Új hozzászólás Aktív témák
-
Pipó
őstag
válasz
Firestormhun #4198 üzenetére
Nah, korán örültem. Everestet elindítottam és anélkül, hogy bármilyen benchet néztem volna egyből felugrott 602-re a gpu. Everest kikapcsolása után sem állt vissza. Csak az asztal, majd gpu-z elindítva és ugyanúgy 602-n ment. Miért nem vált vissza, semmi nem megy? Újra kellett indítanom a rendszert, hogy megint 300-on induljon.
-
Pipó
őstag
válasz
Firestormhun #4196 üzenetére
Nálad net alatt milyen frekin megy a kártya? Engem nagyon bosszant, hogy csak akkor vált le, ha semmi nem megy (ja, a winamp alatt marad alapon). Mindjárt megnézem xp alatt jobb-e a helyzet.
Na, XP alatt semmi gond. Ott rendben vannak az órajelek. Vista 64 driver rulez.
-
Pipó
őstag
Szert tettem ma egy 280-asra. Vista 64 alatt olyan gondom van, hogy bármilyen alkalmazás megnyitásakor (pl. internet explorer) az alap 300MHz-es GPU órajelről egyből 602-re a memória pedig 1107-re vált, anélkül, hogy bármi 3D-s alkalmazás menne. Mivel tudnám ezt frankón beállítani, hogy 2D-ben fix órajelen és feszültségen tartsa a kártyát?
Atinál valamikor az Atitool tökéletes volt erre. Itt mi a jó megoldás? THX
-
biggamer
veterán
PhysX FluidMark : benchmark PhsyX-képes GeForce-okhoz [link]
-
pzske
aktív tag
Még 1 kérdés
1 ilyen tápom van :[link] 1 q6600 , 4gb ram , 2 db samsung 500 as vinyo .
Ez elvisz 1 260 vagy 280 gtx-et , mert nem tudom megnézni , hogy 12v -on hány ampert ad le és a gtx-nek kell 25 a 12 volton. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Firestormhun #4187 üzenetére
Nekem szerintem 10 se volt.
Hétfőn ott leszek, ahol a "főgépem", majd megnézem akkor újra, hátha rosszul rémlik.
-
Drizzt
nagyúr
A Human Head demot valaki nézte Gtx26/80-nal? Milyen sebességre képes? Úgy emlékszem 8800Gts-sel nagyon lomha volt.
-
Firestormhun
senior tag
Butaság felárat fizetni tuningolt referencia kártyákért. Azokat az órajeleket simán ki lehet hozni egy 55-ért kapható Gigabyte-ból is.
-
Groo
csendes tag
-
TothMG
aktív tag
Én most akarok venni 280GTX-et, eddig 8800GTX-em volt, majd vettem két 4870-et CF-be kötve, attól szomorodtam el, hogy mennyivel roszabb az ATI kezelőfelülete, mivel nem lehet HZ-ként frissítést állítani, és a CF bár bizonyos játékokban ment, de ott elég volt a 8800 teljesítménye is, bizonyos játékokban ahol viszont vártam volna javulást ott me nem teljesített úgy ahogy kelett volna. Inkább maradok egy GPU-nál, és majd a régi 8800GTX-et beteszem fizikát számolni, ha kell cserélek alaplapot, de még nem biztos hogy azt is kell.
-
pzske
aktív tag
Sziasztok
Ép venni készülök 1 Palit 260 gtx-et , de nem nagyon halottam erről a gyártóról. Gondolom a kari az referencia kari , de minőségben nem tudom hova lőjem be a karit. Ha valakinek van tapasztalata ill. info-ja erről akkor ossza meg velem.
Köszi előre is
-
Groo
csendes tag
Mivel éppen vga vásárlás előtt vagyok, próbáltam alaposan körbenézni a piacon, milyen factory overclock 260-as kártyák vannak, és ha már így esett, gondoltam beteszem ide is, hátha hasznos lesz valakinek:
(Referencia GTX 260
896MB, GDDR-3 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 575MHz/999MHz/1242MHz)BFG Tech GeForce GTX 260 OC
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 590MHz/999Mhz/1296MHzXFX 260 GTX DDR3 XXX
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 640MHz/1150MHz/1363MhzZOTAC 260 GTX Amp! Edition
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 650MHz/1100MHz/1400MhzASUS 260 GTX TOP
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 650MHz/1150MHz/1400MhzEVGA GTX 260 FTW Edition
896MB, GDDR-3, 448bit, Mag/Ram/Shader órajel: 666MHz/1107MHz/1404Mhz -
Groo
csendes tag
válasz
Firestormhun #4169 üzenetére
Értem, köszönöm a választ.
-
-
-
_core
aktív tag
válasz
G Bedtime St #4161 üzenetére
Itt a fankod de nem olyan bealitasokkal amivel kerted mert nem most keszult (tudtam hogy kihagyok valamit az elobb a listabaol):
Furmark es 3DMark hofok alapon
Furmark tuning hofok
Mikor neztem 16xMSAA- val akkor sem volt tobb a hofok ugy emlekszem. -
Superman
nagyúr
Ti így ütitek itt egymást?
Inkább azt nézné meg valaki, hogy a 280-asával, vagy a 260-asával mennyire megy jól a 177.83-as Detonatorba implementált PhysX. Kíváncsi lennék ezek a kártyák hogy teljesítenek.
De ne demoval, valamilyen programmal, ami támogatja. Mondjuk a Ghost Recon: Advanced Warfighter 2-vel. 9800GX2-vel néztem és hát egészen más hangulata van így egy játéknak. Persze még sokat kell fejlődnie.
-
schwartz
addikt
Egy jo baratom kerdezte a minap, hogy milyen kartyara cserelje a regi VGA-t. Szoba jott a 4850...erre, hogy nem igazan szeretne mert azt olvasta rola, hogy melegszik, sz@rok a driverek, hangos, hutot kell cserelni stb. Ezt mind az ATI topcban, ATI fanoktol...
Szerinted is igy van?
Az aran kivul mi szol meg mellette? hagyjuk a DX10.1-et meg a G80-ra epulo elavult NV arhitekturat. Aki ilyen kartyat vesz nem tartja evekig. (gamerek nem nagyon szoktak) Ha hosszu tavra tervez, akkor felejtos ez a generacio, ebben egyetertek, de ilyen tavlatokra keves a 4850/70 is, es az X2 ara sem 2 filler. -
G Bedtime St
tag
huhh!! kezdem úgy érezni, hogy egy "NE VEGYÉL- Nvidia GeForce GT200 (GTX 280/260)" vagy inkább "EZT VEDD ÉS NE Nvidia GeForce GT200 (GTX 280/260)-at" topicba keveredtem
.....tudom csak a jo szándék és tapasztalat
-
_core
aktív tag
válasz
G Bedtime St #4153 üzenetére
GTX260-os kartyamat egy E6750-es processzorral hajtom 1680x1050-es felbontasban es teljesen elegedett vagyok a teljesitmenyevel (jelenleg).550W-os tapot hasznalok mivel tuningolom a gepet es eleg szepen tele van pakolva a hazam is.Van par meresem kulonbozo programokkal amit megprobalok osszegyujteni neked hogy lasd mire szamithatsz ha...
3DMark05
3DMark06
Vantage
Lightsmark2008
Crysis 1280x1024
Crysis 1680x1050 -
Tomate
veterán
válasz
G Bedtime St #4156 üzenetére
Nem mondom, hogy mit vegyél, mert valagba rúgnak de szerintem ki tudod találni, 1280x1024ben az is kielégíti minden igényed és a 320-as GTS-esdhez képest istenkirály. A Többi pénzből amit meg a 260-ba fektetnél veszel egy tápot és lecseréled a procidat...
-
boogie84
veterán
válasz
G Bedtime St #4150 üzenetére
nem hangzik egy bitang tápnak, sztem kevés lesz!
én e 8400at vennék ha már egy árban vannak! -
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4143 üzenetére
én sem döntöttem, hála anyagi helyzetemnek meg hogy a moci megy vizsgára van még időm
-
G Bedtime St
tag
válasz
schwartz #4151 üzenetére
a táp DTK PTP-4007P. max 1280x1024-ben tudom használni, és természetesen nagyon nagy részletességel akarom használni. ezért váltok G80-rol. azért a kis 88gts 320-nak megvannak a maga "kis" határai. lényegében rendelés alatt állok itt a PH-n és ha atáp bakfitty akkor inkább veszek azt is de ha a proci se elég akkor inkább storno vga.
-
boogie84
veterán
kiabálni nem szoktam! de ha visszaolvasol akkor nem sokan számoltak be a kártyájukról!
azért fura a 280as ára,mert a teszteket látva nem ér annyival többet. nem annyival gyorsabb mint amennyivel drágább. én XFX 260 XXX et vennék az evga ftw órajelei alapján ez is erősen megközelítheti a 280as teljesítményét! bár azt még nem láttam tesztben -
schwartz
addikt
válasz
G Bedtime St #4150 üzenetére
400W de milyen marka? (modell)
Hasznalni kivant felbontas es garfikai reszletessegtol fugg, hogy latsz majd egetvero kulonbseget vagy sem. Azt, hogy milyen proci kell ala, meg "mi hajtja ki" dolognak siman lehetne nyitni egy sajat topicot. (2 nap alatt ott is lenne 20000 hsz) -
G Bedtime St
tag
hi!
én egy gtx260-nal szimpizek. elég hozzá egy e6750? tápcsere nélkül akarom meguszni a dolgot, most 400 w-os tápom van. elég neki? egy 88gts (g80) után nagyot üthet a 260?
köszi -
Sárpac
nagyúr
ZSíííír 200dodo alatt lesz egy gtx260 akkor a 8800gtt mégsem adom el megmarad physX karinak mellette!
-
Groo
csendes tag
válasz
Firestormhun #4145 üzenetére
Hali!
Lenne még kérdésem: mennyire egyenletes a kártya teljesítménye? vagyis mennyire ingadozik az fps?
-
Firestormhun
senior tag
#4048 hozzászólást olvasd el...
Hibás GTX280-ak nem hűtés elégtelenség miatt melegszenek fel 100 fok fölé, hanem azért mert eleve hibás a mag. Arra lehet tenni vizet, akkor sem megy lejjebb a kijelzett hőfok, használhatatlan marad.
Saját GTX280-nam idle 47-48 fok, terhelve legizzasztóbb esetben 83-84 fok. Gyári hűtő és a kártya power&thermal managementje jól teszi a dolgát.
-
Drizzt
nagyúr
Bocs, hogy új poszt, de szerintem idjön. Szóval physix-es techdemok, youtube-ról futás közben:
-
biggamer
veterán
Most könnyebb dolga lesz az nV-nak / úgy mint nemrég az Ati-nak / mert tudja, hogy mire képesek az új Ati kártyák / az Ati is a 280/260 teljesítményének tudatában tervezte az új kártyáit / ezért remélem, hogy alakít majd végre valamit.
-
beteg
őstag
válasz
boogie84 #4135 üzenetére
azért kiabálni nem kell, mert 1 órán belül nem jelentkezett itt az összes 280-as tulaj!
főleg, hogy ez a topik rég nem szól másról, csak arról, hogy ide jönnek az ati fanok a középkategóriás 4850/70-esükkel és arra verik a nyálukat. ki kiváncsi erre?a kari.
nem melegszik, full loadon is nálam 74 fok. idle 50-55.
elötte 9800gx2 -öm volt. annak a max fps-e kb 20% al több, de a minimumja meg vagy 40-el! a 280-as atom stabilan nyomja az fps-t, meg sem nyekken.
volt 4850-em is, 70-em is, azok nálam felejtősek.
szerintem most vagy kompromisszumot köt az ember és vesz gx2-őt, ami 50k-ért már ajándék, vagy gtx 280. más értelmes kártya most nincs a piacon. -
Dashes
őstag
válasz
Beowulf_78 #4131 üzenetére
320euro= 76e + magyarország = lesz az 80e vagy több.
-
Groo
csendes tag
válasz
boogie84 #4132 üzenetére
Ez ott sántít, hogy ha jól értem eddig egyvalaki panaszkodott túlmelegedésre a 280-nál, míg mondjuk az új ati kártyákon minden második ember bordát cserél, de minimum ventit szabályoz.
ennek ellenére én is nagyon hálás lennék, ha a gtx260/280 tulajok leírnák a tapasztalataikat, akár viszonyítva az előző kártyájukhoz is. előre is köszi. -
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4131 üzenetére
átszámítva 70k + amit a magyarok rátesznek!
necces ez a 280as! olvasgatom a fórumot és egyik fórumtagnak bizony nagyon rossz tapasztalatai voltak vele (túlmelegedés), még ha megérné az árát akkor sem biztos h jó vétel! ha jól tudom akkor csak neki voltak problémái a kártyával! viszont más meg nem nagyon írt róla!!
a tulajok igazán írhatnának a tapasztalatokról!!
köszi -
Beowulf_78
addikt
-
katt777
félisten
Azért lássuk be, hogy a 48xx topic 20.000 hsz-ából 16.000 ismétlés, mert senki nem olvas vissza még 10 hsz-t sem, pl. a "mikor jön már a 8.7-es Catalyst" kérdés és válasz (ja, meg a "hol az XML fájl, amelyet át kell szerkeszteni a hűtéshez?"), szóval onnan meg némi IQ hiányzik. Mondjuk éppen ezek miatt egy ideje már be sem néztem oda.
A józan ész diktálhatja a 2x4850-et GTX260 helyett, csak akkor a józan észt fel kéne még vértezni némi saját CF tapasztalattal, nem a neten publikált tesztekre alapozni, ahol extra (drága) alaplapokban próbálták.
-
katt777
félisten
Nem érted. Nem arra írtam, hogy majd játékokban nem hajtja ki, hanem hogy valaki azt írta nekem, hogy annyi a 4850 teljesítménye, mint a 3870-emé (persze, hogy DMarkban). Én jól tudom, hogy gyorsabb az a kari megfelelően használva.
3870-emnek nem az a baja, hogy kipróbáltam más bios-szal, meg tuninggal, mert akkor sem volt baja, és már régóta a saját bios-ával ment, alap órajeleken, mert semmihez nem kellett tuning. Nem is melegedett, ráadásul napi 2 órát sem játszottam vele. Csak kikapcsoltam a gépemet egy délelőtt, Délután meg, amikor bekapcsoltam, már nem volt semmi. Belehalt a pihenésbe, vagy mi?
Ez a LOL. Megjegyzendő: rengeteg Sapphire kártya haldoklik vagy pusztul meg 6-18 hónap használattól, most pl. sorra a 2900XT-k, de sok 3870, de még X2 is. Egyiket sem tuningoltam, vagy modoltam a bios-ukat. Szóval erősen Sapphire (ref. VGA) gyanús a dolog.
-
schwartz
addikt
Kar ebbe belemenni. Acsarkodni lehet de mi ertelme? Eleve nem az volt a kerdes, hogy mit vegyen de mar nyomnak is le a torkan a 4850-et.
260/280/as topic 4.000hsz, 48x0-es széri 20.000hsz
Meg se haragudj, de Te vegigolvastad azt a 20.000 hsz-t? Agyam gorcsbe randult annyi infot szivtam onnan magamba...
-
Tomate
veterán
válasz
schwartz #4121 üzenetére
Nem értem miért van itt mindenki topichoz kötve és miért lát mindenki zölden. Mintha valami tabu lenne az ATI. Lehet, hogy ez egy NV topic, de józan ész azért itt is akad nem? Mindegy elvakultak mindig is lesznek. Végülis le lehet szűrni a következtetéseket: 260/280/as topic 4.000hsz, 48x0-es széri 20.000hsz. De a józan ész által diktált 2 x 4850 260gtx helyett véleményemet tartom..
De látom te is megcsináltad azért a best buyt
-
Henk
veterán
válasz
Beowulf_78 #4113 üzenetére
Ja csak a héten elviszik a régi karim és kell valami helyette.
-
Henk
veterán
válasz
Beowulf_78 #4111 üzenetére
Ja nekem is,éppen most akarok 260-at venni.
-
boogie84
veterán
mire fel emelik a 260as árát?????
eddig 65 volt
-
Dashes
őstag
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #4105 üzenetére
Látom nem tudsz elszakadni a gyökérmárktól. Szerinted ki fog egy 4850et 1280x1024+0AA/AF módban használni? Persze, biztos akad jópár IQfighter, de a többség 3GHz körüli C2Dhez azért vesz ilyen karit mert már 20-22" monitoron 16x0pxben tolná a gémeket. 1280x1024/1440x900 nem igényel ilyen karit a legtöbb normálisan megírt játékban.
A lélekkilehelős mondatodra, csak egy szép nagy LOLal felelhetek úgy igazán..
8 hónap alatt tesemtudodhány BIOScserével\tuninggal lelaktad a 3870ed és most vergődsz az összes topikban, hogy Ati így, nV úgy. LOL -
katt777
félisten
Hát pedig leszarja játékban is (már ha a DMarkok default beállításait használja, természetesen, mert azzal ugyan nem hajtja ki a 3.2GHz-es C2D).
De mondjuk én is leszarom, hogy a stílusodnál maradjak, most, a 7900GT-vel.
Ahányan 4400+ és hasonló konfigokba tettek 4850-et...
Hát, nekem tetszik a 8XAA, de én szeretek bámészkodni játék közben.
1GPU-ban, hasonárban tényleg 4870/260GTX, ezen nincs mit vitázni. Viszont az ATi korszerű technológiája könnyebben leheli ki a lelkét, mint az ósdi nV vas.cowboy_bebop: Magyarán majd elég lesz "óccsóé'" 4870 X2-t venni.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #4100 üzenetére
5GB/s lófütty jelen pill. a vga kariknál.
Dupla magos GPU lehetne az egyik jó megoldás szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest