- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
Új hozzászólás Aktív témák
-
TothMG
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4299 üzenetére
Nagykerből van közvetlen, még a múlt heti foglalás, a héten már nettó 8k-val drágább a nagykerben is, amúgy nekem számla nélkül 69.
A 10.1-ről nem tudok érdemit, valahol azt olvastam, hogy nem nagy durranás lesz és kompatibilis a 10-el lefelé, úgy hogy nem hiszem. Még egy gondolat a 55nm-ről. Mikor én a 8800GTX-em vettem akkor is modták, hogy várjak, mert jonnek a 65nm-esek, aztán jött a 8800GTS, meg a 9800GTX és lehet, hogy kevesebbet fogyasztanak, de lasabbak is lettek. Mit gondoltok érdemes most eladni a 8800GTX kártyát, vagy várjak szeptemberig, amikoris kiderül milyen lesz a két különböző SLI, vagy meg lehet tartani fizikai számolásnak, csak az kellene tudni, hogy az mennyi fog-e intel alaplapban.
-
Beowulf_78
addikt
Publikus hogy mennyi volt és hol?
Mit tudtok arról hogy az nV bajba lehet az ősszel megjelenő játékokkal kapcsolatban, miszerint DX10.1 játékoknál nem lesz élsimítás nV kariknál...ma ezt mondta valaki, és ez befolyásolhat a hét végi, jövő hét eleji VGA választásban, de biztos nem vagyok benne hogy ez így van.
-
TothMG
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4297 üzenetére
MSI N280GTX-T2D1G-Super OC
Nálam általában alaplap: ASUS
Grafikus kártya: MSI -
TothMG
aktív tag
Elsőre szerintem sokkal jobb mint a 4870-es ATI. A játékok ugyan azzal a beállítással jobban futnak. A 4870 CF-hez hasonló értékekek vanna a COD4-ben, de nincs driver probléma, nem villódzik a képernyő a füstnél. Crysis-ben meg jobb mint a 4870 CF, mivel abban nekem sosem működött a CF. A kezelő felület meg sokkal jobb, mivel hz-ként lehet beállítani a frissítést, ezért be tudtam állítani a 1400*1050 75Hz-et a monitoron.
Ja és kb 14k val volt drágább mint a 260-as, szeintem annyit megér plusszba. -
TothMG
aktív tag
Mejött a kártyám, de NEM OC
Hanem OC Super
Gyárilag 700/2300. Megszívatott, mert a 600-as Zalman táp 2 ága 3D-ben nem bírja el és megijedtem, hogy rosz a kártya, de a három ág már lebírja.
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4292 üzenetére
annyi tesztet láttam, hogy én már csak arra vagyok kíváncsi h mikor jönnek az 55nanósok
-
Beowulf_78
addikt
Érdemes elolvasni...
[GTX260>X280 teszt] -
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4289 üzenetére
AC-ben még HD3850-el is nagyobb FPS-em volt mint 20. (1920x1200-ban). Akkor nalam volt a hiba?
-
Beowulf_78
addikt
Hát alaposan végigolvastam ezt a tesztet. Köszi.
Amikor az Assassin's Creed-hez értem meglepődtem.
Azt írta hogy 1680x1050-be max. szűrőkkel 80fps környéke 3870 X2-vel. Ez egy baromság! Játszottam 1680-ba, de az 1680-at max szűrőkkel nem bírta játszhatóvá tenni az az sztem átlag 20fps se volt, igaz ez még akkor volt amikor kijött a játék, és akkor nem Catalyst 8.7 volt még, de kizárt hogy ennyit javult volna.
Most akkor hogy higgyek el bármit is ennek a tesztnek?
Egyébként a %-os arányok kijelzése baromi jól van megoldva, hogy bármelyik kártyához lehet tenni a 100%-ot...Infónak jó volt, bár ezt a tesztet nem fogom alapul venni.
-
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #4287 üzenetére
-
Beowulf_78
addikt
Asus, XFX XXX, BFG lehet nálam a befutó. Elsőnek talán XFX, utána Asus, majd ha egyik se jön össze esetleg BFG.
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4281 üzenetére
az EVGA FTW drágább az aranynál! nézegettem én is ,de az XFX XXX is majdnem olyan órajelen megy (asushoz is közel van), igaz arra csak 3 év gar van, vhol csak 2... viszont az EVGA-nál jóval olcsóbb ,az asusnál csak "simán" olcsóbb
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4282 üzenetére
Van aki játszani szeret, nem drivereket kalibrálni, patcheket töltögetni, hőfokot méregetni, bordát cserélni meg ventillátort állítani.
Én maradok a mezei kártyáknál. -
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4281 üzenetére
az ftw nagyon drága. és itthon nem nagyon lehet kapni sajna.
én lemondtam az oc 260-ról, törtem inkább malacperselyt, és rendeltem gyorsan egy olyat, mint TothMG kollégáé.(hozzáteszem nem kellett sokat mellérakni egy oc-s 260 árához) persze megszívtam, vehetek hozzá tápot is..
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4278 üzenetére
simán hozza a referencia is az OC szintet, a különbség a garancia. ezért fizetsz többet.
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4278 üzenetére
teszt megerősítve egy EVGA GTX 260 FTW Edition-el, én is ezért nézegetem az XFX 260 XXX-et, DE siralmas látni h a 9800GX2 valahol úgy ott hagyja még a 280as kareszt is mint én az autókat
-
Beowulf_78
addikt
Srácok!
Tud valaki infót mondani a GTX260 húzhatóságáról? Érdemes OC-t venni vagy a sima is tudja amit az OC? Milyen órajeleket tudnak stabilan általában? -
westlake
félisten
3-way sli gtx280 power!
-
boogie84
veterán
lehet hogy i7 + 55nmes vga lesz ebből
úgy tudom h szept körül jönnek az 55ösök -
DEJVID
őstag
Ez mitől van, hogy drágul?
Romlik a forint?
-
TothMG
aktív tag
Ha minden igaz nekem is holnap itt a karim. MSI GTX280 OC
-
Drizzt
nagyúr
Hmm-hmm. Szerintem mégse lesz árcsökkenés a Fudzillás utalás alapján. Ahogy német boltokat néztem, az árarányok kb. hasonlók a magyarokhoz képest, csak Mo-n magasabbak abszolút értékben, bár most az Ati kártyák is elég magasan vannak ahhoz képest, ahol már voltak. Fura.
-
TothMG
aktív tag
Nézegettem pár tesztet, és nehéz eldönteni, hogy melyik kártya a jobb az ati vagy az nvidia. Jelenleg 40%-kal drágább az Nvidia GTX280 mint az ati 4870, és van játék amiben veri a 4870x2-t is. Valamint 1 gpu-s kártya és nincs gond az ati 4870x2-nél jelentekző CF hibákkal. Remélem az új driver még jobb eredményt fog hozni. Úgy gondolom, hogy nincs itt eldöntve az, hogy az ATI most jobb, az Nvidiánál van az előny pár dologban, valamint nagy dobásra készülnek az SLI-vel is. Ha most veszek egy 280-at, akkor később berakhatom mellé a 8800GTX-em, és ez árba kb annyi mint a 4870x2 teljesítményben meg szerintem jobb lesz.
-
schwartz
addikt
válasz
Firestormhun #4235 üzenetére
Akkor belinkelem:
COJ DX10 Benchmark: E2180@3.2Ghz, HD4850 (alap 625/2000; tuning 700/2100)1280x1024 0MSAA tuning
1280x1024 4XMSAA tuning
1920x1200 0MSAA alap + tuning
1920x1200 4XMSAA alap + tuningG80U-val gyengebb eredmenyeket kaptam, viszont jo latni, hogy a GTX260/280-ban sokat javitottak a geometry shader teljesitmenyen is. (a minimum FPS ertekbol kovetkeztetek).
A 4xMSAA + HD felbontas rengeteget kivesz a 4850-bol. (valoszinu a kisebb memoria savszel miatt) -
G Bedtime St
tag
én egy slot-ba szerelhetö ventivel hütöttem a régi GTS-em, nyertem is vele pár fokot igaz lekellet szerelni a vga burkolatát. most is be lett rakva a kártya mellé de mivel körbe burkolták igy semmit sem ér. amiket leirtál én is kibrobálom ugyanis szintén panel-kazánban lakom.
-
Pipó
őstag
Egyébként innen van a kártya, vadi új, minden kütyüjével együtt, csak a doboz nem. Teljesen megbízható kolléga, még pici alku is belefért, így nagyon jó vételnek tekintem.
Aki parázik a tápja miatt vegyen egy 5,25-ös helyre szerelhető kiegészítő vga tápot (kb 8k) 300W-os, két 6 pines ága van, amit összekötöttem a kapott átalakítóval és így meg is volt a 8 pines. A maradék hatos meg a ház tápjából lett csatlakoztatva.
Egy jótanács még a táp miatt: Érdemes nagyobbat használni (venni) mint ami írva vagyon, mert sok táp a terhelése függvényében emeli a ventije fordulatszámát, így a határértékhez közel már nagyon hangos tud lenni. Ezen felül arra is figyelni kell, hogy a lap pcie1 vagy 2-es, mert a 2-es kétszer annyi wattot vesz fel a sínen keresztül, így kisebb amperterhelésű ág is elég a kábelcsatlakozásoknál. Ezt csak azért írtam, mert sokan azt írják, hogy nekik röhögve viszi gyengébb táp is, de lehet hogy másnál a sín különbözősége miatt már nem vinné el.
Nah, egy hétre kiírtam magam.
-
Pipó
őstag
Rivával csináltam az óra mellé egy gpu aktuális frekvencia kijelzést, atitool-al pedig mellé egy gpu hőmérséklet kijelzést. Most már nem kell állandóan nézegetni a gpu-z-t, hogy mennyin megy és hány fokos. Mindkettő a windossal töltődik be, így nem kell indítani semmit. A tálcáról elrejtettem a fölöslegesnek látszó elemeket, ezeket pedig beállítottam, hogy mindig látszanak. Ezt csak azért írtam, hátha valaki kedvet kap az energiagazdálkodás figyeléséhez.
Egyébként én a gyári hűtésemet az alábbiakkal egészítettem ki (legfelső emeleten lakom panelban, a 30 fok teljesen átlagos ilyenkor, nagy kánikulában 36 is van):
- Van egy 8 cm-es venti a kártya ventilátora alatt közvetlenül, ami felfelé fúj. A négy lukba tipliket tekertem, hogy elálljon a padlólemeztől, így be tudja szívni alulról a levegőt.
- Van egy 12 cm-es venti a kártya mögött, kb 60 fokban döntve, ami alulról hűti az egész kártyát és a gép hátulja felé tolja a levegőt, közben még a kártya beömlőnyílásába is tol. Ez egy coolink potméterrel van kicsit leszabályozva. A ventit itt ráragasztottam egy műanyag profilra, ami a konyhaszekrény vágólapjának belsó felülete és a fal közötti illesztését szolgáló szegélyből lett levágva. Persze bármilyen kreatív ötlet megfelelő a venti megdöntéséhez.
- A kártya tetejére a vége felől nekitámasztottam döntve egy korábban pci helyre szerelhető elszívóventit (csak leszereltem a fém részét ami a hátsó falba becsavarozás miatt volt rajta). Ez egy lapos venti, ami így lefújja a meleget a gép háta felé irányítva (itt ki van véve az eredeti zárópanel és ritka rácsú van bent helyette.Mindezek ellenére idle 57 fok a gpu, igaz pont 30 fokos a lakás és egész nap ment a gép.
-
Pipó
őstag
Nekem a nagyobb testvére van, de a minimum nálam is a 40% (720 körüli fordulattal). Ilyenkor van visszavéve 300/100-ra. Rájöttem, hogy itt a visszavétel nem olyan gyors, mint mikor valami utils programmal visszavesz 2D-re válta, itt (gondolom mivel áramköröket kapcsol le a bios) el kell telnie egy kis időnek (kb fél perc) Vista 64-en a 177.41-et használom, mert szerintem a 83-as alatt a visszavétel sokszor nem történt meg.
Néha ezen is figyelem, hogy indokolatlanul vált fel 602-re, de legtöbbször kis idő múlva először 400-ra (low 3D), majd 300-ra veszi vissza magát.
A GPU-Z-t le lehet úgy tálcára tenni, hogy mutassa a hőmérséklet/órajel értéket, vagy csak az a kis kártya motívum látható mindig?
-
pzske
aktív tag
Sziasztok megint
Csak 1 pár hülye kérdés had tegyek fel mivel lecsusztam 1 260 gtx-t a 280-ra meg nincs money. A GT200-nak a 55nm -es verziói mikor kerülhetnek idehaza a boltokba és szerintetek árban meddig fog esni ? A másik , hogy van valami info mi jön a GT200 után és mikor ?Köszi
-
Henk
veterán
Akinek gtx260 van annak működik ez az órajel visszavétel meg a venti vezérlés?Nekem 40%-on megy mindig.Hány foknál kezdi emelni egyáltalán?Ja és milyen drivert használtok hozzá?
-
viktor82
őstag
válasz
Firestormhun #4233 üzenetére
A 8800as ultra azt tudom,hogy nem fér el ,de ha minden igaz az 28 cm!Meg is mérem a távolságot az alaplaptól nem félek P5Q deluxe és a 4870-es is dupla slot-os!
-
Pipó
őstag
A GPU-Z 0.27-es verziójában két gpu hőmérsékletet ír ki egymás alatt. Miért van ez, melyik a valós? Nem lehet ezzel a progival tálcára tenni óra mellé a hőmérsékletet?
-
viktor82
őstag
Sziasztok,úgy néz ki ,hogy hétfőtől ujra nvidia klubba lépek egy 280-as gtx-el viszont lenne egy kérdésem ,pontosan milyen hosszú a 280-as mert aggódok ,hogy nem fog elférni a házamban ami egy soprano!
-
ImI87
őstag
Hello!
Rövidesen vennék egy GTX260 karit, valami jó húzott verziót (ASUS TOP, XFX XXX)
Az lenne a kérdésem, hogy 1920*1200 felbontáson (24" wide), max beállításokkal, szűrők nélkül (mert azokra ilyen felbontáson úgy sincs szükség) mit lehet elvárni a kártyától ?
Egy E8400 lenen alatta, 4,2 GHZ-en hajtva.
Néztem több tesztet, de elég ellentmondásos dolgok vannak.
Szóval az újabb játékoknál (mondjik Crysis-t nem számítva) az adott feltételekkel tudja biztosatni az akadásmentes, jól élvezhető játékot?Ha nem, akkor mik azok a Game-ek ahol visszább kellene venni?
Köszi
-
Sárpac
nagyúr
válasz
G Bedtime St #4228 üzenetére
50C felett akármihez is érsz égető érzést fogsz érezni.
-
G Bedtime St
tag
Sziasztok!
Sikerült egy gtx260-hoz hozzájutnom. A vga tökéletesen mükszik tesztprogik alapján a hömérséglet terhelve 70-83 fok. Viszont ha a kártya hátulját megfogom szinte éget! Ez probléma? Esetleg valaki tud valami megoldást? A venti szabályzás megfelelöen mükszik, ahogy terhelést kap szépen kezd felpörögni.
-
_core
aktív tag
Driver 177.89 - Open GL 3.0 Meg nem probaltam, mert nem vagyok gepkozelben.
-
Hando
tag
Hali!
Érdeklődnék hogy másnak is szarakszik a legujjabb nvidia driver 177.83-s mert felraktam és nekem azóta minden játék kifagy a windows azt a hibát irja hogy : a videókártya illesztőprogramja leált. többször is ujra telepítettem és mindig ez van aztán vissza raktam a 177.41-s mert azzal nem csinál ilyeneket jah meg a 177.79-s nél is fagynak a játékok amugy vista64 bit és gtx 280-ról fent/bent! -
csutkaa
senior tag
hy
szeretnék egy gtx 260-t venni elbírja egy Thermaltake 500W-os táp?
configom az aláírásomban látható -
Mans20
addikt
-
boogie84
veterán
nem látok a jövőbe,ki tudja h erősebb lesz e vagy sem, lehet h csak kevésbé melegszik a csíkszélesség miatt!gépvétel dátuma az 55nmesek árcéduláinak a beállása, és ha igaz akkor szeptemberben jönnek is... minél hamarabb meg akarom venni a gépet, bár lehet h igazad van ,mert a legelső játék csak október végén jön hivatalosan. remélem azért október elején közepén már látom valahol... ennek ellenére szívesen kipróbálnám a crysis-t úgyis h hasra essek a játék szépségétől
ja igen a warhead
jó hosszú egyszóval nemmindegy -
Henk
veterán
Na beléptem a klubba egy gtx260-al.Sok mindent még nem tudok mondani tegnap este raktam a gépbe.Elsőre jó nagy meg jó nehéz.
Melegedési gondjaim szerintem nem lesznek vele,láttam páran írtak itt extrem hőfokokat.Idle 55 fok alap 40%-os ventivel.Egy mark-ot futtattam ott sem ment 70 fok fölé,de ott is még 40%-on ment a venti.Majd lesz időm gameban is kipróbálom mit mutat. -
pzske
aktív tag
válasz
G Bedtime St #4208 üzenetére
Még nem vettem meg mert erősen gondolkodom , de szerintem ugyan olyan mint a többi kari mert általában ezek mind referencia karik. Te nem tudom honnan vennéd , de gondolom itt az apróhírdesek között találtad te is .
-
_core
aktív tag
válasz
G Bedtime St #4192 üzenetére
Igen zart hazban van a vga-m.A jol szellozesrol azert gondoskodok a magam modjan mint az alairasomban lathato is-> href.hu/x/4qaw
-
G Bedtime St
tag
sziasztok! holnap gyarapitom a gt200 tábort. a palitrol mi a véleményetek? Esetleg van valakinek?
-
_core
aktív tag
válasz
schwartz #4165 üzenetére
Call of Juarez DirectX 10 Benchmark mereseim GTX260-as kartyaval alap (~575/1246/999) es tuning (700/1500/1200) bealitasokkal.Driver 177.83 es a processzor E6750@3.8GHz-en. (Bocs, hogy beirkalom ezeket megint de a kereso segitsegevel igy gyorsabban hozzalehet jutni az infokhoz)
1280x1024 0MSAA: alap + tuning
1280x1024 4xMSAA: alap + tuning
1680x1050 0MSAA: alap + tuning
1680x1050 4xMSAA: alap + tuning
1920x1200 0MSAA: alap + tuning
1920x1200 4xMSAA : alap + tuning -
Pipó
őstag
Nem próbáltam, de nem sokára már az jön. Ez a legújabb whql driver, végre sikerült Vistán a nekem megfelelő felbontáshoz tartozó Hz értéket is belőni (korábban az csak az omegával ment), nem akartam rögtön leszedni. Ha valakinek tuti jól működik ez az órajel váltás, megírhatná melyik drivert használja. THX (Egyébként kártya bios hiba nem lehet?)
Szerk: bár a bios gondnak ellentmond, hogy a két oprendszer alatt nem teljesen egyforma a viselkedése. Vistán a net alatt mindig fullon megy.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest