Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
válasz
Dell XPS #8190 üzenetére
Bocsi de elkellet mennem egy kicsit.
Néztem amit mondtál de semmi érdemlegeset nem találtam. [link]KillHates: Hát ez nagyon rosszul hangzik.
Leejtve nem tudom,hogy levolt-e. Én nem ejtettem le.
Csak egyik ismerősöm elhozta,hogy telepítsem már újra neki az oprendszert kettő gépen is. Az egyik gépre mondta,hogy sz@arakszik a meghajtója de erre nem mondott semmit.
Remélem nem rajtam lesz elverve a por hisz csak elhozták majd bekapcsoltam úgy,hogy rá volt dugva a pendrive és ennyi. Ugye pendrive-ról szerettem volna rátelepíteni az XP-t de már ez fogadott.
Azért rákérdezek,hogy nekik mit is írt ki.
Egyébként ahogy bekapcsolom és teszek bele pendrive-ot akkor az egyik szöveg megváltozik de persze nem enged tovább.
Azt hozzá kell tennem még,hogy ebbe nem volt akkumulátor.Kéz alol vették még régebben.Mindég a töltővel üzemeltették.
Itt a kép.[link] -
Konpet
csendes tag
válasz
Dell XPS #8032 üzenetére
Sziasztok! A hétvégén sikerült próbálgatni a gépet, se másik memóriával, se másik processzorral nem adott képet, se saját, se külső monitoron. Valószínűsíthető, hogy bga hibája van? Vállalja valaki ennek az alaplapnak a javítását? Esetleg Tolna megye közelében van valaki, aki ilyenekkel foglalkozik, és nem kókány-mókány munkát végez? Válaszokat előre is köszönöm!
-
germinator66
aktív tag
válasz
Dell XPS #8094 üzenetére
Azért vagy összezavarva, mert két külön gépről/esetről is szó volt! A HDD az egy IMB, az ODD az pedig egy Dell gép
!
A HDD-s gép nem bootol (pontosabban boot közben kifagy/újraindul), minden rossznak mutatja, kivéve a saját BIOS-os diagnosztikai progija, meg a DOS-os HDSentinel is 99%-nak írja.Az ODD esetén pedig ugye egy MultiBay caddy-ben csücsül, aminek a végében van egy kis IDE <-> MultiBay konverter, és az kontaktos!
-
Seaga
csendes tag
-
Packersbay
tag
válasz
Dell XPS #8082 üzenetére
Bocsi,hogy csak most válaszolok,de csak most tudtam gép elé kerülni. Hogy milyen hőelvezetőt használtam az jó kérdés,ha jól emlékszem szürkés színe volt. De ezt csak a processzornál tudtam használni,mert a gpu-hoz le kellett volna bontani az egész hátlapot így azt csak sűrített levegővel kifújattam meg porszívóval rásegítettem. Memória szerintem nem lehet gond mert megvásárlása óta ez a 2 modul van benne. De kipróbálom amit mondtál meg a kijelzőre világítást is. Este tudok majd visszajelezni,hogy segített e valamit.
-
germinator66
aktív tag
-
Seaga
csendes tag
válasz
Dell XPS #8053 üzenetére
Szia, sajnos nem alakult, még rosszabb lett. Maradt a sárga felkiáltójel, hiába töltöttem le illesztőt a 4670-hez, hiába töröltem és telepítettem már többször, hibakód:10 van most már a kártya tulajdonságánál és azt írja h el sem indul. A gép bekapcsolás után pörög, melegszik aztán kb 10perc múlva leáll.
Fogalmam sincs mit csináljak, ha esetleg van még ötleted és leírnád részletesen, azt megköszönném! -
Packersbay
tag
válasz
Dell XPS #8062 üzenetére
Sziasztok! Adott egy Dell vostro 1400-as gép. Tegnap este netezés után leállitva. Ma kapcsolnám be de az lcd nem ad semmi képet. Rákötöttünk egy monitort de azon sincs kép. Mi mehetett tönkre benne? ja még annyit,hogy kb 2 hónapja a kijelző villogott majd elfehéredett,ezután szétszedtem a procinál újrapasztáztam meg kifujattam a port. Ezután nem jelentkezett többet ez a hiba.
-
Sleed
aktív tag
válasz
Dell XPS #8067 üzenetére
Igen, elindul a telepítés, de még mielőtt a kérdéses részhez érne, kiírja hogy kell neki a merevlemez. Azt hiszem rosszul fogalmaztam meg, hogy melyik résznél áll le a telepítés. A merevlemez formázása utáni résznél, ahol a merevlemezre kezdi másolni a fájlokat, ott szokott megállni.
-
Seaga
csendes tag
válasz
Dell XPS #8048 üzenetére
ATI HD4670
Acer Aspire 8935g
Eltávolítottam az illesztőprogramot, újraindítottam a gépet, most rendben ment minden. Elkezdte autómatikusan letölteni az illesztőt de a telepítés már sikertelen volt.
A felbontásom maradt 1920x1080.
Hol keressek illesztőprogramot és egyáltalán szükséges-e?
Köszönöm. -
-
Konpet
csendes tag
válasz
Dell XPS #8016 üzenetére
Szia! Külső monitoron sem ad képet, nem tudom, hogy ennél a típusnál alapból küldi a jelet vga kimenetre már bekapcsoláskor? Csak egy db 512-es ram van benne, az próbáltam már mind2 slotba, a baj, hogy jelenleg nem tudom még másik gépben sem kipróbálni. Azaz egy Toshiba Sat Pro L300-ba igen, de az nem indul el vele, nem tudom, egyáltalán jó-e bele. (ddr2-ddr2)
És köszönöm a gyors választ!
-
DNReNTi
őstag
válasz
Dell XPS #7944 üzenetére
Nem tudom még.
Tesztelek szerintem. Szerzek egy alaplapot kölcsön.
Egyébként azért gondolok a hőcsőre, mert ha kiveszem az optikai meghajtót, akkor sokkal tovább megy, és nem is olyan forró, nem pörög 800000-et a venti. Gondolom mert jobban szellőzik.
Egy új (refurbished) alaplap 22.000. körül van, új hőcső 5800. Az 5ezer még azt mondom ok, megéri, de 20+ ezret már nem biztos hogy rászánnék, inkább kiárulnám alkatrésznek. Majd lesz valahogy.. :/ -
-
-
Dead_slow
tag
válasz
Dell XPS #7701 üzenetére
Üdv újra!
Ma szétszedtem, lehúztam mindenta probléma továbbra is fennáll igaz kicsit jobb lett, gondolom elmozdítottam a hibás részt, a hiba a kábel mozgatásánál is jelentkezik illetve elmúlik, nem csak a kijelző tekergetésénél, az elfehéredést is jobban megfigyeltem, igazából nagyon sűrűn becsíkozódik a kép vízszintesen.
Megnéztem a service guide-ot illetve a kábel számát és ha jól látom nekem nem arra van szükségem amit linkeltél hanem egy ilyenre, csak megerősítés kellene, hogy jól gondolom-e -
germinator66
aktív tag
válasz
Dell XPS #7810 üzenetére
A következő az állás: az ominózus boot CD-n levő linux környezet elindult, ebben pedig van egy "Disk Health" nevezetű progi, ami kiírja a SMART értékeket.
Ezek közül nem tudom, melyik jelezhet ehhez hasonló hibát, de pl a "Seek Error Rate" értékei ezek:
Norm-ed value: 77
Worst: 60
Treshold: 30
Raw value: 17408378127Hardware ECC Recovered:
Norm-ed value: 83
Worst: 48
Treshold: 0
Raw value: 65533A programon belül van egy "Perform Test" fül. Itt, ha rámegyek a "Short Self-test"-re, akkor az eredmény: Completed with electrical failure. Az "Extended" is ugyanezt dobja, a log alapján mindkettő 10%-ig jut el. Ez gondolom nem jelent jót...
(Tán fejhiba lenne?)
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dell XPS #7778 üzenetére
Igyekszem...
A dos-os Memtest-en kívül nem tudsz véletlenül egy Win alatt indítható, futtatható programot ? USB-ről úgy tudom nem tud bootolni. CD-t pedig régóta nem használok és csak rw-k vannak itthon. Előbb kiírtam egyet és nem olvassa be az a gép. A lemezzel nincs gond, másik gépen ok. Az az olvasó mindig is kényes volt, persze nem ennyire.
Úgy néz ki , most csak olyan program lenne jó, amit win alatt elindíthatok és az magától újraindítaná a gépet dos módban...Nem is értem miért nem nagyon léteznek ilyen tesztelő programok. Sokakat megkímélnének a plusz munkától... -
jagyugyaerik
tag
válasz
Dell XPS #7763 üzenetére
Igen, olvastam. Visszaraktam bele a ramot és úgy próbáltam.
Majd utána azt is megpróbáltam, hogy a ram benne volt és a vinyót vettem ki. Majd utána néztem a neten HP error code-t és ott írta, ha a HDD led világít folyton és 5 caps led villanás, akkor motherboard failure.
Valami mást megtudok még próbálni? -
-
Dead_slow
tag
válasz
Dell XPS #7665 üzenetére
Behajtottam olyan szögbe, hogy elfehéredjen, kicsit megnyomtam a bal sarkát és rögtön vissza jött a kép, csavargatásra is, de amit írtál, hogy kb 50mm magasságban finoman nyomkodjam végig azt nem teljesen értem, mármint, hogy hol kéne a fedlapot nyomkodjam?
Köszönöm szépen a segítséget, ritka az ilyen segítőkész ember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest