Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
deriandras59
üzenetére
ja, arra nem válaszoltam, hogy "mennyire vagyok elégedett":
Eddig egy sigma 2.8/24-70-et használtam alapzoomként, hálistennek végre sikerült megszabadulnom tőle.
Összehasonlítva a 2 lencsét:
Sigma24-70: nehéz dög, lassú+hangos fókusz, használható élesség, színihiba nincs, vignettálás nincs, kicsi az átfogás.
Nikkor 18-105: könnyű, gyors+halk fókusz, használható élesség, látható színihiba, vignettál. +olcsó, nagy átfogású.
Megoldás: egyelőre nem látok tökéletes alapzoomot. a nikkor 17-55 veszettül nehéz, a sigma és tamron megfelelők sem "abszolút tökéletes" darabok, minimum durva vignettálást produkálnak és lágy a képük f/2.8-on. Inkább beszerzek 1-2 fixet (samyang 14 és 85mm) a zoom mellé, ha kell a fényerő.
Ahogy elnézem a teszteket, a hypeolt+drága 16-85-ös nikkor élességben, vignettálásban, színihibában kb semmivel sem jobb a 18-105-nél...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bittorrent topik
- Energiaital topic
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BMW topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Update 01.16. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest