- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ddem
tag
Újabb fejlemény:
kb 10 perc utan tovabblepett, kiírta milyen meghajtók vannak,
utána meg ezt: CMOS checksum error - Loading defaults
és ennyi, innen nincs tovább -
ddem
tag
kepzeld a hibauzenet után volt továbblépési lehetőség is <F1>
csak most vettem észre, és alapbeállításokkal a rendsyer is
felindult.
Most ugrott be, h régen volt szerencsém ilyen üzenethez, és
akkor az elemet kellet csak kicserélni.
Holnap teszek egy próbát azzal is.
Bár előbbi hozzászólók már javasolták azt is, én csak
a Bios frissítést tartottam fontosnak. -
dan390
aktív tag
Mi van ha az alaplapon a piros led folyton világít,és a gép nem indul???
-
erdey_a
addikt
Jaaa... hogy az alaplapon.
Mert ugye minden alaplapon van piros led, meg minden alaplapon ugyanazt jelenti...
Kicsit több infót plíz.
Addig is annyit tudok mondani, hogy pl. egy Matsonic alaplapon a világító led csak annyit jelent, hogy a lap áram alatt van, a memóriákat kéretik nem piszkálni.Vérboci
-
dan390
aktív tag
Alaplap: Qudoz KT400
ha az alaplapon a piros led folyton világít az mi lehet
valaki válaszoljon, legyen szíves. -
Kubbi
tag
-
föccer
nagyúr
Bocsesz, ha nem láttam, de volt arrol szó, hogy nem idul a gépe???
Attol eltekintve, hogy ebbe a topikba írt....
ON
Lap: Gigabyte K8NS
Táp: coolink 400w
Ha áramtalanítom a gépet { pl lekapcsolom a tápot vagy kifúzom a konektorból} van, hogy egyszerüen nem hajlandó beindulni a gép. Ha éppen cserélek valami lkatrészt, akkor még megérteném a jelenséget, de akkor is előjönnek ezek a hibák, ha nem is nyultam a géphez.
Ilyenkor az áram alá helyezést követő első probálkozásnál megrántja a hűtőventiket, mintha indulna, de utánna leáll. Mintha a táp túlfesz védelme kapcsolt volna. Van amikor hagyom a gépet pihenni { áram alatt} és és néhány óra után simán indul a rendszer. Most éppenséggel második napja szarakszom vele, és nem akarja az igazságot.
Most azért lett lekapcsolva, mert kissógor gépébe bedobtuk a lapomat, mert meghalt az övé { megnéztük a többi alkatrészt }. A cucc zsír új korában is ezt csinálta.
Mitöl van ez??
köszkeÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Frenky87
aktív tag
Nekem éppenséggel indul....de új vinyó esetén (IDE Primary Slave -ra kötve, maxtor vinyó, jumper lehúzva,másik maxtor /fővinyó/ jumperrel masterre állitva) nem ismeri fel a slave vinyót. BIOS-ban,meg egy windows-os alkalmazásban felismeri, ami az ide vezérlőket figyeli. ASUS alaplap, SIS NB-vel, és ha jól tudom 478as.... (Elfelejtettem felírni,a gép meg nem az enyém) Kíváncsian várom javaslataitokat.
///
-
föccer
nagyúr
válasz Frenky87 #619 üzenetére
Nem lehet hogy nem partcicionáltátok/formáztátok meg a vinyót használat elött??
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Kubbi
tag
''Mi van ha az alaplapon a piros led folyton világít,és a gép nem indul???''
Ez első hsz, amit ideírt...
Bocsesz, ha nem láttam, de volt arrol szó, hogy nem idul a gépe???
Szerintem tuttire nem indul a gépe.
Lehet hogy a tápod bekellene állítatni, valaki szakival...
A végén addig kapcsolgatod, ki be, míg meghal a Te géped is.
De ha netán próbálkoznál, a biosban, nézd meg a táp milyen értékeket produkál az 1es ágakon...
Ha meg garis, vissza kellene vinni... -
föccer
nagyúr
Ha egyszer beindul, akkor teljesen jóf fut mindaddig, amíg újra áramtalannítva nem lesz.
Egyszer már volt egy tápcsere, de a hiba továbbra is fennált. Lap lenne?? Másik táppal kapásból felált, de lehet hogy csak véletlen...
[Szerkesztve]Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Balage85
tag
Hali!
Nemtom hova írjak, ezért úgy gondoltam h ide.
Olyan gondom lenne, hogy gép bekapcs fut vmeddig a windows aztán a monitoron pár csík jelenik meg és lefagy. Volt már olyan id hogy a gép elindítása után is ez volt. Mi lehet a probléma?
Nem az én gépem, kérdezték tőlem, csak én tanácstalan vagyok. -
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Igen próbáltam.
Bármelyik táppal ha egyszer beindult, akkor rendesen működik, csak az első bekapcsolás a gázosÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Zoltán
őstag
Sziasztok!
Azért ide írom a problémám, mert a topic címe sajnos pontosan az Én esetemre illik.
Adott egy Pentium 3 Celeronos konfig:
Codegen ATX torony
Coolink tesztgyőztes 300W-os ATX táp, pfc-s
Tomato alaplap, Via Apollo Pro chipsettel, socket 370 foglalattal
Celeron 633Mhz
2x 128Mb SD ram
Globalwin prociventi
3 gigás, 5400-en pörgő udma-s vinyó
4x-es CD író
2 db IDE kábel
Floppy drive
billenytyű, egér, nyomtató (usb-s)
ASUS TNT vga kártya, 16 megás, agp-s
Belinea 17''-os SVGA monitor
Win98se HUN
Hibajelenség:
Áram (elosztó) bekapcsol, monitor bekapcsol, nyomtató felzúg de ezután a gépet hiába akarom bekapcsolni meg se nyikkan. A ház elején villog a zöld led, ez azt jelzi, hogy áram alatt van, de nincs bekapcsolva (világítana, ha be lenne kapcsolva). Nyomkodom csomószor, semmi.
Erre: cserélek tápot, semmi, cserélek procit, semmi, cserélek vga kártyát semmi. Egyszerűen nem lehet bekapcsolni. De biztos, hogy áram alatt van, mert 2 táp nem lehet rossz, ráadásul márkásak, meg a prociventi meg is mozdul egy kicsit mikor bekapcsolom a tápot. Minden kábel jól van bedugva. Ekkor már az alaplapra gyanakodtam. Lehúztam a bekapcsoló tűkről a kábelt, ami a Powergombhoz ment és csavarhúzóval érintettem össze. Erre beindult! Tehát akkor a ház a rossz gondoltam, de később már csavarhúzóval se tudtam beindítani, illetve teljesen véletlenszerű volt, hogy sikerült-e. De nyomógombal csak egyszer sikerült kikapcsolni, bekacsolni egyszer sem. Csavarhúzóval többször is sikerült bekacsolni és ki is, de mindig csak többszöri próbálkozásra, és -itt jön a poén- nem is azokat a tűket összeérintve, miket kellett volna hivatalosan!!! Ráadásul ha ment is éppen a gép, akkor sem adott jelt a monitorra, noha az is be volt kapcsolva. (Ezért is cseréltem monitorvezérlőt, de nem segített). (Alaplapon nincs semmilyen LED)
Egyébként minden ventilátor szépen pörög bent. Melegedés nem lehet, mert órák óta nem ment mikor elősször nem sikerült bekapcsolnom. Egyébként általában akkor sikerült csavarhúzóval bekapcsolni, ha előtte kicsit ki volt kapcsolva a táp. De a tápok biztos jók, mert mindkettő mit kipróbáltam még garis, márkás. Szóval asszem az alaplap lehet a rossz, sajnos. A sok por lehetett gond? Vagy az alaplapi elem kimerülése okozhat ilyen furcsa hibajelenséget?
Szóval most mi lehet a gond?
1. Miért nem ad jelet a monitorra mikor éppen megy?
2. Miért véletlenszerű, hogy sikerül-e elindítani?
3. Miért sikerült többször csavarhúzóval, mint nyomógombal?
4. Miért más tűk összeérintésével megy (ha megy) mint eddig/hivatalaosan?
5. Tapasztalt már valaki ilyet?
Szóval ha van valami ötleted írd le légyszi, akkor is ha blődnek tőnik, mert tényleg lehet, hogy csak valami apróság kerülte el a figyelmem.
Köszönöm!
Ui.: Munkára használom, szóval sürgős, köszi mégegyszer! -
Zoltán
őstag
Ha beindul akkor mint az őrült pörög a prociventi, ami igaz, hogy régi, de márkás és hát a szememmel láttam a kezemmel meg éreztem, hogy pörög rendesen. Meg tuningolva sem volt. Meg cseréltem procit is. Szóval procimelegedést kizárnám, mert eleve állt órákig mikor elősször próbáltam bekapcsolni, és meg se nyikkant.
Szóval akkor valszeg rossz a lap, vehetek új lapot, így procit, ramot és ventit is.
Köszi a gyors reagálást!
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy egyáltalán nem csipog, hogy valami rossz lenne. Gondolom azért mert már eleve a bekacsolással van gond. De ha be is kapcsol, akkor sem ad jelet a monitorra, szóval valami rossz, kellene csipognia.
[Szerkesztve] -
Kubbi
tag
Azért kérdeztem, hogy melegszik-e a proci, mert ha csap hideg, akkor az halott. Vagy a lap, vagy a procc. Ha meleg, akkor ott valami működik...
De a következtetés helyes...
Ha valami hő képződik működés közben, akkor még próbáld meg a cmos resetet... Lehet hogy lemerült az elem, és törölte a bios beállításokat... -
föccer
nagyúr
Melegedést azért kell nézni, mert ha egy picit sem kezd el melegedni a borda, abból arra lehet következtetni, hogy a lap nem indítja be a procit { sem }
Elvileg ha a resetnek a lábait érinted össze, akkor is indul a gép
Lehet hogy a kodegány ház kapcsolója a ratyi lehet hogy nálam is ez a ház???Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
ha halott a lap, akkor nem biztos hogy csipog.....
Jó éjt megyek aludniÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Kubbi
tag
Nem érted.
Az a jó, ha melegszik. Melegnek kell lennie. Nem azt mondom, hogy forrónak, csak szimplán üzemi hőmérsékletűnek. Ha megérinted a fémbordát a kezeddel, akkor annak melegnek KELL lennie. A normális működésnek ez része.
Ne kever, az amikor elfől 1proci, és amikor normális működési hőmérsékleten van... -
atosz
őstag
Udv!
Kicsit buzeraltam a gepet, tapot csereltem. No de b@szik elindulni. AN7-rol lenne szo, ill a konfig az adatoknal. Talalkozott vki mar ezzel a hibakoddal: 0A?
Azt irja ra, hogy:
1. Disable PS/2 mouse interface (optional)
2. Auto detect ports for keyboard & mouse followed by a port & interface swap (optional)
3. Reset keyboard for Winbond 977 series Super I/O chips
Na most kiprobalni alkatreszenkent nagyon nincs idom, meg nincs is mindenbol ketto. Mar ketszer vegigneztem, megyomkodtam, kontakt hibat kizarnam.
Amugy asszem tuningbios van besutve jelenleg, de ez sztem tok mind1. CMOS clear meg anyamkinja volt mar.
Volt mar vkinek ilyen hibauzenete? -
Zoltán
őstag
Értem én ,csak nekem pont az a jó, ha nem meleg. Mert ha tökhideg, akkor talán a proci rossz, és olcsóbb egy procit cserélni mint alaplapot, az miatt procit , ventit és ramot.
Csak nem bizom benne, hogy a proci a rossz, mert kipróbáltam másikat is. Szóval szinte biztos, hogy alaplap. -
atosz
őstag
Ige, olyan mint az Epoxban.
Volt mar igen, kiveve a procit, azt nem csekkoltam le, mert eleg masszivan egy Zalman van rajta, eleg pepecs leszedni. Mindenesetre remenykedem, hogy a 4-es kozul a proci ep, mert ilyet nehez masikat talalni, a lap, vidkari es memok meg garisak, csak nincs idom - es jelenleg alkatreszem - hogy kisakkozam mi is a rossz... -
Zoltán
őstag
Megnéztem a proci hőfokát, de nem tudom eldönteni. Mintha az éppencsak langyos és a hideg között lenne. De annyira pörög a hűtő, hogy szerintem az hűtötte le ennyire, mert fázott a kezem, mikor a közelébe nyúltam
Levettem a hűtőt, a magot is megfogtam, az is ugyanolyan eldönthetetlen. De szerintem ment, mert a vinyók is beindultak, tipikus boot-módon. Meg tuningolva sem volt, meg ezek a régi Intelek nem melegedtek eleve. Szóval a proci ment szerintem. (most egy 366Mhz-es van benne, erre cseréltem le a 633Mhz-eset a próba miatt)
Cmos reset jumpert egyszerűen nem találtam, így kivettem az elemet, most várok, aztán visszateszem.
MOD: visszatettem ,de megint nem tudom beindítani az alaplapot, csavarhúzóval sem. Belefáradok lassan.
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Igen, most már biztosra mondanám, hogy a lap. DE!
Vettem új alaplapot-procit-ram-ot. És ez a lap sem megy! 3 év garit adtak rá, Gigabyte.
Raktam bele másik ramot és procit, jumpereket minden lehetséges és lehetetlen állásba állítottam, és így sem akar elindulni. De ez legaláb következetesen. Szóval mindig egy kicsit felpörögnek a ventik aztán semmi. Szóval ez a lap legalább mindig ugyanúgy reagál, de akkor sem megy. Újra elgondolkodtam ezért a táp/torony hibáján. De torony megint kizárva, mert csavarhúzó sem indítja, tápot meg megint cseréltem. Már billentyűzetet is cseréltem! Már azon gondolkodom, hogy Én vagyok a hülye, mert akkora pechem nem lehet, hogy a régi és az új alaplap is rossz. De hát értek hozzá, nem is tudom hányadik gép ez már amit Én rakok össze. (Rendszergazdaként dolgozom mellékállásban)
Szóval holnap visszaviszem, próbálják ki a kiskerben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 5600x, 3060 12gb, 16gb ddr4, win 11 rajta.
- Intel PC v2 , i7 6700 , RTX 2070 , 32GB DDR4 , 250GB SSD , 1TB HDD
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
- Csere-Beszámítás! ROG Gamer PC! I5 9600KF / GTX 1070Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD+ 500GB HDD
- GAMER PC - Ryzen7 7800x3D, RX 7800 XT NITRO+, 32BG DDR5, 1 TB NVME -
- Dell OptiPlex 3020 SFF eladó!
- Eladó egy Intel i5 4570-es (4x3,6GHz/16GB/240SSD+500HDD/GTX750Ti) processzoros számítógép. 1 hó gar
- HP Prodesk 400 G3 SFF gép i7-6700 proci+8GB ram+240GB NVMe SSD+500GB HDD
- Lenovo Thinkcentre M700 Intel i5-6500T / 8GB / 128GB, beépített WIFI
- HP PRO 3420 AIO ALL IN ONE FOR SZÉL - HIBÁS -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest