Hirdetés
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Kétarcú űrutazás: az Artemis II startra kész, a Starlinert elmarasztalták
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Visszahozta a sírból a G-Drive márkanevet a Western Digital
- Komplex intelligencia a Gemini 3.1 Pro fókuszában
- SONY LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
Jogos, elnézést, viszont lejátszani tényleg nem érdemes csak arra alkalmas eszközön.
PC-n elvileg nem kapsz valódi DV élményt, legjobb esetben HDR-t.Állítólag a Win11 saját lejátszójával működik a DV is de ahhoz meg kell venni a H265-ös codeket. (Én nem próbáltam)
Nekem a TV saját lejátszója vált be. A képminőséget nem rontja le semmilyen HDMI kábel, egyedül a hanggal kell kompromisszumot kötnöm.
Az LG TV eddig csak MP4be csomagolva játszotta DV módban, MKV-ból csak HDR-t tudott. -
Brogyi
őstag
Többször láttam reklamáló embereket, hogy miért lila a film. Sajnos rossz hírem van a reklamálóknak. Régi a hardware (nem software lesz a ludas). Nézzük részletesebben.
Ha TV-n nézzük, akkor a TV hardware régi.
Ha PC, akkor a VGA, vagy a CPU/GPU régi.
Intel CPU esetében 11th generációtól, vagy újabb (persze ha van GPU is benne
.
Nem olyan borzasztó a helyzet, mert egy N100 olcsóság is tudja. A Plex/Jellyfin simán megoldja a lila gondot. Aki pedig kicsit nagyobb transzkódolási kapacitást akar az nézzen körül az Intel ARC VGA-k között. Itt a párhuzamos, több kódolási kérelemekre gondolok.
Ezek a tapasztalatok zöme linux oldalról származnak, és nekem a Jellyfin jött be jobban.
Elsőre talán ennyi is elég izelítőnek. -
Krissz80
senior tag
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy itt megvitathassuk a Dolby Vision anyagok kezelésével és lejátszásával kapcsolatos technikai kérdéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Free Clip 2 - Hüvely a füledre, de a füled a hüvelye
- LG 55QNED823RE / QNED / 55" - 140 cm / 4K UHD / 120Hz & 4ms / HDR Dolby Vision / FreeSync + HDMI 2.1
- Audio pro A10 MKII - hálózatos / bluetooth hangfal eladó
- Új APPLE AIRPODS PRO 3 GEN bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- Soundcore Liberty 4 TWS fülhallgató eladó
- 32 GB (2x16 GB) ADVANTECH 3200 MHz
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De ez a topik nem erről szól!
.