5w40?
Előre is köszönöm a segítséget! -
tresh
veterán
Sziasztok!
[link] erről az olajról van valakinek véleménye, tapasztalata? mazda 3 2.0GTA ba menne, köszi előre is -
Czimby
addikt
Arra figyeljetek a tesztek és a gyári adatlapok böngészése közben, hogy Motulék meg Mobil1-ék is szeretik változtatni a "receptet".
Pl: 5w-30 X-Clean+ -ból van a neten 3féle pdf 3 féle TBN-el, és az orosz oldalon is találtam többféle eredményt.(TBN 6 -> 7.4 -> 6.7)
Szóval érdemes figyelni a dátumokra. -
Asbee
veterán
válasz
monosgeri21 #9151 üzenetére
Nem, ezt nem így kell nézni. A max szint az működés közben is max szint. Ahoz egyébként nagyon jelentőssen kell túltölteni, hogy a karterszellőztetésbe bejusson, vagy a főtengely felhabosítsa.
-
Asbee
veterán
válasz
monosgeri21 #9149 üzenetére
Attól függ. Nálam melegen az olajszint magasabb.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok.
Van egy Honda Civic VTI-m
Túltöltöttem a motorolajat a maximum jelzés felett van a nívópálcán fél centivel az olajszint.Hidegen.
Szerintetek érdemes leengedi azt a pár deci olajat vagy nem lesz semmi baja a motornak és hagyjam így?
Interneten utána néztem és azt olvastam hogy akkor van baj ha 1-2 centivel vagy több maximum felett az olajszint.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Czimby
addikt
Mobil1 ESP 5w-30 vagy Motul Eco Lite 5w-30 szerintetek?
Mobil1-ről nehéz olyan pdf-et találni amiben benne van pl a TBN...
Azt már kiderítettem, hogy az ESP és az ESP Formula NEM ugyanaz az olaj.
A sima ESP már nem LL04, de viszont már dexos2.
És a TBN is eltér a két olajnál ha minden igaz, de nem találok ugye PDF-et ami igazolná... -
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Olajcserét terveztem a kocsimon. Az lenne a kérdésem, hogy 23nm az olajleeresztőcsavarnak és 25nm az olajszűrőnek meghúzáshoz elegendő e szerintetek?
Lexus LS 430-as kocsi lenne. -
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
5w-30 Mobil 1 ESp és ESp Formula között van érdemi különbség?
Szívó benzines autóba lenne, vagy esetleg valami jobb alternatíva? -
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #9131 üzenetére
köszönöm.a szerelő csak 5w 30 al tölti fel......
elengedtem a témat
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
troll81 #9125 üzenetére
Mk1 AXR tudtommal nem nagyon volt DPF-es, szóval 5W40 VW505.01 minősítést teljesítő bármelyik olaj jó, márka ízlés szerint
Évjárat miatt amúgy óvatosan, ez gondolom az 1U5/motorkód/évjárat alapján mk1 Tour, nem mk2, VAG topikban múltkor mintha mk2 infót kaptál volna valakitől talán féltengely nyomatékot illetően, megnézhetem pontosan ha kell, csak most beugrott hogy volt ilyen régebben.
-
grizlisandor
veterán
válasz
troll81 #9125 üzenetére
VW505 01 tudja és amelyik olcsóbb.
Én inkább 5W40 olajat öntenék bele, Mágus2 hozzászólása alapján. -
troll81
addikt
Sziasztok. Skoda octavia 1u5 1.9 pd tdi hez kelene olaj axr motorkod.2006.
5w30. De mit lm vagy castrol?
-
A motorolajban használt detergensek közül melyik az előnyösebb?
Ca vagy Mg? Olaj elemzések alapján úgy látom a Ca az igazán elterjedt, de esetleg benzineseknél az LSPI-t okoz. Mg-ról viszont olyat is olvastam, hogy a sója miatt kevésbé jó kopás tekintetében. -
csiga8
senior tag
válasz
Balázs789 #9119 üzenetére
A Mannol Elite 5W40 az egyetlen, amit én is használok Mannol olajból.
( hazudtam, mert a kompresszor olaját is)Ha az adatlapját nézzük, simán jó : [link] [link]
Helyén kell kezelni. Nagyjából az alsó kategória teteje, közép kategória alja lehet a mostani olajokhoz képest.
Egy 1986-os Golf 1.6 TD-be és egy 1999-es 1.0 Suzukiba a 10w40 olaj helyett több, mint jó.
Évek óta használom én is.Egészen jó a dinamikai viszkozitása, mínuszban sem fogja meg a motort indításkor, magas a TBN száma, viszonylag magas a viszkozitási indexe.
Több minden más terméke is inkább a futottak még kategória, de olcsó megoldásként használható.
A PD-be, CR-be már én sem teszem. Annyira azért nem bízom meg benne.
-
Balázs789
csendes tag
Szia!
Én az elmúlt 10 évben LM TopTec4100 töltöttem az Fabia 1.2 HTP-be. A totalcar égéstér 297 és 299 rész után kezdtem el olvasni a fórumokat és a youtube videókat nézni (piotr tester, La Taberna del Motor és további teszteket). Minél többet olvastam, annál inkább az kép rajzolódott ki, hogy szinte teljesen mind1 mit töltesz bele... mert ami a motort tönkre teheti, az a nem megfelelő specifikációjú olaj és maga az olaj nem időben történő cseréje okozhatja. Ezért gondoltam, hogy a Mannol Elite 5W-40 is jó lenne bele.
Február elején Mannol ment bele az éves csere során és közel 1000 km után is még műkődik
-
dethroner
veterán
Thx
-
dethroner
veterán
Rendeltem 2 doboz váltóolajat, mindkettő zárt, sértetlen csomagolás, de a gyártás ideje 2020.01.31 Ez nagyon gáz?
-
Asbee
veterán
válasz
Beca1990 #9111 üzenetére
5w-30: LM Toptec 4200 , Mobil 1 esp, Motul Specific 504/507, Total quartz ineo long life
Nekem ugyanebbe a motorba a Liqui Moly nagyon bejött. Mobil 1 esp ezek közül a legjobb, de nekem valahogy LM-el jobban tetszik a motor járása, hangja. Lehet mobil 1 már túl modern ebbe.
Ha csipegeti az olajat 5w-40. Nekem ott Total Quartz-al vannak jó tapasztalataim meg Motul Xcess. -
Beca1990
senior tag
Audi A3 8P 1.6 BSE motorhoz milyen olajat és milyen márkát ajánlottok?
-
troll81
addikt
Liqui Moly motor protect valakinek tapasztalata ezzel a termékkel?
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #9102 üzenetére
és erik365:
Elég ritkán jött elő, és mindig csak hidegindításkor, már meleg motort indítva vagy éppen menet közben még sosem bukkant fel a hibaüzenet és Aladdin lámpája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 1 / 2
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Battlefield 6
- Autós topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest