Hirdetés

Aktív témák

• QuarK

senior tag

válasz VladimirR #3406 üzenetére

Nagyjából meg tudlak érteni; és többnyire egyet is tudok érteni. Ebben a félévben is három tárgyat tanulással oldottam meg, négyesre; opkuton (fasz Bartalosnál) elővettem a puskát, rögtön le is buktam.

De nem is ez a lényeg, de sokszor szart se ér a tanulás és a sok magolás. Olyan tanárokra gondolok, aki mondjuk megjegyezte a pofád tavaly, mikor meghúzott; aztán mikor ismételten meglát, akkor egy egyébként tökéletes dolgozatra azt mondja, nem is tudom, tudsz te ennél jobbat is, most egyes kapsz, gyere jövő héten is a vizsgára. Vagy csak ránézésre javít, és semmit se ír bele. Ismerősöm is bemegy, hogy miért húzta meg, mikor érzése szerint nagyon jól sikerült, erre a tanár: tudja még mit írt? Válaszol, persze. Erre: nos, én semmit se írtam pluszba oda, innentől fogva a kérése értelmét vesztette, viszontlátásra. Vagy aki lassan az utolsó vizsgalehetőségeknek megy neki egy olyan tárgyból, ami nehezen megy neki (mindezek mellett kitűnően érti a dolgát, és másokból bravúros módon szerzi az ötösöket) 1 ponton elcsúszik, bemegy, hátha van mód hogy kicsit más szemmel pontozzák, erre a professzor beleköt egy kötőszóba, és azt mondja: most már 3 pont a különbség, helló... Ott mégis mi a megoldás? Nem feltétlen a puska, tudom; de vannak szituációk, amikor egy egyébként tehetséges, és szorgalmas diák a hagyományos módokkal halálra van ítélve -- és akkor mehet szart lapátolni.

Aktív témák