- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazagirl
csendes tag
Csak hogy ez nekem nem működik pedig nincs zárolva a tálca...
-
lazagirl
csendes tag
köszi!!! még van egy pici problémám. a start menü másnéven a tálca nem lent van a laptopomon hanem fent. ez szintén úgy került fel hogy véletlenül rákattintottam és felugrott... ha vki tud kérlek segítsen. köszönöm szépen
-
masterful87
senior tag
válasz
lazagirl #1196 üzenetére
Szia!
Windows XP esetén:
"Sajátgép" -> "Vezérlőpult" ->ha kék a háttér, akkor -> "Dátum-, idő-, nyelvi és területi beállítások" -> "Területi és nyelvi beállítások" -> "Nyelvek" fül -> "Szövegbeviteli nyelvek és..." Részletek gomb -> "Alapértelmezett szövegbeviteli nyelv" értelemszerűen kiválasztani!
ha fehér a háttér, akkor -> "Területi és nyelvi beállítások" -> "Nyelvek" fül -> "Szövegbeviteli nyelvek és..." Részletek gomb -> "Alapértelmezett szövegbeviteli nyelv" értelemszerűen kiválasztani!
-
lazagirl
csendes tag
Sziasztok
A laptomommal lenne egy kis problema. Nem irja az ekezeteket es nehany betut osszekever.Pl.Z helyett Y ir.tudomasom szerint nem alitottam rajta semmit ha csak magatol nem alitodott el... mar 1 honapja rossz ezert nagyon megkoszonnem ha segitenetek. koszonom szepen -
spyduck
nagyúr
válasz
Blackdeath #1193 üzenetére
alaplap?
Még így látatlanban is elég valószínűnek tartom. -
spyduck
nagyúr
válasz
Blackdeath #1193 üzenetére
2x
-
spyduck
nagyúr
válasz
Blackdeath #1191 üzenetére
Én inkább azt mondanám:
"Nesze neked, kellett olcsó ACER-t venned
"
-
Blackdeath
aktív tag
üdv
hozzám került javításra egy Acer Travelmate 2490 típusú noti (gyártási idő: 2006/11). egy celeron m proci van benne (nem tudom hány ghz-es), meg 1gb ram (2x512mb hynix+noname samsung chipes ram), 60gb hitachi pata vinyó, intel 940 chipset + integrált (intel gma 950) vga. ennek a nagyját szétszerelés után tudtam meg, meg amit a gugli megtalált nekem.
következő a gond: be sem lehet/hajlandó kapcsolni a bekapcsológomb lenyomására sem. nem is világít semelyik led az elején. apámmal megnéztük és az alaplapon jut áram a bejövő tápcsatlakozótól nem messze lévő diódákhoz. a bekapcsoló mikrokapcsolója is megfelelően műxik. kattog rendesen ahogy kell. bár a franc tudja. ennyire már nem értek az elektronikához.
nos? akkor mit mondjunk a tulajnak? kuka vagy még megéri szervizbe vinnie?
-
xcbiker
addikt
válasz
masterful87 #1185 üzenetére
ilyet is vállalok.
-
muskatb
csendes tag
válasz
laszi84 #1184 üzenetére
Hali!
Ugyanezeket tapasztaltam én is az nc6220-asnál, illetve még annyi, hogy be sem kapcsol néha a képernyő, de természetesen kikapcs, aztán be, és minden ok. Jah, és a friss windows sem műkszik tökéletesen, pl. nem lehet kikapcsolni, vagy készenlétibe tenni...
Nálam új ram berakásakor kezdődtek a problémák (kék halál, és társai...), kiszedve a ramot továbbra sem szűntek meg. Én is BIOS-frissítésre gondoltam. Írd meg légyszi, hogy segített-e a masinádon! Köszi! -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #1181 üzenetére
Rossz helyen tettem fel a kérdésemet, vagy még senkinek nem kellett csatlakozót cseréltetnie a notebookján?
Fel
-
laszi84
tag
Üdv!
Adott egy nc6220 laptop, olyan dolgai vannak, hogy ha bekapcsolom boot-nál megáll az első képernyőnél és nem lép tovább(amikor kiírja, hogy press F10 to setup), itt lecövekel és nem mozdul, és a biosba sem enged belépni. Bekapcs-kikapcs és működik. Nem mindig csinálja ezt a műsort. Azt vettem észre, hogy inkább akkor csinálja, ha mozgatva van, de akkor sem mindig. Mi lehet a hiba? Merevlemez gond? De akkor is legalább a biost be kellene tölteni gondolom én. Most csináltam egy bios update-et, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e eredménye. De aki találkozott hasonló dolgokkal az ne habozzon írni!
Köszönöm!
-
Petzi
tag
Az lenne a kérdésem, hogy találkozott e valaki olyannal, hogy gépel a laptopján és magától átugrik a korzuk másik sorba vagy akár másik ablakba, mert nekem ilyen problémám van és idegesít a dolog a laptopom Acer 5715Z, segítségeteket előre is köszönöm.
-
raczger
őstag
Nem sikerült, pár még ment az alufóliás megoldással, de több nem. Valszeg veszek új bill-t bele, mert haverom meg akarja venni. Most pedig a kérdésem az lenne, hogy egy asus m6 laptopba jó-e valamennyi asus billentyűzet? Egyszer leszedtem a szintén asus g1-emnek a billjét, és nekem úgy tűnt, hogy kompatibilis lehet. Kipróbálni azért nem akarom, mert nemtudom, hogy elveszik-e azzal a gari, ha a csatlakozóbol is kiveszem a billt.
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2 és fél éves Fu-Si laposom, és meghalt a betáp csatlakozója!
Alaposan utánajártunk, és az adapter jó, minden okés, mindenképpen szakadt a dugó belseje, kontakt hibás...
Eddig nagyon csúnyán alápolcolva, feszítve töltött, de érintkezés keresés címszó alatti rángatás után már nem bírom töltésre bírni! Ez már a szervízbe vitel előtt történt közvetlenül!Tehát most szervízt keresek. Megfizethetőt!
Ma voltam a Gradon Kft-nél, a lényeg, hogy ez náluk 22k!
Tőlük tudom, hogy speciális dugóra van szükségem, olyanra ami nem a nyákon ül, hanem a nyákba van süllyesztve, ez 2-3 ezer Ft.Van még pár szervíz a listámon, de elsősorban a Ti véleményeteket szeretném kikérni, mint említettem legyen megfizethető, és az se baj ha nem kontárok!
Köszönöm
-
muskatb
csendes tag
válasz
RexMaximus #1177 üzenetére
Köszi!
-
TGuru
tag
Hello
Nekem olyan problémám lenne,h: van egy Lenovo SL400-as laptopom és a wifije nem kapcsol be elég sokszor, vis van a kapcsoló alúl és bekapcsolom,de nem világít és eddig úgy oldottam meg a problémát,h hibajavítás v mit csináltam ki be kapcsoltam az eszközkezelőben meg ilyen hasonló dolgok aztán a lenovó segéd részében is beléptem,de ott azt írja,h a biosban amit nem találok v a kis kapcsolóval kapcsoljam be,de nem tom,mert nem világít továbbra sem.So,ha tudnátok segíteni ezzel a problémámmal kapcsolatban az jó lenne.Ha tudjátok akkor PÜ-ben küldjétek már el,mert nem biztos,h itt olvasom,de igyekszem.Köszi -
(Darkwood)
őstag
válasz
RexMaximus #1177 üzenetére
Nagyon konstruktív dolgokat írnak, de tényleg ilyen jó? Tapasztalataid vannak e céggel kapcsolatban?
-
muskatb
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki egy megbízható szervizt ajánlani Budapesten? Előre is köszi! -
kukopal
csendes tag
SZIASZTOK.
AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI,HOGY VAN NEKEM EGY DELL D-400 LAPTOPOM.
EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA LEMERÜLT AZ AKKUJA(előtte bírta2-3 órát!)
AZT MONDTÁK HOGY CELLAZÁRLATOS LETT.NEM AKARTAM ELHINNI,TANÁCSOLTÁK VEGYEM KI AZ AKKUT ÉS HA MŰKÖDIK AKKOR BIZTOS AKKU BAJA VAN!
KIVETTEM MŰKÖDÖTT.
VETTEM EGY ÚJ AKKUT(amibe volt töltés)MŰKÖDÖTT VELE,IGEN ÁM DE NEM TÖLTÖTTE,EZ IS LEMERÜLT.BELENÉZTEM A BIOSZBA OTT AZT ÍRTA KI
"BATERY NOT INSTALLED"HA KIHÚZOM A HÁLÓZATRÓL ÉS AKKURÓL MŰKÖDIK A HÁLÓZATRÓL ÜZEMELÉS JELE MEGMARAD.NEM JELZI AZ AKKUT
.
KÉRDÉSEM: MITŐL LEHET EZ?
ÉRDEMES E MEGCSINÁLTATNI?(vagy vegyek másik gépet?)
KELL -E AZ ÚJ AKKUVAL BÁRMIT IS CSINÁLNI?
MIT PRÓBÁLJAK MEG VELE?
ÉRDEKES AMÍG AZ XP TÖLTI A TÖLTÉSJELZŐJE VILLOG,MIHELYT BETÖLTÖTTE AZ XP-ét,MEG SZŰNIK A AKKUTÖLTÉS VILLOGÁS.
EBBEN KÉRNÉK TANÁCSOT.
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!!!!!
(HA ESETLEG VALAKI TUD JÓ,OLCSÓ,GYORS SZERVIZT EGERBEN SZÓLJON!!!!!!)
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT.
KUKOPAL -
Fr33zeye
tag
válasz
raczger #1171 üzenetére
Cs!
Ezek a kis maszekolások olykor tényleg jól jönnek, én is javaslom a hézagpótlást. Amúgy én is arra lyukadok ki a szituból, h nedvesség érte a panelt a bill alatt. próbálkozz, ha nem jön össze, sztem 1 kivizsgáltatást (ha meg is mondják, h konkrétan mi a hiba, de nem akarsz annyit ráfordítani, h a szervizesek csinálják meg) mindenképpen megér. buksz pár rugót, de utána lehet, h vmi okossággal meg tudod te is oldani fillérekből.
-
Chili7
őstag
válasz
Bendegúz_50 #1161 üzenetére
Nem tudok vele mit csinálni. Megy a szervízbe. Futtattunk memóriatesztet, aközben is leállt. Kollégák is táphibát valószínűsítenek.
Köszi -
raczger
őstag
válasz
Bendegúz_50 #1170 üzenetére
Nem próbáltam, de ez a csokipapíros dolog tetszik. Na kreatívkodok kicsit, hátha lesz megoldás, köszi a segítséget
-
Bendegúz_50
tag
válasz
raczger #1169 üzenetére
Aha...akkor lövésem sincs...
Nekem volt már hasonló hibám (nem zárta az érintkezőket rendesen a gumilapra gőzölt vezető réteg) akkor én ezt egy csokipapír darab+pill. ragasztós fogpiszkáló segítségével orvosoltam és nem volt vele baj azután...
Egy dolog még eszembe jutott közben: próbáltad már sima alkohollal megpucolni az érintkező felületeket?
...hátha...
-
raczger
őstag
válasz
Bendegúz_50 #1166 üzenetére
Nem volt semmi ilyesmi, rendesen felfkeszik. Most leszedtem a kérdéses billeket, és az érintekezési cuccokat megnyomva rendesen működik.Viszont amikor rárakom a gumit, nem nyomja le rendesen... Kb 4 billentyűt sikerült megcsinálnom már a 20ból.
-
muskatb
csendes tag
válasz
Bendegúz_50 #1161 üzenetére
Szia!
Illesztők stimm, úgyhogy nem ezekkel van baj. Viszont a BIOS-om 2005-ös, lehet hogy a 2 GB ramtól besokkolt? Talán egy BIOS-frissítés? Köszi!
-
Bendegúz_50
tag
válasz
raczger #1158 üzenetére
Szia!
Hm...érdekes egy hiba az tuti!
Ne nézz hülyének
de megnézted, hogy rendesen felfekszik az érintkező felületre a bill. sor?
Esetleg párás helységben volt 2 hétig?
Nem ejtette le valaki?Ilyesmik jutnak eszembe ha bele gondolok na meg a jó öreg "KH" lehet ennyi a gond összesen.
Mit szólsz?
-
BPFeri
senior tag
SZia !
Ha csak az uj ( 1GB ) RAM van benne úgy sem megy ?? Akkor v. garis a dolog ( ahol vetted ott meg kell hogy tudják vizsgálni) v. ahogy Te mondtak "inkompatibilitás".. ilyen lehetséges (sajnos) nálam is volt más típusban ( COMPAQ ) szintén előfordult már hasonló) cserélnem kellett.
Üdv, F.
-
Goo
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég úgy döntöttem, hogy veszek némi ramot a notimba (asus A6km Q157).
Erről annyit kell tudni, hogy sima DDR-t eszik, két slot van, alapból 512 volt benne, max 2 gigát tud, én 1 gigás modult rendeltem valahonnan.
Természetesen nem működik a dolog.Az új ram beillesztése után a gép a bekapcs gomb benyomása után 2 másodperccel leáll. BIOS-t frissítettem, de ötletem sincs, hogy most akkor ez inkompatibilitás (megoldható?), vagy rossz a ram és akkor gari (sajnos nem tudom kipróbálni másik notiban)
Esetleg ha valakinek van bármilyen ötlete, hogy ezzel mit lehet kezdeni, azt megköszönöm.
Goo
-
Bendegúz_50
tag
-
Bendegúz_50
tag
válasz
muskatb #1159 üzenetére
Szia!
Elöljáróban itt nézheted meg [link], hogy minden driver rendben van e a gépeden ill. innen telepíthetsz ha gyanítod hogy valamelyik megsérült.
Először csak a videókártya rosszalkodott panelillesztéseknél, néha beütött a kékhalál...ez nem videókártya gond inkább memória probléma
két hetes vírusos időszakom is (NOD ellenére...), a víruskeresők adatbázisát mindig frissíteni kell ill. beállítani, hogy önmagától frissüljön, de a Te hibád nem vírustól származik, tipikus hardver hiba.
Az hogy mennyit lát, lásson memóriából a vas be tudod állítani a biosban. De ekkora "mutáció" ahogyan írod csak hibás rammal fordulhat elő vagy hibás foglalattal.
Nem ártana sőt kifejezetten hasznos volna egy mem tesztet lefuttatnod!
-
muskatb
csendes tag
Sziasztok!
A problémám HP nc6220-as masinával kb két hónapja kezdődött, amikor is vettem bele egy Kingmax 1 GB DDR2 667 ramot, addig egy CSX ram volt benne ugyanezen paraméterekkel. Először csak a videókártya rosszalkodott panelillesztéseknél, néha beütött a kékhalál... Azóta viszont egyre rosszabb, kipróbáltam már több Windows-t is de egyik sem műkszik rendesen. Előfordult pl, hogy másolás közben lefagyott a gép, vagy hogy az illesztők feltelepítése után nem akart kikapcsolni, vagy bekapcsolásnál a kijelzőn nem jelenik meg semmi, vagy néha bejön egy kék hátteres szöveg (4 soros), valaim "software vendoros kontaktos" (nem tudom hogy volt pontosan a szöveg, de ezekre a szavakra emlékszem
), vagy hogy leállításnál már tulajdonképpen kikapcsolt a gép (se proci, se vinyó aktivitás), de a képernyő még "köszönget" (egy gombnyomás, és már ki is kapcsol, mármint nem kell hosszan nyomni ilyenkor), és hasonlók... Volt december tájékán egy két hetes vírusos időszakom is (NOD ellenére...), nem tudom, hogy ez számít-e? A Kingmaxot kivettem, most amikor bekapcsol, akkor jól működik az esetek 90 %-ában. Remélem tudtok valami okosat mondani...
Jah, és érdekes mód amikor 2 GB ram volt benne, a videókártya csak 64 MB-ot foglalt le, 1 GB rammal 128 MB-ot???
Előre is köszi!
-
raczger
őstag
üdv!
a régi asusomat lecseréltem egy újra, ebből kifolyólag 2 hétig be sem volt kapcsolva, de mikor bekapcsoltam a beillentyűzet harmada nem működött... hogy lehet ez? szétszedtem (azaz levettem a billentyűket és az érintkezési helyeket megtisztítottam) és néhány billentyű így újra működik ami nem működött, esetleg lehet-e csere nélküli megoldás? mert előtte soha sem volt semmi baja, kicsit fura ez számomra
-
Chili7
őstag
válasz
Bendegúz_50 #1156 üzenetére
Nem tudom, hogy mit lépjek, mert még garanciális a gép.
-
Bendegúz_50
tag
Szia!
Véleményem szerint a leírtakból arra lehet következtetni, hogy összetett a problémád
1. Valószínű, hogy nem kielégítő a proci hűtésed (koszos a venti vagy kontakthibás a csatija ezért amikor gondolja éppen leáll...vagy a szabályzó hőelem hibás)
2. Ezeken kívül vagy rossz esetben az említettek egyikével másikával párban van egy boot vírusod. Én már jártam így. A vírusgyanú esetében floppyról kell formattálni és utána lemezről feltolni az xp-t!
3. Táphiba
Hirtelen ezek jutottak az eszembe, nem ártana először egy DOS-os formatt neki
Majd írj mire jutottál
-
Chili7
őstag
Nincs valami ötletetek, hogy mi baja lehet a gépemnek? Acer Aspire 5045wlmi
Korábban xp újratelepítés közben (előtt) mindig kifagyott. Abban a stádiumban, ahol megadtam a telepítőnek, hogy milyen partíciók legyenek, és mielőtt a telepítést kezdte volna. A gép kikapcsolt. Majd minden egyes bekapcsolás után egyre hamarabb leállt. Ha bementem a biosba akkor is egyből.
Valami hőmérséklettel lehet összefüggésben, mert 2 óra múlva, szobahőmérsékletre hűlés után ismét el lehetett a telepítőig jutni.
Mostanában már viszont egy egyszerű újraindítás után is gond van. Megpróbálom ujraindítani, kilép a win, majd amikor indulni a kéne a gépnek, sötét marad a kijelző, még a boot képernyő sem jön be. A vinyó néha felvillan a hűtőventik mennek, de nem bootol, kis idő múlva a gép leáll. Újraindít, méghamarabb leáll.
Majd megint kihűlt, elindítottam, ekkor bejön a boot képernyő, belépek a biosba, itt is egy percen belül a gép leáll.
Hozzátartozik, hogy ha a gépet használom az xp-vel, akkor egész nap megy, nem áll le. Ha egy ilyen újraindítás kihűl, akkor el tudom indítani a wint. Nem tudom miért, de mióta először megpróbáltam a xp-t újratelepíteni, azóta bootolásnál kérdezi, hogy az xp-t, vagy a telepítőt indítsa.
köszi -
ElVisZ
tag
Hali
Adott egy Acer TM 2413-s laptop ami leesett olyan 3m-s magasságból és azóta nem akarja tölteni az akksit, csak rendszertelenül villog a narancssárga led ami a töltést jelezi, ha egésznap töltőn van és nem használom akkor feltölti az akksit.
Működik is míg le nem merül aztán rádugom, de nem bír folyamatos töltést biztosítani így ki is kapcsol a gép...
A csatlakozó forrasztásai rendben vannak. Nem hiszem hogy érintkezési hiba lenne mert ha teljesen magára hagyom akkor is felvillan, elalszik, 1-2 mp-s időközönként.esetleg valami ötlet?
esetleg tudja valaki hogy az akksi mely érintkezőin kapja a töltöfeszt?
van 6 érintkező egymás melett majd egy üres és ismét van egy érintkező
BTP-AGD1 - 14,8V - 2000mAhüdv: Karesz
-
KisBundi
őstag
Hűha. Volna egy elég nagy problémám az Acer Extensa 5630G notimmal. Nincs még 4 napos se. Nem tölti az akksit. Az írta a kézikönyve hogy merítsem le aztán töltsem fel 2x3x egymás után. Na ezt megtettem, de harmadszorra a töltésnél a led narancssárgán villogott világítás helyett. Kihúztam a tápot aztán vissza és el kezdte tölteni, de sajnos nem tölt bele semmit. Kiírja hogy 10% de nem megy tovább és az akksi tök üres. Volt már valakinek hasonló problémája, egyáltalán van rá megoldás. Vagy ez gariprobléma lesz. Az ipon-nál vettem.
-
szdanika
tag
Sziasztok!
Van már több mint egy éve egy Acer Aspire 5112NWLMi laptopom,és mostanában olyant vettem észre hogy a készenléti állapotból egyszerűen nem akar visszajönni a windowsba...Annyi történik csak,hogy ugye próbál visszaállni a rendszer,de a képernyő tiszta fekete,fel se villan,ezalatt a vinyó jelző ledje villog mintha töltene be a win,de nem,utána ha várok vele kicsit újraindul,de sajna akkor se történik semmi,csak pörgeti a vinyót is na meg néha ránéz az optikai meghajtóra is így az is hangot ad ki magából...Ezt játssza el párszor,de utána ki kell nyomni majd magától elindul és miután eltűnik az Acer logo utána van három sípolás és az F1 nyomásával megy csak tovább a windows bootolásig!
Mi lehet ennek az oka,mert ezt szerintem azóta tapasztalom amióta BIOS-t frissítettem.Azt is egyik ismerősöm mondta hogy csináld csak,mert ártani nem árt,így feltettem a legújabb 3.13-as verziót! Kérdésem az,hogy okozhat-e a BIOS frissítés ilyen gondot,és hogy egy másik megoldaná-e a problémát,esetleg másban keresendő a hiba? Találkozott valaki már hasonló gonddal
Válaszokat előre is köszönöm! -
Laczyka01
csendes tag
Üdv!
Adott egy fujitsu siemens amilo laptop, következő hiba van vele. Felrakok egy xp-t, 3-4 napig minden rendben vele, de utána olyant csinál, hogy ha bármit elindítok 100% húzza a procit, és semmit nem lehet vele csinálni.
Próbáltam már több fajta xp-vel, de mindegyikkel ugyan ez a jelenség pár napig megy, azt újra elkezdi.
Valakinek volt már hasonló gondja bármilyen laptoppal, vagy valami tanácsot tudna adni, hogy mi lehet a gond vele.
Előre is köszönöm! -
törölt tag
Sziasztok! Vettem 24-én egy HP 550-est 1,6 Core 2 proci, 2 gb ram és Vista Basic. Az a gondom, hogy terhelés nélkül is elég gyakran és hallhatóan megy a venti. Energiagazdálkodás takarékosan s igencsak zavaró. Ennyire melegszik a proci vagy a hűtése nem túl jó vagy csak az enyém hibás?! Köszi szépen.
-
matekas
tag
Hello mindenkinek.
Acer Travelmate 5720g notebook-ot használok. Eddig teljesen meg voltam vele elégedve,
viszont mostanában gondol egyet a monitor és elkezd villogni. Ha kicsit hajtogatom
fel- le akkor abbamarad a villódzás. De visszafelé is működik sajnos, ha nem villog és
elkezdem lehajtani kicsit ismét elkezdi. Tehát általában a monitor rész mozgatása közben
jelentkezik a hiba. Annyira nem lennék gondba mert februárig él az egy éves garancia,
a probléma csak az,hogy mindezt teljesen kiszámíthatatlanul teszi. Van, hogy egy teljes hétig semmi nyoma a hibának, és van amikor minden bekapcsolásnál (és monitorrész mozgatásnál) előjön.
Ha estleg van valami ötletetek a problémával kapcsoltban, vagy valaki mással is történt már hasonló dolog, akkor örömmel fogadom a segítségeteket. -
Jarod1
veterán
válasz
(Darkwood) #1128 üzenetére
biztos valami táp gondja van, elindulna csak ellenőrzi a feszkókat áramot és ha gond van letiltja nehogy vmi leégjen ha gubanc van..
-
muskatb
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! A következő lenne a probléma: van egy nc6220-asom INTEL 915GM/GMS, 910 GML express chipsettel, aminél ugyebár a videó memória mérete 128 MB. Hát ez nálam a legutóbbi windows telepítés óta 64 MB-ra csökkent. Ilyenkor mi van? Köszi!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood) #1128 üzenetére
Esetleg valaki?
-
GeeTeQ
tag
hali
SEGÍTSETEK
van egy MSI VR601X tipusú szaros notim...
most olyat talált ki hogy nem működik pár billentyűje. 1-2 szám, 1-2 betű, a funkció gomb sem, stb...
mi a ló szent szart lehet csinálni azon kivül hogy hamarosan összetöröm? -
bach22
tag
válasz
tupacamaru #1126 üzenetére
Kösz srácok!!! annyira örülök, vistával sikerült
nem bajlódok az xp-vel tovább
-
válasz
tupacamaru #1129 üzenetére
egy usb csatolású külső floppy meghajtó is megteszi!
-
(Darkwood)
őstag
Adott egy Toshiba L40 notebook és ha be akarom kapcsolni akkor villan egyet és kész. Valaki tud bármiféle problémára asszociálni? Előfordulhat az, hogy egy olyan töltővel próbálták ki, amely nem hozzávaló volt és ilyen problémát okoz, hogy el se indul csak villan egyet?
-
mivel sata csatolású a merevlemez a notiban, ezért az alábbi módon kivitelezhető a telepítés;
- a bios megfelelő beállításában ide módra kell állítani az átvitelt (ha van ilyen lehetőség)
- integrálni kell az ahci/sata illesztőt a xp telepítőjébe
- az xp telepítése során külön badagolod az szükséges ahci/sata illesztőtmod; közben megelőztek...
-
tupacamaru
veterán
-
bach22
tag
hali skacok! egy nagy problémám van! a nagyszüleim vettek egy Fujitsu-Siemens Amilo Li 2727-es Notebookot. megkértek, h telepítsem rá a windows xp-met, ami az én gépemen tökéletesen megy, a telepítéssel egyetlen gond se volt. meg is próbáltam hát, de a hiba az az, h ezt írja ki a telepítés megkezdése után: a telepítő nem talált a számítógépben telepített merevlemezes meghajtót!! pedig kell lenni benne, mer a BIOS-ban megnéztem és ott volt, h 160 gb-os vinyó!!! szóval szerintetek mi lehet a baj? az xp tört, talán ez lehet a baj? vagy próbáljam a vistát rátenni? a hardverei a következők: Intel Celeron Dual Core T1400,1GB DDR2 667 Mhz Ram, na és a 160GB-os vinyó!! gondolom a vista elmenne. Légyszi írjatok gyorsan!!!!
-
RexMaximus
senior tag
ISO-t írd ki, és arról kell bootolni. Megbízhatóbb mint ha oprendszer alól tesztelnél. Hardver részéről még ilyen kiszámíthatatlan hibákat tipikusan a chipsetek szoktak okozni (igaz annál idővel ez egyre sűrűbben, kékhalál, újraindulások, oprendszert be se töltő és egy idő után már a post se jelenik meg).
Szoftver esetén ebben az esetben sajnos nem tudok tippeket adni.
-
Brute
csendes tag
Nem tudom futtatni, mert 16bites alkalmazás és 64bites vistám van. Nem hiszem, hogy hardver, mert volt, hogy egész nap ment még xp alatt és nem volt semmi. 32bites vista telepítőjénél csinálta még ezt. Valami softveres szerintem, már amit kitudtam szedni külföldi forumokból.
És van a vistában egy memoriadiagnosztika, azt lefutattam, de nem talált semmit. -
RexMaximus
senior tag
-
Brute
csendes tag
Sziasztok.
hp pavilion dv 6650eo-m van. Kékhalál időnként(0x0000124) vagy csak simán újra indul, bár ez ritkább. Mi lehet a baj? Eseménynaplóból nem tudok sokat kihámozni. Az nem lehet baj, hogy a eszközkezelőben még van két ismeretlen eszköz.
-
eltaki
csendes tag
Sziasztok!
Kérek egy kis segítséget. A gép: Clevo375S; 2 GHz Mobil CPU, 2x512 RAM; integrált VGA
Vásárlás: 2005 június
Eddig nem volt vele semmi gond. Kb 2 hónapja elkezdett késni a rendszeróra, napi 1-2 órát. Úgy gondoltam, hogy ebben is van külön gombakkumlátor, kicserélem és kész. De ilyet sehol se találok. 1. kérdésem ehhez kapcsolódik: A BIOS chip honnan kapja a tápellátást. A "nagy" akkumulátorról?A következő probléma egy hete jelentkezett, nem akart indulni, sötét kép stb. Ha betöltődik a windows váratlan időpontban újraindul, vagy HARDWARE MALFUNCTION kékhalál jelenik meg.
A memtest86 RAM ellenőrző végig se tud menni, mert váratlan pillanatban leáll a gép. "System halted". Ha nincs kedve indulni akkor a Phoenix Bios sípszót visszafejtve a következő hibát jelzi: CMOS RAM power bad.
Tud valaki valami ötletet adni? Vagy irány a szervíz.eltaki
-
Adott egy Acer Aspire 5730z
Most vettem vadi újan, linux van feltelepítve rá és szeretnék rá telepíteni Xp-tMikor berakom a bootos cd-t teljesen elmegy odáig hogy fel kéne ismerni a partíciókat ilyenkor kijön egy kékhalál
Gondolom valami a meghajtóval nem stimmel.
-
Syska29
csendes tag
válasz
RexMaximus #1113 üzenetére
Köszi.
Értem de ilyen problémával fordulhatok a szervizhez vagy várjam meg még leég a proc? -
RexMaximus
senior tag
válasz
Syska29 #1112 üzenetére
Hello
Hűtőegységre tippelek. A hűtő lamellái el szoktak tőmítődni, egy idő után gyakorlatilag egy filcréteg szerű lerakodás zárja el a szabad levegő áramlást. Ha nem ez akkor a ventilátorral van a baj.
Érdemes szétszedni, megnézni a hűtőt és a ventilátort / ventilátorokat. Ha koszos akkor pucolás, újrakenés és proba.
Viszont ha garanciális akkor ehhez a részéhez nem érdemes hozzá nyulni, általában matricázva van és ha az megsérül akkor bukhatod a garanciát.
-
Syska29
csendes tag
Sziasztok.
Kb 1 éve vettem egy asus x50vl-ap073c tipusu notit.
És észrevettem hogy eléggé melegszik és hónaprol hónapra jobban.
Szóval kb fél éve a maximum hőmérséklet amit mértem everestel az 96C fok volt.
És ma is mértem ma már 101C fok ami nagyon nem jó szerintem.
Gari van még rá több mint 1 év.
Ilyen esetben tudnak csinálni vele valamit a szervizben vagy elég indok ez a javitásra 1általán?
Olyan is volt már hogy a viaszos vászon asztalteritőt megolvasztotta.
Már energia takarékos üzemmódban is kb 80c fok készenlétben.
A szellőzője nem koszos vigyáztam rá.
Mi lehet a baja? -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Egy ismerős laptopjával van probléma.(Fujitsu-Siemens) Még nem tudtam megnézni, de így előzetesben is érdekelne, hátha találkozott valaki hasonlóval.
Csak fülhallgatóval van hangja, a hangszórók nem szólnak.
Lehet ez szoftveres probléma? Vagy a hangszórók mentek tönkre?
(Visszaolvasva csak pont az ellenkezőjéről találtam némi információt.)Az eredeti cd-n kapott és a netes legújabb driverek is ki lettek próbálva.
Köszönöm előre is.
-
Gordiann
őstag
Üdv!
Leejtettem a MacBook-omat, és a következő hibákat produkálja:
(most az mindegy sztem, hogy mac...)Teljesen újratelepített az oprendszer.
Adatmásoláskor/letöltéskor bizonyos időpontokban kifagy az egész, és a winchester fura hangokat ad ki....
(a legdurvább, hogy rendszerfissítéskor újraindításnál nem tudott beboot-olni a gép, kifagyott, és elkezdett édekesen beeregni.... lehetett megint újratelepíteni)Elképzelhető, hogy egyes szektorai tönkrementek, és ha oda akar adatot írni/onnan olvasni, akkor kifagy?
Köszi szépen
SZERK: Ja és ha így van, akkor le lehet valahogy zárni a hibás részeket? Létezik ilyen?
-
coce
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus laptopról van szó, ami nem az enyém,de én telepítettem rajta újra a windows-t, így nem tudom a pontos típusát.
A probléma az volna,hogy X ideje újraraktam a gépet, format, windows, driverek, szépen ment mint az állat, majd másnap mikor a srác bekapcsolta, windowsba bejelentekzésnél rákattintott a nevére, kiírta hogy üdvözöljük, bejött a háttérkép, majd visszadobta ugyanoda, a bejelentkezéshez...akárhányszor próbálhatta, mindig visszadobta.
Megnéztem, csökkentetmódba se, legutobbi helyes konfiggal se, semmivel nem ment, mindannyiszar visszadobott, így úgy döntöttem megint reinstall lesz.
Megcsináltam, jó volt és másnap is harmadnap is...szóval működött. Ez már kb 3 hete volt, de most hívott a srác hogy ugyan azt csinálja mint anno.
Nos ezekből a problémákból mit lehet leszűrni? Tudtok valami tippet adni? hardveres vagy szoftveres probléma lehet? vagy miért csinálja ezt a gép?
köszi előre is a segítséget! -
vadgalagonya
csendes tag
sziasztok!
Van egy lenovo n100 as notim. Az a problémám, hogy használat közben egyszer csak kikapcsolt, és azóta egyszerűen nem hajlandó akksiról működni. Hálózatról minden rendben van, de akksiról semmi.
Everest és a vezérlőpultban lévő telepmérő 100"-os töltöttséget mutat.A kezelési utasításban keresgettem a szervizeket és ott találtam egy olyan problémát, ami teljesen hasonít erre. Megoldásként azt írják, hogy süssem ki az akksit, aztán töltsem fel újra.....hallott már valaki ilyenről?
Esetleg valakinek valami ötlet, hogy mit lehetne csinálni?
(az új akksi vételét én is ismerem, csak az ugye vagy 20e, ezért kérdezem) -
pociska
csendes tag
Sziasztok
Segítséget kérnék van egy JVC MP-XP3210GB tipusú subnotim! Xp-t telepítenék de áramszünet miatt a telepítés megszakadt így most a "Érvénytelen partíciós tábla" hiba üzi jelenik meg! A baj az hogy a külső PCMCIA csatis cd olvasóban levő XP-t sem indítja el ha valaki tud segíteni az jó lenne!
Előre is köszönöm!
PociskA
-
Fr33zeye
tag
válasz
danyboy1978 #1100 üzenetére
A Vista-tól nem idegen, h alapból megeszik 1 GB ramot, tehát sztem nem kell aggódnod... Semmi para nincs, csak egyszerűen microsoft.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Wise (ex-TransferWise)
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5300 üzleti laptop BAZÁR - ÁFÁS számlával!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest