Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 4D4M

    aktív tag

    válasz csubuka #42143 üzenetére

    Egy homemade megoldás is lehet atombiztos és egy gyártói felhő is lehet sérülékeny, nem feltétlen van összefüggés köztük. A felhőt illetően a gyártók és a felhasználók közt természetükből fakadóan érdekellentét van és a gyártókat a legcsekélyebb mértékben sem érdekli, hogy mi lesz veled, ha ők megszűnnek. Ezt kell szem előtt tartani.

    Amennyiben új építésről van szó, akkor úgy lesz a leginkább jövőálló és rugalmas, ha csillagpontosan épül fel a villamos hálózata. Minden kapcsolóhoz és fogyasztóhoz önálló vezeték az elosztótól. Meg ezt még lehet kombinálni gyengeáramú kábelek behúzásával a kulcshelyekre. De ez már érzékenyen érinti a költségvetést.

    De egyébként nem feltétlen helyes az a kategorizálásod, mert ha a KNX/loxone-t nézzük, akkor az totálisan lokális is tud lenni, ha arra van igény és egyébként egy relatív zárt rendszerről van szó.

    A két irányban beszélgető redőnymotorról sajnos még nincs tapasztalatom, de ott már rezeg a léc, hogy DIY automatizmussal tudsz-e többet hozzátenni, mint ami amúgy benne van. De ezzel kapcsolatban lesznek itt tapasztaltabbak.

    Ha az új ház korszerű energetikával épül meg, akkor kicsi szerepe lesz a helyiségenkénti szabályozásnak és minél jobb házat épít az ember, egyre inkább a 0-hoz konvergál a jelentősége. Ugyanaz a probléma, mint hogy egy jó házban sosem lehet jó kamrát csinálni (:
    Mindezt lomha padlófűtéssel és lomha(=hatékony) hőszivattyúval tetézve már eljutunk oda, hogy inkább vegyen az árából a kedves építettő inkább csempét.
    (egy esetben lehetne esetleg létjogosultsága a helyiségenkénti szabályozásnak, ha a gépész tervezőre sajnálták a pénzt és csempét vettek belőle)

    ...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

Új hozzászólás Aktív témák