Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 4D4M

    aktív tag

    válasz csubuka #47796 üzenetére

    Ebben a modbus meg opentherm termosztátokban annyira nem hiszek, elmodulál magának a kazán/hőszivattyú simán, nem kell ilyen bonyolításokat belevinni a rendszerbe szerintem ma feltétlenül.

    Ennek akkor lehet jelentősége, hogyha valami kis tehetetlenségű hőleadó rendszer épül ki és a hőtároló tömeg sem jelentős. Egy felfűtési szakaszban a feladat azért igényel némi bonyolítást, mert ha a hőtermelő csak simán a külső hőmérséklet jelére emeli az előremenőt, akkor órák kellenek, hogy elérjen(megközelítsen) egy adott parancsolt hőmérsékletet. Ezt az időt egy PID szabályozás tudja markánsan csökkenteni overshot nélkül. Nyilván ez mindig a hatékonyság rovására is megy valamilyen szinten. Mindenesetre ehhez kell(het) a cizelláltabb kommunikáció a termosztát és a hőtermelő között. Ezen túlmenően a korszerű házakban ezek már csak nüanszok, mert az egész fűtés kérdés már nem kihívás.

    #47797 Steady74:
    Alapból nem feltétele a működésének a HA. Tehát ha felkúszott a Wi-Fi-re és kapott egy IP-t akkor fel lehet rá csatlakozni egy böngészőből és kiolvashatók az aktuális üzenetek.

    [ Szerkesztve ]

    ...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

Új hozzászólás Aktív témák