Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- HP nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz csubuka #38330 üzenetére
Azt hiszem, hogy találtam egy olcsóbb megoldást, ami a fenti problémát hivatott megoldani:
FGBRS-1 extra hőmérséklet szenzor. Ez csak 10k HUF/darab. Mondjuk ennyiből már a sima termosztátok simán kijönnek, de aki "okos" otthont akar, annak zsebbenyúlás kell eszerint...
-
4D4M
aktív tag
válasz csubuka #42143 üzenetére
Egy homemade megoldás is lehet atombiztos és egy gyártói felhő is lehet sérülékeny, nem feltétlen van összefüggés köztük. A felhőt illetően a gyártók és a felhasználók közt természetükből fakadóan érdekellentét van és a gyártókat a legcsekélyebb mértékben sem érdekli, hogy mi lesz veled, ha ők megszűnnek. Ezt kell szem előtt tartani.
Amennyiben új építésről van szó, akkor úgy lesz a leginkább jövőálló és rugalmas, ha csillagpontosan épül fel a villamos hálózata. Minden kapcsolóhoz és fogyasztóhoz önálló vezeték az elosztótól. Meg ezt még lehet kombinálni gyengeáramú kábelek behúzásával a kulcshelyekre. De ez már érzékenyen érinti a költségvetést.
De egyébként nem feltétlen helyes az a kategorizálásod, mert ha a KNX/loxone-t nézzük, akkor az totálisan lokális is tud lenni, ha arra van igény és egyébként egy relatív zárt rendszerről van szó.
A két irányban beszélgető redőnymotorról sajnos még nincs tapasztalatom, de ott már rezeg a léc, hogy DIY automatizmussal tudsz-e többet hozzátenni, mint ami amúgy benne van. De ezzel kapcsolatban lesznek itt tapasztaltabbak.
Ha az új ház korszerű energetikával épül meg, akkor kicsi szerepe lesz a helyiségenkénti szabályozásnak és minél jobb házat épít az ember, egyre inkább a 0-hoz konvergál a jelentősége. Ugyanaz a probléma, mint hogy egy jó házban sosem lehet jó kamrát csinálni (:
Mindezt lomha padlófűtéssel és lomha(=hatékony) hőszivattyúval tetézve már eljutunk oda, hogy inkább vegyen az árából a kedves építettő inkább csempét.
(egy esetben lehetne esetleg létjogosultsága a helyiségenkénti szabályozásnak, ha a gépész tervezőre sajnálták a pénzt és csempét vettek belőle)...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
4D4M
aktív tag
válasz csubuka #42153 üzenetére
Ha már redőny és automatizálás szerintem az a minimum cél, hogy ne kelljen sehonnan állítgatni, hanem tegye a dolgát a szokásos szabályok alapján. Emelt szint pedig a redőnyök maseratija: a zsaluzia (: Azt automatizálni már nagyobb művészet, de sokkal többet hoz a konyhára, hűtés fűtés egyebek terén. Tehát nyilván legyen valami kapcsoló, de az az igazi, ha csak portalanítani kell.
A szobánkénti hőmérséklet és páramérés anélkül is jó szolgálatot tesz, ha nincs mögé téve beavatkozás, mert lehet belőlük átlagot számolni a központi szabályozásnak.
Nem nagyon koncentráltam erre a központi légcsatornás hűtés dologra, de ha már így kiemelted, akkor megkérdezném, hogy miről van szó, mert...
a) ha légcsatornázható fan-coilról, akkor abból én még nem láttam központit, maximum két-három szobát párhuzamosan ellátó egységeket és pillangó szelepeket akkor sem szokás beépíteni, mert elég felesleges költség
b) ha központi hővisszanyerős légtechnika utóhűtő kaloriferrel általában 100% friss levegős változatban alkalmatlan hűtésre, mivel a csekély szállított levegőmennyiséggel nem lehet annyi hűtési energiát közölni, amivel megérné az egész szenvedést a cseppvíz, tisztítás karbantartás beruházási költség. 300-500W-okról beszélünk a teljes házra, miközben a legkisebb klíma 2,5 kW-os (és így a topikban a relevanciája is kérdéses)
c) ha passzívházakhoz alkalmas hőszivattyúval egybeépített légkezelő, ami fűt-hűt és friss levegőt ad, akkor miért nem azzal történik a fűtés is? Ezt a fűtés miatt jött létre és csak mellékesen hűtögetni is tudhat.Mindenesetre akármiről is van szó, a levegővel való hűtés mindig kevésbé komfortos mint egy felülethűtés.
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
Olympia76
tag
válasz csubuka #42153 üzenetére
Nem, dehogy más app-ban
Home Assistant-ot használok, mint a legtöbbünk itt. Ebből megy a redőnyvezérlés és a fűtés is (mint ahogy minden más is: lámpák, légkondik, riasztó, porszívó, security kamerák, Velux ablakok). ...és a Home Assistant lényege ugye azt, hogy mindezt egy platform alá hozva olyan automatizációkat lehet létrehozni gyártófüggetlenül, local kommunikációval amiben minden mindennel tud kommunikálni. -
4D4M
aktív tag
válasz csubuka #42163 üzenetére
Ha van gépész bevonva, akkor már eleve jobb helyzetből indul, mint az építkezések 90%-a (: De ő már azért megtette a tétjeit, hogy hova mennyi hűtés kellene, attól a fizika nem fog eltérni, maximum a user maga.
Megkérdezhetem, hogy mik a fenntartások a rendszerlemezes hűtéssel? Minden gyártó kijött már a mezei gipszkarton fölé CW profilok közé pattintható verziókkal is, meg vannak DIY olcsó verziók is. Mind szépen teszik a dolgukat egy bizonyos teljesítményig, páratartalomig. Idomítható az extra világításokhoz is, csak előre ki kell találni – amit amúgy is ki kellene.
A fan-coil mellett szól, hogy lehet vele szárítani és nagy a leadható teljesítmény. Egy fokkal komfortosabb mint a split klíma.
pps.: a magyarországi átlagos kivitelezői képességek figyelembevételével melegen ajánlom, hogy egy értő szemekkel rendelkező műszaki ellenőrt táboroztass le a párazáró fólia beépítésekor egészen a villanyszerelők levonulásáig és legyen nála egy hatalmas légycsapó arra az esetre, hogyha valakinél szikét pillantana meg.
-
Olympia76
tag
válasz csubuka #42163 üzenetére
Erősen javaslom, hogy ne így tervezz rendszert, hogy talán majd megy ezzel is meg azzal is.
A legjobb gyakorlat az az, hogy csak olyan eszközt tervezel minden célra ami másoknak és sokaknak már bevált, van körülötte közösség, fejlesztés és támogatás. Ha csak Neked van egyedül valamit akkor nehéz dolgod és rengeteg frusztrációd lesz.Nem nehéz ügy, csak google: "home assistant <adott kütyü>", aztán megnézed mi a helyzet.
Persze a legjobb, ha olyan dolgokat választasz, amit natívan tud a Home Assistant, ezt pedig a Home Assistant dokumentációjában is tudod keresni....és ha konkrétan a Mobilus GTW-t nézzük, akkor ennyi van róla:
https://community.home-assistant.io/t/integration-with-mobilus-gtw/473378
Tehát a válasz szerintem egy erős "nem". -
4D4M
aktív tag
válasz csubuka #42173 üzenetére
Felülethűtésről vagyon szó, tehát a levegő hőmérséklet - 6°C max. Nem gondolom, hogy ez óriási hőtágulásukat indukálna, de kizárni nem lehet persze. Harmatpont érzékelő beépítése elengedhetetlen: kondenzáció az nincs, de hűtés se, amíg el nem tűnik a víz a levegőből.
A műszaki ellenőr és alapos szerződés tud a garancia lenni arra, hogy ne magyarosan épüljön egy ház ma. Nem sok mindent lehet kijelenteni az építőiparról, de arra nyugodtan fogadhatsz, hogy egy jó műszaki ellenőr a munkadíja többszörösét megspórolja neked.
-
zsamiatt
őstag
válasz csubuka #42266 üzenetére
hatótávra. És nem csak az okos otthon kütyükre vonatkozik hanem minden vezeték nélküli eszköz hatótávjára.
FW: elég vegyes a kép. Van amelyikre lehetne rakni pl aeotechre is találtam, szerintem fibarora is lenne de a kínai érzékelőkre nem gondolám, hogy lenne. Mondjuk ettől még teszik a dolgukat, nem frissítettem még egyiket sem.
De ez a zigbeere is igaz. Ott is pl az ikeás gomb elvileg kapott új fw-t gyakorlatilag képtelen voltam rátenni mert állandóan kifagyott. A többi zigbees konnektor meg gomb, nem kapott. Szóval ott se általános, hogy mindenre van plusz firmware.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
LouiS22
veterán
válasz csubuka #42269 üzenetére
Igen, a zwave is ugyanolyan mesh hálózat, mint a zigbee (és ugyanúgy az elemmel működő eszközök nem extenderek).
Azt döntsd el, hogy mi a fontos neked: a z-wave a "zártsága" (egészen mostanáig egyetlen gyártó adta a chipet és szoros kontroll alatt tartottak mindent. Ennek előnyeként minden certified eszköz be volt vizsgálva és garantáltan kommunikált minden más certified z-wave eszközzel) miatt drága (főleg az árérzékeny magyar piacon). A zigbee lazábban kezeli ezt, ezért előfordulhatnak nem szabványos illesztések (gyakorlatban nagyon ritkán fogsz ilyennel találkozni, de az esély megvan rá). Cserébe relatíve "olcsó".
A z-wave azért az utóbbi években leginkább csak "volt", nem volt egetrengető innováció, jöttek az "unalmas" eszközök futószalagon, amik tették és teszik a dolgukat. Most majd a gyártókon a sor, hogy a Matter terjedésével hogyan oldják meg az illesztést és itt lesz lényeges az, hogy van-e OTA frissítési lehetőség (ez ugye a régieknél eleve esélytelen, a Plusnál a lehetőség adott). Én szkeptikus vagyok, hogy pl. a kínai gyártók mennyire fognak ezzel foglalkozni (szerintem semennyire ), és abban sem vagyok biztos ,hogy a neves gyártók nem fogják-e kb ugyanazt újra rásózni a hülye vevővőkre egy plusz logóval.
Még egy szempont, hogy jobban elbizonytalanítsalak : az elemesek z-wave eszközök egy igen jelentős hányada CR123 elemmel üzemel. Évekig elketyegnek (használattól is függ persze), de ha ráguglizol a CR123 árára, meg fogod érteni, hogy miért írtam le ezt. A zigbee eszközök jórészt CR2032 (ritkábban CR2450), esetleg AA/AAA elemmel üzemelnek. Ezeknek az ára meg ismert. Szóval ez is szempont lehet, mert amikor egyszerre adja meg magát 10 nyitásérzékelő, akkor az szabad szemmel is jól látható kiadás lesz.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
daninet
veterán
válasz csubuka #43562 üzenetére
Nagyjából jól érted. Amivel számolnod kell:
-NVR általában PoE, szóval a tápot külön meg kell oldanod a kameráknak.
-Nagyobb switch kell, hogy beférjenek az eszközeid mellé a kamerák (ha drótozod őket) //van egy eladó 24portos switchem
-Ahhoz, hogy távolról is elérd be kell állítanod zero tier-t vagy valami hasonlót. Kell venned egy domain-t (.eu domain 3500ft 2évre godaddy-n). Ebben tudunk segíteni ha nem megy esetleg
-Olyan merevlemezt kell beállítanod rögzítésre ami bírja a folyamatos lassú írást. WD Purple példáulMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
ViZion
félisten
válasz csubuka #43802 üzenetére
Midea integrálható, bár nem estem tőle hanyatt... alap dolgokat tud.
Az appjuk az botrányos, a távirányító többet tud, mint az app...Midea userek: Integrációval nem lehet fixálni a silent módot? Ezt távirányítóval és appal sem tudtam megoldani, h bekapcsoláskor ne csipogjon
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Speederer
senior tag
válasz csubuka #43807 üzenetére
Daikin-hez ugyebár külön kell wifi modult venned, amiből a régebbi verziók (BRP069Axx és BRP069Bxx) amik működnek cloud nélkül is. Kérdés, hogy egy mostani beszerzésű Sensira-val kompatibilis-e valamelyik régebbi wifi modul, illetve hogy ilyet lehet-e még kapni. Fél éve még simán lehetett B szériásat venni, azóta nem követtem a dolgot.
Amúgy én sem örülök az ilyen jellegű fejlesztéseiknek, hogy terelik az embert a saját felhőjük felé.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz csubuka #43823 üzenetére
Igen, a HA-ba felvétele elég egyszerű, mivel van Daikin integráció, ami valószínűleg az általad választott típust is szépen viszi. Nekem Comfora-val simán ment, de értelemszerűen nem csak ezt támogatja.
Be kell pattintani a wifi modult, felcsatlakoztatni a hálózatra, aztán a Daikin integrációban már csak az ip címet kéri. A fogyasztás adatokra 1-2 napot várni kellett mire mutatta, ha jól emlékszem, de azóta szépen megy.
Én még felraktam a gyári app-ját is a telefonra, de kb a legelején indítottam el, meg most hogy beszélünk róla. Ki is derült, hogy frissíthetném a klímát... De ezen kívül nem látom, hogy bármi mást hozzáadna az app a HA-s verzióhoz képest.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
csubuka
addikt
válasz csubuka #43845 üzenetére
*Erősen kétlem, hogy csak úgy menne a wifi eszköz hozzáadás ezen Fibaro fórum thread alapján.
Nekem amúgy szintén kicsit csalódás a HC3... ahogy ott is rinyálnak páran.
Még zwave cuccoknál is masszívan van különbség support szintben termékek között. Az én olvasatomban és reményeim szerint pont a zwave fő előnye ugrik, hogy nem annyira plug and play, mint ahogy gondolnánk...
[ Szerkesztve ]
-
dieselgti
csendes tag
válasz csubuka #43839 üzenetére
Egyben válaszolnék neked és a pár utóbbi hozzászólásra.
Fibarohoz ezt szokták használni átjáróként. Bevált, működik, olvass kicsit utána.
https://remotec.com.hk/remotec_product/zxt-600/Jó lehet egyébként más z-wave-es rendszerhez is.
Alapesetben a Fibaro nem beszél wifis cuccokkal, csak esetleg quickappok segítségével (ez kb megfelel a HomeAssistant 3rd party integrációinak). Húztam már be Shelly terméket Fibaro-s rendszerbe, sőt még a bt-s xiaomi hőmérőimet is, de tény, hogy macerás.
Ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz csubuka #43882 üzenetére
Be kell kalibralni oket, utana tudjak. Nekem shelly 2.5 van, az a fesz. eses alapjan kalibralja a vegallasokat. De van olyan is, ahol szimplan ido alapjan szamolja ki.
A Sonoff dual R3 szinten fesz. meros, tehat valszeg az is automatan bekalibralja magat, nem kell idot adni meg. (nem hasznaltam meg ilyet, csak shelly-t redonyhoz)
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz csubuka #43882 üzenetére
Nem a végállást kell tudnia, hanem a fölhúzás időszükségletét kell bekalibrálni, amiből tudni fogja, kb. mennyi ideig kell ráadnia a feszültséget egy bizonyos pozíció eléréséhez. Nincs szó tehát semmilyen érzékelésről, csak sacc (és "optimistic") alapon megy.
Ebben a kalibrálásban az tud segíteni, ha a relé végez teljesítménymérést, mert akkor automatikusan is el tudja ezt a kalibrációt végezni (hiszen a végállásban leesik nullára a redőny teljesítményfölvétele - de az megintcsak tökmindegy, milyen módon kapcsolt ki a motor), mint pl. a Shelly 2.5 - bár az is hiába végzi el ezt magától, a fejlesztők magasról tesznek a felhasználók évek óta hangoztatott kéréséről, h ezt lehessen korrigálni, mivel érthető módon ez nem lineáris folyamat (hiszen fölhúzásnál az első pár motorfordulat még csak az összetorlódott lamellákat kezdi széthúzni, még nem indul meg a redőny) amitől teljesen fals a pozíció, redőnyhosszúságtól függően pl. valahol 65% környékén van a tényleges fél-pozíció.
Teljesítményt nem mérő relénél ezt kézzel kell elvégezni, de az sem vészes és csak egyszer kell megtenni.@vampire17: teljesítményfölvételt mér a Shelly 2.5, fesz esés (valójában amúgyis emelkedés lenne végállásban) erre nem volna megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz csubuka #43956 üzenetére
Ha jól gondolom a mai Gree klímákhoz tényleg csak egyszer kell a gyári app, amikor a helyi wifi AP-re fel kell csatlakoztatni őket. Cloud kapcsolat nem kötelező a HA integráláshoz, ha jól olvasom...
Annyi, hogy időnként hazatelefonálni próbálnak, azt az ember a tűzfalon vagy letiltja vagy nem.
A Panasonic cloud only és elég meredek hardveres és szoftveres mókánnyal lehet HA-ba integrálni wifin lokálisan, cloud-mentesen.
-
amaximus
csendes tag
válasz csubuka #44026 üzenetére
A Panasonic klímákhoz elég a HACS-es Panasonic Comfort Cloud integráció, az kezeli a CZ-TACG1-et is és az újabb klímák beépített wifi adapterét is.
Van egy logikája míg mobileszközön az ember beállítja, de utána HA alatt már csak a HA-nak dedikált Panasonic id-t kell megadni és az összes, ehhez az id-hoz hozzárendelt Panasonic klímát látja és kezeli. -
BossBoss
őstag
válasz csubuka #44972 üzenetére
Nemrég építkeztünk, én is csak buta motorokat kértem, az összeset vissza húzattam a kapcsoló szekrénybe. Ment rá a 10 db Shelly 2.5 din sínre adapterrel. Fél éve hibátlanul megy, hiba nem volt vele. Homekittel van automatizálva, plussz Siri-vel, ha kell. Fizikai kapcsolókat nem is tettem, felesleges.
Alapvetően kábeles megoldás, vagy z-wave/zigbee felé mentem volnal. De vagy nagyon drága volt, vagy nem is volt rá megoldás(Homekit). Wifis megoldást szerettem volna legkevésbé, de Shelly 2.5 volt a legolcsóbb és nem nagyon volt rá panasz fórumok alapján. Ubiquiti UDM Pro SE+ UA 6 Pro AP párossal nem volt hálózati gondom.
Egyébként örömmel láttam, hogy nemrég kijött a Shelly Pro Dual Cover / Shutter PM . Végre LAN, 2 redőnyt tud egy készülék. Így árban sem rossz. Lassan a 2.5 kicserélem ezekre.
[ Szerkesztve ]
-
4D4M
aktív tag
válasz csubuka #47796 üzenetére
Ebben a modbus meg opentherm termosztátokban annyira nem hiszek, elmodulál magának a kazán/hőszivattyú simán, nem kell ilyen bonyolításokat belevinni a rendszerbe szerintem ma feltétlenül.
–
Ennek akkor lehet jelentősége, hogyha valami kis tehetetlenségű hőleadó rendszer épül ki és a hőtároló tömeg sem jelentős. Egy felfűtési szakaszban a feladat azért igényel némi bonyolítást, mert ha a hőtermelő csak simán a külső hőmérséklet jelére emeli az előremenőt, akkor órák kellenek, hogy elérjen(megközelítsen) egy adott parancsolt hőmérsékletet. Ezt az időt egy PID szabályozás tudja markánsan csökkenteni overshot nélkül. Nyilván ez mindig a hatékonyság rovására is megy valamilyen szinten. Mindenesetre ehhez kell(het) a cizelláltabb kommunikáció a termosztát és a hőtermelő között. Ezen túlmenően a korszerű házakban ezek már csak nüanszok, mert az egész fűtés kérdés már nem kihívás.#47797 Steady74:
Alapból nem feltétele a működésének a HA. Tehát ha felkúszott a Wi-Fi-re és kapott egy IP-t akkor fel lehet rá csatlakozni egy böngészőből és kiolvashatók az aktuális üzenetek.[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz csubuka #47801 üzenetére
ilyesmi?
https://vi.aliexpress.com/item/1005005895201640.html?gatewayAdapt=glo2vnm
Local tuya-val meg integralod HA ala.
-
Lorden
senior tag
válasz csubuka #47809 üzenetére
Nekem volt öntanuló on/off termosztátom.
Úgy van ahogy írod, ha kértem 23 fokot, általában 22,7-8-nál leállt a fűtés és a felfűtött radiátorokkal érte a 23-t.
Vagy ha reggel 7-re 22 fokot akartam, akkor elkezdett korábban fűteni és a beállított időpontra már megvolt a célhőmérséklet.[ Szerkesztve ]
-
4D4M
aktív tag
válasz csubuka #47809 üzenetére
Az nem igazán PID, ha öntanul meg jósolgat. Ezek a dolgok állandó előremenővel működnek következetesen. Ha időjárásfüggő előremenő van, akkor hiába jósolja meg a termosztát, hogy majd 4 óra múlva jó idő lesz - vagyis nem hiába, csak te nem sokra mész vele (:
-
4D4M
aktív tag
válasz csubuka #47815 üzenetére
Minden rendszerben lehet letjogosultsaga, de minél lomhabb a hőleadó, minél több a hőtároló tömeg és minél jobb a hőszigeteltseg, annál kevésbé érdemes / lehetséges hőmérsékletvaltozasokat eszközölni.
Mint mondottam volt, ez manapság már nem izgalmas kérdés. Simán elmukodnek úgy hőszivattyús rendszerek, hogy még termosztát sincs csak időjárás függően beküldi a vizet a rendszerbe....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
4D4M
aktív tag
válasz csubuka #47820 üzenetére
Lehet úgy is gondolkodni, hogy a termosztát a készülék részét képezi, így ha megy a készülék, megy vele a termosztát is, de persze itt utkozesben vannak a gyártói és a felhasználói érdekek. Az opentherm már egy eloremutato kezdeményezés, de nagyon messze vagyunk még a nyílt protokolloktól.
Ha minden hőleadó ugyanarra az előremenőre van kivalasztva/méretezve, és a rendszer összes tömegárama nem haladja meg a hőszivattyú keringetőjének jellegmezőjét akkor működhetne akár egyazon hidraulika körön belül is a fan-coil kör egészen addig, amíg nem akarunk vele szárítani, mert akkor már alacsonyabb előremenő kell. Egyébként a fan-coilok egyenként saját szeleppel rendelkez(het)nek, tehát egyenként sajat zónát alkotnak saját szabályozóval. Viszont ha egy db fan-coilt is szeretnénk üzemeltetni magában, akkor elkerülhetetlenné válhat a puffer szekunder szivattyúk stb. Bonyolítja az életet (:`
(arra figyelni kell, hogyha esetleg olyan helyiség van aminek nincs külső térrel határos fala, akkor azt túl kell méretezni ha időjárásfüggő előremenőben gondolkodunk - ennek hővesztesége nem változik a külső hőmérséklettel)
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gumi és felni topik
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Android felhasználók OFF topikja
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.