- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Newyorker
addikt
válasz
kicsitrash #4985 üzenetére
Baj van!
Nem fér be a borda, mert a videókari (MSI nvidia 7800GTO) fölélóg
valami uolyan vékony venti kéne ami beférne alá
Kéne más ötlet
köszönöm
-
proci985
MODERÁTOR
tomshardware anno tesztelte GTX480on, ott a gyári hűtőt verte, egyébként is jókat írnak róla. tehát valszeg működne. főleg, hogy láttam valamelyik gyártótól stock kártyát is a hűtéssel. ugyanez igaz az accelero XTREMEre is.
a Prolimatech mk13 felejtős, gyenge a VRM részleg.
-
Cole86
senior tag
válasz
proci985 #4995 üzenetére
érdekes dolgokat írsz, ezeket már többször hallottam több embertől is..
Referencia hűtőm van.. akkor mit ajánlanál? 85%on lehűti a karimat még kemény tuning mellett is 75fok környékére, de így már hangos.. maradjon ez, vagy esetleg a Zalaman VF3000F? Ott talán jobb a Vram hűtése? köszi a választ
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kicsipapucs #4990 üzenetére
az, hogy a VRM pici helyen van, de nagyon melegedik. gyári hűtéssel szoktak rájuk gondolni. tehát a fölérakunk egy bordát meg a ventiből valamennyi levegőt kap nem mindig oldja meg a problémákat. ld 4870 vs HR03GT.
a VF hőpajzsa szebb, de a Thermalright sünijei nekem annyira nem bizalomgerjesztőek, hiába hatalmas maga a borda.
-
Egon
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4992 üzenetére
Ezekről a hűtőkről némi negatívumot is olvastam (az MK-13-ról éppen tőled...
), illetve ha 15K fölött akarok hűtőt venni, akkor ott a már említett AC.
-
GNKING
tag
válasz
kicsipapucs #4992 üzenetére
Esetleg ezek valamelyike nem lenne jó?
Scythe Musashi Scythe Setsugen Scythe Setsugen 2
Jókat írnak róluk. Nekem is van 1 Scythe Setsugen itthon ami eladó.
Előnyük hogy csak 2 slot-t foglalnak.
-
Prolimatech MK-13-on, vagy Alpenföhn Peter-en nem gondolkoztál még? Ha benne van a karid a TDP keretükben, akkor nagyon le tudják hűteni! Nekem prolimám van itthon 2db! Egy GTX260-at jócskán húzva (810MHz) 1db 800rpm-es 12-es ventivel 64 fokon tartott. 2db 1500-assal 44-ig süllyedt ez az érték... Sztem hasonlóan fogyaszthatnak.
-
Egon
nagyúr
Jónak tűnik ez a hűtés.
Kíváncsi lennék, az én Asus GTX560Ti-mre is felmenne-e (faragás nélkül)...
Kár, hogy az S1-et mindenképpen gányolni kellene (az új S1 + egy vagy két 12 cm-es, 800 RPM-es venti, talán még az én hangszigetelt (ergo meglehetősen meleg) házamban is elég lenne a kártyának).
Nem nagyon szeretném megvenni az Accelero Xtreme Plus II-t, más értelmes (halk, stb.) hűtőt pedig nem nagyon láttam GTX560Ti-re. -
válasz
proci985 #4989 üzenetére
A VF vrm hűtője miért nevetséges? [Így néz ki]
A TFII-énél 3x nehezebb és felületben is vagy 2x annyi. Mi baj vele? -
Cole86
senior tag
válasz
kicsipapucs #4987 üzenetére
Hm.. értékes infókkal szolgáltál! köszönöm szépen!
1dolgot viszont rosszul tudsz.. a 480as és 580as fogyasztásában szinten nincs különbség! 1-2%max az alacsonyabb feszültségérték miatt az 580as javára.. de ennyi..480asom volt tf2es és 840et vitte alapfeszültségen (1025v feszen) és ott volt 65-70fokos a kártya bf3 alatt full terhelés mellett (70% venti körül)
Ezt a shamant én is nézegettem.. nem rossz a 12cmes ventije ,de teszteket is néznék róla 580al párosítva..
Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus
Ezzel elég kemény tuning mellett 37%os ventik mellett volt 51fokos a bf3 1,100v feszen 930gpu mellett... durva
Az ára is lehet, 18 boltban újonnan.. értem már ,h miért nem ad el ilyet senki
Kösz még 1x
-
Viszont neked is!
Zalman VF3000-em van 480-ra (modolva feltehető 580-ra, ha érdekel, megbeszélhetjük, de nem ezért hozom fel)
480-am tuningolva kifektette. De egy 480 alapon majdnem annyit eszik, mint egy 580 húzva...
Így nagyon 2 esélyes, hogy jó, vagy gyatra-e a teljesítménye nálad. A nyákbordája világbajnok, hatalamas és dögnehéz egy TwinFrozrII-höz képest.
Én személy szerint Thermalright Shaman-t ajánlom, bár atom 0 a tapasztalatom vele, azonban nagyon szimpik nekem a hűtőik, van itthon 5-6 darab procira.
580-asoknak párnak van shaman-ja kérdezz rá a topikotokban, páran még teszteket is tettek fel!
Minden jót. -
Cole86
senior tag
BÚÉK Mindenkinek!!
Milyen hűtőt ajánlanátok egy gtx 580asra 1,100v-os tuninghoz? SZeretném, ha 75fok lenne max és sokkal halkabb legyen mint a referencia.. 85%on a referencia is pont ennyit tartja terhelés alatt 930as gpu clock mellett és 4500as memóriánál.
Én Zalaman VF3000F-re gondoltam..
Köszi a válaszokat és a tapasztalatok megosztását megköszönném!
-
Newyorker
addikt
válasz
kicsitrash #4982 üzenetére
EZ is megfelelő lenne?
-
Newyorker
addikt
Segítsetek légyszíves!
Van egy ASUS A8N-E alaplapom, melyen a hűtő már eléggé elfáradt, hisz több alkalommal is búg
1) első kérdésem , h lehet e valamit vele csinálni, hogy ne kelljen cseréni?
2) hol kapok ilyen ventit? és milyen kell pontosan?Segítség hozzá:
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Most szemezgetek a Twin Turbo Pro-val,valószínűleg megveszem. Elvileg be lehet kötni a ventit a VGA csatijába,igaz? De két csatlakozó is van,ez kicsit megzavart. Akkor most be lehet kötni a VGA csatijába a ventit,és mindkettő ventillátort fogja szabályozni?
-
Findzs
addikt
Boldog Új Évet mindenkinek !!
-
exabit
tag
Üdv!
Szeretném a számítógépet megkocsikáztatni (durván 200 km) és érdekelne hogy szükséges-e hogy a hűtőt (Scythe Mugen) leszereljem az alaplapról. Álló helyzetben biztosan le kellene de én fekve szállítanám.
-
GNKING
tag
Hali.
Ati 6870-re rakot már fel valaki Scythe Sethsugen-t? Kompatibilitási lista csak 5870-ig van.
Köszi a választ.
Üdv. Gábor.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Tothgera30 #4972 üzenetére
Twin Turbo Pro lesz,S1 volt régen,de nagyon széles volt,ezért nem szerettem.
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
Tothgera30 #4970 üzenetére
Most nézem,nem kompatibilis 5770-el..
Mit tudtok még ajánlani?
-
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Scythe Musashi-t néztem,ebben az árkategóriában van jobb hűtő? Használtan 6k-ért már lehet kapni.
-
kicsitrash
aktív tag
hi, all
boldog tulajdonosa lettem egy asus 9800gt-nek, amin behalt a glaciator ventillátora. Most egy 8 centis házventit tettem rá kötegelővel. Van itthon egy kb. 0 km-es AC L2 pro.
Nem találtam tesztet, melyik hűtő jobb... glaciator vagy l2 pro... hangban az l2 7 volton sokkal halkabb. van valakinek tapasztalata (cserélte valamin a glaciatort ac-re)?
Köszi előre is
-
Werkly
őstag
Ilyen hűtő hol vehető?
Accelero Mono PLUS
Tud valaki boltot és árat itthon? -
válasz
Baltásgyilko #4965 üzenetére
A Twin Turbo elég csendes, ha jól tudom 1000rpm körül pörgeti a ventijeit, számomra nagyon kellemes volt, igazán és 4870-en láttam/teszteltem. Szerintem 4850-re még jó döntés az S1 + 12cm-es venti, de ugye akkor árban a Twin Turbo környékén van már, így utóbbi best/buy-nak mondható. A Pro verziót meg 4890-en, ami sajátom volt, az is nagyon csöndes volt és elég sok levegőt szállított.
-
Baltásgyilko
csendes tag
Üdv
Smd kondenzátor, ránézésre 100nF (méret kód 0805, 2.0x1.3mm), de az értékét célszerű megmérni, 1Ft-os alkatrész.
Az artic twin turbo (nem a pro) mennyire csenedes? 4850-re raknám, a gyári 1slotosnál mindenképp jobb azt gondolom, az árkategóriában van nála jobb 4850-re?
-
Speed®
titán
Ott a 460, az ugyanaz teljesen, főleg Gainwardéknál. GW 560TIre is felment.
-
Speed®
titán
Faragás nélkül olcsón nem úszod meg..Scythe Setsugen 2. Esetleg használtan a régi Setsugen, de hajlítgatás nélkül csak az 1 slotos kivezetésekkel (tehát nem duplamagas DVIos) ellátott karikra megy fel.
Esetleg HR-03GT, bár az is nagyon passzos, minimális módosítást igényel.
Az olcsó megoldások közül viszont egyértelműen S1 a király. 4k + flexelés.Hőmérsékletre nem lesz panasz egyikkel sem, de igazából 70°C se gázos.
Nekem anno Setsugennel a húzott 460 (560 szint megvolt) 55°C alatt ment. -
Werkly
őstag
Kérdésem lenne, hogy GTX 560 Gainward VGA-ra milyen hűtőt lehetne venni amit nem kell fúrni faragni és nem csillagászati az ára? Kösz! Mi az a hőfok ami még reális nagyobb terhelésnél? Kösz!
-
tornadóó
tag
üdv mindenkinek!
BGF GTS 250 oc 1gb ra kéne valami hüttő ami hatékony is és halk is...
milyet ajánlatok rá?? esetleg nincs valakinek eladó jó áron
??
a választ előre is köszi!
-
-
Kelta
tag
Üdv!
Feltettem a kártyámra 1 VRM bordát és valószínűleg hozzáért 1 kis smd alkatrészhez. 1 ilyenhez. Azóta a kártya nem meg, speaker jelez,hogy VGA probléma van.
A kérdésem az lenne,hogy ez az alkatrész donorkártyáról cserélhető,van értelme cserélni vagy kuka az egész?
T.:
Kelta
-
Gabor1092
tag
válasz
janika1337 #4951 üzenetére
köszi szépen !
-
Gabor1092
tag
Hali!
Lenne egy olyan problémám hogy, hogy az XFX Radeon 6770-es videokarátyám ventillátorából letörött egy lapát. Tudnátok rá ajánlani egy jó hűtőt a gyári helyett?
Választ előre is köszi -
proci985
MODERÁTOR
válasz
replay007 #4939 üzenetére
vagy kérdezz körbe a topikjában, melyik gyári hűtők jók. egy rendes aftermarket léghűtő lehet akár 10-15k huf is, annyiért meg már lehet jobban jársz valamelyik rendes hűtős OC modellel.
trendek változtak, gyári megoldások között is van, ami nagyon jól sikerült. valamint gyáriaknál nem szokták alulméretezni a VRMhűtést, ami az aftermarket hűtők egyik nagy rákfenéje. másképp: hiába 50fokos a GPU, ha a VRM meg 120 fölé megy.
-
replay007
tag
#4939-re valaki?
-
Speed®
titán
-
shootme2
senior tag
Helló
Venni szeretnék egy 4850-es vga-t. Eddig 2 kiszemelt van az egyiken Zalman vf830 van a másikon vf900. Melyik hűt jobban és melyik a halkabb?
Üdv
-
replay007
tag
Sziasztok!
6870-re milyen hűtőt ajánlotok, ami bírna egy kis tuningot is?
Mi az ideáls hőmérséklet ezeknek a kariknak?Köszi előre is!
-
TechData
tag
Sziasztok
Van egy grafikus kártyám pasziv hűtéssel: ATI Sapphire HD5450
Tudtok ajánlani rá valami ventilátort ?Egyáltalán erre a kártyára lehett tenni ventilátoros hűtést? Mi a véleményetek?
-
Speed®
titán
Elvileg stimmel, 53x53, a GPU pozíciója nem mindegy. De találtam pár képet egy egyező kariról S1el, ez alapján nem lesz gond az L2vel sem. Azt viszont nem tudom, összehozható-e az L2 ventije a nyákkal, lehet, hogy a hozzá adott átalakítóval fix 5/7/12Vra kell majd kötnöd.
-
gyalag
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SAPPHIRE HD3850 512MB GDDR3 videokártyám amin nagyon hangos a venti. Gondolom legegyszerűbb lenne kicserélni a ventit, de nem találtam hasonlót amilyen kéne.
Van valami ötletetek?Nem szeretnék 4-5k HUF-ot költeni egy másik komplett hűtőre
-
Speed®
titán
válasz
spidersoft #4931 üzenetére
Ha terül rendesen a paszta (középre fél borsónyi, összecsavarozás-szétszedés után a GPU széleire kitolódott kocka alakú pasztakeret kell látszódjon), akkor magával a hűtővel/hőcsövekkel lesz a gond..ugyanis normál esetben szinte passzívan kéne hoznia, amilyen értékeket mérsz.
-
spidersoft
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek eldönteni, hogy melyik komponens a ludas:
felállás:
- Radeon HD5770 (Asus CuCore förmedvény)
- AC Accelero S1
- Sharkoon Silent 12cm/800(?)RPM venti
- egy bármilyen márkátlan szokványos ház (az 5.25-ös helyekre berakott 12cm-es betápventi, hátul kihúzóventi)
- MSI Afterburner. Semmi nincs benne elállítgatva, csak kiírja a GPU terhelést, FPS-t meg a hőfokot...Szállítás során némiképp sérült a hűtőborda: mivel a procihoz csatlakozó felületre nem tettek valami merevebb takarólapot, a blisztert egy könnyed mozdulattal beletolta valami tehetséges a hőelvonó tömbhöz, és a fura állagú, rágógumi-szerű paszta egy jelentős részét a bliszter leemelte a hűtőről... megpróbáltam visszaszerelni, elkenni a még fent maradt részt, de csak egyre több pergett le belőle... próbáltam a rég bevált módszert, de nem hígította a varrógépolaj... szóval amellett maradtam, hogy tűnjön a fenébe róla.
Megmértem a csavarok hosszát, pár századon belül vannak, így minden csavart a menet bekapásától számított ugyanannyi menet mélyen tekertem be, a NYÁK (minimális) rugalmassága miatt elégnek ítéltem ezt a pontosságot a párhuzamosságra/homogén szorításra.
Fehér, híg ebay-es hővezető paszta: a terhelés (gothic 3) indítása után pár másodperc múlva felment a hőfok 70°C környékére... kikapcs, szétszed.
Szürke paszta (Titan márkájú, nem mai gyerek, olyan "görcsös" állagú): a fenti felállás mellett, kb. ugyanannyi idő múlva 55°C. Azóta ezt használtam, de régebbi játékokkal tolva, jellemzően 65°C környékén üzemelő kártyával, ami effektdúsabb helyeken felment 70-72°C-ra.
Az újabb játékok bemelegedés után 70-75°C környékén járatják a kártyát, amit sokallok... Mondjuk a gyári CuCore hűtőjével meg az üvöltő ventijével 80-85°C volt ugyanez, de az megint más kérdés
Mérni nem nagyon tudom a különböző komponenseket, de üzem közben (mikor 70° környékét ír a a borda a ventit egy pillanatra megállítva és a lapátjai közt benyúlva úgy kézmeleg (széle nyilván hűvösebb), a kártya procival szemközti oldala sokkal melegebb. Egy játék indítása után pár másodperc alatt felmegy a hőfok a már említett 54-56°C környékére, aztán szépen lassan úgy fél óra alatt felkúszik 70-75-re, és ott marad, esetleg ha kevesebb dolog van a képernyőn akkor visszább megy valamelyest. Olyan, mintha bordáról nem menne el a meleg, de ez ellen szól, hogy a borda csak kézmeleg, 30-35 fok környékén lehet...
Load képernyőn durván két másodperc alatt visszamegy a proci hőfok 55-60°C-ra, ami viszont ellentmond a fentieknek.
Akinek tapasztalata van a fentiekkel: hol lehet a hiba? Én a hővezető pasztára gyanakszok, illetve mással nem tudom magyarázni a jelenséget meg a relatíve hűvös bordát...
Köszönöm az infót, további szép estét/napot!
-
janika1337
tag
Sziasztok srácok!
Nagy gázban vagyok! egy MSI HD5850 Twin frozr VGA-ra szeretnék egy komolyabb hűtést... főként vízben gondolkozok és azt mondják nem fog rámenni az EK-FC5850 blokk ... nagyon szomorít a dolog... esetleg a VRM és memória hűtésre lenne valami jó ötlete valakinek?
Köszi előre is a helpet!
-
regener
veterán
hello all,
megvettem az L2 Pro-t és felment majdnem teljesen jól a 3650 AGP-re, csak az a baj, hogy szerintem nem illeszkedik teljesen, és 60° üresben oO
a lecserélt gyárival volt 52° üresben, ez így meglepő,
felhúzott (3D-s) órajellel majdnem 90° lesz és nemtudom, hogy mit csináljak :/ -
oz82
senior tag
Sziasztok!
Ebben tudtok segíteni?
-
-
Speed®
titán
Szerintem a kártyád PWMes vezérlésű, ez a megoldás..sokan panaszkodtak arra, hogy nem szabályozható a hűtő..a megoldás a direkt vezérlés, fesszel..kösd 5Vra a ventiket, nem lesz sokkal rosszabb a hőmérséklet, de némák lesznek.
Itt volt pár beszélgetés a témában, olvasgass picit. -
toldy
őstag
sziasztok, ma felszereltem a gtx 460-ra egy Gelid Icy Vision rev2 tőt. Nos A kártya műkődik, a hőfokok csodásak (idle 25-26 és load 57 ). De viszint nagyon hangos, nekem van egy olyan érzésem hogy hiába okés szoftveresen a ventivezérlés, a valóságban semmi nem változik. Kipróbáltam hogy afterrel feltoltam 100%, a szoftver mindent úgy csinált ahogy korábban, ellenben a ventik nem lettek hangosabbak. van ötlet hogy mi lehet a gond? egyébként 3 eresek a ventik.
-
regener
veterán
oké, köszöntem
-
regener
veterán
ahogy elnézem ezekszerint énis azt veszem
bár azt még nemtudom, hogy ehez még különkell a hűtőzsír izé? az előzőhöz is nézegettem, de a pl az artic cooling paszta 1250ft oOvagy milyet vegyek hozzá?
-
regener
veterán
énis gondoltam erre, de inkbb úgyvagyok vele, hogy veszek egy garis teljes új hűtőt ( Kiszemelt )
mert ezzelmég egy kicsit húzhatok is rajta, hőemelkedés nélkülcsak azért írtam ide, hogy hátha van valami ajánlat ami jobb/megfelelőbb
-
Findzs
addikt
válasz
regener #4908 üzenetére
én a helyedben cserélném a ventit rajta, akár házilag valamilyen 4-5-6 cm -esre
vagy beviszed egy számtech boltba és ha szerencséd van tudnak belevaló ventit rendelni vagy van nekik készleten, vagy lerendeled netről valahonnan miután megnézted milyen kell bele
valami hasonló megy bele ha jól gondolom:
[link] -
regener
veterán
sziasztok,
érdeklődnék hogy egy hd3650 agp-re milyen hűtőt tegyek max 4ezer ft-ért?
A gyári hűtőn elszállt a venti és muszáj cserélnem sürgősen -
sestertius
őstag
Üdv!
Akinek van AC vga hűtője, az talán meg tudja mondani: mennyire jó a gyári venti a hűtőn /hang, teljesítmény/? Ezt a hűtőt akarom beszerezni, de olyan "hurka" rajta a venti ránézésre, hogy szerintem vennem kellene rá két 12-es ventit...
Egyébként ha megjelent az Amazon-on is, akkor kb. szerintetek mennyi idő, míg nálunk is kapható lesz? Itt is csak most jelent meg...
Köszönet!
-
Viktoár
addikt
Na talán most jó a link.
-
Viktoár
addikt
válasz
Tothgera30 #4902 üzenetére
Pár darab kép.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest