Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #3003 üzenetére

    Nem vagyok meggyőződve, hogy nem lesz veszteséges. Ilyen nagy chipnél ilyen gyenge gyártósorokon 700 dollár kell a nullszaldóra. A Tesla piacban nagy profit van, de jelentősen kevesebb a vevő.

    Szerintem te nem érted pontosan, hogy az NV miért csinálja ezt. A diszkrét GPU piac szűkül és relatíve alacsony a haszon benne. Persze csak azért relatíve, mert ha nincs konkurens, akkor kényelmesen lehet árazni, de olyan árverseny mellett, mint ami 2009 szeptemberig volt ... hát nem sok nyereséget szült. Az AMD és az Intel elkezdi lassan a rendszerszintű integrálást, így kapásból kiesik a jó haszonnal kecsegtető integrált GPU piac. Pontosan ezért összpontosít az NV a HPC-re, mert az asztali és a mobil PC-s kenyérkeresetnek előbb utóbb meszeltek. Az AMD pontosan ellenkezőleg tesz, mert x86 licensz birtokában képesek a rendszerszintű integráció útjára lépni, így nekik megéri a PC-s fejlesztésekbe fektetni a pénzt.
    A PhysX globális szinten elég gyenge brand. Az emberek nem tudják, hogy mi a lényege. Egyedül a DirectX-hez tudnak valamit kötni, de a többség azt sem tudja micsoda, csak látta, hogy a Win telepíti, meg olvas róla a súgóban. Látja a dobozon, megérti és elkönyveli jó dolognak, de ettől még nem tud róla semmit. A PhysX-et az emberek többsége nem is hallotta.

    Ha erős lesz a Fermi mi lesz? 30-70k forintos kategóriáig nincs vetélytársa a Radeonoknak. Átnevezhetik a GT200 és a G92 lapkákat új névre, de a haszon ilyen nyomott árakon továbbra marha alacsony, míg az AMD HD 5000-es chipjei pénzt csinálnak. Most arra gondolj, hogy azoknak a gyártóknak, akik forgalmazhatnak Radeont és GeForce-ot, mit választanak. Bohóckodnak a kis Fermikig a G92 és a GT200-zal, vagy pénzt csinálnak a HD 5000-rel. A GT200-ra elég nagy igény volt Q4-ben. Az NV októberben leállította a gyártást, és utána csak apadtak a készletek, majd november közepére a legtöbb helyen elfogytak. Gyárthatták volna tovább, mert volt, sőt megkockáztatom van rá igény, de a gyártóknak a profit az érdekük, nem pedig az NV kártyák minimálhaszonnal való forgalmazása. Most sem azért fognak bukni 5%-ot, mert olyan hirtelen eljutott az emberek fülébe, hogy mekkora ász az új ATI ... hanem, mert a chipek hiánya miatt nem tudták kiszolgálni az igényeket.

    (#3005) rocket: Már megint ferdítesz. Keldor papa és Tesco-zsemle ezért szólt rád tegnap. Linkeld azt a hozzászólást amiben tényként közlöm, hogy nincs tesszellátor vagy, hogy van de lassú lesz! Gondolom tegnap óta megtaláltad, ha már ennyire emlékszel ezekre. Még segítséget is adtam, de nyilván én is tudom, hogy tényként sehol sem volt semmi állítva. Ettől függetlenül úgy írsz, mintha tényként állítottam volna.
    A tesszellátor evolúció valójában annyi volt, hogy elmélkedtünk mi lesz, ha nem lesz-> aztán én beírtam, hogy lesz, mivel elmondta Chrisray az igazat-> ezután ment az, hogy mennyire lehet hatékonyat építeni elsőre.
    A tranzisztorszámból kiindulva a Cypreszé a hatékonyabb, míg az NV-é a gyorsabb. Persze ha gyorsabb lesz, mert még erről is csak pletyik vannak. A tranzisztorszámot meg csak leírtam, mert nekem is leírták. Ha valamit ki akarok jelenteni, azt kijelentem. A GF100 esetében az ilyen apró pluszokból jön össze a 3,2 milliárd tranzisztor, ami miatt már a negyedik revízió készítésébe kezdett az NV, mert nem lehet gyártani. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mekkora gazdasági probléma ez egy profitorientált cégnek. JJH most szívesen elcserélné ezt a Fermit az Evergreen családra.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák