Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tiédetis
senior tag
Bocs gyerekek, de lehetne hogy ne offoljátok szét a topicit? Van bőven hely, ahol ennek helye van, pl. milyen routert topicban.
Hálás köszönet
-
venom8888
őstag
Debrecenben a facebook marketplacen tudna nekem nezni valaki.olyan routert,ami jo.lenne?
-
martonl
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Az a baj, hogy egyéb terhelés is lecsaphatja sajnos. Mondjuk a torrent a látványos. De lehet, hogy pl. egy egyidejű youtube, egy sima letöltés és közben egy távoli asztal már szintén megterhelő lehet neki. Próbáld akkor visszavenni a torrentet első körben.
Azt is kipróbálhatod, hogy rákötöd direktben a gépet kicsit az ont-ra ha éppen másnak nem kell net, és megnézed ott a torrent viselkedését. Lehet csodákat fogsz látni. De ott kell pppoe kapcsolat nagy valőszínűséggel, tehát ahhoz kell a szolgáltatótól kapott felhasználónév és jelszó páros a csatlakozáshoz.
-
martonl
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Jó, nekem mindegy, megírtuk többen is, mi a szituáció. Akkor kínlódj vele, ha az jobb neked. A szolgáltatónak nincs ráhatása arra, hogy te a végpont után mit csinálsz.
Abban igazad van, hogy mondhatták volna, hogy ez a router legfeljebb arra alkalmas, hogy 2-3 eszközön netezgessenek vele, de nagyobb terhelésre alkalmatlan. Nyilván nem kérdezted, de a kereskedők sem fogják az orrodra kötni. Ott a google, rákereshetsz. A Trabant is elvisz A-ból B-be. Annyit tehetsz, hogy visszaadod, legalább ezt a pofátlan bérleti díjat nem fizeted és veszel magadnak egy normálisat. Megírtuk többen is csak magamat ismétlem, de felőlem azt csinálsz, amit akarsz.
-
MadMancs
veterán
válasz
venom8888
üzenetére
A garantált a 300, viszont valami 70% körüli időben meg kell a kínálatnak lenni jogszabály szerint, ami már 800.
Az a baj vezetékes részről nem tudok kb semmit, oktatáson is hallgatnak róla, és tapasztalatom sincs mivel (ex)inviteles területen lakom ahol nincs és nem is volt soha (matáv)Telekom. De ezt mondtam is anno.
Ha azt a szutyok routert valóban bérled add vissza mihamarabb és vegyél egy normálisat. uTorrent pedig egy hulladék digi optikával is, qBittorrent közel maxot hoz (90-110 MB/s)
Torrent legális amíg csak letöltesz. A feltöltés ami illegális (amennyiben nem Linux ISO jön megy
) -
martonl
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Az az ont (optical network terminal, ha jól tudom a rövidítést), abból már egy ethernet kábel megy a routerbe. Onnan a routert ki kell húzni, arra ALKALMAS eszközt rádugni és valószínűleg még be kell állítani egy pppoe kapcsolatot. Azért hangsúlyozom az eszközt, mert azon is elmehet a dolog. Megfelelő gyorsaságú, természetesen gigabites ethernet csatlakozással bíró eszköz szükségeltetik a méréshez. Asztali PC-t vagy laptopot feltételezve minimum i5, de inkább i7 és SSD, vagy ezekkel egyenértékű AMD. Valamint a háttérben egyéb internetet használó folyamat ne fusson. Ja és megfelelő kábellel legyen bekötve. Jó a CAT5e is, csak jó legyen.
-
venom8888
őstag
Rendben,köszönöm.
Még annyi,hogy tegnap a letolresem 120mb/s volt a speedteszt szwrint, de ma.mar 800 volt. Akkor ezt ne jelentsem? Mert a minimum ugye amint irtatok 300 -
venom8888
őstag
Akkor mit javasoltok? Ezzel a net szakadozassal.kapcsolatban? Ami.99%ban az Utorrent kliensnel, es a tobbi kliensnel fordul elo?
Most nrzem ez is 33k s modem,akkor milyen draga kellene nekem?
-
venom8888
őstag
Nah az jo,nem tudtam,hogy nem illegális. Na szoval,havi valami 2000ft ert berlem a eouterr amot ök biztositanak nekem. A Mercusys AC1200-es WIFI-s router MR30G
-
4Grider
félisten
válasz
venom8888
üzenetére
Egyetlen szolgáltatónak sem feladata, hogy a te otthoni lan/WLAN problémáidat megoldja. Mindenki ÁSZF-jében az szerepel, hogy 1 db ethernet végpontot biztosítanak. Ezt pont azért csinálják, mert pl. a torrent nem egy szokványos internet végpont, főleg nem úgy, ahogy te használod. Ha erőforrás igényes feladatot végzel, az ehhez szükséges eszközt neked kell biztosítanod, vagy oldd meg, hogy a szolgáltató eszközének ne kelljen egyszerre több tucat szálon dolgoznia a torrent kliensed miatt.
-
venom8888
őstag
Meg azt se mondhatom,hogy torrentezek,illegalis az. Trhat nem tudom mit tegyek,egyenlore irtam az ugyfelszolgalatnak.
-
venom8888
őstag
A routert bérlem a netfone tol,tehat azt nekik kellene cserelni erosebbre nem?
-
martonl
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Ha csak torrentezésnél jön elő a probléma, akkor sanszos a modem, (szerk.) első körben 4GRider javaslatát nézném meg.
Ha ez nem vezet eredményre, lehetőség szerint jegyezd fel a szakadozási paramétereket, mikor, mennyi időre, ilyenkor a router újrakapcsolódik-e stb. és ezzel együtt jelezd a Netfone-nak. Nem könnyű eset, nekem direkt Telekomos előfizetésem van sokszor hasonló tünetekkel, de kábeles. Néha (1-2 évente) kijönnek a szerelők és kicserélgetik a csatlakozókat az oszlopon, a padláson vmint. lent a modemnél. De ehhez előbb el kell jutnom egy olyan műszakishoz, aki hajlandó is velem foglalkozni, mert legtöbbször hiába magyarázom, hogy "ne most nézze, mert most éppen jó". Vandán sem egyszerű Telekomnál keresztül jutni, múltkor kérdés nélkül resetelte a modemet, amivel kiszedte bridge módból. Neked meg le kell futnod ugyanezt, de a Netfone-on keresztül. A Telekomnak kell látnia a szakadozásokat a logban. -
4Grider
félisten
válasz
venom8888
üzenetére
Torrent esetén a mobilszolgáltatók automatikusan a legerősebb hálozatvédelmet használják, így akkor logikus, hogy szakadozik a net.
Szerk.:
Ja, hogy vezetékes...
Akkor gyenge router a leggyakoribb ok. Használj saját, hardveres nat-al rendelkező routert, vagy vedd vissza a le- és feltöltési szálakat annyira (először csak 1-2-re), amit még elbír a routered. -
samu2062
senior tag
Úgy, ahogy Zssom javasolta. Bekapcsoltam a repülőmódot, ugye ilyenkor a mobilnet és a wi-fi is egyből inaktív lesz, majd bekapcsoltam a wi-fit. Megjelent a wi-fi jel mellett fent, a VoWifi felirat és így egy hívást kezdeményeztem. Látod a hívott fél mellett a wi-fi jelet. Más hívásoknál nincs ott.
.
-
MadMancs
veterán
válasz
venom8888
üzenetére
Optimális körülmények között elérhető letöltési sebesség: 800 Mbit/s
Minimális letöltési sebesség: 300 Mbit/s
Optimális körülmények között elérhető feltöltési sebesség: 800 Mbit/s
Minimális feltöltési sebesség: 50 Mbit/s
Vezetékes net áráról nem mondtam anno semmit, jeleztem hogy nincs vele tapasztalatom.
Mobil, sajnos igen, emelkedett. Voda is emelt, veszteségesen meg nem fog senki szolgáltatást nyújtani. Bár jogos az észrevétel.
Net miatt tudunk benyújtani egy panaszt, de ez Telekomon múlik. Vezetékes fronton Netfone csak tovabbértékesít. Tudom nem vigasztal, de van a családban közvetlen Telekom optika előfizetés, és Flip optika előfizetés is. Rosszabbul teljesítenek az általad írtnál.
-
venom8888
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Szia.
A szerződés mekkora garantált sebességet tartalmaz?
A szerződés mekkora rendelkezésre állási időt tartalmaz?Ezekre nincs valasz a szerzodesben. A teendo pedig nem tudom mire gondolsz.

Tegnap mertem 150/200 at illetve 5020/300 at Most 2 perce mertem 820/649 et. Ami meg szinten nincs 900 felett hogy kozelebb legyen az 1000 es sebesseghez
-
válasz
venom8888
üzenetére
A szerződés mekkora garantált sebességet tartalmaz?
A szerződés mekkora rendelkezésre állási időt tartalmaz?
Az szerződésen kívüli emelést, a kormányunk intézte el, ha több ilyet nem szeretnél, vagy szeretnél, gondolom tudod mi lesz a teendőd.Ui.: Hogy pozitívan zárjam: A kormány köszöni neked a havi 6000ft különadót, amit nem az emberek fizetnek meg.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Olyan hibákat tapasztaltam a lakpssági internetnel ami 1000/1000 es nekem,hogy meg meg szakad a net,és nincs meg 1000/1000 mert rá mértem speedtestel es 150-600 ig megy fel az óra ,amikor beköttettem 900 felett mért download és uploas ra is,na az colt az 1000 es. Irtam levelet az ügyfélszolgálatnak is,hogy oldják.meg.
Föleg hogy emelték a tarifákat. Elözö nyaron köttettem be a netet es 2 db korlatlan hivas es 50gb net et a telefonra 14k ba kerult,most 20k ra emelték. Holott megkötésekor azt mondták,hogy ha emelés is jön,akkor nekem nem emelik fel,ha idoben szolok,hogy hosszabbitani akarok. Hovtam oket,azt mondták,hogy makd ök hivnak mielott lejár,azota is hívnak. -
Tiédetis
senior tag
A vonalas internet mellé mikor lesz TV szolgálatás, tudható valami róla?
A honlapon akciós ár szerepel 12 hónapra, mennyi a nem akciós? -
StarKiller89
senior tag
válasz
mihaczitomi
üzenetére
sose volt az
-
dajj
csendes tag
Nekem semmi bajom a vodával. KÜF-ből jöttünk át még az év eleji áremeléskor! Jobb a hangminőség mint az agyon hájpot yettelnél, az adatsebesség valóban kevesebb, de telefonra felesleges számomra pl. 5G! Stream, zene, videotelefon, net, minden megy gyönyörűen! Ár-érték arányban teljesen jó!
-
Valami hír esetleg eSimmel kapcsolatban?
(Olvasva a panaszokat: Nekem térerő is jó, roaming is jó, semmi gondom. Samsung, Apple, Google, Xiaomi telefonol. Telekom csomagos netfone, nem az alap vodkafone.)
-
MadMancs
veterán
válasz
mihaczitomi
üzenetére
Ezerszer le lett írva hogy nem. MVNO
-
4Grider
félisten
válasz
mihaczitomi
üzenetére
Tényleg nem tudod, hogy hívószám csak úgy maradhat a neveden, ha a szolgáltatóval közvetlenül szerződsz?
-
trec12
addikt
válasz
mihaczitomi
üzenetére
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, nem találom sehol, melyik csomagok vodás, és melyikek tés hálózatot használnak? Tudtok ebben segíteni hol találom?
-
MadMancs
veterán
válasz
mihaczitomi
üzenetére
Netfone-t semmiben nem érinti. Csak a flottákat.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
mihaczitomi
üzenetére
[link]
sztem ezt írta róla -
mihaczitomi
tag
Madmancs ,mi pontosan a rendelet ???? És a Netfone-t miben érinti ????
-
MadMancs
veterán
Vodát ismerve (még a saját csomagjait is korlátozza) kőkemény QOS várható, munkahely ahol dolgozom, céges flotta, közel 900 előfizetés, nemzetközi cég, voda stratégiai partner, sz@rrá van korlátozva.
Bár továbbra se értem miért kepesztenek. Ősszel lejár a türelmi idő, hatályba lép a rendelet és úgyis vége.
-
Dracula72
senior tag
válasz
mihaczitomi
üzenetére
-
Tiédetis
senior tag
válasz
mihaczitomi
üzenetére
Miért kellene cikk??? A cég attól még nem kell megszűnjön, csak yettel, mint szolgáltató felmondta a szerződést vele. Hiába állít ki igazolás, csak egy sajtpapir számukra.
-
mihaczitomi
tag
Hol találok erről online cikket ??? hogy nem lesz KÜF ??
És a netfone marad ????
miTörténik a Flottákkal ???
-
zola899
tag
Netfone-nál van már eSIM szolgáltatás?
-
zola899
tag
Sziasztok, Netfone-nál van már eSIM szolgáltatás?
Most lett egy új okosórám, amin kipróbálnám, ha él ez az opció már (olvastam korábbi hsz-eket, miszerint még nincs).
-
ilias
tag
Az 5G sebessége le van korlátozva vagy igénybe vehető a teljes éppen rendelkezésre álló?
A "gyári" Vodás csomagokban "vicces" mértékű korlátozások vannak... -
martonl
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Elnézést, pongyolán fogalmaztam, úgy értettem központilag. Tehát úgy tudom, ha a vodánál aktív a volte szolgáltatás, akkor egyúttal a vowifi is aktív, onnantól csak a készüléken múlik a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- D-Link DIR-860L
- Arc Raiders
- Bluetooth hangszórók
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-roller topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)