Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #2993 üzenetére

    "Egyébként teljesen mindegy a GF100 teljesítménye. Árban nem tudnak versenyezni az NV-nél."

    Rosszul latod az osszekepet (vagy lehet csak nem akarod eszre venni), az NV a Fermi-vel a HPC piacot (eddig ugyis az volt a slager, hogy a Fermi mar nem elsodlegesen GPU, hanem GPGPU) nagyobb profit mellett lekaszalja, es bonuszkent ugyanazzal a GPU-val ott lesz a GF vonal, ami semmilyen esetben se lesz veszteseges, mert nem csak a Fermi fog letezni, es*
    A masik oldalon meg ott az AMD, nekik minimalis a profitjuk a HPC piacon, igy megmarad nekik a diszkret piac ahol az NV-nek a kovetkezo elonyei vannak:
    - A GF brand meg az atlag felhasznalok szeme elott lebeg.
    - A PhysX lassan szinten eros brand lesz, az atlag felhasznalok kozott sokan PhysX-et tekintiki a jatekokban a GPU altali fizikai megvalositas alapjanak, es nem a papir sarkany Bullet, HavokFX es tarsait.
    - A jatekfejlesztok nem kezdtek el ignoralni oket, es ha mashogy nem is, penzzel eltudjak erni amit eppen akarnak.
    - *Ha eros lesz a GF100 az AMD megoldasaihoz kepest, akkor egy marketing fegyver is lesz, amivel el lehet adni az atnevezett regebbi GPU-kat.

    Ehez meg hozza veszem, hogy a PC mint jatek platform haldoklik, akkor osszesegeben nem ugytunik az AMD lepett zoldhasuakkal vastagon kibelelt utra.

    Azt gondolom az NV nem biztos a platformosodas miatt alakitotta igy a dolgokat, hanem mert latjak a diszkret GPU-k kapcsan a sotetseget az alagutban, lelepni nem akartak mert tudtak jol, hogy jo ideig elvegetalnak majd a diszkret piacon a hirnevukkel amit felepitettek mikozben az ATi-nal hosszu evekig csak malmoztak. (foleg a szoftver tamogatas/marketing vonalon.).

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Új hozzászólás Aktív témák