Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Throme

    veterán

    válasz Kaci84 #29697 üzenetére

    Én már nem járok a gépajánlós fórumba, ezért nem tudtam, hogy a vázat is ajánlásra vetted. Ettől függetlenül rendszerben kell gondolkodni és ott is így kellett volna ajánlani.
    Nagyon be van határolva a lehetőséged és lehet nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a sony lencsék nem pörögnek olyan nagyon, mint mondjuk egy nikon, canon.

    Fényerős zoom mindig és mindenhol k..va drága. Van egy nagy sony fan fórumozó, ő is sigma 17-70, vagy 17-50 obit ajánlgat sony-hoz, meg sigma (19,30,60) fixeket... már ha a pénz is számít.

    A 30mm f1.4 obin az f1.4 drágít valószínűleg. Szerintem kezdésnek az f1.8 is bőven elég (most képminőségtől, AF gyorsaságtól független).
    Szobában lehet szűk a 30/35mm.

    Kezdésnek alapzoom és egy fényerős fix, amik ajánlottak. Előbbi, hogy megismerkedj a géppel, utóbbi, hogy kicsit kreatívkodni is tudj.
    Ha már lesz saját tapasztalatod sokkal könnyebben tudsz elindulni valamelyik irányba (táj, tárgy, esemény, makró...stb).
    Erre - akárhogy is nézzük - rá kell szánni az időt. Nincs olyan, hogy ajánlanak vmit és 3 tesztet megnézel és kész a világbajnok, személyre szabott tuti gép (ráadásul mindenki azt árul a hardveraprón).
    Amíg ez nincs meg, addig a fórumozók saját tapasztalatára vagy kénytelen hagyatkozni, ami nem feltétlenül passzol a te igényeidhez.
    Addig a te pénzedet mindenki - képzeletben - a saját meglátása szerint fogja elkölteni.
    Ezért írtam, hogy a hamarisággal lehet 1-2 héten belül a hardveraprót fogod megint túrni...

    szvsz

Új hozzászólás Aktív témák