Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kubbi
tag
Ezzel nem mondasz újat... Főleg a memókról hallottam, hogy szeretnek kisülni..
Amit írtam, azért írtam, mert ha spontán lekapcsolod a gépet, és állni hagyod, akkor ugye a táp készenléti áramkörén továbbra is van áram. És valszeg azért nem indul újra normálisan akkor, ha csak lekapcsolja a gépet, mert nem zár rendesen a táp. (szerintem) Vagyis én már találkozam ilyen táppal...
És ha ténylegesen kihúzza a konyektorból, és áll vele egy picit, akkor azért indul újra rendesen. (Itt most nem volt szó szerelésről.) -
Kubbi
tag
-
Kubbi
tag
''(vagy a fókusszal )''
-
Kubbi
tag
Megnéztem pár alaplapi leírást
Tényleg nem írja sehol senki, hogy a garancia elveszik, és hogy a gyártó nem vállal semmilyen felelősséget a bios frissítésel kapcsolatban.
A biosban, ugyanúgy látnia kellene a 256Mb-ot... az integrált vga esetében is. Csak win alatt kellene leesnie az értéknek, a megosztott memória mértékével. -
Kubbi
tag
Megkérdezhetem, miért frissítettél bios-t? Volt rá valami különösebb okod?
Szerintem feleslegesen frissítetted, sőt, szerintem nagy hibát követtél el...
Ha lehet szerintem pakold vissza az eredeti biost, remélem azt lementetted.
Vagy a lap, gyári hibás, vagy rossz az illesztőprogram. (gondolom emiatt frissítetted)
Prógáld meg a gyártó honlapjáról letölteni, ha van újabb drivert.
Ha lap hibás, az gáz, mert 1x már cseréltetted, és ha látják, hogy a biost buzeráltad, lehet hogy nem lesznek olyan készségesek.
De ha szerencséd van, lehet hogy a memó a rosz. Az hogy 191mb-ot lát, az lehet hogy a memóba, pár modul elszállt, vagy a bios frissítésesd következménye.
Próbáld ki másik gépben a memóriát, hátha ott megy rendesen.
Milyen volt a másik táp amivel próbáltad?
(Én soha nem vennék integrált vga-s lapot, játékra...) -
Kubbi
tag
Elvileg mennie kellene a codegen féle táppal is. De ha az a táp, már öregebb, akkor valszeg az lehet a ludas.(Ha eddig ment minden rendesen)
Lehet hogy a proci ht-je szenved éppen. Próbáld meg letiltani a biosban, lehet hogy akkor nem indul újra...
Ha továbbra is lefagy, pl rondom szerűen, az gyakran szokott mem hiba lenni...
Nekem pl régen volt, pont egy elixir ramom, ami egy asus (p4s333) lapban annyira nem ment, hogy wint se lehetett vele telepíteni, egy abit(kd7-e) lapban, pedig azóta is megyeget, hiba nélkül. -
Kubbi
tag
válasz Frenky87 #653 üzenetére
Olyan jó, hogy nem tudtok 1értelműen írni...
Most akkor van a Te vinyód, és a haverod gépében nem látjátok.
A haverod gépén is XP van telepítve?
A letörött láb...
Nézd meg a gépedben, másik ide csatlakozóra dugva, persze a jumpereket átállítva. Szerintem úgy nem fog menni.
(Nem lehet, hogy a letört ide tüske, beszorult a szalagkábel csatlakozójába? És amikor arra a csatlakozóra dugod, akkor tul.képpen érintkezik?)
Egyébként ezek a tüskehiányok könnyen javíthatóak ám. -
Kubbi
tag
Nem érted.
Az a jó, ha melegszik. Melegnek kell lennie. Nem azt mondom, hogy forrónak, csak szimplán üzemi hőmérsékletűnek. Ha megérinted a fémbordát a kezeddel, akkor annak melegnek KELL lennie. A normális működésnek ez része.
Ne kever, az amikor elfől 1proci, és amikor normális működési hőmérsékleten van... -
Kubbi
tag
Azért kérdeztem, hogy melegszik-e a proci, mert ha csap hideg, akkor az halott. Vagy a lap, vagy a procc. Ha meleg, akkor ott valami működik...
De a következtetés helyes...
Ha valami hő képződik működés közben, akkor még próbáld meg a cmos resetet... Lehet hogy lemerült az elem, és törölte a bios beállításokat... -
Kubbi
tag
''Mi van ha az alaplapon a piros led folyton világít,és a gép nem indul???''
Ez első hsz, amit ideírt...
Bocsesz, ha nem láttam, de volt arrol szó, hogy nem idul a gépe???
Szerintem tuttire nem indul a gépe.
Lehet hogy a tápod bekellene állítatni, valaki szakival...
A végén addig kapcsolgatod, ki be, míg meghal a Te géped is.
De ha netán próbálkoznál, a biosban, nézd meg a táp milyen értékeket produkál az 1es ágakon...
Ha meg garis, vissza kellene vinni... -
Kubbi
tag
-
-
Kubbi
tag
Szerintem ha meggondoljuk a dolgot, akkor van 1 proci, aminek a hőmérséklete legyen 40°C
Ha kikapcsolod, nem termel újabb hőt, ugyanis nem kap feszt, és mellesleg nem is működik. Ha leveszed a procc hűtőt, akkor mitől menne fel a hőmérséklete 40-ről akár 70°C-ra?
Semmitől... csak lassabban hül le... ha leveszed a hűtőt, akkor 40fokról kezd el hülni... Szerintem. -
Kubbi
tag
Miután a gépet lehúzod az áramkörről... Akkor várni kell, kb. 4-5mp-et...
Esetleg másik táppal?
Illetve, ez csak a saját tapasztalatom, nekem a barton csinál olyat, ha rosszul van bekábelezve a vinyó, és a dvd, akkor meg se moccan... És az érdekes, ezt csinálja akkor is, ha mindent lehúzok róla... Pedig ugye elvileg a post menüig el kellene jutnia, és nyavajogni, hogy nem tud bootolni... De semmit nem hajlandó akkor csinálni... Csak pörögnek a ventik, és nem is csipog semmit se... -
-
Kubbi
tag
válasz Rez_Grof #572 üzenetére
''...emiatt lehet ''cpu test failed'' marmint tonkreteheti ez a paszta a procit ?''
Szerintem, ha tönkreteszi, akkor ott füstöt is látsz, vagy be se bootol, se venti nem forog, se csipogás se semmi. Ugyanis a proci jelez vissza a lapnak, hogy csipogjon, ha van valami gáz...
De mivel betölti a windowst, és ahoz, hogy betöltse, a procinak el kell végeznie pár műveletet... Tehát szerintem a proci rendben lesz.
Próbáld meg, 1 másik vinyóra teljesen új wint telepíteni...
A táp meg lehet hogy rossz.
Esetleg az alaplap kondenzátorai nem púposak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Akvarisztika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest