- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_JaXeR_
csendes tag
Kedves fórumozók!
Segítséget kérek. A gépem (amivel korábban semmi baj nem volt, illetve amiben semmiféle változtatás nem történt) kb. 2 hete nem mindig indul el.
Jelenség: Alaplapi zöld led világít, ez jelzi, hogy tápot kap. Bekapcsoláskor a power led nem világít, azonban a ventik felpörögnek, HDD-k mennek. Kép nincs, beep nincs, piros DRAM led folyamatosan világít. Power on gombra (hosszan nyomva tartva) nem reagál. Ha a tápot kikapcsolom, majd visszakapcsolom: nincs változás. Következő pár próbálkozásra van, hogy elindul. Van olyan is, hogy azonnal elindul. Van, hogy 25 próbálkozás után sem indul el. Volt olyan, -ezen azért eléggé csodálkoztam-, hogy bekapcsoltam, (szokásos DRAM led világít, Power led nem, úgy hagytam, majd 38-40 perc! múlva egyszer csak csippant egyet, Power led bekapcsolt, DRAM led elaludt, és a gép magától feléledt. Érdekes, hogy amikor bekapcsol, a rendszer atomstabil, de tényleg! Stress teszt órákon keresztül megy, értem ez alatt AIDA64 extr.ed. proci terhelés 100%-on, 3dmark folyamatosan stb, meg sem akad, nem fagy ki, semmi baja. De ha kikapcsolom, 10 másodperc múlva már megint nem lehet visszakapcsolni. Memtest86+ progival órákon keresztül hibátlan, ezért gondolom RAM hiba nem lehet. Amit eddig teszteltem: RAM minden slotba egyedül, párban, single-ben, dual-ban, "mem ok" gomb nyomkodása :-), gép szétszed, asztalon egy szál alaplapban csak a proci és a RAM, semmi más, táp ráköt jumperrel indítás: semmi órákon keresztül. Amikor (2 nap múlva) mégis feléledt, frissítettem a BIOS-t, jelenleg a legújabb van rajta, próbáltam már egyedi értéket megadni a procinak ill. RAM-nak a BIOS-ban, hátha az ASUS AI-overclock rosszalkodik: semmi; a következő indítás már nem megy. Próbáltam másik táppal is: azonos helyzet. És a gép (már ami itt fontos: Alaplap: ASUS M4A77T, Proci: AMD Athlon II X4 645 3,1 GHz, RAM: KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHz KIT KVR1333D3N9K2/2G (2x1024MB), Táp: Chieftec 450W. A gép húzva sohasem volt, 9 hónapig hiba nélkül működött. Elnézést, hogy ilyen hosszan fogalmaztam, de sajnos nem tudtam rövidebbre fogni. Remélem tud valaki segíteni, mindenkinek előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Ryzen 3700X / 16GB DDR4 / RTX 3070 / 1TB SSD / 700W / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- Gamer PC RTX3080 AMD Ryzen 7 5700X
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + RTX 4060 Ti!!! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 960GB SSD / 650W
- Lenovo M73 mini PC nagy tételben, 50db esetén 14k/db Core i3 4130T 8GB ram 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest