Hirdetés

Aktív témák

• Damage

senior tag

válasz sszever #2796 üzenetére

Természetfotózáshoz kellene. Tapasztalataim szerint sokszor 5,6-os rekesz mellett 1/1600-as záridővel is tudok fényképezni ISO 100-on. ISO 400-ig észrevehetetlen a zajosodás, de amúgy is simán ki lehet tartani 400mm-t is ilyen záridő mellett. Ezért nem látom az IS értelmét. Nem kínál nekem annyit, amennyivel többe kerül. Akkor inkább használok állványt, ha olyan témáról van szó...
    A ''Bigma'' képminősége nagyon korrekt azok ellenére is, hogy 10x-es zoom obiról van szó, de sajnos az nekem most drága. Ez az M42-es megoldás átmenetileg kellene és gyakorolni, szokni a nagy obikat. Az ára miatt tökéletes választás lenne (szerintem).

pacorro:
    ''Sigma 300/2.8+konverter?''
    Akkor már inkább vennék a 70-200 mellé egy extendert. Nem látom értelmét venni egy 300mm-es fix obinak, ha van egy gyönyörű rajzolatú 70-200-asom. 400mm alatti telét nem fogok venni ez egészen biztos. Inkább átmenetileg egy M42-es + egy olcsó tele, és később venni egy normálisabb nagytelét.
    2,4 kg lenne a 300mm-es fix Sigma??? A Canon fix 400 F5,6 L ennek a fele! És szerintem a rajza is jobb (az ára se vészes a kategóriájában), de erre most nincs pénz.

Stitch:
    Amit másodjára linkeltél, az nagyon tetszik. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem tökéletes a képe, de kezdésnek (amíg nincs pénz egy komolyabb, drágább darabra) megteszi. És tényleg korrekt ára van. Egyébként nem hiszem, hogy nagyon vészes képe lenne, elvégre fix fókusszal rendelkezik.
    Nemrég láttam itt Magyarországon egy eladó 700-1500mm-es M42-est. Az is ilyen árban volt és annak is elfogadható képe volt. Ennek szerintem még annál is jobb képe lehet (tippem szerint kb kitobi minőségű kép), ami nekem elég lenne addig, amíg nem veszek egy 400L-t vagy Bigma-t. Fix blende-s alatt azt értem, hogy bármilyen gyújtótávolságot is állítasz be, nem tudsz blende-t állítani. Ez a 700-1500-as is olyan volt, amit láttam. Persze az 1500-as végénél már szűkebb rekesz volt. 700-as állásban fix 8-as blende-t használt, ha jól emlékszem.

Aktív témák