Hirdetés

Aktív témák

• Algieba

őstag

''Szerintem a demokrácia a legforradalmibb dolog a világon. Messze forradalmibb, mint a szocializmis vagy bármi más. Mert ha hatalmad van, használod, hogy megteremtsd a közösséged szükségletét. És ez a választási lehetőség. Mert erről beszélünk, a választás lehetőségéről. Szabadságról szól a választásban. Ha ennek anyagiakkal szabnak gátat, a szabad választást veszik el.
    Igen, mert az eladósodott ember reménytelenné válik. Egy reménytelen ember pedig nem szavaz. Persze mondhatja, hogy megtehetik, de ha épp a szegények Nagy Britanniában, az Államokban, a sarkukra állva olyanokra szavaznának, akik az érdekeiket képviselik, az lenne az igazi demokratikus forradalom. De nem akarják, hogy ez megtörténjen, ezért tartják az embereket pesszimizmusban. Szerintem két útja van az emberek irányításának: a megfélemlítés, és a demoralizálás. Tanult, egészséges, és öntudatos nemzetet nehéz kormányozni. És szerintem néhányak elemi gondolkodása, ''Nem akarunk, tanult, egészséges és öntudatos embereket, mert őket nehéz irányítani. A Föld lakosságának 1%-áé a Föld vagyonának 80%-a. Csoda, hogy ezt az emberek tűrik. De szegények, demoralizáltak, meg vannak félemlítve. Ezért azt gondolják, jobb a parancsokat követni és bízni a jövőben.''

Tony Benn, angol ex-képviselő.

Ui. : Most néztem meg Michael Moore dokumentumfilmjét az amerikai egészségbiztosításról.

Aktív témák