- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
válasz huskydog17 #43199 üzenetére
Ha csak teljesítmény számít akkor jobban, inkább hőfok, zaj, normális driver, bugmentesség számít, így inkább NV még ha gyengébb is.
RT-hez már kb 4070 kellene, de most van pár régi játék amihez jön és érdekel.
-
huskydog17
addikt
válasz Mans20 #43197 üzenetére
Az RX 580 és GTX 1060 is 80-100e Ft voltak, amikor frissen megjelentek a piacon. Azóta eltelt 7-8 év és minden kategória drágább lett. Valószínűleg a 6 GB RTX 3050 azonban 70-75.000 Ft környékén már kapható lesz.
Sőt, jelen pillanatban az Alza-n 76e Ft-os bevezető áron lehet már rendelni. Ha majd idővel nőni fognak a készletek, az árak majd picit lejjebb mennek, azaz a fent nevezett 70-75.000 Ft szinte biztosra vehető, talán néhány típus minimálisan becsúszhat 70k alá is idővel, ha majd lesz bőséges raktárkészlet.
Az ár itt szerintem viszonylag hamar lejjebb fog menni, mert nem kell várni, amíg elfogynak a 1650 Super készletek, ugyanis a 1650 Super kártyák kihaltak a magyar piacról, sehol nem kapni már, így a 6 GB-os 3050-es gyorsan át fogja venni a helyét.Amúgy Raymond jól mondja 80-100e környékén jobban jársz egy RX6600-al, amennyiben nem számít a fogyasztás és RTX feature sem kell.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Mans20
addikt
válasz huskydog17 #43195 üzenetére
Jó lenne ez a gari nélküli RX580, 1060 helyett, de nem 80-100 ezerért.
-
PuMbA
titán
válasz huskydog17 #43195 üzenetére
Igen, jó meglátás, a 3050 ki volt facsarva. Nekem volt 3050-em és 3060-am is. A 3050 fogyasztott 130W-ot, a 3060 150W-ot és ugye tudjuk, hogy a 3060 35%-kal gyorsabb
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Itt a teljes RTX 3050 6GB teszt a ComputerBase-től, az új 3050 a GTX 1650 Super szintjét hozza, de a +2 GB VRAM sok játékban jelentős előnyt ad, miközben a fogyasztás 100-ról 70 Watt-ra csökkent és minden RTX funkciót tud (amit egy Ampere-nek tudnia kell nyilván).
Gyakorlatilag a 1650 Super utódja lett, legalábbis árban, minden más szempontból előrelépés történt. Valóban szerencsésebb lett volna egy RTX 3040 (Ti) név, de ez van, nem rossz kártya, a legjobb, PCI-E kábel nélküli dVGA jelenleg.Energiahatékonyság terén úgy tűnik, hogy az eredeti 8 GB-os RTX 3050 ki volt picit facsarva, hiszen a 6 GB-os változat csak 20%-al lassabb, miközben 45%-al alacsonyabb a fogyasztás.
Ezek után nagyon érdekelne, hogy az NV milyen tempót tudna kihozni 70 Wattból a TSMC 5nm-en, hiszen a Samsung 8nm-ről TSMC 5nm-re való váltás óriási nagy ugrást hozott energiahatékonyság terén, így ha ezen a gyártósoron is készülne valamikor egy 70 Wattos RTX, az még egy nagy ugrást hozna tempóban. Jó lenne, ha az Ada generáció is kapna majd a jövőben egy 70 Wattos SKU-t, legalábbis nagyon megnézném milyen tempót hozna (tippre szerintem meglenne az RTX 2060 tempó).
[ Szerkesztve ]
-
Istvan2020
aktív tag
válasz VoltanIgor #43192 üzenetére
-
VoltanIgor
tag
válasz Istvan2020 #43191 üzenetére
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok, kérdezném, mit és honnan kellene letölteni, hogy alan wake 2 ben működjön a frame generation.
-
gV
őstag
meg a 2080 is. bár úgy volt jegelem az Alan Wake 2-t, mivel a GGPU hitelességét ellenőrizendő feltettem újra, végül nem álltam meg, hogy ne játsszak vele és helyszíntől függően hol low (ekkor is minden RT opció bekapcsolva) hol ultra beállításokkal tegnap végeztem vele. rajta kívül csak a CP2077 PT módja és a Resi 3 VRAM igénye ami miatt kompromisszumot kellett hoznom. így utólag az nV a szűkmarkúan mért VRAM-al megspórolt nekem $800-t.
RTX video HDR jöhetne a driverben a játék beállítások közé. alig van pár játék ami jól kezeli a HDR-t, ez jó megoldás lenne. -
félisten
[NVIDIA RTX Video HDR Mod Reportedly Provides Better AutoHDR for Games Than the Default Windows One]
tegnapi moddal tulajdonképpen az RTX 2-3000 széria is minden fejleszttést megkapott . Egy 2080 Ti elég jó befektetés volt anno.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
[GeForce RTX 4060 Ti 8GB drops to $344, up to 20% faster than RX 7600 XT for $15 more]
A 16 GB verzió is csökkent MSRP alá. 430-440$
az MSI RTX 4060 295$ és több modell van 299 dolláros MSRP áron.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Mans20
addikt
Ez jöhetne a fehér házba
3050 6GB
-
félisten
[MSI RTX4080 SUPER Expert]
Gyönyörű."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
[DLSSG To FSR3: Frame Gen Modded For RTX 20/30 Series GPUs... But How Good Is It?]
Ops
DLSSG to FSR3 egy olyan mod, amely lehetővé teszi a keretgenerálást minden DLSS3 játékban a régebbi Nvidia kártyákhoz.
RTX 2000 széria is támogatott. Sajnos az RDNA1 nem, de arra is terveznek valamit vagy már jön is rá egy MOD. RTX 3080 12 GB val Alan wake 2 fullon DLSS Quality. 100 FPS
A Turing is szuperül megy , RTX 2070 rulez. Persze a mindőség azért elmarad.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igazából 80 % körül hoz majdnem fele fogyasztással CB ekőzetes mérései alapján. nem meglepi ,de nem is csalódás. Elég jó hatásfoknövelés.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Ebbol a super szeriabol nekem az lett az eredmeny, hogy 4070 supert fogok venni. 3070 utan az erezheto lesz, de legalabb nem nagyon draga es csendes. Asus dual a celpont. Hovegi allampapir kamat pont jo lesz ra.
I am having fun staying poor.
-
Chiller
őstag
válasz huskydog17 #43164 üzenetére
"Gyakorlatilag ez valóban egy olyan 3050, ami kizárólag sebességben, VRAM-ban és fogyasztásban lett megvágva. "
A lényeg pont lemaradt a felsorolásból. 128 bit helyett 96 bites a ram busz. Előzetes tesztek alapján kb. csökkenti is 25%-al a sebességet a rendes 3050-hez képest...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz huskydog17 #43169 üzenetére
Ja, akkor nem sokat nyer a 3050 6GB-tal. Eleve nem lesz sokkal gyorsabb, RTX-et nem tudja kihasználni, és vszleg az extra codec-eket sem. Ilyesmire bőven jó egy GTX 1650 vagy akár egy RX 570.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
huskydog17
addikt
válasz Mans20 #43168 üzenetére
Mivel amúgy is csak ideiglenes jelleggel kell és régi játékokra, szerintem mindegy, ebben az esetben valóban nem éri meg sokat költeni rá, oda egy sima 1650-es is bőven jó.
Bár ha esetleg az ideiglenes viszonylag hosszabb időintervallumot jelent, mondjuk több hónap, akkor lehet elgondolkodnék egy GTX 1660-ban is.Az "új" 3050-es valószínűleg 70-75000 Ft környékére várható.
-
Mans20
addikt
Épp LP 1650-et vagy Asrock A380-at nézegetek, Jobb lenne 3050 de nem RX6600 áron.
-
félisten
válasz huskydog17 #43164 üzenetére
169 dolláros áron nekem tuti kell így hogy érintetlen a multimédia. Vagy lesz egy MSI vagy egy passzív zotac.
-
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #43163 üzenetére
Ehhez szorosan kapcsolódik:
A Palit visszahozta a Dual-Link DVI csatit mindkét kártyáján:
KalmX (fanless)
StormX (egy ventis Mini-ITX)A Gigabyte is két kártyát jelentett be, de náluk mindkettő két ventit használ.
Idő közben az NVIDIA hivatalos oldalára is felkerültek a pontos specifikációk. Semmilyen RTX nem lett kivágva belőle, ahogy az összes multimédia képesség is érintetlen (teljes értékű dekódert és enkódert tartalmaz). Gyakorlatilag ez valóban egy olyan 3050, ami kizárólag sebességben, VRAM-ban és fogyasztásban lett megvágva. Utóbbi miatt 70 Watt a max fogyasztása és valóban nem kell hozzá PCI-E tápkábel.
Kíváncsi leszek a tempóra, én még mindig kb. GTX 1060 tempóra tippelek, esetleg talán a 1650 Super szintjét még elérheti, arra még látok esélyt.
A ComputerBase saját zsebből vásárolt egy MSI Ventus példányt és azzal már tesztelik a tempót, az adatok később még bővülni fognak több kártyával (pl.: 1650 (Super), RX 6600)
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
NVIDIA launches GeForce RTX 3050 6GB with GA107 GPU, 70W TDP and no power connectors
NVIDIA GeForce RTX 3050 6GB Formally Launched
Akkor innentől hivatalos, várjuk a teszteket, amiből nagyon kevés lesz, ha lesz, mert valószínűleg ebből nem küldenek ki tesztpéldányokat a sajtónak, így csak azok fogják letesztelni akik megveszik saját zsebből, legalábbis az entry-level kategóriában mindig így szokott lenni.
-
S_x96x_S
addikt
35-Way Linux GPU Graphics Comparison, Initial NVIDIA RTX 40 SUPER Linux Benchmarks
https://www.phoronix.com/review/nvidia-rtx-40-super-linuxMottó: "A verseny jó!"
-
Raymond
félisten
válasz huskydog17 #43158 üzenetére
Picit azert arnaylja a dolgot az hogy a sima 4080 mar 3-4 hete nem volt naluk raktaron. Az Alternate es CaseKing-nel sincs mar, csak az NBB-nel van meg a nagy boltok kozul.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
veterán
válasz huskydog17 #43158 üzenetére
Pedig az alaparas cuccok kozul a TUF talan a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Egyelőre úgy tűnik Németországban sikeres és népszerű az RTX 4080 Super. Még a Mindfactory-nál is launch day eladási rekordot döntött, és ne feledjük, hogy náluk nincs ASUS termék. Vajon a többi bolt, ahol van ASUS kártya is, mennyi eladást produkálhattak? Kár, hogy a többi bolt nem publikál ilyen statisztikákat.
Visszatérve a MF-hoz, néhány óra alatt több custom design is elfogyott, úgy látom ASUS hiányában leginkább MSI termékek fogytak leginkább.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
veterán
-
Raymond
félisten
válasz huskydog17 #43155 üzenetére
A sima 4080 mar 1149-1179 kozott kezdodott honapok ota nem eBay-rol is hanem rendes online boltok ajanlatai.
-
huskydog17
addikt
válasz Raymond #43153 üzenetére
Sima 4080 van már 1090 eurórért is raktárról (geizhals szerint a német Ebay-en), miközben az MSRP-je 1329 euró (launch idején ez 1469 euró volt), azaz több, mint 200 euróval MSRP alatt lehet vinni, sőt a launch árhoz képest sok típust 300 euróval olcsóbban lehet vinni. Sok különböző custom design-t 1100 és 1200 euró között lehet hazavinni, köztük van több prémium custom változat is. A 4080 Super 1109 eurós MSRP-n indít, így nagyon nagy esélye van, hogy tavaszra 1000 euró alá is be fog nézni a 4080 Super.
Nyilván kell egy kis idő, mire az új helyet cserél a régivel.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
félisten
[NVIDIA Secures a Hefty CoWoS Supply From Intel To Fulfill Upcoming AI GPU Demand]
Sejtettem, hogy ez áll Gelsinger bejentése mögött amikor a nagy piaci szereplőkröl beszélt a bérgyártási igényeknél.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz hahakocka #43141 üzenetére
A 4080 Super egy árkorrekció, semmi több, ezt már a hetekkel korábbi, január 8-án történt bejelentéskor lehetett látni/tudni, hogy itt nem lesz lényeges sebességnövelés, aki ilyet várt, annak egyszerűen irreális elvárásai voltak.
Valószínűleg mostanra gyűlt össze annyi teljes értékű (nem vágott) AD103 GPU, hogy el lehetett indítani velük egy új SKU-t.
Az újdonság hatása jó esetben néhány héten belül, max 1-2 hónapon belül le szokott zajlani, viszont itt egy picit bonyolítja a képet, hogy az rácsökkenést új SKU-val hozták el és amíg a non Super verziókból még sok van raktáron/polcokon, addig valószínűleg a Super verziók drágábbak maradnak, hogy a non Super változatokat is el tudják adni.
A nemrég elrajtolt 4070 Super esetében már jól látni, hogy elkezdődött az átrendeződés. A Super lassan átveszi a régi 4070 helyét és az utóbbinak ára elkezdett esni. Ennél a párosnál viszont azért történhetett meg ilyen gyorsan az árrendeződés itthon is, mert az NV csökkentette a sima 4070 árát, a másik két Supernek valószínűleg több idő kell majd. Szerintem legkésőbb március környékére rendeződik az összes ára, de ez ugye függ attól, hogy a non Supereket milyen gyorsan tudják eladni a kereskedők.
A ComputerBase tökéletesen összegezte a helyzet amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Valóban azért nem lehet ezt anyázni, mert 200-al olcsóbb mint volt
-
hahakocka
senior tag
[link]
The $200 Discount is a Distraction -- RTX 4080 Super Review and Benchmarks!
Na csatolmánynak néztem azt a gombot eddig köszi b, hogy szóltál.
[link]
Nvidia RTX 4080 SUPER Review vs 4080, 7900 XTX & more![link]
4080 Super is here... and I really don't care...[link]
Lame, But Cheaper: NVIDIA RTX 4080 Super Review, Benchmark Comparison, & Value Discussion[link]
"New" But Not New - Nvidia GeForce RTX 4080 Super ReviewNem igazán imádták szép szóval az új 4080 supert, a sokszor csak 2-3% ot erősödve, (4K ba sok játélnál 0.5-1.5% az előnye 4080-hoz képest ) de legalább olcsóbb mint a horribilis 1200 volt. Kérdés mikor fog majd csökkenni az újdonság hatása által esetleg növelt ár? S mikor ér ide az Xtx árcsökkenés is.
Sokan írták hogy OC-zett 4080 kb eléri ezt de igaz akinek még nincs 4080 , s ezt választhatja ha ilyesmit akarna, az tényleg most jól járhat, de akinek van bármije a 4070-4080, 7800xt-7900xtx ig kb az elmúlt 1-2 évből annak nagyon nem éri meg.
Alan Wake 2 high FSR-DLSS quality RT-n még mindig 30-35 fps 4K -én ezen kártyán s 4090 en is csak 43fps. Ez még tényleg a jövő. 1-2 gen kb mire igazán játszható lesz 4K n is az RT 1440p n már kezd jó lenni FSR-el vagy DLSS-el[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
[ASUS GeForce RTX 4080 Super TUF OC Review] TPU
[GeForce RTX 4080 Super im Test] CB
[RTX 4080 Super vs RX 7900 XTX: The Ultimate Comparison!!!] D.O.
2-6 % az előrelépés márkától függően.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Quadgame94 #43135 üzenetére
Probáld meg értelmezni....
-
Quadgame94
őstag
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Quadgame94 #43130 üzenetére
A miniled előtt is VA vagy IPS panel van. A micro/nanoled meg sajna a kanyarba nincs.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
veterán
válasz Quadgame94 #43132 üzenetére
El is olvastad mit írtam? Ott mitől érezted megszólítva magad? Itt zártam is.... ignore...
-
veterán
válasz Quadgame94 #43130 üzenetére
Látom nem tudod elengedni, IPS ekézted, nekem nincs csak OLED és 3 VA, plusz 3 TV Sajna egyik sem OLED(egyenlőre)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz VoltanIgor #43128 üzenetére
Oledem van de van VA is mégse gyalázom be ami nem OLED, ha tehetem nem veszek mást. De elég drága játékszer azért na .
-
huskydog17
addikt
-
S_x96x_S
addikt
2023 Q4
-------------------
AMD bets demand for its MI300 accelerator will balance dips across other product lines
Chip biz aims to sell $3.5 billion worth of its Instinct GPUs and APUs in 2024 alone
https://www.theregister.com/2024/01/31/amd_q4_2023/""Customer response to MI300 has been overwhelmingly positive, and we are aggressively ramping production to support the dozens of cloud enterprise and supercomputing customers deploying instinct accelerators," Su added."
----------------
https://www.fool.com/earnings/call-transcripts/2024/01/31/advanced-micro-devices-amd-q4-2023-earnings-call-t/
- MI300 : 38x szerepel ..
- AI : ~ 47x"The ROCm 6 stack significantly increases performance and key generative AI workloads, adds expanded support and optimizations for additional frameworks and libraries and simplifies the overall developer experience. The additional functionality and optimizations of ROCm 6 and the growing volume of contributions from the Open Source AI Software community are enabling multiple large hyperscale and enterprise customers to rapidly bring up their most advanced large language models on AMD Instinct accelerators. For example, we are very pleased to see how quickly Microsoft was able to bring up GPT-4 on MI300X in their production environment and rollout Azure private previews of new MI300 instances aligned with the MI300X launch. At the same time, our partnership with Hugging Face, the leading open platform for the AI community, now enables hundreds of thousands of AI models to run out of the box on AMD GPUs and we are extending that collaboration to our other platforms."
"And then, we also see Turin, our Zen 5 product coming in the second half of the year."
"Revenue declined 17% year over year and 9% sequentially to $1.4 billion as lower semi-custom revenue was partially offset by increased sales of Radeon GPUs. Semi-custom SoC sales declined in line with our projections in the quarter. Going forward, we now expect annual revenue to decline by a significant double-digit percentage year over year as supply caught up with demand in 2023, and we entered the fifth year of what has been a very strong console cycle. In Gaming Graphics, revenue grew both year over year and sequentially, driven by strong demand in the channel for both our Radeon 6000 and Radeon 7000 series GPUs.. "
vagyis draft fordítással:
"A bevétel éves összehasonlításban 17%-kal, míg az előző negyedévhez képest 9%-kal csökkent, ami 1,4 milliárd dollárra tehető. A csökkenést részben ellensúlyozta a Radeon GPU-k értékesítésének növekedése, noha a félvezetőre szabott rendszerchipek (SoC) eladásai várakozásoknak megfelelően csökkentek. A jövőre nézve a vállalat most jelentős, kétszámjegyű százalékos éves bevételcsökkenést vár, mivel a kereslet 2023-ban utolérte a kínálatot, és beléptünk egy erős konzolciklus ötödik évébe. A játékgrafikában a bevétel évről évre és negyedévről negyedévre is nőtt, a Radeon 6000 és 7000 sorozatú GPU-k iránti erős piaci kereslet miatt."[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Ribi
nagyúr
válasz kwzatz #43120 üzenetére
Illik jelezni valami módon, hogy valaki ironizál vagy sem, mert ugye írásban ez kicsit sem egyértelmű. Amúgy. Eléggé eccerű mindenre is ráírni, hogy ja az amúgy irónia volt és mit háborogsz...
Szerintem ideje lenne ezt a "vitát" felfüggeszteni, mert senki sem tudja már ki mire mikor miért reagál. -
kwzatz
őstag
válasz Quadgame94 #43116 üzenetére
"Legszanalmasabb amikor mar nem tudsz mit írni akkor jajj csak irónijaa vót "
Khm... Szerintem a topic-ban a legtöbbeknek valószínűleg egyértelmű volt az irónia része.
Itt megint valami random feltevésre reagálsz a korral kapcsolatban, pedig a kort mindösszesen azért kérdeztem, hogy ha most 30 éves vagy, és Gamepass meg hasonlókat hozol fel példának, amik nem is tudom 6-7 éve vannak, akkor előtte hogy játszottál PC-n? Vagy nem játszottál PC-n? Ennyi volt. Egy szót nem szóltam érettségről, éretlenségről a kor kapcsán. Tökéletesen egyértelműnek kellene lennie, nem tudom, hogy neked miért nem az. Olvasd el újra, győződj meg róla magad.Éretlennek a gondolkodásmódodat tartom, azt hogy az igényesség fokmérője nálad egy nyomorult tévé/monitor fajtája, teljesen mindegy hogy 20,30 vagy akár 70 éves vagy.
"Pulse 3D nem nyomi. Mellé megint de ez már nalad alap."
És még egyszer mondom. Nem detektálod az iróniát. Valójában le sem szarom, hogy ki milyen megoldás mellett játszik, legyen szó hangról/képminőségről, nem gondolom, hogy a Pulse 3D nyomi vagy hogy az 5700X ciki (vicces, de pont az van nekem is), a 80-90 fps sem kevés, stb. és ezt az "igényesség kérdését" nyomorult szórakozásra használt semmi, jelentéktelen eszközök használatával összefüggésbe hozva egy ordas nagy primitív, ostoba sznobizmusnak tartom. Így stimmel?[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Quadgame94
őstag
válasz S_x96x_S #43118 üzenetére
Az teljesen más. Mobilokba szánt OLED az nagyon más mint a TV-kbe szánt.
Amiről mi beszélünk az a WOLED vagy QD OLED. A gond az, hogy 24 inch eleve már kopik ki és LED sincs csak 1080p. Miért adna ki egy gyártó egy ilyen niche terméket? Nagyon kevés ember venné meg. Dehát mit tudhatok én. Még harminc sem vagyok ugye.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz Quadgame94 #43115 üzenetére
> 24 inch-ben nincs 4K OLED és nem lesz.
azért remélem hogy előbb utóbb lesz.
( ha már 6.5 collban is van .. )Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #43113 üzenetére
> Ilyen kombinacio gyakorlatilag nincs.
technikailag azért lehetne ..
mert már mobilban is van;
"6.5” 21:9 CinemaWide™ 4K HDR OLED 120Hz Refresh rate display"
vagyis már csak a gazdaságos gyártást kell felfuttatni ..Mottó: "A verseny jó!"
-
Quadgame94
őstag
válasz kwzatz #43110 üzenetére
Jajj te csak ironizalsz? Uhh hát én ís. Ne vegyél komolyan csak szarkazmus volt az egész.
Legszanalmasabb amikor mar nem tudsz mit írni akkor jajj csak irónijaa vót Láttam hogy atra megy ki hogy ha én PLED-et veszek mert az az igényes (te hoztad ezt is be) akkor másban is. Nagyon pojénos volt.
Pulse 3D nem nyomi. Mellé megint de ez már nalad alap. Van anmál lejjebb kategóriáján belül.
IPS-nél van? (ami jelenleg kapható). TN még van?A korhoz meg annyit hogy egy szám. Az érettség sokkal fontosabb. Te mennyire érzed magad annak? Visszaolvasva a sztereotipikus gondolkodasodon látszik hogy sajnos nem. Aztán tippelgetsz én milyen vagyok meg mikkel játszom...en egyetlen egyszer nem tettem.semmilyen megjegyzést rád vagy arra hogy vajon te mivel játszatsz stb. Te vetítettél rám ki mindent Nagyooon érett dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #43111 üzenetére
Ilyen kombinacio gyakorlatilag nincs. Eleve 4K 24" meretben problemas, 27" meretben van csak, azok pedig nem OLED. Vagyis van egy kezen megszamolhato modell osszesen (24" 4K IPS es 27" 4K OLED), de az aruk eliminalja az ertelmes opciok kozul.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Quadgame94 #43108 üzenetére
> OLED .. Felbontás? Képarány? Méret?
a méret tényleg fontos ..
nekem 4K: 22-24 inch között lenne ideális ..
de ahogy látom - pont ott egyáltalán nincs választék.és a legközelebbi ami 4K OLED az talán ez,
ASUS ProArt PA27DCE-K, 26.9
de az már több mint 1 milla ..Azt hiszem módosítom az igényeimet
-
kwzatz
őstag
válasz Quadgame94 #43105 üzenetére
Az a probléma, hogy egyszerűen... nem érted, amit írok. Nagyon nagy. Az iróniát nem detektálod, halálosan komolyan veszed és még reagálsz is rá. Esetleg még meg is fejeled ilyen elképzelt mondatokkal és arra is jön a kifejtős válasz mintegy önmagaddal vitatkozva.
Tehát pár éve játszol? Előtte semmi? Sokáig nem nagyon volt más opció Steamen kívül és ahogy nézem a neved, a 30-at nyaldosod.
"Az audiofiles dolog is total homály."
Értem, tehát csak ilyen szelektíven vagy igényes, de hang terén jó a - hogy a te szavaiddal éljek - "nyomi" is. Furcsa ez, mert a zene/hangok az atmoszférateremtés rendkívül fontos eszközei, "legyünk már kicsit igényesebbek." Esetleg most leírhatod, hogy valójában annál miért nem kell jobb, amid van.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz Quadgame94 #43100 üzenetére
> 80-90 FPS pedig OLED-emen nem darabos.
( ha már monitor )
Konkrétan milyen OLED monitort javasolsz nVidia kártyához?
- G-Sync
- G-SYNC Ultimate
- G-SYNC Compatible
- Freesync : Elméletileg ez is több mint a semmi.És milyen csatlakozóval? ( HDMI, DP, .. )
-
Quadgame94
őstag
válasz kwzatz #43103 üzenetére
Wow megint mennyi felrement tippelgetés rólam
Az 5700X és az RX 6800 a minimuma az igényességnek? A 4K DLSS/FSR Quality a minimuma? Tényleg? Ennél nincs lejjebb? Ryzen 5 3600 akkor mi? Hulladék? Vagy egy RTX 3070?
240 Hz kompetitív/multis hátékokban kell. Alan Wake 2-hez nem. Ja és a Hz és az FPS nem ugyan az. FreeSynces vagy G-synces megjelenítőn az ALLM/ és LFC miatt 80 FPS az többnek érződik, nem beszélve a szinte 0 valaszidőről amit az OLED tud.
GamePass Ultimate az elsődleges. Plusz előfizetek másra us egy hónapig majd ha kijátszottam amik érdekeltek. Epic Games, de vettem már Eneba-ról is. + PS5. Jedi Survivort kalózkodtam le mert annyira rosszul futott PS5-n. Eléggé felcseszett 27 ezerért.
Az audiofiles dolog is total homály. Hát ez az aranybánya 🤣🤣
Ja én voltam a Steam-es aha. Meg még jópáran. Köztük Abu is.
Nem megy ez neked. Engedjük el.
-
DudeHUN
senior tag
válasz Quadgame94 #43102 üzenetére
Ne haragudj de így eléggé nem lehet komolyan venni a kijelzőre tett megnyilvánulásodat.
Gamer for Life
-
kwzatz
őstag
válasz Quadgame94 #43100 üzenetére
"80-90 FPS pedig OLED-emen nem darabos"
Csak addig nem darabos, amíg nem láttál 240 fps-t egy 240Hz-es monitoron. Addig én is azt hittem, hogy az jó.Amúgy a legviccesebb az izzadságszagú kommentsorozatodban talán az, hogy amilyen eszközök a rendelkezésedre állnak, azok valahogy egyszerre jelképezik az igényesség minimumát, ami alatt élni sem érdemes, és a maximumot is, ami felett már minden jobb hardver teljesen felesleges.
Még egyet árulj el: Hogy/hol játszol a gépeden, ha nincs Steamed? Korábban írtad. Igényes kalózkodás? Csak most vettem észre, hogy te voltál a "Steam nem reprezentatív minta" szószóló is. A kommentjeid kész aranybányát jelentenek, visszaolvasok, mert hatalmas.DudeHUN: Gyanítom, hogy a lehetséges legjobbon, amit minimálisan érdemes megvenni, ha az ember egy igazán igényes audiofil, és aminél egyben jobbat venni már teljesen felesleges. Hatalmas a srác.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Geforce GTX 10xx FE, Hybrid
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest