Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
!attis!
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Szereztem egy asus a7n8x-x lapot meg bele egy procit. Pár éve már bent állt a szekrényben, lap elindult. Bootoláskor elakad, nem lát billentyűzetet. a billen. felvillan mind a 3 zöld fény, de nem látja vagy "lockolt"nak látja. Induláskor érdekese sípoló hangot ad, főleg ha megnyomok egy billentyűt. Kisütöttem a biost, próbáltam elem nélkül is indítani. Másik bill.el is megpróbáltam. Teljesen tanácstalan vagyok :s. Lehet, h megdöglött az alaplap? Gépházba nincs beépítve egy dobozon próbáltam, proci, memória, VGA és táp + billel. más eszköz nem tettem rá. lehet h nem megfelelő a testelése a lapnak? vagy mitől lehet? Help me!
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Van egy esprimo p5915-ös pc-je anyumnak, jelenleg itt csücsül nálam a szobában és a következőt "játsza"!
Bekapcsolom, felpörög minden normálisan és elkezd pittyegni! Ennyi! Pittyeg amíg ki nem kapcsolom, nem ad képet se, nem kezd bootolni sem! Kiszedtem a memóriákat, összes kábelt kihúztam majd visszadugtam de eredménytelenül!
Valószínűleg volt már ilyen kérdés mostanában, de már fáradt vagyok hozzá most elolvasni, és holnap, (vagyis már ma) nem vagyok gépközelben, pénteken meg már kell anyumnak a gép!
Az ötleteket előre is köszönöm! -
::Trunks::
senior tag
válasz
::Trunks:: #14592 üzenetére
Nem lehet táp hiba? Mert ha nem nyúlok a géphez,akkor elketyeg sokáig,de ha használnám,akkor lefagy!
-
batmab
senior tag
válasz
::Trunks:: #14590 üzenetére
specifikációk?a gyártó szerint milyen fesz kell alájuk??
csak mert 1,8-2,4Vig vannak ramjaik..
-
batmab
senior tag
válasz
::Trunks:: #14588 üzenetére
uff!
milyen ramok? nem kell nekik plusz feszt adni vmiért?pl. a geilek 2,1-2,2Von mennek, a kingmax 1,8ához képest... -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
::Trunks:: #14586 üzenetére
Nem arra gondoltam.
Én azt mondom, hogy csak egy memória modullal, felváltva próbáld ki a gépet, hogy így is fagy-e? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
::Trunks:: #14584 üzenetére
Pedig nem vesztenél vele semmit....
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
::Trunks:: #14582 üzenetére
Ahh az remek....
Akkor marad a csere alkatrész próbálgatása. Jobb ötletem nincs sajnos.
Egyesével a memóriát végigpróbálni a slotokban volt már? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
::Trunks:: #14579 üzenetére
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
::Trunks:: #14577 üzenetére
"közben memtestel teszteltem a memóriákat,és 1 errors." Na ez a baj!
Egyesével is teszteld a memóriákat és amelyiknél hibázik az valószínűleg rossz. (cserélni kell)
Jobbik esetben, csak kontakt hiba, az érintkezőt tisztítsad meg. -
senior tag
Sziasztok.
Légyszives segítsetek rájönni mi lehet a gond a gépemmel!
Újra telepítettem, azóta folyamatosan lefagy.
Kék halál vagy ilyesmi nincs.
Megy néhány percet,aztán lefagy.
Először az SSD-re gyanakodtam,feltelepítettem HDD-re is ,de ott is csinálni.
Van valami ötletetek? A gép cuccai a profilomban olvashatóak.update: közben memtestel teszteltem a memóriákat,és 1 errors.
Ötletek? Mert én kifogytam... -
tzimash
őstag
Sziasztok!
Adott egy masina, amiben proci, ram és tápcsere történt. A gond az, hogy az újjávarázsolt konfigban nem látszanak - biosban sem - a hdd-k.
A konfig:
Asus p5k
E2180 --> E5200 (BSEL moddolt)
2x1Gb ddr800 kingston --> 2x2Gb Geil ultra ddr800
HD3870
FSP350pnf --> Nexus 8060 600w (tudom fele is elég lenne, de olcsó volt)
Első körben volt cmos clear, régi táp-új ram/proci és új táp-régi ram/proci kombó. De a hdd-k továbbra sem látszanak, iszont a dvd-író igen. Satás minden. Lett próbálva csak rendszer vinyóval, különböző sata csatikba dugva, és a kábeleket is variáltuk.
Egyéb ötlet?Sajna csak telefonon tudok értekezni a gép tulajával. Annyira user error gyanús a dolog....
A moddolt procira gyanakodtam, de ezt a procicserével kizártam. -
dascream
csendes tag
válasz
batmab #14566 üzenetére
Na, hát kiszedtem az elemet, közben kihúzgáltam a ventiket meg kivettem egy ramot mert 2x2-es úgy 4 giga, aztán csak elindult a gép. Újratelepítettem egy windowst és sikerült elindítanom az egészet, aztán visszatettem mindent a helyére és nem indult, amikor a második ramot betettem a 3. slotba akkor elindult. Szóval valami gubanc lehet a 2. memória helyével.
-
JetiRulez
őstag
válasz
dascream #14565 üzenetére
Na ez pont hasonló probléma. Szintén írt olyat, hogy a HDD nem ismerhető fel telepítés közben. Csak az a nagy büdös helyzet, hogy nem igazán vannak a környéken cserealkatrészek. A RAM-ot még tudjuk tesztelni, de azon kívül mást nem. Majd egy Memtest lesz addig valamelyik nap.
-
-
dascream
csendes tag
válasz
JetiRulez #14564 üzenetére
Sziasztok!
Másfél éve vettem egy gépet az iponnál aztán kb 3 hónapja elkezdett rosszalkodni a kicsi. Először komolyabb játékoknál játszotta azt, hogy beadott egy kékhalált, ezek után mindig bekapcsoltam a gépet és ment minden, csak játék közben időnként kékhalálozott. Aztán elkezdett olyan hibaüzeneteket kiírni, hogy nem ismerhető fel a winchester. Mindez után eldurvult a helyzet és volt, hogy napokig nem bírtam bekapcsolni a gépet mert csak a ventik pörögtek de még a BIOS-ba sem tudtam belépni. Pár nap után viszont megjavult (próbáltam újratenni a windowst is) de ugyanúgy leállt komoly játékoknál. Megnézettem egy barátommal, azt mondta szerinte a videokártya a rossz, be is küldtem az iponba szervizrelésre, de visszaküldték, mert semmi baja nem volt. Ezek után bevittem az egész gépet és másfél hónap tesztelés után ezt a magyarázatot kaptam a gépem hibáira:
"Nagyon koszos, poros ---> portalanitva. Tap teszterrel OK, BIOS frissitve P1.70 ---> P1.90, Memtest86+ 4.20 239h OK, Linux Live 3 nap üzem OK (youtube playlist loop), HDSentinel 100% (multbeli kommunikacios hibat jelez, amit a sok por altal eloidezett kontakthiba is okozhatott), sajat win7-e betolt, jelszavas. A jelszo megadasa utan a fagyas 10p alatt jelentkezett. VGA driver 285.62, de driver frissites nem lehetseges (szoftveres hiba). Masik HDD-re win7 x64 Home premium telepites OK, Prime95 1 nap OK, FurMark EBM 80h OK, Heaven DX11 Demo 1 nap OK. Feltehetoen szoftveres hiba."
Ezek után hazahoztam, hogy feltelepítsek rá egy új oprendszert, de nem kapcsolt be a gép, csak pörögtek a ventik és semmi kép a monitoron, a monitor csak villogott nem kapott semmi jelet. Beletettem egy másik vinyót is de azzal sem indult. Most már teljesen tanácstalan vagyok, mit tegyek? Segítsetek! Előre is köszönöm!
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Van a szomszédban történetesen egy asztali gép, ami ugyan elindul, de furcsa dolgokat csinál.
Próbáltam a gépet frissen telepített Windows XP-vel, de már W7-tel is. A lényeg, hogy parancsokat nem igazán hajt végre, hibaüzeneteket dobál és random leállnak vagy lefagynak a programok, illetve a játékok.
Például először elindítom a böngészőt, megjelenik az aktuálisan beállított kezdőlap. Innentől hiába írok be akármilyen weboldalt, nem történik semmi. Semmi jelét nem mutatja a töltésnek. Biztos nem a hálókártya, vagy a LAN-kanóc rossz, mert ki lett próbálva másik gépen.
Később egy idő után bemondja a rendszer az unalmast és akármit próbálok elindítani, legyen az taskmgr.exe, solitaire.exe, vagy chrome.exe, iexplore.exe, egy játék, teszem azt cstrike.exe; folyton Alkalmazáshiba ablak jön be:
"Az alkalmazás nem tudott megfelelően elindulni (0x0000005). Az alkalmazás bezárásához kattintson az OK gombra."Másra nem tudok gyanakodni, csak processzor hibára, vagy alaplapira. De csak így laikus fejjel. Más ötlet?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Pöttön #14562 üzenetére
Annak a tápnak valószínűleg a kondenzátora folyt el.Ha a csipogó hang állandó és nagy frekvenciájú (+gyorsan csipog),akkor lehet,hogy a processzor túlmelegszik (ez kevésbé valószínű),ha ismétlődő magas/alacsony frekvenciájú a csipogás,akkor vagy kipurcant a proci vagy túlmelegszik.Próbálj meg benne egy másik procit
-
Pöttön
őstag
válasz
ebegab92 #14557 üzenetére
Próbálgattam még a táp az biztos kuka.
Mert a saját tápjával (FSP 700W) vannak a venti pörgési zavarok a másikkal nem + ennél nem csipog nem csinál semmit se a gép.
És furcsa sistergés szerű hangja van a tápnak... Gyorsan le is kapcsoltam a francba ne hogy nagyobb bajt csináljon. Az az érdekes hogy füst, kozma, durranás eddig még nem volt (szerencsére)
Bele kukkantottam és olyan érdekes, nem értek annyira a tápokhoz de ennél mint ha kifolyt volna belőle valami... Szóval inkább nyugdíjazom és veszek egy másikat.
A gépnél pedig másik táppal csipog méghozzá úgy hogy 3 rövid kis szünet 8 rövid és lekapcsol majd bekapcsol teljesen automatán és kezdi előrröl semmi mást nem csinál....
Ez a táp egy Hipro HP-W700WC3 biztos hogy jó szóval nem miatta kapcsol le a gép. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
::Trunks:: #14558 üzenetére
Első körben nézzél egy memória tesztet, ezzel, majd vedd vissza a tuningot is. ( tedd alapra a procit, kapcsold ki a + magot)
-
senior tag
Sziasztok.
Légyszives segítsetek rájönni mi lehet a gond a gépemmel!
Újra telepítettem, azóta folyamatosan lefagy.
Kék halál vagy ilyesmi nincs.
Megy néhány percet,aztán lefagy.
Először az SSD-re gyanakodtam,feltelepítettem HDD-re is ,de ott is csinálni.
Van valami ötletetek? A gép cuccai a profilomban olvashatóak. -
ebegab92
senior tag
válasz
Pöttön #14556 üzenetére
Ha folyamatosan 1 hosszú csipogást csinál,akkor: Memory bank is not plugged well or broken.
Ha egy hosszú,szünet,egy rövid,akkor: RAM or motherboard error.
Pontosan milyen csipogást ad ki?
Egyéb kombinációk:
-1 rövid minden rendben
-2 rövid CMOS-be belépés resethez
-1 h.,2 r.Videokártya hiba
-1 h.,3 r. Billentyűzethiba
-1 h.,9 r. BIOS hibaEgy PCI-os teszter kártyát ha tudnál belerakni,jó lenne
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám az egyik gépemmel.
Gigabyte EP35-DS3R\Core 2 Duo E8400\Corsair Dominator 4X1Gb DDR2 1066Mhz CL5 \Gigabyte HD4850 512 Mb + Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2\FSP 700W táp\WesternDigital 160Gb
A gépet használt alkatrészekből állítottam össze innen PH-ról.
Tuningolva, húzva nem volt egyik alkatrész sem.
Eleinte kb fél évet tökéletesen működött.
Utána fel lépett az a jelenség hogy néha magától újra indult.
Aztán ez egyre sűrűbben ekkor még a windows-ra gondoltam hogy biztos bekapott egy vírust és majd újra telepítem. Ekkor még a bios-t behozta még a windows is betöltődött.
Utána a windows betöltődése közben mindig ujra indult.
Újra akartam telepíteni de telepítés közben is mindig újra indult.
Aztán fellépet az a probléma hogy bekapcsolás után a floppy meghajtó folyamatosan be akart olvasni. Az alaplapon a ledek amik a memóriát igazolják vissza folyamatosan villogtak.
És ha kikapcsoltam automatikusan visszakapcsolt.
Kicseréltem a gomb elemet aztán nem csinált semmit csak fekete képet adott.
Furcsa volt hogy a ventilátorok fordulatszáma folyamatosan ingadozott.
Kipróbáltam másik táppal hátha az ment tönkre de ugyan ezt csinálja talán a ventilátor probléma meg szünt.
Kikapcsoltam meg mozgattam a vga-t.
És most meg csipog folyamatosan kb másodpercenkét szaggatja.
1mp csipogás 1mp szünet 1 mp csipogás 1 mp szünet és ezt csinálja folyamatosan.
A vga-t meg a tápot kicseréltem kitudnám a többi alkatrészt is cserélni de ahoz meg kellene a másik gépemet is bontani amit nem szeretnék.Valami ötletetek van?
Tönkre ment volna az alaplap?
A gép nem nagyon volt nyüstölve átlagban csak a net ment rajta.
Meg az öcsém Starcraft-ozott rajta. -
ebegab92
senior tag
válasz
BigBlackDog #14554 üzenetére
Ennek ahogy nézem felpörgési hibái,üres olvasási hibái is vannak.
Cseréld amint csak lehet.Amíg nincs HDD,használj pendrive-ról Ubuntut/Hiren's BootCD-t (ez utóbbi inkább PC-mentésre való)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
ebegab92 #14553 üzenetére
Egy ilyen tudok mutatni. Crystal HDInfo "veszélyesnek" jelezte.
Még telepítés után készült, mielőtt terheltem volna. Ezek alapján mi mondható? -
ebegab92
senior tag
válasz
BigBlackDog #14551 üzenetére
Meg kellene nézni HD Sentinellel újra HDD-t (vagy valami hasonló programmal).De valószínű,hogy érdemes lesz cserélni.Mennyi szektorhiba volt.Kis számú esetén még működnie kellene normálisan (nekem is 6 szektorhibás a HDD-m).De,ha ilyen 240 pl. (van ilyen HDD-m is
),akkor már nincs értelme javítgatni.
-
ebegab92
senior tag
válasz
zjuhasz #14550 üzenetére
Üdv!
Ez nagyon úgy néz ki,hogy videokártya hiba.Halála szélén van már szerintem.Ha már artifacteket csinál (felcserélt betők,egyéb színes képpontok,stb.),az már nem jelent jót.Nekem korábban Windows futása alatt kapcsolt ki-be a monitor+megfagyott a kép,végül teljesen megadta magát a videókari.Próbálj egy másik VGA-t bele
-
BigBlackDog
veterán
Jó reggelt!
Egy Acer Aspire one géppel gyűlt meg a bajom. A gépre felment egy xp driverekkel együtt, hiba nélkül. Volt néhány biztonsági területre áthelyezett szektor a winyón, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Ment kb. 24 órát üresjáratban hiba nélkül. Aztán befogtam munkára; prociterhelés nulla, percenként kiír egy képet a merevlemezre, visszaolvassa, majd törli. Másfél óra múlva lefagyot, a hdd folyamatosan zakatolt, hdd led szinte világított. Kikapcs, majd bekapcs. Windows boot közben elszáll kék halállal (csökkentett módban is), 0x000007b hibakóddal (hdd zakatol, hdd led világít). Egy winyó csere orvosolhatja a problémát? -
zjuhasz
aktív tag
sziasztok, segítségre lenne szükségem:
Asus P5K alaplap, Asus EN6600Si VGA, Fujitsu LCD monitor (analógon is próbálva) WinXP. A gép néhányszor nem indul. A win elkezd töltődni, a csík is halad rendesen, de amikor a bejelentkező képernyő kellene megjelenjen, hirtelen elsötétedik a monitor és úgymarad.(mindig ugyanott áll le.) A HDD pörög, szerintem be is tölti az oprendszert, de kép nincs. Párszor a gép indulásakor már a DOS-os képernyőn is lilás néhány betű vagy szó fele, illetve F8-al előhozott menüben néhány betű fel van cserélve (nem ékezetes egyik sem). Biosban piros pontok elszórva a képernyőn. Máskor meg szépen elindul minden és órákig megy hibátlanul. Mi lehet a gond? VGA? Alaplap? Monitor? (Kábelt cseréltem, így az nem valószínű) vagy csak szimpla szoftverhiba és egy win reinstall segíthet? De akkor miért van hibás kép a dos alatt is?
köszönöm -
ebegab92
senior tag
Nekem 3-4 óra alatt megvolt Windows 7 SP1 telepítés+alap szoftverek+driverek+egyebek+töredezettségmentesítés
Milyen géped van?
Vagy próbálj meg egy olyat,ha van felesleges HDD-d,hogy arra húzol fel egy XP-t,aztán megnézed,hogy azzal mit dob.
Frissítettél mostanság drivert?Ha igen,akkor csökkentett módban szedd le! -
Vodar
senior tag
válasz
ebegab92 #14547 üzenetére
Hát ha más nem, akkor az marad, de szeretném elkerülni. Mire felrakok újra minden drivert, frissítést, szoftvert, stb. + testreszabom, az kb. 15-20 órás lélekölő munka, aminek a végén a halálomat kívánom. Szóval szeretném elkerülni. Ráadásul pár hónapja lett újratelepítve.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Fú de nagyon ideges vagyok, segítsetek
Windows XP SP3 bekapcsolás után pár mp-el kidobja a kék halált, ami kb. 2 mp-ig látható. Nem látok rajta semmi olyan infót, ami utalna a hiba okára. Már szétszedtem és újra összeraktam a gépet. Ha csökkentett módban indítom el, akkor jó, szóval feltételezem, hogy szoftveres hibáról van szó. Mi a fenét lehet ilyenkor csinálni? Kb. a fél napomat ezzel cse*tem el és még most se jó.
-
Tomate
veterán
Sokminden megtörtént már velem, de ilyet még nem láttam. Egyik pillanatról a másikra nem idnul a gépem és nem tudom mi van...
Indítom a gépet és mielőtt még a memóriateszthez eljutna a gép megáll a kép (ahol a bios infó van, a proci típus) és ott ragad nem megy tovább. Ramokat kivettem, megrópáltam egyenként, párosával, minden slotban. Sehogy nem ment tovább. Küldtem neki egy CMOS resetet de most meg a full screen lógónál ragad le. Több ötletem nincs. Mi lehet??
Konfigom az adatlapon.
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Sajnos problémám adódott a géppemmel.
Kicsit több mint 1 éve vásároltam és eddig nem voltproblémám vele.
Mai nap bekapcsoltam, játszottam és közben ment valami letöltés is a háttérben, mikor egyszer csak kikapcsolt magától.
Kiszedtem a memóriát, széthúztam sokmindent majd visszadugtam. Rájöttem hogy a 8 PIN-es csatlakozó (CPU 3), ami azt hiszem a segéd táp, ha nincs rádugva az alaplapra elindul a gép, pörög minden venti, de kép nincs!
Rádugtam a CPU 1 és CPU 2 csatlakozókat is, de azzal sem nyikkant meg a gép.
A bekapcsoló Power LED pillanatra felvillan és kialszik rögtön.
Valkinek van valami ötlete mi lehet a gond? Szerintem az alaplap vagy a CPU-val lehet valami, de ez csak az én tippem....
A gép konfigom az adataim között megtekinthető.
Remélem kapok segítséget tőletek, nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm! -
lalakov
senior tag
"Sziasztok!
Nagy baj van a gépemmel csak nem tudom mi az.
Indításnál bejött az első kép ami szokott, de most ott is ragadt. Pár újraindítás után bejött egy ilyen üzenet: "a beállított tuning nem megy jól"! Végre elindult, de csigalassúsággal. A betöltött gép már hibátlanul működik és az Eszközkezelő sem árulkodik semmiről sem. A gépem:
Asus P5K-E Wifi
9800GTX+
Intel Core2 Quad Q6600
4 GB/800 DDR2 GEIL KIT
Corsair CMPSU-650TXMEU szünetmentes tápról kapja az áramot PANNONPOWER Pro2120.
Win64
1SSD, 2HDD"Másik topikban KaiotEch volt olyan kedves és válaszolt, de átirányítottak ebbe a szobába.
Bár semmi tuning nem volt eredendően sem rajta, mégis megcsináltam a defaultot és csak AHCI módot és a boot sorrendet állítottam be. Ekkor elindult simán a gép. Ma reggel is szépen elindult, de előjött egy olyan hiba ( a rendszer betöltése után kb.10 másodperccel érzékeli az egyik HDD-t, volt régen, hogy egyáltalán nem látta ugyanazt a HDD-t, miközben Bios szerint megvolt), ami már három hete egyszer sem jött elő. Szóval arra gyanakodtam lehet az adott sata port a rossz, így a rossz portról leválasztottam a HDD-t és átdugtam egy másikra. Indítottam volna, de újra nem indult. Háromszor újraindítottam mire elindult normál sebességgel.Van ötletetek?
-
Remington
őstag
Sziasztok!
Problémám: tegnap reggel indítom a gépet, monitor be se kapcsol de a Windows elindul. Áramtalanítás után egy ideig semmi se történik a bekapcsológomb megnyomása után majd elindul szintén kép nelkül (az áramtalanítás után csak sokadikra akar bekapcsolni dolgot már egy ideje csinálja de utána működött rendesen)
Másik videokártyával ugyanez, a venti elindul rajtuk de mintha be se kapcsolnának, kicsit se melegek.
Ma cseréltem alaplapot, megint nem történik semmi a gomb megnyomása után de az alaplapon világít a led ergo áramot kap.Találkozott már vki ilyennel? Már csak a tápra tudok gondolni, Gépem az adataimnál.
-
Johnny1989
csendes tag
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Johnny1989 #14531 üzenetére
Próbáld ki másik táppal. (kérjél kölcsön ismerőstől)
-
batmab
senior tag
válasz
Johnny1989 #14531 üzenetére
az egyszer jó,egyszer nem lehet kontakthiba is... átmozgatni, megpucolni mindent...
-
Johnny1989
csendes tag
válasz
Johnny1989 #14528 üzenetére
jah és néha olyat is csinál hogy benyomom felpörren elindul utána hirtelen leáll vár 2-3 másodpercet és megint elindul...
-
Johnny1989
csendes tag
válasz
batmab #14529 üzenetére
régebbi gép, már kb 1 éves körüli. asszem volt már olyan h sípolt is.. de ez az egész úg jött h 1 hetet kikapcsoltam hazajöttem és semmi, senki hozzá nem nyúlt 1szer vagy fél éve ugyanezzel a problémával elvittük szervízbe, mire odaértünk "megjavult" azt mondták nincs semmi baja... :\ szóval érdekes..
-
batmab
senior tag
válasz
Johnny1989 #14528 üzenetére
csak cserével tudod megoldani...
most raktad össze vagy régi a géped?(mmint nálad..)1. ha most raktad, akkor biosreset, stb..
2. ha régebben, akkor lap lehet...
3. de ha nem sipol..van rajta speaker?(sry, de nem mkinel van otthon...)
-
Johnny1989
csendes tag
Üdv!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy bekapcsolom a gépet felpörög minden de nincs kép, kihúztam 2 memóriát, vidikarit is de nem is sípol, ugyanúgy pörög ventri nézegettem előző hozzászólásokat de addig jutottam hogy vagy alaplap vagy táp valami 5let hogy tudnák rájönni? előre is kösz
Johnny
-
pityke88
tag
válasz
ebegab92 #14521 üzenetére
Sziasztok, vettem egy használt Zotac h55itx lapot 2gb csx memóriával.
Itthon beleraktam i3 540-es procit. Induláskor felvillan egy vcc-led, meg néha megmozdul a cpu venti és ennyi. Csak áramtalanítás után produkálja ezt újra. egyáltalán nem kapcsol be, mi lehet a gond? 2 táppal is próbáltam!
előre is köszi! -
ebegab92
senior tag
Everest CPUID vagy SPD ablaka is megfagy? (Esetleg a sebességteszt indításkor is?)
BIOS lehet még játszani a HDD beállításaival.Nekem pl. mikor be volt kötve az IDE-s mellé egy SATA-s,akkor az SATA módban nem nagyon akart indulni.Native IDE-re kellett állítanom+a többi ezzel kapcsolatosat is.Vagy csak SATA-s beállítások legyenek vagy csak IDE-s legyen. -
peq
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne, már hetek-hónapok óta..
Win 7 indításnál néha megfagy a gép. 3 tápcsere - fsp aurum 500, ramcsere (játék a frekvenciákkal-késleltetéssel, feszültség állítása), hosszú sentinel teszt hiba nélkül. Win 7 felületen amiket kimazsoláztam fórumokból be-,átállítottam (pl: teljesítménycentrikus energiaellátás, aero-t kikapcsoltam, regeditbe "super-fetching"-et engedélyeztem, 3 új vírusírtóval is próbálkoztam). És SEMMI! Tuningolva, tuninmentesen is ugyanaz a hibajelenség - Win 7 startupnál néha megfagy a gép. Felvillan az Üdvözöljük felirat és totál meghal, csak reset segít. asus m4a89gtd pro, phenom 2 x2 560, a-data xpg plus ramok, wd caviar black 650. 3. win 7-em, kezdve az ultimate-től, professional-on keresztül a home premium-ig. Mind a háromnál ugyanaz a fent említett jelenség. Kétségbe vagyok esve, és már nem tudom mi lehet a baj, ezen probléma abszolút meghaladja képességeimet. Néhány gondolat vagy ötlet amin elindulhatnék nagy segítségemre lenne
Miután beindul a gép, Everest system stability és prime 95 is hiba nélkül megy órákig!
-
-
Sonny C.
tag
válasz
CoolMan #14513 üzenetére
Szia!
Ezt produkálta a memtest: képrnyő fotó.
Az esetleg nem lehet, hogy az alaplapi memória foglalat rossz? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Sonny C. #14512 üzenetére
Próbáld megtisztítani a memóriák érintkezőit: vedd ki mindkettőt az alaplapból, az érintkezőt törölgesd át alkoholos pzs-vel és egyet tegyél vissza. Aztán futtasd a prime-t. Ha hibát jelez, akkor memória csere és futtasd a prime-t. Amelyiknél hibát jelez, az helyett másikat kell venned. A vga-t egyenlőre hagyd. (előbb a hibás memóriát szűrd ki).
-
Sonny C.
tag
válasz
CoolMan #14511 üzenetére
Köszi!
Hát a prime nem sokáig futott, ezt produkálta: képernyő mentésű
Most próbálom majd a memtest-et is.
Akkor lehet, hogy nem a VGA-t kell gariba cseréltetnem, hanem a memóriákat? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Sonny C. #14510 üzenetére
A memóriát egyesével is teszteld, és inkább a Prime95-t vagy a memtest86+-t használd.
Wint' csak akkor telepíts, ha nincsen memória hibád.
(Amúgy ne mellé az úgy nem lesz jó. Húzd le az SSD-t az alaplapról és a vinyóra tedd a windowst.) -
Sonny C.
tag
válasz
CoolMan #14354 üzenetére
Szia!
Szeretném ismét a segítségedet kérni, ha lehetne! Kivettem a VGA-t a gépből, mert este megyek Pestre és be tudom vinni az Aqua-ba, hogy megnézzék. A gépet az alaplapi integrált VGA-ról üzemeltetem, de azóta ugyanúgy előjött "a képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt". Illetve dobott kék halált is.
Az integrált VGA saját+megosztott memóriával üzemel. Akkor lehet, hogy mégis a 2x2 GB Corsair a ludas? Bár futtattam memória tesztet és az nem jelzett semmi hibát.
A kék halálnál ezeket az üziket dobta:
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP és a ntkrnlpa.exe
utána ugyanez csak + a halmacpi.dll
és volt régebben egy hete:
CRITICAL_OBJECT_TERMINATION
itt is az ntkrnlpa.exe volt a ludas.
Közben az SSD-men a SMART szerint az alábbi két érték növekedett:
Raw Read error rate : 102,104,107, most 117
On the fly-ECC Uncorrectable Error count: ez ugyanúgy változott, mint a fenti.
Miközben ezt írtam kétszer is dobta adriver hibaüzit+2 db kékhalált....
Most már tényleg nem tudom, hogy mire gondoljakv
A gépem, ha nem írtam volna
FSP Aurum 400 W
Gibabyte GA-MA-790GP-DS4H
AMD Phenom 9150e proci
2x2 GB Corsair Dominator DDR2 1066 MHz
OCZ Vertex 2 60GB
WD Green 640 GB
Samsung HD502HJ 500GBNagyon köszönöm előre is a segítséget!
-
kicsilazy
csendes tag
válasz
#10726912 #14503 üzenetére
Elemcsere megvolt, lapon látható sérülés nincs. rendszeresen ki van tisztítva a portól. Levegővel szoktam kifujatni kb havonta...... de nem közvetlen a meghibásodás elött. Hangjelzést nem ad, mert nem jut el odáig. Mostani állapot szerint alaplap fekszik egy antisztatikus fólián, benne a proci, és rajta a tápkábel. elem betétel után tápot bekapcsolom, a ventik felpörögnek egy pillanatra, azután semmi. Ha billentyüzetet rádugom, akkor a ledek is felvillannak. Ezelött minden alkatrészt cserével teszteltem másik gépen. táp, ram, vga, merevlemez....stb
-
törölt tag
válasz
kicsilazy #14502 üzenetére
Ha csak a procit hagyod az alaplapon és így indíttod, van hangjelzés VGA hiányt vagy memória hiányt jelző? BIOS reteselés volt már? Alaplapi gombelemet próbáltál már cserélni?
Vedd ki a házból az alaplapot és ott próbálgasd, illetve nézd meg, hogy nincs -e elszíneződött rész ill púpos kondenztátor az alaplapon.
Portól a hiba előtt mikor volt tisztítva? (esetleges túlmelegedés).
A tápegységet, ami a meghibásodáskor z alaplapon volt, ne használd, ha meg tudod oldani (lehet, hogy emiatt hibás a gép most). -
kicsilazy
csendes tag
Üdv!
K8N Neo3 Series (MS-7135) lapom van Sempron procival.
Egyik este kikapcs, és azóta nem indul. Már mindent kiszedtem belőle, lehúzkodtam a kábeleket...stb. Elem ki-berakás után amikor áramot adok neki, egy pillanatra felpörögnek a ventik,és kivillannak a bill. ledek, és utána semmi. viszont furcsa hogy a bekapcsoló gomb kábele sincs rajta, mégis felpörög. Tápot cseréltem az garantáltan jó. alaplap, vagy proci lehet a ludas? Másik gépemmel nem kompatibilis egyik sem, és nem tudom lepróbálni.
merre szögeljem hogy megjavuljon?
Előre is köszi....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- GAMER PC! Intel i7-13700 / RX 7900 XT / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / B760 Tomahawk / 750w! BeszámítOK
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W