- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Thunderzolee #11549 üzenetére
Szia! Én árulom a procit. Én is azt hittem,hogy PM45-tel / http://www.youcpu.com/en/chipset/Mobile-Intel-PM45-Express-Chipset-Intel-82PM45-Memory-Controller-Hub /elmegy,de nem támogatja sajnosNekem PM45 express chipset van a laptopban és a Core 2 Quad Q9000-el elindul a laptop ,hőtermelése is van a processzornak,de nem kapcsol be a kijelző. .Azt írta a Packard Bell Easynote ALP-Ajax C3 tulaja,hogy SIS 672FX chipset van a laptopjában,de én csak asztali lapokban találtam ilyet...
-
válasz
xenon2 #11546 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-t légyszíves, azzal ki lehet olvasni a chipsetet.
Ha PM/GM45, akkor mehetnek bele a P7ezer, P8ezer, P9ezres processzorok, ha 965-ös a chipset, akkor ezek nem, de minden ami 800-as FSB-vel megy.Ebből a listából tudsz válogatni:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA 4 magosak nem mennek benne, de nagyobb kétmagost lehet bele tenni.
-
válasz
Atos23 #11547 üzenetére
Remélem jó hsz-t találtam meg:
http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_6897-6897.html35W-os TDP-ig kezeli az első generációs (három számjegyű) modelleket.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Toshiba L670 gép esetén, Intel HM55 chipset mellé, milyen első generációs i5 és i7 procikat tudok tenni, i3-330M helyére?
Köszi!
-
Üdv!
Van egy Packard Bell Easynote ALP-Ajax C3 laptop amiben jelenleg egy Core 2 duo T5750 van. Cserélhető ebben a processzor? Ha igen,Core 2 Quad Q9000 működhet benne? Előre is köszönöm a választ és Boldog Karácsonyt mindenkinek!!! -
válasz
Fred.Taylor #11543 üzenetére
CPU-Z-t szedd le, azzal ki lehet olvasni (SPD) fülön, h milyen ram modulokkal szerelték.
De egy 4 gigás modul lesz benne. Vegyél hozzá még ízlés szerint egy 4, vagy egy 8 gigás modult.
1600-asnál nagyobbat nem nagyon érdemes bele tenni, mivel a memóriavezérlő ezen hajtja a ramokat.16giga mehet bele összesen.
Itt van szerelési tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=rmsFDi_qsnQ
https://www.youtube.com/watch?v=S_pFv7Hl2rE -
Fred.Taylor
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire E 15 E5-572G-59D7 típusú laptopom, amibe ramot szeretnék bővíteni, ha lehetséges.
i5-4210M 2.6GHz with Turbo Boost up to 3.2GHz
NVIDIA GeForce 840M 2GB
FHD 15,6"
1000GB HDD
4GB DDR3 - ebből lenne jó összesen legalább 8GBMilyen típusú ramot kellene hozzá pontosan keresni?
A videókártya bírná a játékokat, de sokszor megérzem, hogy a ram már kevés hozzá. Nem vagyok hozzáértő, szóval kéne pár tipp. Ennek a laptopnak mennyi a max bővíthetősége ram téren? Illetve, ha nem akarom saját kezűleg szerelgetni, hol/milyen szervízben/boltban lenne a legcélszerűbb/legajánlottabb? -
válasz
Bdbogyo #11541 üzenetére
Nem tudok róla, h a processzort lehetne húzni, saját magának állítgatja az órajelét. (a turbo is magától működik)
Nem cserélhető, az alaplapra van forrasztva.
Ez a processzor netbookokba, meg tabletbe való.
Laptopba kevés. Vagyis én egy laptoptól nem ilyen gyatra működést várok el, szóval igazából kár volt megvenni a gépet, ha lassúnak tartod.Ez a platform bővebb leírása:
http://prohardver.hu/tudastar/intel_bay_trail_platform.htmlVan ezekből 4 magos is, azok jól használhatók érintőképernyős hibrid notikhoz (Asus Transformers Book), de ez sajnos csak ilyen lassú lesz.
Valóban csak egy ram slot van.
Hát ez f×sza.
Meg se néztem, mikor először kérdezted, ezért írtam, h a meglevő 2giga mellé még inkább egy 4-est vegyél, h legyen 6giga.
De akkor ki kell venni a kettest, és egy négyest a helyére betenni.
Az mkv-t lejátssza, nem?
A streamelés már nem tudom mennyire fekteti meg.Halott platform az ilyen, pláne aki használná is a gépet, nem csak levélnehezéknek. Sajnálom, h az eladó rábeszélt (mert biztos nem magadtól választottad, hanem megkérdezted a boltban az eladót, és erre mondta, h ez már alkalmas jól netezni - jártak már az utóbbi időben páran így).
Én visszavittem volna (miután otthon kiderül, h milyen semmire való gép), és rá borítottam volna az asztalt a bolti eladóra.Mondjuk a gyártókat se értem, h mi értelme van ezeknek a környezetvédelmi szempontból kizárólag veszélyes hulladékként beazonosítható termékeknek. :/
-
Bdbogyo
újonc
Köszönöm a gyors választ. Processzor csere ennél a típusnál szóba se jöhet vagy nem éri meg bajlódni? Ja és csak egy memória foglalt van amit max 4 gb-ra lehet növelni, legalább is ezt okoskodtam ki az adatlapjáról.
A műtétet nem házilag végezem csak tudni akartam, hogy nem feleslegesen kerülöm a várost. Még egy kérdés, 4 gb ram a streammelt videókon és sima mkv fájlok lejátszásán már segíteni fog vagy a proci húzásra is szükségvan (2,16ról 2,58-ig, állítólag lehetséges)?
Kösz előre is
-
xors
senior tag
válasz
Thunderzolee #11539 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Már találtam egyet, remélem jó lesz.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ugyanebben a gépben, tudnék szerintetek WiFi chipet cserélni? Látom, hogy ki lehet venni, így gondolom ha találnék szabványosat, csak mondjuk jobb minőségűt (5GHz -es jó lenne) akkor az nagyon jó lenne.
Ilyenem van -
So-DIMM DDR3 1600, CL:11-es ramot vegyél hozzá.
Az L betű azt jelenti, h 1.5V helyett 1.35v-al beéri a ram, de ezt már mindegyik tudja asszem.
Az S betű meg a So-DIMM rövidítése, ha laptop memória, akkor S van a végén. De ezt az utótagot nem használják a gyártók, talán a Samu egyedül.
-
xors
senior tag
Sziasztok! Memóriabővítés előtt állok.
Konfig: Lenovo G580 20150, i5 CPU, jelenleg 4GB Samsung DDR3 SODIMM 1600MHz
pontosabban a jelenlegi RAM: Samsung 4GB 2Rx8 PC3 - 12800s - 11 - 11 - F3, M471B5273DH0 - CK0
egy lehetőleg ugyanilyen modullal szeretném bővíteni, és ebben kérném a segítségeteket. Nem tudom pontosan mit jelentenek a számok, találtam hasonló modulokat, de nem pont ugyanilyen jelöléssel, még hardveraprón sem.
Pl. az miben más, ha nem 12800s hanem csak 12800? vagy ha nem pc3 hanem pc3l ?
előre is köszönöm a segítséget! -
-
Pferi
senior tag
válasz
Bdbogyo #11535 üzenetére
Memóriát bővítsd 4 Gbyte-ra (ha van szabad slot akkor itt az aprón vegyél párezerért + 2 GByte-ot), és a DVD-RW helyére egy optibay keretbe rakj egy 120 Gbyte-os SSD-t (erről menjen a rendszer), újonnan 14.000 körül már kapsz.
Ennél többet sztem nem lehet tenni, de ez is minőségi ugrás lesz a mostanihoz képest. -
Bdbogyo
újonc
Üdv. van egy Lenovo IdeaPad 100-15 Intel Celeron Dual-Core N2840, 2.16GHz, 15.6", HD, 2GB, 500GB, DVD-RW, Intel HD Graphics laptopom, kérdésem hogy ezt a típust lehet-e turbózni és ha igen ez miben merül ki,alkatrész csere stb., nem egy erőmű az elvárás de azért 2015be az már elvárás, hogy egy új laptopon Youtube HD(nem FULL HD!!) minőségbe szaggatás nélkül menjen... Mielőtt bárki leszólna, hogy nem kell az ilyent meg venni, meg, hogy nem kell csodát várni ettől a konfigtól, 48000 ft-nek megfelelő lejért vásároltam üzletbe fekete macskás napon.
Szóval köszönöm előre is a segítségeket
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Egy kérdés HM55 chip, i7 720qm-mel. 8GB DDR3-at támogat. Ha én 1 db 8GB-os modult teszek az menni fog vagy csak a 2X4?
köszi -
-
Dell XPS
veterán
válasz
Tothgera30 #11531 üzenetére
Szériában forrasztott a processzor az alaplapon, nem tudod kicserélni.
-
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Tehát lenne egy Dell Latitude E6220-as noti, i5 2520-as procival. De a hőfokokkal nem vagyok elégedett, van hogy alapesetben is 50-55C-re kúszik fel, ami nekem 14-es géphez szokva kissé magas. Frissen újrapasztáztam, tehát szerintem a szűk keresztmetszet az egy hőcsöves hűtés lenne. Viszont a tulaj ragaszkodna ahhoz hogy a későbbiekben i7-es procit tegyek a kis gépébe (35W TDP). Megoldható hogy dupla hőcsöves hűtést építsek a gépbe, vagy ezt így kell elfogadni, és esetleg hűtőpasztával kísérletezni?
-
válasz
Szabix01 #11529 üzenetére
Az M-re végződők cserélhetőek.
Azok igazi foglalatban vannak.Ezeket az U-betűseket kevesebb energiafogyasztás jellemzi (meg kevesebb teljesítmény is). Ultrabookokba, meg egyéb vékonyabb gépekbe ideálisak, mivel nincs foglalt se (pár mm vastagság itt is lecsíphető), meg kisebb hőt termel, kisebb ventilátor kell, de nem cserélhetőek.
-
Szabix01
tag
válasz
Thunderzolee #11528 üzenetére
ÓÓ értem...hát igen az intel oldalán az u betűre csak annyit irtak hogy low power de sejtettem más turpisságot is rejt, sebaj vegülis jó ez a proci ami bennevan csak kíváncsi voltam
De legfeljebb majd leforrasztom és kicserélem a fenébe
D najo csak vicc
Még egyszer köszi a segítséget.
-
-
Szabix01
tag
válasz
Thunderzolee #11525 üzenetére
Szia, még egy olyan kérdés merült fel bennem hogy én tudok e cserélni CPU-t ebben a laptopban, mert hallottam és olvastam olyat hogy nem minden laptopban cserélhető sajnos, ezt honnan lehet megtudni? Mert kerestem de semmi kielégítő válasz a számomra
És ha tudok akkor laptopban is van foglalat mint a PC-knél? Vagy ezek mind szabványosak?Köszönöm előre is a választ!
Üdv,
Szabix01 -
Szabix01
tag
válasz
Thunderzolee #11525 üzenetére
Ó nagyszerű, köszönöm
igen 4GB RAM van benne gyárilag Kingston és 1600-asak. Akkor szerintem még 4el megtoldom, és ez az optibay frankó, találtam is ehhez a laptophoz valót
Nagyon szépen köszönöm az információkat!
-
válasz
Szabix01 #11524 üzenetére
CPU-Z-t szedd le, azzal ki lehet olvasni (SPD) fülön, h milyen ram modulokkal szerelték.
De egy 4 gigás modul lesz benne. Vegyél hozzá még ízlés szerint egy 4, vagy egy 8 gigás modult.
1600-asnál nagyobbat nem nagyon érdemes bele tenni, mivel a memóriavezérlő ezen hajtja a ramokat.16giga mehet bele összesen.
Az amit keresel, opti bay néven fut, ezt lehet betenni a gépbe, ebbe tudod a merevlemezt beletenni. A jobb szettekhez meg kapsz egy usb-s tokot, amibe a kivett optikát tudod rakni, és így külső, usb-s dvd íróként tudod használni.
A notebookos topicban pontosabban is meg tudják mondani, h melyik opti bay kell hozzá (de úgy tudom ezek többnyire belemennek mindegyikbe).
Itt van szerelési tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=rmsFDi_qsnQ
https://www.youtube.com/watch?v=S_pFv7Hl2rEJót találtam, ugye? Nincs ajtó a gép alján a ramokhoz.
-
Szabix01
tag
Sziasztok, laptop bővítés terén nem vagyok valami jártas, jelen pillanatban egy Acer Aspire E5-371G laptopom van és szeretnék bele ha van rá mód RAMot és SSD-t vásárolni. Honnan tudhatom meg hogy van e még hely a RAMnak? és az SSD be tudom majd kötni úgy hogy benne hagyom a sima HDD-t, az SSD beszereléséhez úgy hallottam ki kell operálnom a DVD meghajtót ami nem probléma. De igaz ez?
Köszönöm a segítséget!
Üdv,
Szabix01 -
válasz
danthe #11522 üzenetére
https://www.asus.com/Notebooks/K401LB/specifications/
Igen, akár egy 8 gigás modult is mellétehetsz még.
-
danthe
csendes tag
Sziasztok !
Kérnék egy kis segítséget . Van egy ASUS K401LB tipusú notebookom és szeretném bővíteni a memóriát benne csak sajna nem tudom lehet-e .
Elvileg azt olvastam hogy van benne egy slot amibe lehet rakni , plusz az alaplapra van forrasztva egy 4GB memória , így összesen max 12 GB ig lehetne .
A másik kérdésem az lenne ha lehet bővíteni akkor itt is úgy kell hogy párba legyenek a memóriák , mert úgy olvastam hogy akkor működnek jól ha két ugyanolyan memória dolgozik a gépben( dual channel ) . Ez alapján akkor csak egy 4GB érdemes bele tenni :-( és így csak max 8 GB lehetne a gépbe.
Milyen RAM-ot érdemes bele tenni ?Segítségetek előre is köszönöm !
-
válasz
Energie X #11520 üzenetére
Én nem tudok erről, h a lopásgátló lenne a hibás.
Milyen logika van ebben?Amikor utoljára néztem valami Inteles, vagy Anandtech, Notebookchech nem tudom már milyen fórumban, ott az Intel (vagy Inteltől linkelt) válasz az volt a felvetésre, h azért 30perc, mert ennyi idő amíg túlmelegedés nélkül megy a kisebb chipsetben a nem oda való processzor.
Ez ugye marketing rizsa, de nem lehet mit tenni.Olyan chipsettel kell megvenni a gépet, ami az adott chipset család teljes értékű tagja, és nem a legalsó "butított" (Celeronokhoz való) tagja.
Tehát pl. HM76 már vinné a processzort. De a HM70 az nem.
Régen is voltak ilyen butított chipsetek, de azzal nem csak 30 percet ment a gép ha nem belevaló processzor került bele.. Max alacsonyabb FSB-vel, kisebb órajelen ment a processzor.
-
válasz
king.mp #11519 üzenetére
Nincs bajom a procimmal mert amugy tök jó
Csak érdekelne az, hogy valóban az anti theftnek van ilyen timere és a miatt nem megy benne a core i sorozat, vagy valóban az me firmwarehez kell nyúlni és újraprogramozni. Új notit semmiképp sem szeretnék venni nagyon kedvelem a mostanit, de ha mégis van megoldás akkor mégtovább upgradelném a procit
Az anti theft kikapcsot próbáltad már?kíváncsi vagyok, hátha az a rákfenéje a dolognak
-
Sziasztok!
Processzor cserén gondolkodom. A laposom Lenovo B590 HM70-es chipkészlettel. Kompatibilitásban 2.5Ghz-es pentium a legnagyobb amit megeszik, ez is van benne (2030M azóta megjelent a biosban a hyper threading funkció is amit be lehet kapcsolni, de gyakorlatilag nincs 4 szál...)
Van egy olyan korlátozás a HM70-es chipkészletben, ha i3-as vagy i5-ös procit teszel bele minden szó nélkül kereken 30 perc múlva lekapcsol. Ez elvileg az ME korlátozása és azon belül is az Anti-Theft modulé, ha minden igaz
Két kérdésem lenne, az egyik az, hogy van-e valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
A másik, hogy van-e esetleg olyan kolléga itt aki segítséget tudna nyújtani abban, hogy éppen van valamilyen hasonló felesleges processzora (i3 31xxm; i5 32xxm, esetleg i5 33xxm) és kipróbáljuk, hogy ezzel a megoldással áthidalható-e a probléma? Van pár fórumtárs rajtam kívül akinek jól jönnének ilyen infók, nomeg persze akik el akarnak adni ilyen procikat el is tudnák és nem lenne annyi 3110m-es hirdetés pl
-
válasz
Thunderzolee #11516 üzenetére
Igen,akitől vettem ő gányolta igy. Még jó,hogy kibirta eddig és nem sült meg benne minden.Már megrendeltem a gap padot. Köszönöm!!!
-
válasz
xenon2 #11515 üzenetére
Ez gyárilag ilyen?
Kizárt.
Gondolom akkor nem is megy a gép, mert seperc alatt túlmelegszik a GPU.
Hővezető gap pad szokott ott lenni.Aprón keress hozzá "gap pad" néven szoktam látni.
Ez kis szivacsszerű lap, amit akár 2sm-es darabokra is szoktak vágni hőátadó képessége van, a hézagokat töltik ki vele.
Vagy valami nem jól lett csavarozva, és ezért van 2mm-es rés. -
Üdv! Van egy sony laptopom. Proci csere miatt meg lett bontva és a grafikus lapka és a hűtőcsövezett hűtőlap között gyárilag 2 mm távolság van,ami pasztával van kitöltve. Kéne ezzel valamit kezdeni? Veszíthetek teljesítményt ezzel????
-
lacko6
senior tag
Hi.
Mivel lehet tesztelni a ramot,ami infókat mutat a futási időről stb?
Illetve vélemények a crucial márkáról,ramokról?
-
halas111
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11506 üzenetére
köszönöm a gyors választ, bár nem vígasztal.
-
válasz
lood55 #11508 üzenetére
1600-as, CL:11-es időzítése van, ilyet érdemes keresni bele.
Megesik, h nem viszi a gép, ha nem egyforma a két modul, de többnyire menni szoktak.
Én az apróról keresnék használtat, amit bele is lehet próbálni. Ha megy, akkor megveszed, ha nem akkor nem veszed meg potyára. Ram úgyse nagyon romlik el, pláne egy notiban, nem annyira erőltetném a garanciát.
-
lood55
tag
Sziasztok!
Tesóm laptopjába kéne memóriát bővíteni. A gép egy lenovo g580AH, i3 2348m procival. A jelenlegi hynix 4GB os modulról néhány infó:
Milyen 4GB-os modult vegyünk a jelenlegi mellé? Vagy jobban megérné ezt eladni és venni két újat? Az eladással nem akarok bajlódni. Lehetőség szerint újat vennék garanciával.
Üdv.
-
mamusz11
tag
válasz
lornname11 #11504 üzenetére
Szia!
Én most rendeltem ebay ről egy hdd caddy-t aminek segítségével tudsz tudsz plusz vinyót berakni.
Elvileg a lemezmeghajtó elejét lelehet pattintani és azt majd rá tudod rakni a hdd caddy re és olyan mintha egy lemezmeghajtó lenne ott.De akár hardver aprón is tudsz venni ilyen hdd caddyt.Annyi hogy figyelni kell rá hogy 12,7 mm magasat kell venni -
halas111
csendes tag
A segítségeteket szeretném kérni. van 1 ilyen notim./Toshiba Satellite L50-A-19N/ http://www.toshiba.hu/discontinued-products/satellite-l50-a-19n/ , és az lenne a kérdésem, hogy lehet-e gyorabb video karit bele rakni, vagy valamilyen módon gyorsabbá tenni? SSD már van benne.
-
lornname11
csendes tag
Sziasztok egy HP 8540w-be szeretnem kicserelni a lemezmeghajtot egy masodlagos tarolasra alkalmas rackre. A merete 12.7 mm. A kerdesem az volna. milyen fajata avagy markaju termeket vegyek. KOSZONOM!
-
Zadia
senior tag
Egy kicsit tanácstalan vagyok.
Kaptam ajándékba egy alig használt Samsung NP450R5E-X04HU lapost
Ezt szeretném a lehető legjobb formába hozni.Nem igazán találok róla olyan adatlapot ami részletezné,hogy mennyi a max memória amit kezel,illetve mekkora a legnagyobb proci ami belemegy.Jelenleg 4GB DDR3 1600MHz Samsung ram van benne. A proci Intel Core i3 2365M. Esetleg raknék bele ssd-t is,de ez kerettől függ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen processzort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesla topik
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest