- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Használt VGA / videókártya ajánló
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaabee
csendes tag
sziasztok.
Már irtam a hp topikba is de ott konkrét választ nem kaptam de látom nagyon sokan itt is válaszolgattok akik ott is.
Nos aki még nem hallotta a problémámat:
Van egy Hp nc6120 as nagyon nagyon jó strapabíró laptomom.Amikor elíndítom a gépet és ha megmozdítom elindított állapotábaól,mondjuk egy asztalon vn és mondjuk beviszem a szobába akkor megfagy a gép,nem fagy meg az egész mivel ha pl áteszem a lábamra a gépet és középen alátámasztom a lábammalakkor életre kell.
Én rögtön a hp ben levő Hp Data Protection System re gondoltam...
De sokan mondták már hogy ez a system a vinyóban van benne....Nem tudom mi tévő legyek mivel ez olyan dolog hogy vagy a vinyó lett rossz(teszt minden ok ír) vagy valami megfeszül a gépben mondjuk alaplap,vagy memória.De mondom eddig semmi gáz nem volt vele.Amióta csinálja azóta egy két okot is találhattam:
1.egy laptopt tartó tappancska az aljáról eltűnt
2.újratettem a rendszert.Szerintetek???Nagyon jó gép,szeretem nem szeretném kukába dobni.Kérem tanácsoljaok valamit.Köszönöm előre is.
-
Feenyx
aktív tag
Hali!
Egy toshiba a200-23j notim van vista home premiummal. Nekem az lenne a problémám hogy a gép nem visz olyan videókat amiket eddíg vitt. (legtöbb az mpeg) Azóta ilyen legalábbis mióta haverom tegnap rádugta a pendrive-ját. Már azon sem vitte az összes videóját. Aztán már az enyémeket sem. De átdugtuk tesóm acer-ébe ott gond nélkül vitte a vlc és a windows media player (azon xp van). Próbáltam már rendszer visszalállítást is de mindíg vmi hibaüzenetet kaptam...
-
torokati44
csendes tag
válasz
torokati44 #997 üzenetére
Érdekes...
Winen ha bekapcsolom, semmi, lecsukom, készenlétbe áll, felnyitom, felébresztem, és tapipad működik, bill. továbbra sem...Addigis éljen a képernyőbillentyűzet xD
-
torokati44
csendes tag
-
BluEyes
őstag
válasz
torokati44 #995 üzenetére
HP notikon segített az áramtalanítás. #5032-től olvass bele, hátha találsz okosságot. Meg a linux szekcióban kérdezősködj, én sajna ennél többet nem tudok segííni.
-
torokati44
csendes tag
Előszöris köszönöm a korai választ!
Az áram- és akksitalanítást próbáltam tegnap kétszer is, nem segített, egész éjjel is akksi nélkül volt, azóta se jó, csak Ubuntun.
Én még arra gondoltam, hogy a BIOSban kikapcsolhatott az USB támogatás, de azt meg hogy kapcsoljam vissza, ha nem tudok belépni a setupba?!
Bár gondolom egy laptopnál ez alapból be van kapcsolva, hiszen PS/2 nincs rajta, de visszaállítani se tudom az alapbeállításokra.
Talán BIOS flash visszaállítaná, de annak csak végső esetben állnák neki, mert lehet hogy nem is az a baja, meg az nem is veszélytelen, és ahhoz is kéne a bill..
Valami oprendszerbeli módszer kéne a BIOS állítgatására, ha lehetséges ilyen.Bocsánat, ha hülyeségeket beszéltem, magamtól ennyire jutottam...
torokati44
-
BluEyes
őstag
válasz
torokati44 #991 üzenetére
Első nekifutásra kapcsold ki, húzd ki a töltőt a fenekéből, és vedd ki az akksit pár percre. Valszeg ettől meg is javul. Linux miatt van, "úgy marad" valami a kikapcs után, teljesen áramtalanítani kell.
Ha pl. csak kijelentkezel a linuxból (log out), majd a konzolban a power gombbal kapcsolod ki, akkor nincs ilyen probléma. Tán valami acpi bug ez, vagy a fene tudja. Az újabb disztrókkal már nem fordult elő nálam. -
BluEyes
őstag
válasz
Raider 01 #985 üzenetére
És tényleg látja a w98SE a sata vinyót, ahogy viresz kolléga mondja. Én még sose próbáltam, de most megnéztem.
Ebben az esetben ezt olvasd végig,, biosban keresgélj először IDE mód után, vagy kövesd a leírást a telepítőlemez elkészítéséhez. -
pmate85
csendes tag
Sziasztok! Nem rég vásároltam egy laptopot.(Asus) Eddig elégedett vagyok. Bár nem tudom miért de néha ha bekapcsolom, van hogy a kijelző nem kapcsol be, a gép megy, de nem látok semmit. Ilyenkor hosszú power gomb és kikapcs majd újra és akkor már jó ( bár volt már hogy kétszer csinálta egymás után ). Valaki esetleg tud valamit az ehhez hasonló dolgokról?
-
torokati44
csendes tag
Szevasztok!
Van egy hatalmas problémám.
Pár napja kaptam egy MSI VR610X-266HU lapost.
A mai napig minden tökéletesen működött.
Most viszont a beépített billentyűzet és tapipad nem hajlandó működni, se windowson, se grubban, de még a BIOS Setupba se tudok belépni a bill.-el (külső USB-sel sem).
Amit viszont nagyon furcsának találok, hogy ha Ubuntut indítok -akár telepítettet, akár LiveCD-set-, mindkettő tökéletes...
A Windows (XP) a billentyűzetet nem is látja, a touchpadra pedig azt írja, hogy megfelelően működik, de két füllel arrébb már ütköznek az erőforrásai az alaplappal, tehát nem tudom, hogy mit higgyek.Jelenleg nagyon tanácstalan és elkeseredett vagyok, előre is köszönök minden választ!
torokati44
-
Jassaman
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A Packard Bell Easynote MX45-203-as típusú 1,5 éves notebook-om az utóbbi pár napban érdekes hibát produkál, hozzáteszem, eddig semmilyen gond sem volt vele 1-2 lefagyástól eltekintve.
A monitoron több órás működést követően először nagy sistergést hallat, majd ezt szivárványos 5mm-es futó csíkok villogása követi. Úgy néz ki a az egész, mintha alapból viszintes csíkos lenne a kijelző. A villodzó csíkok mögött látni lehet az eredeti hátteret, futó programokat, de a gép semmilyen billentyű kombinációra nem reagál. Újraindítani nem lehet, csak kikapcsolni. Kikapcsolást követően, mintha mi sem történt volna működik rendesen a gép újra.Köszönöm előre is a segítségeteket!
J.
-
SLi
tag
Helo
van a nővéremnek egy asus a6u 5050 gépe állítólag alaplap hibás azért mondom hogy állítólag mertz már nézegettték többen és eztmondták rá én sajns nem nagyon értek a notebookokhoz szóval kérdezném hogy hallot-e már valkai arról hogy javították ezt vagy valaki tudja-e javítani stb köszi -
lazapetya
csendes tag
egyébként az igazsághoz hpzzá tartozik, hogy elötte bekamtam egy trójait, vagy vírust. Azonban egyetlen egy kereső sem talált semmit miután formatáltam, partícionáltam.
-
Raider 01
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Vettem egy vadi uj notit,de az xp nem látja a vinyót telepítésnél,de a 98 boot igen.Ez hogy van???
Valaki segítsen pls!!!
Előre is köszönöm! -
Hiei87
csendes tag
válasz
FerenczyK #982 üzenetére
Nos ilyen tapaztalatom nekem is volt, csak Asztali PC vel.
Ott szintén ez volt a gond bekapcsoltam a táp működött, meg úgy mindent ellenőrzöt de semmi. Aztán megvizsgáltam és a vinyómnak annyi lett. Én erre vagy az alaplap galyramenésére gyanakszom... A BIOSba be tudtál lépni? mert ha nem akkor az alaplapod sűlt meg, az vinyótól független -
Hiei87
csendes tag
Igen megtettem, csak az volt a probléma hogy kéz alol vettem
és az eladó... (nos maradjunk abban hogy nem volt hivatása magaslatán) Nem tudta megkülönböztetni a DDR ramot az EDO-tól.
De amúgy semmi gond nem volt vele, rendesnek rendes volt és garanciát is vállalt 5 hónapot.Remélem nem fürdök be vele
-
FerenczyK
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy FuSi Pa1538-as laptopom tegnap gondolt egyet, és nem kapcsol be többet. Előtte egy órával használtam, és azóta semmi.
Elindul a ventije, világít a wlan meg a bekapcs ledje, de a vinyó meg se nyikkan, cd-t olvassa egy kicsit az elején, de utána semmi. Ha a vinyója halt volna meg, attól még maga a gép elindult vona nem? Lcd-nek is be kéne kapcsolnia. Nem tud valaki valami infót ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet? Win telepítő Cd-vel sem kapcsolt be.
gari már nincs rajt, szétszedtem, memót vinyót kiszedtem, visszaraktam, de semmi változás.
köszi előre is.
Üdv: Karesz -
Palika71
őstag
Sziasztok!
A Dell XPSm1330 -amra feltelepítettem az új Intel VGA drivert, amit a Dell honlapjáról töltöttem le.
Azóta nem tudom állítani a kijelző fényerejét, mindig maxon megy. Ha megpróbálom lejjebb venni, akkor egy egységet jelez, de a fényerő nem változik.Ha tovább csökkentem, akkorkikapcsoló a kijelző háttérvilágítás. Bár nem teljesen, mert ha jól van megvilágítva a gép, akkor látszik, hogy ott van a teljes kép, csak nincs hátulról megvilágítva.
És az is feltűnt, hogy megnőtt a gépem fogyasztása.
Vista 32Bit Biznisz
Kérném a kedves segítségeteket! -
lazapetya
csendes tag
de egyébként érdekes, mert az everest meg azt mondja minden ok.sajna nem áll rendelkezésemre 100 % os. ebben a gépben 2 vinyó van és a 66% os a jobbik (a másik 9% os és semmi gondom vele, úgy értve rendesen ír olvas csak azzal is beszaggat a film a minden). Talán még meg tudok próbálni egy regenerator - t nem tudom, hogy az mennyit segít, a saját seatools softwere is aaz mondja hogy jó
-
lazapetya
csendes tag
Szevasztok!
Egy érdekes hibával fordulok hozzátok: a gépem egyik napról a másikra belassult nagyon, a zene szaggat (érdekes módon nem állandó jelleggel, hanem kb 2 percenként), a programok lassaban nyílnak, reagálnak. A gépet már 4 különböző oprendszerrel próbáltam( a gyári backup lemezével, vista 64 bit home premium, vista 32 ultimate, xp black edition) .A típusa és leírása itt található: [link]. Volt már formatálva mind a 2 meghajtó, felcserélve, partícionálva. Sajnos elfogytak az ötleteim.
Előre is köszi mindenkinek -
Hiei87
csendes tag
Sziasztok!
Most regeltem egy hiba miatt amitől már az agyam elvérezne legszívesebben
és kérném a segítségeteket
Nos a Notebok adatai: Compaq Evo Notebook N600c (Használt)
* Mobile Intel Pentium III-M 1.2 GHz processors
* 14.1-inch SXGA+ or 14.1-inch XGA display
* 256-MB (133 MHz), upgradeable to 1024 MB
* Up to 40-GB SMART hard drives
Graphics ATI Mobility Radeon, 64-bit video graphics with 32 MB DDR SDRAM
Nos és pont a vidikártyával lenne baj... Mivel használt volt alaplapi CD nem kaptam, gondoltam nem lessz semmi baj, majd leszedek egy drivert hozzá. Így is lett Go ATI weboldal leszedtem neki az ajánlott drivert Mobility radeonhoz erre kiírta hogy SP nélüli XP re nem tolja felNa mondom semmi gáz felraktam a SP3 at erre most megpróbálom és még mindig semmi
kiírja hogy ellenőrizzem a telepítőprogramot. Segítsetek már egy hete nem alszom, mindenféle ötletet szívesen fogadok
Köszi -
krain
tag
Hali! 2008.04. hónapban (most már azt mondom, meggondolatlanul) vásárolt acer 5315-ösömmel van aprócska gond. A tag, akitől vettem linux-ot adott volna hozzá, de az nem kellett nekem, így xp-t tettem rá. Minden oksa, szépen megy rajta, csak éppen hang nincs egy "szál" sem. A Realtek High Definition Audio cucc semmit sem csinál, vmi olyasmit nyögött ki, hogy vista-t szeretne nagyon.(Driver-t, vagy illesztőprogramot meg a microsoft oldala nem ad) Annyira nem zavar, hogy "lopakodó-üzemű" a gép, de azért jó lenne néha a hang is. Mit lehet csinálni? lehetséges, hogy a hang már vistára van belőve? Nem értek hozzá, úgyhogy lassan írjátok le, mi a megoldás szerintetek!
Köszi!
-
Döme81
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy FuSi Amilo 1650G masinám van 2,5 éves és következő a problémám.
Egy program telelepítés közben kék, üres háttér jelentkezett. Vártam jó pár percet de nem történt változás ekkor lekapcsoltam a gépet.
Ezután nem indult el többé, bekapcsolás után a power led világít a winyó led felvillan de semmi, még a boot képernyő sem jön be, a képernyő is sötét maradt.
Sok ki-be kapcsolgatás után néha elindul a boot hibátlanul, tudok a bios-ban mászkálni sőt egyszer még csökkentett módban is elindult de sajna szűk egy perc után a képernyő mindig becsíkozódik és ezután semmi.
Megint jön a be-kikapcs de ilyen esetben csak kb minden 20.-ik után lesz kép újra.
A videokártyám a memóriából zabál 128 Mb lehet, hogy az lenne a hiba oka. De ha rossz a memo akkor néha miért indul el?
A monitor kábel biztos, hogy ok mert amikor volt kép akkor mozgattam a kijelzőt és stabil volt.
Volt egy hasonló gond ezen a fórumon 2006-ban irta be valaki de azokat válaszokat amit neki írtak nem tudom végrehajtani. (Mem teszt, vinyó teszt, stb)
Szervízben nem volt még eddig soha, az ismerősök alaplapra gyanakszanak. Sajna az alaplap nagyon drága talán már annyit nem is ér a masina.Kérem segítsen valaki ha tud.
Köszi.
-
leslie t
csendes tag
Sziasztok! segítséget szeretnék kérni. Van egy új Toshiba A-200-as notim, gyárilag Vista van rajta és s-ata vinyó van benne. Az a gondom, hogy Xp-t szeretnék felrakni rá, de amikor telepítés után újraindul, megjelenik a kék halál. Azt ajánlották, hogy frissitsem a biost xp-re, de csak olyat találtam, amely 5.6-os bios, és a biosban nem találtam semmi átálítási pontot. segítséget előre is Köszi.
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
kisninja #961 üzenetére
Biztos B***tom, de most 2 perce kikaptam a COMPAQ Evo N1020v laptopomból (nem mai darab) a gomb elemet, és a BIOS mindent elfelejtett. Mindent újra be kellett állítani, rendszeridőt, boot sorrendet, hűtő venti szabályozás módját, stb.
A Win le is qrvázott, mert a rendszeridőnél a dátumot összekevertem (hónap, nap, év, kellett neki).
Persze azért nyugodtan vidd a szervizbe, pár db ezresért simán kikapják a gombelemet.
Ezek szerint a laptopba nem az EPROM tárolja a BIO-t?? -
xcbiker
addikt
ha nem boldogul akkor van rá megoldás nálam.
-
kisninja
őstag
-
Cila
csendes tag
Hali!
HP COMPAQ – EVO N1020v laptop HDD meghalt. Eredeti 40 Gb, FUJI, új 160 Gb Samsung (csak ezt lehetett a városban kapni). A hiba, csak PIO módban hajlandó használni. BIOS a legfrissebb, a HDM 5-nek írja ki. Van valami megoldás, illetve milyen HDD-t ismer fel ami még kapható. -
brumi1024
veterán
Hali!
Lenne egy nagy problémám. Az acer esettings programmal beállítottam egy bios supervisor jelszavat. 9 betűt engedélyezett kis nagybetűk számok.Be is állítottam ékezet nélküli kódot 9 betűset.Na itt a probléma hogy ahogy újraindítottam kérte is a kódot csak nem fogadta el mert csak nyyolc betűt lehet beírni. erre nem tudtok vmi megoldást?próbáltam ilyen "joker" jelszavakat nem működnek.
előre is köszi! -
HagaNRG
őstag
http://www.opendrivers.com/driver/274573/toshiba-satellite-5100-notebook-nvidia-geforce4-440-go-display-drivers-28.46-windows-2000-xp-free-download.html
Erről az odlalról nem tudja valaki,hogy kell letölteni? Mert itt vannak dirverek,de letölteni nem találoik semmit, amrie ráklikkeljek.
-
HagaNRG
őstag
SziasztoK!
Már egy csomó Nvidia drivert próbáltam a tegnap emlegetett ismeretlen márkájú notiba, amiben Evereset szerint Gef 440GO 64MB AGP van, de semmilyen driver nem akar vele menni, konkrétan telepítés közben kiírja,hogy nincs kompatibilis hardverem.
Mit tegyek, kérlek segítsetek!!
Kösz szépen bármit!
-
greatchaos
addikt
csupán megjegyzésként, hátha más is belefut ilyen gondba. acer noti(k). optikai meghajtó a gép használattól eltünnek. értem ezt rendszeres igénybevételnek, esetleges ütődéseknek, fizikai hatásoknak. tulajdonomban van 2 travelmate 2410-s, egyik full alap felszereltség, másik kicsit komolyabb, wifi és több ram ,dvdrw, nagyobb hdd stb. időről időre befagyott a biosznál. kis kopácsolás rajta, akkor indul. aztán egyszer szétszedtem, emrt a procit is meg kellene röffenteni, így szétszed, majd dvd-t is megnézem. a csatlakozó lötyög. szétszedem az optikai meghajtót és az elektronika nincs csavarozva. miért is? - passz. így kimozdulhat és hoppá volt nincs optikai meghajtó a júzernek. megnéztem a másik laptopot is, azon is így, csavarozás nélkül van megoldva. félő, hogy ez nem az acer hibája, hanem az egyszég gyártójáé. 1-1 csavar bele, majd többet a gond megszünt. ilyen apró hiány mekkora gondot tud okozni.
a lapok korábban nem voltak szétszedve, gyári állapotban vannak, így nem korábbi barkácsból tüntek el a csavarok
-
Bullet_
tag
hello
a problémám a következő lenne Acer 5920G notebookommal:
kék halálozott a gép gondoltam rakok vista helyett xp-t
xp nem ismerte fel a vinyómat, de neten irtátok ha achi módból/ba átváltok akkor felfogja, de a fennlévő BIOS verzió nem engedte ezt
ezért frissítettem, felismert, lehet is változtatni a gép stabilan fut (vista nem)
DE nem olvas azóta semmit a dvd író
visszaraktam egy régit, nem a sajátomat, de megegyező verziószámot és azzal sem jó.
nem tudom elő fordult-e valakivel ilyen, remélem tudtok segíteni
A BIOS látja a meghajtót, a Windows látja a meghajtót, de minden lemezt kiad, azzal, hogy üres a drive.Gariztatni nem nagyon akarom most, mert szükségem van a gépre, és félek is hogy sok alkatrész kicserélődne olyanra ami nem működik megfelelően
-
4d
aktív tag
-
HagaNRG
őstag
Ismerős meggondolatlan módon vett egy Speedpoint gyártmányú sosehallott laptopot. németben. Használt, nincs hozzá semmi.
XP felment, de nincs hang és VGA driver.Honna lehetne emgtudni, mik vannak benne, mert neten nem angyon találok konkrétan mége rről a márkáról sem semmit, nemhogy drivert. Típus sincs a gépen, semmi.
driverzone-ról leszedhető driveragent talán letöltene, amit kell, de dolláros regisztrációja van természetesen.
-
4d
aktív tag
válasz
vjflashy #945 üzenetére
Szia Flashy!
Pontosan milyen hibajelenséget produkál a kijelző? Le tudnád írni?
Közben nekem is lenne egy kis kijelzős problémám: vettünk egy Dell 1525-ös notit törött kijelzővel. Sikerült szerezni cserekijelzőt, viszont nincs kép! Halvány szürkésfehéren világit a kép, de ennyi..
Mi lehet a gond?? Kijelző kompatibilitás probléma? Inverter hiba tud ilyet okozni? Ha valaki találkozott már ilyen jelenséggel lécci értesítsen!!Köszi
-
vjflashy
csendes tag
sziasztok
ahogy e sorokat írom épp haldoklik az lgle50 notebookom monitorja
ma telepítettem újra pöpecre mivel szétvírusozódott ez előtt azt hittem amiatt van
de úgy tűnik az lcd hibásodott meg
(sokat röpködtem mostanában talán a röntgen tett be neki a szekusoknál?)
szóóval kissé kétségbe vagyok esve mivel a garim lejárt rég hogy ráköltök majd egy vagyont
KÉRDÉS: nagyjából mennyibe kerülhet a kijelző javítása?
van-e tutimegbízható szervíz?köszi
-
nnnnn
tag
és amikor kidobja a 2 lehetőséget h telefonon v interneten akarom-e aktiválni az xp-t akkor mi lehet az oka h nem sikerül neten keresztül?
-
spyduck
nagyúr
ha nem értesz hozzá bármi lehet
Leírom mire figyelj telepítéskor amire nagyjábol emlékszem.
1:bios beállítás
2:XP telepítés, ha nem talál merevlemezes meghajtót problémaája van akkor olvasd el ezt: [link]
2: F8-at nyomd meg, elfogadja szerződést
3: ESC-javítás kihagyása
4: T: partíció törlése
5: L: partíció létrehozása (a legegyszerűbb ha nem csinálsz 2 partícióüt és ide beírod a maximális winyómérete megabájtban)
6: telepítés
7: formázza magát
8: telepíti a telepítő fájlokat
9: feljön a windows telpítő ablak (be kell majd írni a telepítő kódot meg ha vmit megkérdez akkor a továbbra kell kattintani)
10: xp-s driverek telepítése
A 2-es és 3-as pont között még van vmi de nem jut eszembe, nem egy nagy ördöngősség -
nnnnn
tag
de azt h? bekapcsolom és micsináljak?
-
nnnnn
tag
na sztem yo mert belépett és kérte h aktiváljam az xp-t és én azt választottam h neten keresztül szeretném és most ott vagyok h van 1 szép rét felette felhőcskés kép és semmi sincs megoldható h innen újratelepítsem?
-
nnnnn
tag
memtesztet??? azt hogy?
a másik rammal el se indul... de a másikkal törént 1 kis haladás, kidobott ilyet h access IBM Predesktop Area és itt vannak külömböző opciók: Utilities, Startup,Preferences,Information,Help, Exit. Az Utilitiesben ien van h restore your backups, recover to factory contents, Create diagnostic disk, Run diagnostic(erre mentem rá de kib*szott lassú) és Start setup utiliti
-
nnnnn
tag
ja és 256-os ram van benne és ebből 2 is van lehet h ettől van a gond?
-
nnnnn
tag
Hello!
Nos nekem olyan problémám van, hogy van egy egy IBM Think Pad T40-es laptopom elindul elkezdi ellenőrizni a memóriát majd eljutok oda h kiírja h csökkentett mód stb... indítása és akármire megyek lefagy. mi lehet a probléma???
-
INMOTEP
őstag
válasz
Aprophis #922 üzenetére
Üdv én azt ajánlanám hogy használj win xp sp3 ast mivel az xp működésénél nem melegszik a gép már többen kipróbálták a vistat mindenki arról beszél hogy jóban melegszik,,,, azt tudnám javasolni ragd újra a rendszert xp vel és próbáld ki ha ugyanazt produkálja akor nézd át mivel nem 1 ventilátor dolgozik a notebookokban ( általában ) és lehet az atta meg magát
-
BluEyes
őstag
válasz
Aprophis #921 üzenetére
Nem tudom, szerintem nem. Hívj föl egy szervízt, hogy mi van, megcsinálják-e helyben, vagy kiviszik Brnoba, veszik-e a garancia stb.
[link]
[link]
Látszik a két kis csavar a ventilátor szélénél. Azt köll kicsavarni, a ventit kiemelni, ecset, hajszárító, porszívó neki, oszt szerintem meg is javul a cucc.Ha előtelepített vista, akkor kell lenni a vinyón egy visszaállító partíciónak. Most fejből nem tudom a pontos menetét, acertopicban megmondják gyorsan hogy mit nyomj a visszaállításhoz.
-
Aprophis
csendes tag
-
válasz
Aprophis #918 üzenetére
inkompatibilis programtól a rendszer belassulhat, fagyogathat, akár teljesen össze is omolhat, de a proci forrósodására ez nem lenne magyarázat...
szoftveresen hiába hajtja bármi 100%-on a procit, annak a hőmérséklete attól még a tűréshatáron belül kellene, hogy maradjon - már ha hardveresen minden ok, és a venti(k) vezérlése is rendben van. -
BluEyes
őstag
válasz
Aprophis #918 üzenetére
A biosba belépve? Nem hinném
A ventit ki szoktad venni a helyéről, mikor megtakarítod? Max. 2-3 kis csavar szokta tartani (bár ebben a típusban még nem jártam, de ez se lehet bonyolultabb), egyben, a műanyag kerettel együtt ki lehet emelni a helyéről.
Mióta csinálja ezt a noti? -
Aprophis
csendes tag
hali
Havonta takarítom és a ventilátor is jól működik,begyorsul es pörög azzal nincs gond!
Most sajna azt csinálja hogy tegnap átállítottam a teljesítményt növelje és ne a grafikát,most meg lefagy és nem indul a rendszer nem tölt! életem első laptopja és már megszívtam vele kész vagyok tőle -
BluEyes
őstag
válasz
Aprophis #912 üzenetére
Először is ki kellene tán takarítani a hűtést. Porcicák 1 év alatt jól lerakódhattak a bordára. Főleg a borda és a ventilátor közé szeretnek bebújni. Ha már benne vagy, a ventilátor működését is meg kellene nézned, hogy mennyire forog, gyorsul-e a hőmérséklet emelkedésével, illetve nem szorul-e. Ha mindezek után még mindig vacakol, akkor egy pasztázás is mehet a procinak.
Minden egyébnek csak akkor van értelme, ha a fenti dolgok rendben vannak. -
MR.VIPER
csendes tag
Helló!Lenne egy kis problémám.Van egy 3 hónapos ASUS F5M-em,tegnap valami történhetett vele, mert ha csak az aksiról üzemeltetem, akkor a XP-betöltése után lefagy,ha a tápjára ráteszem semmi baja,de ahogy kihuzom megfagy(teljesen feltöltött akkuval is).Ha CSökkentett módban csak az akkut használva ujraindítom(mert ugy nincs baja) akkor is tökéletesen megy.Mi lehet a probléma?Rossz az akku, vagy valami más?Vagy csak egy new rendszer kellen?Ha tudnátok írni valamit ilyen problémáról az jó lenne.Köszi előre is.
-
Aprophis
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problemam van hogy Acer Aspire 7520G -m van annyira forrosodik a procim eleg ha csak Boisba belepek 2-3 perc es kikapcsol mert tojast lehet rajta sütni
lefagy vagy iszonyatosan besszaggat ha MSN-en beszelek vagy video beszelgetest folytatok!
vista home premium van benne Sp1 re frissitve!Laptop adatok Gforce 8400M G 256-1024, 2* 200Gb HDD, 2,2 es dual core AMD proci,2GB ram+2GB pendrive rendszergyorsitonak! mar eleg sok progit probaltam semmi hatassal mindent frissitettem az ACEr oldalrol de semmi! Most lesz 1 eves a gepem es Nemetorszagban vettem!Eleg draga volt szoval mar ki vagyok teljesen!
Kerlek benneteket segitsen valaki valamilyen megoldast kitalalni!
Elore is koszonom!!
Kellemes napot -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Egy 4. éves Acer AS3023 gépem van.
Nem rémlik,hogy akár kicist is megütöttem volna valahol,de a jobb zsanér felőli sarkán megjelent pár hónapja egy hajszálrepedés.
Először nem foglalkoztam vele, ám folyamatosan csak nőtt és nőtt, míg pár napja végleg kettéhasadt, sőt apróbb műanyagok is hullottak ki alóla.Most úgy áll a gép,hogy nem emrem sem nyitni, sem zárni, nyitva amradt, mert a zsanértól kezdve végigszaladt a repedés a gép sarkáig és félek, elrepesztem a monitort magát.
Mit tegyek szerintetek?
Erre gari már nem angyon van, de tartom magam hozzá, hoy nem ütöttem meg, hanem gyárialg oylan szoros votl a zsanér,hogy a nyitogatás közben foylamatosan feszítette a műnyagaot, ímgnem ez lett a vége. (Egyébknét nincs jelentőssége, megfizetem a javítást, csak nem tudom, hová forduljak és mire számíthatok?)Köszi!
-
Mr. Blue
csendes tag
Üdv!
Volna egy kis problémám. Albacomp Business V3-asom van, nemrég vettem bele 2 x 2 GB DDR 2 667-es PQI memóriákat.
Elvileg támogatnia kellene, de mikor beraktam nagyon lelassult a gép. A BIOS látja a memóriákat, csak használhatatlanná válik, ha ezek vamnnak benne. :-(
Visszatettem a régit, azzal jó volt újra.
Az Everest szerint is 4 GB-ig bővíthető (2 mem. hely van, tehát nyilván 2 GB-osokkal).Mi lehet a probléma? Help!
-
greatchaos
addikt
üdv
van egy ilyen laptopom: Acer TravelMate 2410
a gond, hogy cnc3 tiberium warst szeretnék játszani. nincs is ezzel gond, mondom ha megy, akkor megy, ha nem akkor úgyis aladom a laptopot, mert angyon olcsón vettem, így kis hasznot is hozhat...
a vga egy intel 910-s.
a játék feltelepül, majd megy. egy darabig, majd kilép vissza az asztalra, és kilép a játékból. már frissítettem drivert 2007-re, de azzal is... amígy megy, addig nincs gind, így vélhetően valami ütközik, csak nem tom, hoy micsoda... ha valakinek lenne valami ötlete, azt szívesen fogadom -
INMOTEP
őstag
Üdv ment priv " de viszont annyit hozzátennék hogy kinézetre ugyanaz a g 732 esel meg ugyebár Gericom Masterpiece is az én gyanítom hogy belül mégsem azonos az alaplap valahol mégis más és szerintem amikor rákötötted a 732 alaplapot az invertelnek kevés az áram vagy esetleg túl sokat kaptak és azért működik így és még ráadásul g 732 be való invertelek csak ezekkel kompatibilisek A928, G730, G732, G732E szóval g 731 nincs benne !! ezért nem működik szóval neked g 732 eshez való kell bele mivel g 732 alaplap van a tiedbe
-
tico999
csendes tag
Üdvözlet!
Volna egy kérdésem. Volt egy ECS G731 alaplapos Gericom Masterpiece laptopom amiben mint kiderült szeretnek leolvadni a dolgok az alaplapról, és hát ahogy kellet le is olvadt az alaplapi VGA csati.
Már vagy két éve lecsavarozott kijelzővel monitorra kötve használtam mikor eBayen vettem egy G732-es alaplapot amit ki is cseréltem müködök is rendessen monitorra kikötve, de ha a kijelzőt akarom használni annyi történik hogy bekacsoláskor megy a háttérvillágítás 1-2 s, és után kihuny.
Kép van az látszik, de a világítás nem akar bekapcsolni. Kérdés az lenne hogy érdemes-e venni hozzá egy új inverter és azzal megprobálni vagy valami más lehet a hiba.
Estleg ha alaplap hibás abból időközben szereztem egy másik G732-est de azon is le van olvadva a VGA csati az alaplapról (visszaforrasztani nem tudom lehet-e mert még megvan), de csak akkor akarok költeni a megjavításra ha föltétlelen szükséges.
Szóval ezzel kapcsoltaban kérdezném hogy mit javasoltok.Köszi a segítséget!
-
_Oscar
tag
Hali!
Olyan gondom lenne, hogy van egy HP nc6110 és nem ad képet a kijelző. Külső monitor megy, illetve ha szorom a bal felső sarkát a kijelzőnek, akkor is van kép.
Mi okozhatja a hibát? Hogyan lehetne megoldani?
Sajnos már nem garis, úgyhogy az kilőve. Meg a hivatalos HP szervíz is, mert nem igazán emberbarát a hozzáállásuk.Üdv!
Oszi
-
Zanik
addikt
Gondom akadt anyám baromi öreg (3-4 éves) Asus 2500H laptopjával. Szóval az aksi úgy gondolta, hogy egyik napról a másikra már nem akar működni. Látszólag (Everest/külső megvizsgálás) nincs semmi gond vele, fullra van töltve, kapacitása kb. 30%-kal csökkent. Viszont egyáltalán nem akar aksiről elindulni a gép. Nem tudom pontosan hogy működik ez, de úgy tűnik mintha a vezérlő elektronika tiltaná le, mert már biztos túl van a tervezett élettartamon. Szerintetek mi lehet a gond? Ha esetleg az van, amit sejtek, akkor ki lehet iktatni valahogy ezt a tiltást?
-
BSZABY298
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne,hogy van egy Acer Aspire 3050-es tipusú laptopom és most vettem bele egy beépithető bluetoothot.A hely hogy hol csatlakoztasam az alaplaphoz megvan.De viszont hogy magát az eszközt hogy kell az alaplaphoz fogatni elvileg valahova patintani kellene de hova
????Ha valaki tudna valami segitséget vagy egy szervízkönyvet megköszöném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Politika
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest