Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Köszönöm szépen!
Itt ez nem fog fennállni. Bár az épület felső szintje szeglemezes tezős, szóval nem mondanám igazán "nehéz" hőtároló tömegűnek. De nem könnyűszerkezetes.
Maga a a fűtés meg padlófűtés, szóval van benne tömeg, persze nem annyi, mint egy mennyezetfűtésben. Tehetetlensége is van.
Így akkor ide hó lesz a ki-be termosztát talán...
Csak valahogy nem ártana a fűtés hűtést egy termosztátról, lokális HA integrációval megoldani. És úgy, hogy legyem fali nyomkodó, ami "hagyományos". És nem csak valami tablet, míg a falon csak a szenzor volna. Nem biztos, hogy ez így feltétlen kézenfekvő. A totális HA alapú megoldással tisztában vagyok valamilyen szinten, de valahogy ez nem szimpi annyira, hogy a fütést kizárólag a HA vezérelje.
*Értem én, hogy a hőszipka saját paneljén vészhelyzetben el lehet indítani a fűtést akár, de azért nem annyira vidám az összes zónaszelepet meg szivattyút beizzítani felteszem hidegben, lehalt HA esetében Persze ez nagyon nagyon ritka, de mégis valami robosztusság nem ártana.
**Kissé rétegtermék ez, javarészt a központhoz Zwave el csatlakoznanak, amiket láttam redditen:
GoControl TBZ48
Honeywell T6 Pro
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Ámde a PID szabályozás jelen van sima szimpla relés kapcsolós termosztátokban is végülis, pl Siemens Rev24 és hasonlók. Ami elvileg betanulja a ház felfűtési görbéjét és időben lekapcsolná a fűtést még azelőtt, hogy a célhőmérsékletre érne a rendszer.
Ehhez nem feltétlenül kell a kazán és a temrosztát között modbus kommunikáció nemde?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Opel topik
- Android szakmai topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest