Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
cellpeti
üzenetére
A honlapon lévő havidíjak a többségnek az első 10 hónapra szólnak. Utána akár vállalsz újabb hűséget akár nem, emelkedni fognak. Nyilván jelentősen akkor fognak emelkedni, ha nem vállalsz fel újabb 10 hónapot, ha viszont igen, akkor csak néhány 100 Ft-al fognak emelkedni.
-
cellpeti
nagyúr
Köszönöm az infókat
-
viktorhu
veterán
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Nekem minden számhordozásnál probléma volt pár hónapig. Szerk: főleg külföldi szolgáltatásokkal, pl. paypal. Az OTP pl. azonnal látta, hogy más a szolgáltató.
-
4Grider
félisten
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Ez a számhordozás kockázata. Ez ellen a szolgáltatók nem tudnak tenni mert küldő oldali probléma. A megoldást megírtam, az az hogy idővel áttesznek a megfelelő szolgáltató sms szerverére és onnantól kezdve megjavul az adott irányból a dolog. A bankok egy része mobilbanki/netbanki regisztrációkor nem véletlenül kéri be, hogy a mobil (20/30/31/50/70-es) számod melyik szolgáltatónál van.
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Olvasgattam a Facebookon is a Netfone-ról. Ott azért elég sokan szidják. Nem is annyi a díj, mint amennyi a weboldalukon van, meg ilyenek.
Ebből mennyi igaz? Bennetek azért jobban bízom, mint a Facebookos emberkékben
-
4Grider
félisten
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Ha bele gondolsz, hogy van egy-egy-egy-egy csak a yettel/telekom/voda irányába küldő sms szervered, amik közül az első (yetteles) címjegyzékébe bekerül egy hordozott 20-as szám (azaz az aktuális szolgáltatója nem a yettel) akkor logikus, hogy nem fog felé elmenni az sms...
-
4Grider
félisten
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Ez mindig is probléma volt. Általában az sms gateway-ek üzemeltetői nézik a logokat és idővel korrigálják a küldési problémákat. De az addigi lyukra futott próbálkozások addigra már mennek a lecsóba. Meg persze az idő is kérdéses, mert van ahol 1-2 munkanap alatt korrigálnak, de van ahol ez hetekig/hónapokig tart.
-
4Grider
félisten
Általában a számhordozás okozza a nagyobb galibát, mert az sms gateway-ek általában egy szolgáltató hálózata felé tudnak csak küldeni és azt az automatizmus az előhívó szám alapján választja ki (hordozott számnál rosszul).
De az 50-es számokra amúgy is helyenként problémát jelent sms gateway-el sms-t küldeni, mert ezek a 3 fő szolgáltatóval vannak csak szerződésben (a Digivel meg már nem is lehet rá szerződni). -
Sziasztok!
Repont és Packeta regisztrációhoz használnám a netfone-os 50-es számom, de nem jönnek meg rá a megerősítő SMS-ek.
Azt nem tudom, hogy az 50-nel van-e a baj, vagy a netfone-nal.
Van valami tippetek?
Kössz előre is.

-
Klown
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Tudommal MadMancs
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Van itt a fórumon Netfone-os üzletkötő?
-
felali
tag
Sziasztok! Most Görögországban vagyok a teló simán csatlakozott a Vodafone Gr hez a mobilnet simán müködik netfonos apn van 5g jobban hasít mint otthon.
-
csaszi75
őstag
Sajnos azzal a telefonnal soha nem leszel elégedett.. ahogy olvasni a külföldi fórumokat.. nem egy egyszerű eset..
A Netfone usereket sztem nem sorolhatják hátra a Voda userekkel szemben. Az már egy csomószor lejött, hogy a Netfone internet az lassabb/gyengébb mint a Voda internet.. Tuti van valami szűk keresztmetszet a Netfone oldalon.
De hogy 4G-re nem megy fel, annak lehet köze, hogy az adott helyen a Voda/Telekom/Yettel milyen frekiket fog össze.. Vidéken a Voda 700 MHz-be sok teló elhalálozik
-
zoli62
addikt
Mik a hírek a Netfone jövőjéről?
-
time87
csendes tag
Pár hónapja jártam úgy a Netfonera váltás után, hogy a Budapest parkban nem volt mobilinternetem. Nem mondom, hogy bele kell halni az ilyenbe, de az lehetséges, hogy nagy tömegeknél a voda a maradékot dobja oda a netfonenak, s ami jut, az marad elven nem működött a mobilnetem? Ti tapasztaltatok már ilyet? Könnyen elképzelhető amúgy, hogy az Unihertz Jelly 2 telefonom a ludas, mert mintha Telenorral is jártam volna így tök random hazafelé egy buszon, hogy nem csimpaszkodott fel a 4G-re.
Azért érdekes ez, mert most teljes áron vagyok előfizetve, de ha azt mondjátok, hogy a telefon miatt lehet, ti nem tapasztaltatok ilyet, bátrabban mennék bele a hűségidős előfizetésbe.
Előre is köszi a választ!
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
VoLTE, VoWIFI, 5G elérhetőek a NETFONE-nál? 100 perc/50 GB csomagot néztem ki.
Köszönöm szépen!
-
dzf007
senior tag
Digimobilhoz hasonló csomagokat is kialakíthatnának. Nekem a 100 perc kevés a korlátlan sok
200 perc elég lenne. Néha egy kis csomag modernizáció jó lenne főleg úgy hogy emelik az árakat, növelhetnék a perc/adatmennyiséget is. Akkor lehet annyian nem morognának az infációs emelés miatt. -
válasz
spect80
üzenetére
eléggé eltérő környezetek vannak akkor, mert ha lenne 50 perces csomag abba is beleférnék, de 100-ba biztosan. a hosszabbak úgyis voipon mennek, általában jobb hangminőséggel, ingyen. a környezetemben is inkább ez a jellemző, ha valakinek nem kell a munkájában folyton telefonálnia.
persze a telefonhívások is tudnak jók lenni, ha sikerül codecet egyeztetni. ha sikerül... -
4Grider
félisten
válasz
spect80
üzenetére
Nyilván olyan flottát senkinek nem javaslok, ahol a hívószám előfizetője a flotta lesz. Ilyenbe csakis kényszerből (mert pl. oda megyünk dolgozni), vagy hülyeségből lehet belépni.
A mi zárt flottánkban (kereskedelmi cég) a 100 előfizetés stabilan havi 14000 perc alatt marad, tehát átlagban előfizetésenként havi 140 perc. És itt nincs megkötve, hogy ki mennyit beszél, úgy jön ki ez a 140 perc. A flottán belüli beszélgetés ebben nincsen benne, az lehet, hogy ettől jóval több...
100 db nem korlátozott céges előfizetés már lehet reprezentatív? -
spect80
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
igaz telefont is vettem mellé én hülye, meg is bántam azóta. A '22 novemberben kötött előfizum 11.500 forintos havidíja ma 15.200 forint, kiugrani meg nem lehet belőle jelentős ráfizetés nélkül.
A flottától tartok. Ismerős egy flottás kalandból egy vitás helyzet miatt alig bírt kiszállni, mert azzal fenyegették, hogy a 1x éve meglévő behordozott száma már az ő tulajdonuk, úgyhogy ő mehet a szám marad.
Az én konteóm szerint a szolgáltatók legtöbb csomagja úgy van kialakítva, hogy pont ne feleljen meg a felhasználási igényeknek, ezzel is a nagyobb csomagok felé terelve a népet. A nagyobbat meg úgysem fogják kihasználni, így tulajdonképpen drágábban adják el ugyanazt.
Legalábbis nem nagyon ismerek olyat a közvetlen környezetemben, aki a privát telefonján 150 percnél kevesebbet beszél, de olyat se aki 300-nál többet. Nyilván ez nem reprezentatív minta, de elgondolkodtató hogy miért nincs egyik szolgáltatónál sem semmilyen átmenet a 150 perc és a korlátlan között.
A netnél ez jobban működik de ott is olyan párosítások vannak a csomagokban, hogy mire a megfelelőt megtalálja az ember, biztosan ráfizetés lesz a vége. -
spect80
őstag
nem látom, csak ezen ment itt odalakon keresztül a polemizálás, hogy majd jól fel lesznek jelentve. Felhívtam még akkor név nélkül az NMHH-t, megkérdeztem, hogy jogos-e az emelés hűség lejártával mert ellentmondásos infók vannak még az ő tájékoztatójuk és a törvény szerint is. Azt a sommás választ kaptam, hogy a szolgáltatóval egyezkedjek és ha nem az ÁSZF/törvény szerint jár el, akkor írjam meg nekik a panaszomat és majd kivizsgálják. Kösz, ezzel nem lettem előrébb.
Én ár-érték arányt nézek, mivel (elméletileg) piacgazdaságban élünk és olyan vadkapitalizmusban, ahol sajnos még mindig a felhasználó van kiszolgáltatottabb helyzetben, úgyhogy elengedtem az elvi síkot. Amíg a szolgáltatás megbízható és nekem megéri addig pont nem érdekel, hogy milyen törvényt tart be.
De ha már mindenképpen a törvényességet vizsgáljuk engem jobban érdekelne, hogy milyen adatszolgáltatási megállapodás van a netfone és a viszonylag frissen államivá vált vodafone között. -
4Grider
félisten
válasz
spect80
üzenetére
2 év hűség csak készülék kedvezmény igénybevétele esetén lehet.
Van azért még pár mindenki számára elérhető flottánál normális konkurenciája a netfone-nak, bár hozzá teszem, hogy az előfizetők kevesebb mint 10%-a beszél havi 500 percnél többet, és nem ugyanaz a 10% netezik telefonon havi több mint 25 GB-ot. Nyilván ha fillérekért adnák a korlátlan hívást és netet, akkor sokkal többen csevegnének értelmetlenül és pazarolnák a netes erőforrásokat. -
spect80
őstag
valószínűleg körbenéztek a piacon és rájöttek, hogy felesleges ezen kiakadni, mert még az emelt ár mellett is féláron kapják az azonos szolgáltatást a többi szolgáltatóéhoz képest.
Elég megnézni hogy a 3 'nagy' mi művelt árak tekintetében az elmúlt 1,5 évben és egyből látszik, hogy a netfone esete nem kirívó, csak alkalmazkodnak a trendekhez.
Lehet az NMHH-hoz meg a GVH-hoz szaladgálni, meg is büntethetik őket, aztán jobb esetben ők is elkezdenek majd játszani azzal, hogy ugyanazon az áron kevesebb szolgáltatást adnak új néven, rosszabb esetben bedobják a törölközőt, aztán lehet menni a többihez (most még) 8e forintért 2 év hűséggel havonta számolgatni a perceket vagy a netet hogy beleférünk-e még a havi korlátba -
VGNGR
senior tag
Én is kapcsolgattam össze-vissza sokáig, de aztán azt vettem észre, hogy semmi különbség nincs a kettő között, plusz-minusz hibahatár egyik vagy másik részére. De külföldön valóban csak a netfone-os működik, ismerőseidnél valószínűleg az maradt el, és a default vodafone-os, ami belföldön működött, az kint megadta magát.
Más. Érdekességként. A hétvégén Németországban jártunk Szlovákián és Csehországon keresztül. Odafelé a szlovákoknál nem akart átjelentkezni a kinti hálózatra. Három netfone-os meg egy telekomos telefon volt az autóban. A telekomos működött, a három netfone-os nem. A többi országban azonnal jött az sms és át is állt. Hazafelé a szlovákoknál is jó volt.
-
-
Tida87
friss újonc
-
ilias
tag
válasz
busdriver_hu
üzenetére
A csomagok árait nézve, idén jelentősen olcsóbbak...
-
bela-x
újonc
Engem is kerestek, hívogattak, sms-t írtak hogy lejárt a hűségidőm (egyébként már régen lejárt), nem ragáltam, nem is fogok.
Aztán ez a fenyegető email jött aug 26-án, hogy két nap múlva (tehát ma) "havidíja a határozatlan szerződésnek megfelelő havidíjon folytatódik tovább" - ebből én azt vonom le, hogy ugyanúgy megy tovább, mint eddig, hiszen eddig is határozatlan volt már a szerződésem május óta. Igazából újdonságot nem írtak.
De az egységsugarú előfizetőt gondolom be lehet ezzel ijeszteni.Semmi konkrét szám, csak általános fenyegetés.
"hűségidőszak lejártával a hűségnyilatkozatra tekintettel a Szolgáltató által adott kedvezmény megszűnik" - nyilván, hiszen a határozott idejű szerződés (ez a hűség) is megszűnik, "lejár a hűség", hiszen azért határozott idejű, akkor azzal együtt az adott kedvezmény is megszűnik a szerződéssel együtt.
Ahogy már korábban is idézték a jogszabályt, ami az előfizetők védelmében született, helyébe automatikusan határozatlan idejű szerződés lép, és ha betartják a jogszabályt, akkor ugyanolyan vagy kedvezőbb feltételekkel. Ahogy történt is, nálam ugyanolyan áron megy tovább a határozatlan, mint a hűségidős (márciusi inflációs emelést magában foglalja).Meglátjuk ezután emelnek-e és ha igen mennyit, mikor. Ma még nem emeltek. (Akkor rögtön lelépek máshova, mert a mobilnet nálam is kaki, sokszor 1MBit alatti, az ígért hálózatfejlesztések reményében maradtam idáig, mintha kicsit jobb lenne már nyár közepe óta.)
Majd riportolok."Kedves Ügyfelünk!
Többször kerestük telefonon, mert lejárt a hűségideje a mobil szolgáltatásra vonatkozóan és szerettük volna tájékoztatni a lehetőségekről. Sajnos egyelőre nem sikerült egyeztetni és SMS valamint e-mailben történő megkeresésünkre sem reagált, a következőkről szeretnénk tájékoztatni. A Netfone Telecom Kft. ÁSZF Törzs 7.1.6.2 pontja alapján a hűségidőszak lejártával a hűségnyilatkozatra tekintettel a Szolgáltató által adott kedvezmény megszűnik, ennek értelmében a szerződése továbbra is határozatlan marad, a havidíja azonban határozatlan szerződésnek megfelelő díjszabással folytatódik tovább. Természetesen van lehetősége kedvezményes feltételek mellett igénybe venni újabb 10 hónap hűségvállalással a jelenlegi csomagot. Amennyiben élni kíván ezzel a lehetőséggel kérjük, hogy azt jelezze felénk 2024.08.27. napjáig. Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben nem érkezik visszajelzés a megadott határidőn belül, úgy abban az esetben a havidíja a határozatlan szerződésnek megfelelő havidíjon folytatódik tovább.
Várjuk a visszajelzését.
Üdvözlettel:
Netfone Telecom Kft." -
Tida87
friss újonc
Sziasztok! Netfoneos vagyok kb 2 hónapja, teljesen elégedett vagyok a szolgáltatással. Hoznám is át az asszonyt,de beszélt egy ismerősével aki azt mondta hogy szülei voltak idén horvátországban és 0 mobilinternetük volt végig. Azért az elég necces..
Én arra gondolok hogy nem volt engedélyezve a roaming, vagy nem volt beállítva az apn.. mindenesetre lehet tudni hogy ki szolgáltat a környező országokban? Főleg Horvátországban.
És hogy mi a tapasztalat roaming szempontból?
Köszi -
-
válasz
MadMancs
üzenetére
Igen, azt is jelenteni kellene és a netfone-t is. Ha kapna a cég mondjuk kétszázmillás büntetést, talán elgondolkodnának, hogy nem kellene teljesen hülyére venni az embereket.
Végülis persze, lehet ezt is jelenteni, max ténylegesen perc alapú lesz a per díj ha annyira ragaszkodnak hozzá ügyfelek.
Ez is egy felfogás. Szerintem tájékoztassák a valós helyzetről az embereket és majd eldöntik, hogy az nekik megfelel-e. Amúgy én nem szoktam jelentgetni, találok magamnak értékesebb dolgokat is az életben. -
MadMancs
veterán
Mindegyik reklámozott csomag benne van ÁSZF-ben (sőt, a z összesen már lezárt csomag is) . Listaáron. Akciós melléklet nincs, ez mondjuk hiba, de nem is kötelező.
Ha valaki venné végre a fáradtságot, és megnézné ászf és szerződés, forintra pontosan stimmel minden, csak szerződésen fel van tüntetve pluszban mennyi a kedvezmény netre és hangra, így jön ki a ténylegesen fizetendő. Itt is ugyanaz a helyzet mint számlázási egységnél, végülis nem kötelező igénybe venni kedvezményeket, ha nagyon akarja ügyfél, szerintem megoldható ászf ben található listaár kiszámlázása is.

-
MadMancs
veterán
-
válasz
busdriver_hu
üzenetére
Ez esetben jelezni kellene az nmhh felé, ugyanis a szolgáltatásnak az ászf szerint kellene működnie.
-
válasz
busdriver_hu
üzenetére
Az ászf-nél konkrétabbat ki tudna mondani?
-
busdriver_hu
csendes tag
Hú, ez engem is érdekelne.
Mármint az egy előfizetőhöz tartozó számok közötti beszélgetés.
Ha jól nézem az ÁSZF-et, akkor az egymás közti percek ugyanúgy fizetősek.
Na de jól nézem-e?
Esetleg tud valaki cáfolatot/megerősítést?
-
samu2062
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
"Csak egy előfizető neve alá tartozó számok között ingyenes a beszélgetés"
Ez tényleg így van?
A lányomé is az én nevemen van, de az övé csak 100 perces és folyamat kinyomom, majd visszahívom, hogy ne menjen le hamar a 100 perce, az enyém úgyis korlátlan.
Akkor ezek szerint ha hív engem, akkor nem is fogyasztja az időkeretét?
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest