Új hozzászólás Aktív témák
-
Daert
őstag
Üdv.
Nem tudom az első hozzászólás mennyire aktuális,de remélem nem gond ha megkérdezem.
Adott egy Pavilion DV6 6150 laptop,Szinte új.
Felmerült a gondolat hogy lehet-e a DVD meghajtóját BD pörkölőre cserélni,ha igen milyet érdemes nézni hozzá és a lényeg hogy ez garivesztéssel jár-e?Kivitelezhető ez házilag vagy inkább szakszervízzzel beszéljem meg?
Előre is köszi a válaszokat. -
maskara
csendes tag
Sziasztok én még új vagyok a forumon ami engem érdekelne egy msi cx 500-hoz ház ha valaki tud az enyémet a meleg tönkretette amugy tökéletesen müködik kár lenne kidobni a válaszotokat elöre is köszönöm.
-
kutga
félisten
válasz
Thunderzolee #6047 üzenetére
Aham, akkor ezek szerint ha kapok, akkor a legnagyobb A8-3550MX proci is belemegy a lapba.
-
Nem
az asztali vonalon FM1 a foglalat neve, hasonló a chipek elnevezése, de nem kompatibilisek a mobil verziókkal, nem lehet beletenni az asztali procikat a mobil gépekbe.
És boltban sem láttam még eladó mobil procikat, csak apróhirdetésekben, (itt, vagy az Ebayen).
Tessék, találtam is egyet:
hardverapro.hu/aprok/processzorok/egyeb_processzorok/keres.php?stext=fs1Szétszedni..
Hát, minden gépet másképp kell, nekem 4330s van, azt ennyire egyszerű:
http://www.youtube.com/watch?v=era0-kx2F6I#t=05m47s
És ahogy elnéztem a 6465b is valami hasonló hátsó felépítéssel rendelkezik, lehúzva a hátlapot biztos nem nehéz kicsavarozni a hőcsövet meg a hűtést.
Pasztázni is pont úgy kell, mint egy asztali gépet. -
qwertly
addikt
válasz
Thunderzolee #6045 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítségedet,lehet hogy inkább használtat vesszek amelyet az eladóval kipróbálhatok.
Üdv: -
válasz
qwertly #6043 üzenetére
DDR2 800MHz-est tegyél hozzá, azzal dualban kell mennie.
Egyébként ezért érdemes használtak közt keresgélni, mert az eladóval le lehet zsírozni, h fizetés előtt belepróbáljátok a gépbe, megy-e dualban.
És hát valószínűleg olcsóbb is lenne.Dualban akkor megy a szakirodalom szerint, ha teljesen egyforma (válogatott) ramokat használsz. Ettől függetlenül az egyforma tulajdonságú ramok is szoktak dualban menni, szinte az esetek 95%-ában, de ha a te géped a maradék 5%-ába tartozik, akkor ne én legyek a hibás
csak ezért írtam le mindezt.
-
Vedd vissza a felbontást a külső monitoron is, akkor nem fog akadni.
Alacsony felbontáson jól mennek ezek a mobil VGA-k, de nagy felbontáson már messze nem tudnak annyit, mint hasonló számozású asztali társaik.Gondolom azt azért tudod, h ugyanazon VGA mobil változata (akár ugyanazzal a számmal, de M-es "mobil" verzióban) kábé a felét tudja az asztali kártyának.
A Notebookcheckes mobil benchmarklist tartalmaz asztali gépekbe való cuccokat is pont ezért, h össze lehessen hasonlítani az asztali cuccok erejével.
Ettől függetlenül ami neked van a laptopban VGA, az erősnek számít.És hát igen, egy erős proci dobna a lehetőségeken, csak sajnos az AMD nem nagyon gyárt olyan erős procikat, mint az Intel.
-
kutga
félisten
válasz
Thunderzolee #6029 üzenetére
Udv!
Koszonom a kimerito valaszt, kijavitani nem tudlak mert en meg ennyit sem tudtam.
Akkor ezek szerint ilyen proci boltban is kaphato? Marmint nincs kulonbseg a laptop es desktopba szant proci kozott.
Mas kerdes hogy szerinted mennyire egyszeru cserelni a procit? Pasztazni kell gondolom meg ugyesen visszarakni a hutot.
-
kertsa
senior tag
válasz
Thunderzolee #6039 üzenetére
Csak CoD4-el néztem... külső monitoron 1680x1050 minden low akad a 125 fps
füstbe esik le 45ig...
-
-
kertsa
senior tag
válasz
Thunderzolee #6036 üzenetére
Ilyen jutott az asztali gépemért cserébe
Egyébként elég ez graft, tettem bele 96Gb-os SSD-t
Sokat dobott a sebességen. A proci csere meg azért fordult mag a fejembe, mert teszteltem vantage-t és kevésnek bizonyult. Majd érdeklődök másik topikba is
Köszi
-
Ezt nem kell váltani, beáll magától, nem?
Pontosabban:
Ha mindkét kijelző megy, akkor a külsőn levő kép is a noti kijelzőjének felbontására fog beállni.Ha meg csak a külsőt használod, automatikusan annak a monitornak a felbontására vált a kiadott kép. Aztán ha visszaállítod a notira a képet, visszavált a noti kijelzőjének felbontására.
Amiket eddig használtam notikat, legalábbis így tettek, többféle grafikus vezérlőkkel is.
Vagy valami mást kérdeztél?
-
Nem tudom mennyibe kerülnek, ennyire nem követem az árakat AMD téren. Keress rá, de újat én még sehol nem láttam, csak vannak emberek, akik árulnak valahonnét beszerzett procikat.
Vagy E-bay.Esetleg van még notebookos topic, kérdezz rá ott is, mennyivel változik egy négymagos proci teljesítménye a mostanihoz képest, és ez jelent-e valamiféle hátrányt ismerve a gép hűtési tulajdonságait.
Az a legnagyobb gondom, h az igazán magas órajelű négymagosok már 45W-os TDP-vel rendelkeznek, ami jóval több, mint a mostani proci 25W-ja.
Tőlem kicserélheted, de nem én ajánlottam.Mire használod a gépet, h nem elég a mostani teljesítmény?
Bár nekem az a véleményem, h Intelt kellett volna venned.
Ezek a mostani, második generációs i3-as, i5-ös procik nagyon erősek, P360-ast biztos nem vettem volna. -
kertsa
senior tag
Azt hogyan tudom beállítani, hogy mikor váltok kijelzők között, mindig az aktuális natív felbontás legyen?
-
kertsa
senior tag
válasz
Thunderzolee #6032 üzenetére
Igen, Athlon II P360 van benne. 4 magosat terveztem venni.. Viszont teljesen laikus vagyok laptop téren. Beáldoztam az asztali gépemet a mobilitásért
Milyen áron mozognak ezek a procik?
-
qwertly
addikt
válasz
Thunderzolee #6030 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ,utána fogok nézni. -
Athlon II P360-as van benne?
Akkor S1G4-es foglalat.
Ezek mennek bele:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#ChamplainA gépedben egy 25W TDP értékű proci van.
Nem ismerem ezeket a gépeket, de elképzelhető, h a gép hűtését ehhez a TDP értékhez tervezték. Ha nagyobb TDP-jű procit teszel bele (35W), a hűtésnek többet kell dolgoznia ahhoz, h a megfelelő értéken tartsa a procit/gépet.Hát nem tudom, esetleg a 2×1MB L2 táras procik hoznának valami javulást, mert ahogy elnézem a VGA elég erős, érdemes azt a gépet turbózni, ha nem elég az FPS.
De 4 magos procit nem tennék bele, azoknak az alap órajelük jóval alacsonyabb a kétmagos társaiknál, ha olyan alkalmazásokat futtatsz, amik csak 1-2 magot használnak, azok lassabbak lesznek egy négymagos procin.
Az aprók közt kereshetsz hozzá itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.php
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.php -
kertsa
senior tag
válasz
Thunderzolee #6023 üzenetére
Köszi
Lenne még egy kérdésem. A laptopomba tudok procit cserélni? Milyen alternatívák vannak?
-
válasz
qwertly #6028 üzenetére
Lehet, h bele tudják rakni a nagyobb meghajtót, de én úgy gondolom, az alapból másik felszereltségű gép volt, ezért volt benne nagyobb meghajtó, és nem azért, mert ott szerelgetik bele.
Az optikai meghajtó helyére általában lehet másodlagos merevlemezt szerelni, valami ilyesmit kell keresned:
newmodeus.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=330De az is lehet, h több mint 10ezerért belerakják, majd a mostanit odaadják, és azt neked kell eladnod ahhoz, h visszajöjjön a pénzed.
Érdekes, a notid oldalán a támogatott eszközöknél nem szerepel a HDD Caddy. Amit feljebb linkeltem, az a 2540-es gépekhez van, lehet, h valamennyire eltér.
Fontos az a néhánytíz GB? Majd kevesebb filmet tárolsz a gépen.
Itt is van pár féle:
http://www.laptopalkatreszek.hu/kategoriak/hdd_adapter_keret/HP
Talán adnak felvilágosítást, jó-e valamelyik a gépedbe. -
Nincs külön VGA, csak a processzorba integrált GPU.
Ebben a HP-ben egy 4 magos A6-3410MX processzor a hozzá tartozó HD6520G-vel.
Itt kicsit írnak róla:
http://prohardver.hu/hir/ujabb_informaciok_az_amd_sabine_mobil_platformjaro.htmlÍgy képzeld el:
Az ott alul, a DirextX11...stb. felirattal, na az a processzorba integrált grafikai egység. Ezt egyébként így egyben CPU + IGP = APU néven emlegetik mostanság.
Central Processing Unit + Integrated Graphics Processor = Accelerated Processing UnitsCserélni csak egyben lehet az APU-t de az ilyen alap grafikai egységek nem túl erősek. Itt bővebben ki van fejtve a teljesítményük, táblázatban is össze van foglalva:
http://prohardver.hu/hir/rakapcsol_amd_fuzioja_llano_lynx_sabine.htmlEzek a procik mennek bele, Socket FS1 a foglalat neve:
http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_Fusion#.22LlanoA jó hír, h a te gépedben a 45W-os változat van, tehát a gép hűtését ezekhez tervezték, (nem csak a 35W-os verziókhoz), így belerakhatsz bármilyen, akár 45W-os egységet is.
A másik jó hír az, h a memóriák 1600MHz-en is tudnak járni, nem tudom a te ramjaid mekkorák, de a grafikai teljesítményt megdobja, ha nem 1333-as ramokat, hanem 1600-asokat használsz. Mivel a grafikai egység is a központi ramot használja, jelen esetben nem mindegy, h azok milyen órajelen járnak.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Vettem egy HP 2530p kis notit nem terveztem,hogy most vegyek de kirakatba láttam és 70ezer Ft megért csak mivel nem volt akkor +10ezer ft így a kisebb hdd vetem meg ebben egy 120GB Toshiba van.Gondoltam,hogy majd otthon elfekvő 160GB kicserélem de most,hogy cserélni akartam szembesültem vele,hogy 1,8 hdd van benne.Lehet értelmes árron nagyobbat venni vagy a dvd meghajtó helyére belehet egy keretet tenni abba meg egy 2,5 HDD?Vagy abba a boltba ahol vettem szerintetek belehet próbálkozni,hogy a vásárlás után egy héttel +10ezert ft adok és belerakják a nagyobb HDD,vagy ez már így utólag nem megoltható?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Csak érdeklődés szintjén, ebben a laptopban mit lehet cserélni?
Raktam bele +4GB Ramot, egy második HDD keretet a DVD meghajtó helyére és egy 3G modem kártyát. Proci, esetleg VGA érdekelne.
-
szbalogh
addikt
válasz
Thunderzolee #6025 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
Akkor egy gonddal kevesebb -
válasz
szbalogh #6024 üzenetére
Ezekben nem cserélhető a videokártya.
Árulták őket többféle felszereltséggel, van amelyikben nem az Inteles VGA chip van, hanem egy X2300-as Radeon (ha erősebb grafikára volt szükség), de az is csak integrált chip, nem cserélhető.Itt egy video egyébként arról, hogy kell szétszedni:
Berajzoltam rá melyik alkatrész micsoda.
Az Intel féle X3100-as IGP nem volt akkoriban még HD képes, ezért gyakran szerelték Ati féle chippel, amik erősebbek voltak. -
szbalogh
addikt
SZiasztok!
HP 6910p-be szeretnék valami alaplapinál kicsit izmosabb videókártyát. Hogyan tudom eldönteni, hogy milyen mehet bele? Elvileg valami bővítőhely van benne, kapható volt x2300-as radeonnal is.
-
Ha jól sejtem Win 7 oprendszerrel állunk szemben.
Itt tudod módosítani:
Start menü --> Vezérlőpult --> Hardver és hang --> Energiagazdálkodási lehetőségek menüpontnál: Be- és kikapcsoló gombok működésének módosításaItt tudod állítani, h a képernyőfedél lecsukásakor mi történjen.
Állítsd át a "nincs művelet"-re.WASP26:
Köszi, de ő nem ezt kérdezte. -
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kötni a laptopomra(adatlapon) egy monitort. Hogy lehet az beállítani, hogy ha lecsukom, akkor ne kapcsoljon ki?
Sry előre is, ha rossz helyen kérdezősködöm
üdv.
-
baluhell
tag
köszönöm a választ!
-
válasz
baluhell #6017 üzenetére
Fogadja a Socket G1-es procikat, ezeket:
http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_G1
Jobb oldalt fel vannak sorolva.A legkisebb i3-as is fényévekkel erősebb a P6100-nál, úgyhogy mindegy, melyikre cseréled le.
Csak ne UM jelzésűt vegyél, azok túlságosan energiatakarékos, és lassú verziók.
i5-ös szerintem nem kell, de végülis úgyis az fog dönteni, h mennyiért találsz hozzá másik procit.Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.php
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php -
baluhell
tag
Sziasztok!
egy Packard Bell EasyNote TK85-ben mire érdemes cserélni az Intel P6100-es procit?
esetleg core i3-380, 480, vagy valami core i5-re?válaszotok előre is köszönöm.
-
baluhell
tag
Sziasztok!
egy Packard Bell EasyNote TK85-ben mire érdemes cserélni az Intel P6100-es procit?
esetleg core i3-380, 480, vagy valami core i5-re?válaszotok előre is köszönöm.
-
RA541
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6015 üzenetére
amd a6 3400m van benne, de ez is csak 1333-as ramot kezel
1 db 4gigàst van benne gyárilag, vagyis ezt írják hozzá -
Fogalmam sincs róla, a HP miért 6GB-ot ír. :/
Ez bizony elmegy 8GB rammal is.AMD A4-3400M APU van benne?
Az 1333MHz-es ramokkal kompatibilis,nagyobbat ne vegyél bele, nem használja ki.
Esetleg nézd meg azért, h a benne levő 4GB az egy darab 4gigás modul, vagy 2×2GB?Itt van szerelési video:
http://www.youtube.com/watch?v=tEJPaDB23NE -
válasz
kallosdavid #6012 üzenetére
Ez így oké, de milyen VGA van hozzá?
Mert ha ebben is csak valami alap, vagy a prociba épített Intel HD3000 akkor a játékot elfelejtheted vele.Amúgy inkább a milyen notebookot vegyek topciban érdeklődj, ott jobban tudják mik most az aktuális megfizethető, de játékra is alkalmas gépek.
Vagy vegyél használtat, azok olcsóbbak jóval. -
RA541
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy hp pavilion g6 1213-eh laptopba a meglévő 4 gb ram mellé be lehet e tenni még 4 gb-ot. Csak azért kérdezem mert a hp oldalán csak max 6gb-ot ír.
A választ előre is köszönöm. -
kallosdavid
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6011 üzenetére
Köszi a válaszokat
Ez jó Tulajdonságok: Típus: notebook Képernyő méret: 15, 6"-os; Felbontás: WXGA HD LED (1366 x 768) CPU: Intel Core i7-2670QM (2, 2GHz, 6MB); HDD: 750 GB, 5400 RPM, SATA RAM: 1 x 4 GB DDR3-1066 ?
-
válasz
kallosdavid #6010 üzenetére
Lényegtelen, nem sokkal erősebb.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
Magasabb órajelen jár, csak ez a különbség az X-es verzióval.Magában a K53-as sorozatú notikban nem cserélhető a VGA.
Rá van forrasztva az alaplapra.
Dedikált ugyan, de ettől még nem feltétlenül MXM-es. -
kallosdavid
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6004 üzenetére
Thunderzolee:A vga-t elirtam az gt 520mx
-
-
válasz
Thunderzolee #6007 üzenetére
láttam, hogy kit, de senkinek a fejével nem tudok/merek gondolkodni, láttam már elég sok csodát, ilyen szempontból is...
mellesleg nem egy noti van, ahol már 4 foglalat adott! -
Milyen notiba teszed?
Csak mert 1600MHz-es ramokat nem mindegyik kezel, lehet nem is kell neked akkora.
Egyébként egyformák a tulajdonságaik, mindegyik 1600MHz-es, és cl:9-es időzítésű; még a garancia is mindegyikre 5 év.
Mondjuk Kingstoneon mintha lenne valami hűtő-féleség, biztos, h elférnek a ramok a helyükön?kali:
Ez kettő kit, mindegyik kettő darab 4GB-os modulból áll, szerintem ami most van benne a notijában, azt ki akarja venni, és a helyére fogja ezeket tenni. -
komip
csendes tag
Hali! Notbook RAM vásárlása előtt állok. Kiszemeltem magamnak kettőt IPON-ról:
1. KINGSTON 8192MB HyperX Notebook DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9S3P1K2/8G
2. CORSAIR 8192MB Vengeance Notebook DDR3 1600MHz CL9 KIT CMSX8GX3M2A1600C9Szerintetek melyik válasszam?
-
válasz
kallosdavid #6003 üzenetére
Videokártya nem cserélhető.
Processzor cserélhető, G2-es foglalatú.
Ezek azok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
Lényegében az összes G2-es mobil Sandy Bridge procit fogadja.De hiába cserélsz benne procit, nem lesz jobb játékok alatt, a videokártya nem egy gamer típus, inkább csak képmegjelenítő.
Inkább add el a gépet, és vegyél egy gamer videokártyás típust. -
kallosdavid
csendes tag
Van egy asus k53sc típusú laptopom
Spekifikációk:Intel core i3 2310m
Vga gt 520m
ram 4 gbSzeretnék bele cserélni procit meg vga-t,azt szeretném megkérdezni hogy lehetséges ez, és ha igen hol tudok bele venni?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, végre kicseréltem a gépemben a wifi kártyát.
Egy 3945abg-t cseréltem le egy 4965agn-re.
Gépet szétszedtem, és nagy meglepetésemre a két csatlakoztatott antenna mellett volt egy harmadik be nem kötött antenna is 3. jelöléssel (rákerestem neten, és kiderült, hogy a gépemnek volt olyan verziója, amiben n-es wifi volt, msi gx600).
Ennek nagyon megörültem, hiszen így nem kell 3. antennát beépítenem, bár nem is akartam, a két antennás sebesség is megfelel nekem.Viszont, miután helyreraktam mind a 3 antennát az új modulon és rendesen beraktam, a win7 csak 130Mbps-nek mutatja az új hardver sebességét a 300Mbps helyett, mintha csak két antenna lenne csatlakoztatva, pedig mind a 3 antenna csatlakozva van.
Mi lehet a probléma?
-
eketomy
senior tag
válasz
Zozo7777 #5994 üzenetére
Nagy valószínűség szerint szalagkábel vagy pedig inverter hiba! Mindenképp szét kellene bontani a kijelzőt és megnézni, hogy pontosan melyik! Ill. köss rá egy külső monitort is és nézd meg, hogy ott jó -e a kép!
Mozgasd a kijelzőt nem-e változik a dolog, ha változik akkor szétszedés nélkül megállapítható hogy szalagkábel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest