- Milyen videókártyát?
- Riasztó topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hatalmas és sokat ígér a Blackview új táblagépe
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Od!3
tag
Hali!
Kérdésem az lenne, hogy megéri hardveraprón jelenteni eladót, ha csak 11 napig hitegetett meg váratot és a végén nem lett belőle semmi? Mert értékelni akartam őt, de nem engedélyezte.
Van a jelentésnek valami következménye? -
Euromail
aktív tag
Kár ezen vitázni úgyis csak 3év múlva fog kiderülni ami meg most azt még kicserélik.
3 év múlva meg nagyrészünk úgyis lecseréli. 😂 -
Hauptmann
veterán
válasz
kolopele #12195 üzenetére
Mondom én, a topic Hondája a az MSI.
Sohanemromlik el. Ha meg mégis, akkor a fanboy mélyes kussol róla, nehogy a csodamárka nevén csorba essen.
De azt hiszem, ment már vissza gariba Gaming X itt a fórumban.
jacint78,
Lehet, hogy szarok a furatgalvánok. De van rá 3 év gari (kivéve, ha aprós embertől van). Ezek a kártyák nem az örökkévalóságnak készültek.
-
kolopele
nagyúr
válasz
jacint78 #12194 üzenetére
Miért próbálod ennyire megvédeni az embereket attól hogy Gigabyte kártyát vegyenek? Hadd vegye meg aki akarja, majd viszi hozzád
Életem során eddig pontosan 5 Giga kártya járt a kezeim között, G1 Gaming is, és mindegyikkel volt valami probléma, zajos hűtés, zörgő ventik, stb. A Giga esetében legalább izgalom is van a vásárlásban, hiszen nem tudod jó lesz e vagy sem, egy Gaming X ebből a szempontból unalmas, ezt tapasztalatból mondom
(Mondjuk most az 1080 TI kicsit hangoskodik, de igyekszem betudni a komoly teljesítménynek).
-
jacint78
addikt
válasz
SZKEBE75 #12191 üzenetére
[link] Összevissza feszül a nyák, az állandó melegedéstől és kihüléstől ( a VRM üresjáratban nemigazán melegszik, terheléskor viszont nagyon) szét fognak szakadni a furatgalvánok, de az SMD alkatrészek kivezetései is le szoktak szakadni, 102%, hogy ezek a kártyák sokkal hamarabb és nagyobb arányban fognak meghibásodni, mint a többi. Igen, ezek a gigabájt kártyák szarok, nem szabadott volna gyártásba, és pláne piacra engedni ezeket, de a gigabájtnál ez a színvonal. És akkor a gyakori ventilátor meghibásodás még nem is lett említve...
Hauptmann
Olvass is ne csak írj. A ferde hátlap amin a csatlakozók sincsenek egy vonalban az a gányvard féle kártyákra jellemző a prémium kategóriában, amik annyira lógnak, hogy a BGA probléma garantált, hullanak is szépen..
Én biztos nem az MSI-ít ajnároztam, szóval, ha már mindenáron belém akarsz kötni, akkor legalább olvass vissza, mert minden amít írtál nem igaz! A gaming X-et sosem szóltam le, de az MSI olcsó verzióját igen és jó okkal tettem, és vigyázz a gigabájt féle több fázissal, mert olykor az a több fázis még kevesebb, csak duplázzák a folytókat... Mellesleg 4-nél több fázis a GPU-nak totálisan felesleges, de még a 3 is bőven elég, nem lesz jobb több (valódi) fázistól csak drágább és bonyolultabb ami növeli a meghibásodás esélyét.
juliensorel
Ezt válaszra sem méltatom... Ha tudsz valami mást is a személyeskedésen kívül azt érdeklődve figyelem....
-
Redneck
nagyúr
válasz
Hauptmann #12189 üzenetére
Egy korábbi hozzászólásomból. Az első hármat simán venném.
A legfelsőt sikerült is.
GPU: 56,1°C VRM: 68,6°C Inno3D Gaming OC
GPU: 63,8°C VRM: 84,2°C MSI Gaming X
GPU: 66,8°C VRM: 72,8°C Gigabyte G1
GPU: 68,1°C VRM: 87,2°C Palit SuperJetStream
GPU: 69,5°C VRM: 88,8°C Gainward Phoenix GS -
Hauptmann
veterán
válasz
SZKEBE75 #12187 üzenetére
Azt hiszem az, hogy egyes példányoknál az előlap nem zár tökéletesen 90`-os szöget a kártyával. Meg kevesebb a hőcső, mint csodálatos MSI-n, ezért kb. 1 fokkal melegebb nála, tehát szar.
Az nem számít, hogy pl. több fázis van rajta, mint az agyondícsért MSI-n, vagy Asus-on, valamint, hogy a RAM-ok mellett a VRM is hűtve van. Fos, ennyi.
-
ULPIUS
őstag
#jacint78 te egy idegbeteg "fotelhuszar" vagy, lasd be, hogy ez a fajta hozzaallas nem kedvezo a legtobb forumtarsnak, nekem is meggyult mar veled a bajom, indoklatlanul agressziv, informacio mentes es haszontalan reakciod/valaszaid vannak sok esetben.
Latom rendszeresen hasznalod, tobb topicban a kovetkezo kifejezeseket, kicsit mar uncsi:
"" -> mindezt ugy, hogy a kerdezore vonatkoztatod, nem pedig egy hardverre vagy magadra
" hiszti/hisztizik " -> tipikusan olyan esetben hasznaljak primitiven egyesek ezt a szot, amikor valakit probalnak megalazni, szegyenerzetet kelteni benne, belebeszelve sztereotip modon azt, hogy "olyan vagy mint egy hisztis picsa", pedig ez is teves, a gyerekek hisztiznek esetleg, ami korukbol, kommunikacios fejletlensegukbol adodik, a nők viszont nem! Ez egy szexista, lealacsonyito tevhit. Minden embernek vannak problemai, es azokat sok esetben masok ele tarjak, nemtol fuggetlenul, kulonbozo stilusban.
Ha te valami nagy szaki vagy, akkor pedig kerunk teged segits masoknak ugy, hogy az valoban segitseg legyen.
Koszonom! Tobbszor nem szandekozom, kotekedni veled, ez minden amit gondolok. -
Ciccuka
veterán
válasz
Mika1227 #12182 üzenetére
Semmi különleges változást nem tapasztaltam.
TechPowerUp GPU-Z 2.1 is megjelent közben
Od!3 Igen és WHQL -
FunPro
őstag
válasz
jacint78 #12181 üzenetére
Én egyetértek azzal, hogy egy hozzá értő szava többet ér egy laikusénál. Tápoknál pl. csak egy igazi hozzáértő fogja megmondani, hogy melyik a jó, és melyik nem az. A laikus nem fogja megmondani, milyen bizti, kondi, stb. van benne.
Viszont, elég durva dolog rámondani valamire, hogy kollektíve sz*r.
A giga wf2-re pl. nem mondhatjuk rá, hogy kollektívsz*r, mert nem érint minden kártyát a probléma. Sok fut hibátlanul, innentől kezdve azokra nem mondhatod rá, hogy sz*r.
Ha minden wf2 zörögne mint állat, és 2 hónap alatt elszállna az összes, na akkor mondhatjuk, hogy sz*r.
-
EVL2
aktív tag
válasz
jacint78 #12179 üzenetére
Te most komolyan nem fogtad fel mit írunk neked?
Senki sem mondta hogy a véleményed nem számít és azért is az általad nem ajánlottat vesszük.
Amit most művelsz az nem más mint szókiforgatás. Ha a sértődöttséget félretennéd észrevennéd hogy nem ellenségek vagyunk.ui: Remek ötletnek tartom! Töröld a topikot a listádról.
Én is lezártam a témát.
Elnézést kérek az offért. -
jacint78
addikt
válasz
Redneck #12177 üzenetére
Lassan egy évtizede találkozom a gigabájt cucaival amikor javítom őket és szerintem vagyok annyira kompetens, hogy megítéljem mi az ami valóban minőségi és mi az ami minőséginek van mondva, de igazából nem az.
De be kell lássam, hogy igazatok van! Francnak idegesítem itt magamat, vegyétek csak a sok szart, azzal én csak jól járok, mert annál több munkám lesz.
EVL2
Létezik más emberek véleménye
A laikusok véleménye annyit ér, mint a lábnélküli rendőr... A hisztis picsázásos személyeskedéshez csak gratulálni tudok.
A gagyibájt kártyáinál a lógás a legkissebb probléma, a többi mellett említésre sem méltó.
De csináljatok amit akartok, vegyetek amit akartok, részemről törlöm a topikot a listáról, mert így tényleg semmi értelme.
-
EVL2
aktív tag
válasz
jacint78 #12175 üzenetére
Ha egyszer azt vette és neki jó, miért ne írhatná meg? Egy vélemény nem csak negatív lehet. Másrészt ugyanúgy joga van megírni az ő kártyája tulajdonságait.
Én is megszoktam írni hogy nekem ezek a fájdalmas tünetek nem jelentkeztek és remekül szuperál a kártyám. Az meg hogy nem tökéletes derékszögbe áll az alapommal sajnos a nagyméretű hűtőnek köszönhető. Az Asus sem tudja megcsinálni jobban az STRIX modelleknél mivel túl súlyosak hozzá és piszok nagyok ezek a kártyák. Egyértelmű hogy egy jóval kisebb kártya szebben tartja magát pl: a te Dual kártyád. Ettől még a szar kifejezés nagyon erőteljes túlzás a Giga kártyákra. Ahogy itt véleményt nyilvánítasz nem szakmai embernek hanem egy hisztis picsának nézel ki.
Létezik más emberek véleménye is, és nem érdemes azt sérelemnek felfognod. Hidd el nem ellened irányul csak az ő meglátása más. Ha nem is lenne 100%-ig igaz vagy elfogulatlan akkor is létezik ez a vélemény a te engedélyed nélkül is. Más szemében te tűnsz elfogultnak.
A világ nem fekete fehér vagy a te szavaiddal élve "szar és dua" -
Redneck
nagyúr
válasz
jacint78 #12173 üzenetére
Nem a mondanivalóval van baj hanem a stílussal.
Az 1060-as szériánál vannak gondok a Gigával, de ettől még nem kell pálcát törni a márka fölött. 2009 óta rengeteg konfigot összeraktam és sokba került Gigabyte lap vagy VGA. Egyetlen hiba sem volt, semmi nem romlott el.
Voltak itt ASUS-szal kapcsolatos problémák is, de ettől még nem lesz a márka szar.
Azt pedig el kell fogadni, hogy vannak elégedett vásárlók akiknek semmilyen gondjuk nincs egy adott típussal.Nem folytatom ezt a vitát, mert nincs értelme.
jacint78:
Nem veszem magamra, jelenleg semmilyen Gigabyte cucc nincs a gépemben, és nem is ajánlom a topikban. -
Ciccuka
veterán
-
jacint78
addikt
Ne haragudj, de amikor már sokadszorra hisztizik nekem valaki azért, hogy ne szídjam azt ami megérdemli (amit megvett...), akkor ne várj kevesebb indulatot! Tárgyilagosabb? Fényképekkel bizonyítottam egyes kártyákről, hogy miféle gagyi megoldások vannak rajtuk, hát mi lehetne annál tárgyilagosabb? Ja és ezzel szemben jöttek ellenvéleméynek olyan színvonalon, hogy "én ezt vettem és jó"....
-
jacint78
addikt
válasz
Redneck #12171 üzenetére
Ne engem felgyezz már, hanem nyisd ki a szemedet! Nem hagyom abba, az a kártya ez igénytelen szemét volt, nem véletlenül csináltak belőle újabb revíziót! Szó sem volt márkaellenességről, világosan leírtam már, hogy melyiknek melyik kártyája milyen. Voltak a kezemben, láttam, kipróbáltam őket néhánynak a hibájáról nagyfelbontású egyértelmű fényképet is raktam fel ide, szóval nagyon tele van már a t@k@m azzal, hogy fotálhuszár laikusok oktatnak ki arról, hogy mi micsoda, olyanok akik csak fényképen látták a különböző kártyákat, leszímtva a sajátjukat!
Ja és mellesleg nem azért írom, hogy kicsesszek bárkivel, hanem segíteni szeretnék, hogy ne vegyetek szart!
-
Redneck
nagyúr
válasz
xEon1337 #12155 üzenetére
"ha lehet és megtartják azt a jó szokásukat, hogy ilyen bitang hűtőket szerelnek a kártyáikra, akkor csak Palitot / Gainwardot építek be."
Nem rossz de a konkurencia fényében annyira nem bitang az a hűtő. A Tomshardware tesztje szerint így alakultak a hőmérsékletek az alábbi kártyáknál:
GPU: 56,1°C VRM: 68,6°C Inno3D Gaming OC
GPU: 63,8°C VRM: 84,2°C MSI Gaming X
GPU: 66,8°C VRM: 72,8°C Gigabyte G1
GPU: 68,1°C VRM: 87,2°C Palit SuperJetStream
GPU: 69,5°C VRM: 88,8°C Gainward Phoenix GSOd!3: Jelenleg elég.
jacint78: Abbahagynád ezt a folyamatos márkaellenes fikázós stílust? Kicsit unalmas. Minden gyártónak vannak jobb és rosszabb szériái. Ennyi erővel akinek az első ASUS/Gainward/MSI kártyája beszart elkönyvelheti hogy az adott márka gagyi...
Komolyan miattad kell előfizessek prémiumra. -
Od!3
tag
Hali!
a 3GB-s 1060 elég 768p és 1080p gamingre?
-
EVL2
aktív tag
válasz
Hauptmann #12167 üzenetére
Igen! Lehet hogy a pontos megnevezése rev.2
Érdekelne hogy miért kellet második felvonást is csinálni. Ha tényleg csak annyi hogy rövidebb a nyák, akkor is valami oka biztos van. Nem hiszem hogy pusztán csak kompaktabb kártyát akartak.
A kérdés csak az hogy a rev.2 csak valami kis hibajavítás vagy pont az ellentéte és még spórolósabb megoldás született belőle.
Ha jól emlékszem az MSI csinált ilyen spórolós húzást az oc szériájával. Sajnos nekik a "rev. 2" negatív változást hozott akkor. -
Hauptmann
veterán
válasz
FunPro #12161 üzenetére
Volt két MSI-m, még a GTX460 korszakban. Mindkettő ment vissza gariba, az egyiknél nem volt kép, a másiknál meg a ventilátor zörgött, hasonlóan most a Gigabyte-okhoz. Soha többet MSI. Viszont a helyettük vett Giga GTX460SOC a mai napig üzemel.
EVL,
Azt hiszem, rev 2-es G1-nek picit rövidebb a nyákja.
-
Sage83
aktív tag
válasz
sirszevenap #12164 üzenetére
A 70 fok is még teljesen okés szerintem...
laskr99: Köszi szépen!!
-
dobdan1
csendes tag
Nekem is Gigabyte gtx 1060 windforce oc 6g kártyám van. Az első tönkrement 3 hónap után. Egyszer csak megadta magát mindenféle előjel nélkül, de cserélték egy vadi újra. Azzal semmi bajom sincs, és még halkabb is az előzőnél. Nálam nem ciripel, igaz az első sem ciripelt, de az hangosabb volt. Állítottam a venti kezelésen, így 70 fok körül mozog játék közben. Terhelés alatt már hangosabb, de nem figyelek rá a hangszórók elnyomják a zajt. Amit nem értek, hogy mindenféle beállítás nélkül kb. 1870 MHz-ig boostol a kártya, viszont a gigabyte honlapján a boost érték 1797 MHz.
Őróla lenne szó:
http://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1060WF2OC-6GD#kf
-
FunPro
őstag
válasz
Hauptmann #12156 üzenetére
Azért én is MSI fanboy vagyok annak ellenére, hogy jelenleg nekem is giga wf2-van.
Nem véletlenül ajánlgatja azt mindenki. A potenciális hibák miatt én sem ajánlanék gigát annak ellenére, hogy nálam hiba nélkül teszi a dolgát. Ha biztosat és jót akarsz, vegyél MSI-t. Ha egy kis szerencsejátékot is bele akarsz csempészni, akkor szóba jöhet a giga.
-
EVL2
aktív tag
válasz
senki66 #12149 üzenetére
Keress rá ezen a topikon belül a G1-re és a WF2-re. Már rengeteg infó összegyűlt róluk. Érdemes átolvasni őket mert ami hiba létezik velük az ebben a topikban már biztos szerepelt.
A G1-nek létezik v1.0 és v2.0 kiadása. Ezt meg is találod a honlapjukon, de nem vesézi ki mi a különbség köztük.
-
Hauptmann
veterán
válasz
SZKEBE75 #12154 üzenetére
Jaja, csak az isteni MSI meg az Asus az, amit itt a ph-n meg szabad venni, aki mást vásárol, az nem ember.
jacint78,
Igen, valóban jó lenne valami bios szerkesztő a ventilátor profilhoz, de szerintem ez csak örök álom marad. Bár nem lenne egy nagy dolog a gyártoknak egy márkaspecifikus editort összedobni.
-
válasz
darkstreet89 #12144 üzenetére
Nekem is ilyen kártyám van (sajnos sima, nem a GS, mert elrontották a rendelést, de nem akartam vacakolni).
Gyárilag 50 foktól kapcsol be a ventilátor, na nálam ez úgy nézett ki, hogy 1-1 másodpercekre pörgött fel, mert épp a határon mozgott mindig, ezért manuálisan feltoltam, hogy 60 fokig legyen passzív, így már tényleg csak játékok alatt megy. Talán a héten megjön a gépházam, addig csak az asztalon van összeszerelve mellettem a konfig, de a lényeg, hogy a gép bekapcsolásakor felpörgő ventilátorokat leszámítva én még nem hallottam a hangját, szóval nem rossz.. A LED az szerencsére kikapcsolható, majd meglátom, hogy mennyire zavar ha felém fog nézni az edzett oldallapon keresztül, nem pedig az ég felé, mint most.
Eddig az MSI Gaming X-re esküdtem (öcsémnek ilyen 1060-at raktunk a gépébe), de a jövőben magamnak ha lehet és megtartják azt a jó szokásukat, hogy ilyen bitang hűtőket szerelnek a kártyáikra, akkor csak Palitot / Gainwardot építek be.
Szerk.: microATX-es konfigom van, mert a videokártya mellett használok PCIe WiFi kártyát is, így ugye közvetlenül az egyik ventilátor előtt van a bővítőkártya a 3 slotos hűtéskialakítás miatt, de mivel nem foglal sok helyet, ezért nem fogja le egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest