- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini-ITX
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Attól függ, milyen osztásközzel bír a GTX550 Ti és mekkora távolság van a GPU és a VGA kivezetések között. Én inkább Setsugen 2-ben, vagy Accelero Mono Plus-ban gondolkodnék. A Musashi felett már eljárt az idő (bár ha pont kéznél van, akkor megér egy próbát) és ha jól emlékszem, csupán 2 hőcsöve van. Mindenképp meg kellene mérni, vagy ha még nem akarod megbontani a VGA-t, akkor a neten utánanézni a PCB-jének.
-
pirate29
tag
válasz
Vigneau #5695 üzenetére
Hát igen, örülök, hogy sikerült megoldanom, de számomra érthetetlen az a dolog hogy ha csinálnak egy vga hűtőt és fel van tüntetve hogy gtx 570 és az ember ilyenkor biztos azt gondolja, hogy tökéletes lesz számára... aztán kiderül hogy mégse. Miért nem tudnak egy olyan hűtőt csinálni ami tényleg jó az összes kiadott gtx 570-re? Vagy miért nem tüntetik fel, hogy melyikkel nem lehet kompatibilis?
Na mindegy a lényeg hogy tökéletesen hűt!
-
MontyCrew
senior tag
Sziasztok, egy kérdéssel fordulnék hozzátok, gondolom több tapasztalatotok van e téren mint nekem... vízhűtés után újra levegőzöm egyet, ugyanis összeraktam egy ITX rendszert egy kis házban, amibe a vízhűtésemet sajnos nem tudtam már belepréselni. Adott egy MSI 7950 referencia vga kártya, ref 1 ventis hűtővel. hangos és meleg röviden és tömören. Olyan VG hűtőt keresek, ami elsősorban kompatibilis a VGA-val, és nem hosszabb mint 260mm, ugyanis a gépházam 270mm hosszú. Lehetőleg olyan kellene, amin van saját vezérlés, tehát rá lehessen dugni a vga-ra. Valami ötletetek esetleg?
-
Vigneau
félisten
válasz
pirate29 #5685 üzenetére
Szia!
Remélem nem késtem még el. Nem kizárt, hogy a magasított DVI Nálad is gondot okozhat az Accelero Xtreme Plus II felrakásánál, ahogy egy másik EVGA tulajnál is - ott a 2 rövidebb hőcsövet óvatosan meg kellett hajlítani. Viszont jó hír, hogy az Accelero Twin Turbo II-vel már nincs ilyen gond és az is 250W-ig hitelesített.
Vigi
Másold be így, jobb ötletem nincs (megint nem működik a linkelés):
https://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1267432&mpage=1&print=true -
atila4
senior tag
Sziasztok! 8800 Gts-re gyári hűtő helyett mit ajánlatok ami 60 fok alatt tartja a kártyát?
-
Vigneau
félisten
válasz
pirate29 #5683 üzenetére
Szia!
Hőcsövet ne bonts meg, annyi szent.
Egy Accelero Xtreme PLUS II-re kellene elcserélned, annál már ki van hagyva a DVI helye - ha jobban megnézed a képeket. Persze egy kutatómunkát azért még nem árt tartanod PCB hossz terén, bár a mag helyzete a lényeg. Azonban tévedhetek én is...
Vigi
-
pirate29
tag
Sziasztok!
Van nekem egy PNY GTX 570 PE vga-m és van hozzá egy zalman vf3000f hűtő amivel igen csak nagy a problémám. A VGA kisebb a megszokottnál és a DVI Portok nem egymás mellett, hanem egymás felett helyezkednek el! Az a gond, hogy fel akartam ranki rá a zalman hűtőt és nem lehetett, ugyanis a hűtő végén kilógó rézcső miatt nem fér el. Azzal nagy kárt okoznák, ha levágnám a végéről azt a rézcsövet és valamivel leszigetelném? -
rinsz
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, van egy MSI GTX 550 Ti OC karim leszeretném cserélni rajta a gyári hűtést, egy scythe musashi felmenne rá?
ilyen a kari:
Köszönöm!
-
thboxx
aktív tag
-
imrex6
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Az lenne a kérdésem hogy vettem egy Artic Cooling Accelero Xtreme 4870x2 hűtőt azAti Radeon 4870 x2-es videókártyámra és szeretnék gap-padot cserélni rajta. Szerintetek milyen vastagságú kéne és mekkorát kéne vennem? Tudom olyan vastag kell,hogy kitöltse a hézagot, de kb mekkora lehet az és vajon 10x10-es elég lenne nekem?
Válaszokat előre is köszönöm. -
proci985
MODERÁTOR
túlméretes vgahűtésekkel óvatosan: fél fordulatot mászott el a HR03GTn a csavar, ehhez képest furmark alatt kb azonnal vrmhibával elszállt (védelem). szal ma megint elküldtem melegebb éghajlatra a felfogatásért felelősöket
.
... még jó, hogy vettem egy harmadik thermalright hűtőt is, hamár mindig kiakaszt az, hogy mennyire remekül szerelhető pár modelljük.
más kérdés, hogy idleben még mindig 40fok alatt volt a 3870, csak amikor terhelést kapott, akkor vált meleggé a helyzet, mivel a fél chip nem érintkezett.
-
jox0425
csendes tag
nah, most már ott járok hogy sehogy se működik kb, meg gondolom így ugrott a gari is
-
jox0425
csendes tag
közben lehet megtaláltam a bajt... amikor a gyári hűtőt levettem, véletlen a 2pines csatit úgy húztam le, hogy jött magával egy kis fehér tartószerűség v jumper vagy nemtom mi... lehet ez érzékelné ha nincs rádugva semmi és akkor nem keresné ott a ventit nem?
-
jox0425
csendes tag
okés akkor sztem ezzel megpróbálkozok. Igen közben rájöttem hogy ez a molex-es dolog csak gondolom akkor még nem adtak hozzá gyárilag ilyen átalakítót. Sajnálom hogy meg kell bontanom mert tényleg működne amúgy a 12v meg a 7v-os csatival is de valahogy a pcie csatoló nem engedi vagy a bios vagy fogalmam sincs. Mert tényleg ahogy rádobom a pcie-re azonnal megáll :S Remélem ha mégse jó azért vissza lehet csinálni a folyamatot
-
thboxx
aktív tag
válasz
jox0425 #5667 üzenetére
Hasonló a dolog... a képen látható kicsi venti csatlakozóból kiszedik a kábeleket, sarustól és a molexbe dugják...
Neked a gyári venti ilyen kicsi 2 pines csatlakozóval van szerelve...
Ezt a műanyag csatlakozót kell feltenned az L2 pro-ra a 3 pines helyére...
Aztán egyszerűen csak rádugod a VGA-ra és OK! -
jox0425
csendes tag
Hát köszi.. ha más nem lesz majd megpróbálom... de ha nem megy úgy se? :S vissza lehet csinálni? de nem hiszem el, direkt megnéztem az arctic oldalán hogy működik-e a karival! Ez lenne a fene nagy kompatibilitás?? :S :S Most egyelőre keresek a kártyámhoz manual,t mert a doboza nem itt van de egyelőre azt se találok :s
-
thboxx
aktív tag
válasz
jox0425 #5664 üzenetére
Akkor a te kártyád esetében azt tudod csinálni, hogy az L2pro 3 pines csatlakozójából kiszeded tüskéstül,mindenestül a kábeleket, ugyan ezt megcsinálod a gyári hűtésével is, majd az L2pro-ból kiszedett kábeleket tedd a gyárinak a csatlakozójába. Ügyelj arra, hogy a pirosat a piros helyére, a feketét meg a fekete helyére tedd! Így simán mennie kéne...
-
jox0425
csendes tag
-
jox0425
csendes tag
válasz
Tothgera30 #5661 üzenetére
És azt hogy is lehetne megcsinálni? nem nagyon szoktam így bűvészkedni, meg nagyon az alaplapon se láttam helyet ahová lehetne dugni
-
-
jox0425
csendes tag
válasz
Tothgera30 #5657 üzenetére
hát nemtom... ennek így mennie kellene... a hűtő kompatibilis a kartyaval... még miez hogy amíg nincs bedugva a slotba addig minden Okés , és amint bedugom megáll a venti . Hallottatok már ilyenről ? mert én nem :S
-
-
jox0425
csendes tag
az a baj h nemtom hová dugni. van a Vga-n 2x2pines csati. az egyiken a gyári hűtő volt, a másik passz. az l2höz 4pines csatit adnak tehát így kilőve. marad b, verzió 7v12 volt + molex, amivel mint írtam csak addig működik , amíg nincs a kártya bedugva a pcie slotba... elég aggasztó ez így :S
-
jox0425
csendes tag
üdv! A következőben kérném segítségeteket: vettem egy arctic accelero l2 pro vga hűtőt NVIDIA 9600GT kártyámra . a következő a baj: csak akkor pörög fel a venti, ha ki van húzva a pci foglalatból. vmit biosban kéne állítani ? egyébként molex - el van megoldva a
tápellátás. Ja az alaplapom típusa : asus p5qpl-am ! előre is Köszi a helpet! -
Vigneau
félisten
válasz
pirate29 #5649 üzenetére
A Zotac gyárilag ezzel szereli a GTX 480 AMP!-jét.
Annyi a gond vele, hogy hangosnak találták 2D-ben, no meg 3 slotos hűtő.
-
pirate29
tag
Sziasztok!
Egy PNY GTX 570-hez néztem hűtőt (Zalman vf3000f) ! Mennyire hűti le majd a kártyát? Esetleg megbízható hűtők közé tartozik? -
-
tornadóó
tag
válasz
Tothgera30 #5646 üzenetére
ok. köszi!
-
válasz
tornadóó #5644 üzenetére
Nagyon fontos, több fokot is nyerhetsz vele, és persze a pasztázás technikája is fontos, de ezt szerintem youtubon megnézed majd (vékony rétegben elkened a teljes felületen). Én Noctua NT-H1-re esküszöm, nekem az vállt be, mindenre azt használom (CPU, VGA, stb.). Viszont az Artic Cooling MX2 és MX3 sem rossz, anno én is kipróbáltam.
-
tornadóó
tag
még egy kérdés
,ugye fontos a paszta is,abból melyiket érdemes venni?
-
tornadóó
tag
válasz
Tothgera30 #5643 üzenetére
rendben .köszi!
-
-
tornadóó
tag
kicsit tuningolnám is ,ugy is elég hozzá?
-
tornadóó
tag
válasz
Tothgera30 #5640 üzenetére
köszi a váaszt!
-
-
tornadóó
tag
mindenki alszik???
-
tornadóó
tag
persze ami még árban elfogadható,mert már sokat nem szeretnék rá költeni,nem mai gyerek
-
tornadóó
tag
sziasztok,az lenne a kérdésem hogy 8800gt re milyen "tuning" hűtést lehet(érdemes) rakni?
-
-
Speed®
titán
válasz
Vigneau #5634 üzenetére
8cmes lapátok, az biztos..hogy befér-e kerettel együtt a szabvány 8as venti..passz, de megnézem neked, hisz ugyanaz a TFII van az 570en, mint a 480on..azt is megmondom, ér-e valamit a cseréjük.
Annyi a difi, hogy nálam azért magasabb légszállítás kell a +fogyasztás miatt.A Cyclone tényleg nem rossz, jó vélemények vannak róla..kicsit meg is lepődtem, mikor Ace negatívan írt róla..főleg tuning nélküli karin..ott kis alulfesszel leszabályozva elvileg ~néma kell legyen.
-
Vigneau
félisten
Ahogy írtam priviben, jó lenne ha ezek szabvány ventik lennének. Anno a Sparkle ventije is csavarozható volt, 3 csavar tartotta a 6 cm-es ventit. Ma nézegettem a Cyclone hűtését is - raktam épp vissza - és nem is rossz az AC TT Pro-hoz képest. Kb. 5-8°C lehetett a különbség, no meg a Cyclone magasabb %-os fordulatszámon tepert.
-
Speed®
titán
válasz
Krissz5435 #5631 üzenetére
3 vezetéken is lehet PWM, ez a trükk..cvsak nincs bekötve az rpm jelző szál..
Próbáld ki, köss a karira egy sima 3 pin ventit, ha tudod szabályozni, nix pwm.
Ha elkezd dadogni-kattogni, akkor pwm és te is köthetsz rá azt, 3 vezetékkel..
Utóbbi esetben a fordulatvisszajelző része az ACknek hasznos lesz, alaplapra.A méretbeli kérdést velem anno már kivesézted, én biztos nem írom le még1x.
-
Krissz5435
aktív tag
Aidában %-ot ír, de ms ventihez rpm-et, szóval gondolom akkor fesz alapján szabályoz.
Ezek szerint elég lenne sima 3 pines arcticot vennem, aminek a 3 kábele az rpm és kész?
Más: könnyebben be tudnám szerezni a F12-est, mint a 9-est. Lenne valami baj, hogy lelóg a kártyáról? A szellőzés miatt kérdem, vagy jó lenne az? -
Speed®
titán
válasz
Krissz5435 #5629 üzenetére
Ki kéne derítened, PWM vagy fesz alapján szabályoz-e a VTX..mert 3 vezetéken igazából utóbbi a jellemző..PWMhez 4 kell, ha fordulatszámvisszajelzés is van. Ír rpm értéket a kari vagy csak %ot?
Egyébként igen, adott esetben az elképzelésed jó, én is hasonlót csinálok. Annyi difi, hogy itt biztos a PWM, mert a gyári ventik is 4 pinesek.
-
Krissz5435
aktív tag
Na a tervezett TT Pro nem jön össze mert 2-2,5k-ra csappant a max összeg. Kérdésem, ha veszek 2 darab arctic pwm-es ventit, azt sorbakötöm, a vezetékeket kiszedem a tokjából, és egyenként rádugom a helyére, akkor az működne? Azért kell szétszednem a csatlakozót, mert a vtx-nek valami fura csatija van. Vagy esetleg abból a háromból a harmadik csati az az rpm? Sajnos nem találtam még képet, de majd keresek. Remélem tud valaki segíteni.
Bocs Speed nem neked akartam
-
Speed®
titán
válasz
Vigneau #5626 üzenetére
Nálam 4850X2 blogban láthatsz vágott S1et, 460ra viszont más rakta fel.
Igen, refnyákos cuccra hibátlan lesz, a ventik elhelyezése kérdéses még.
Egyébként nem jobb a borda a TTPronál, kisebb felületű és sűrűbb is
De persze a refet/Cyclonet/DCU ASUSt simán lenyomná..Gigával 1ezne.Szerintem a TTPro ventijei is a saját bordáján ideálisak, amúgy gyengék.
Az össze ilyen félmagas cucc nulla légnyomás/léhszállítás tekintetében.
Szóval adott esetben a TFII 570 jó úgy, ahogy van, mert erős a bordázat.
De ha hangosnak találod, 3db PWMes venti sorbakötve és megoldvaÉn ezt még kipróbálom a 480on, ha minden igaz, bár úgy tűnik, elviszik.
Sajnos nem 460, hanem 6850, de értelmes ajánlat, bele kell egyeznem.
De lehet megy a piacra és a difiből veszek egy 460at a TFII borda alá ;p -
Vigneau
félisten
Elvágott S1-et is láttam anno. Az a Te képed volt? Már nem emlékszem - sajnos.
Ha refnyákos a GTX 460, akkor tökéletes megoldásnak tűnik.
Én meg azon morfondírozok az MSI GTX 570 bütykölésével kapcsolatban, hogy a TFII elvileg a lapátok kialakítása miatt hangos - már ha jól tudom. A borda viszont impresszívebbnek tűnik a képek alapján az AC TT Pro-hoz képest. Na már most ha szerencsém van, akkor kompatibilis a ventik felfogatása az AC TT Pro ventijeivel és akár ki is lehetne cserélni őket, már ha nem számoltam el magam (vagy a lamellák miatt keltődik nagyobb légörvény és vele együtt nagyobb zaj). Szerinted?
-
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #5623 üzenetére
Ne gondolkodj sokáig..annyit röhögve megér a csere
Vigneau
Én is raktam 92/1500as ventit a Gainward 460ra anno..768ason legalábbis bevált, mert halkabb lett terhelve 3°C csökkenés mellé..persze nem hűde modding, de azért megtette.
Megveszem amúgy H.Ezredes bontott TFII hűtőjét, a ventik csatiját felhasználva kipróbálom mit szól a 480, ha a gyári vékony vicces ventiket felváltja 3db AC F8 PWM..és a kártyáról lesz vezérelve.
Ha halkabban hozzák ugyanazt, már nyert ügyem van..és ebben reménykedek. Az 560TI TFII bordája hasonló módon felszerelve pedig egy 460at fog hűteni, amit reményeim szerint beszámolhatok majdan a 480ba.. -
válasz
Ace Ventura #5623 üzenetére
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Tothgera30 #5622 üzenetére
3K-t kéne ráfizetnem egy 768Mb os MSI Cyclone-ra, és akkor enyém lenn egy ilyen.
Szerintem megéri....
Nagyobb teljesítmény, jobb hűtés. -
válasz
Ace Ventura #5620 üzenetére
Gyáriak közül az egyik leghalkabb. Nekem 6850 WindForce-m volt, hát visszasírom néha!
-
Ace Ventura
addikt
Ez a hűtés mennyire halk?
Ilyen karim lenne ha jó a hűtése. [link] -
-
válasz
proci985 #5617 üzenetére
Esetleg egy 17"-es üzleti szériás notebook. Én sokáig netbookot (10") tartottam a nagy gép mellett (összesen 3 volt), de rájöttem hogy sok helyre kevés a kijelző, így lett egy hurcolásszós 15"-ös, persze annyira szeretem hogy asztalon van és úgy használjuk! Tehát laptopon netezek, filmezek, ha pedig játszom, lazulok (gép előtti lajhárkodás) vagy zenélek akkor inkább az asztali gép elé ülök.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #5614 üzenetére
ó, laptopra váltást még mindig sikerült elkerülni
. a "netezős" gép meg a telefonom. megoldásokat nézegetem, de szeretnék mobilitást, meg gyorsan futó fejlesztői környezeteket, a kettő együtt pedig nem olcsó, és igazából nem is teljesen elérhető. laptop mellé nem lehet még egy kijelzőt hurcolni.
nekem volt félkonfig csere, de az i5-760 elég olcsó volt. és egy ideig most még elég.
-
Vigneau
félisten
válasz
Ace Ventura #5613 üzenetére
A blogban említett sephi Barátomat keresd ez ügyben - az Ő kapcsolatának köszönhető a felfogatóm. De bármilyen jó szakember megcsinálja, aki ért a fémfeldolgozáshoz.
-
válasz
proci985 #5612 üzenetére
Elhiszem, nekem is kevés szabadidőm van. Ha meg gyorsan gép kell, akkor ott a ProBook, azt imádom, az asztali elé meg csak akkor ülök ha nyugizom és végre hátradőlök hétvégén.
A gépben CPU-t és lapot akartam cserélni 1155-re, főleg a 2500k volt kinézve, de nem hozna annyit hogy megérje, mivel játszani nem játszom, csak addig míg kipróbálok valamit (heti fél-egy óra), tömöríteni nem szoktam, tehát elég a húzott 965BE egy ideig. Ha már hétköznaponként elég a két magos mobil Athlon CPU és az 512Mb-os HD5470-es is.
#5613 Ace Ventura: Ha nagy csendet akarsz, az bizony komoly dolog. Ott mindennek passzolnia kell.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #5610 üzenetére
jaja, nagyon jól átgondolt és összerakott géped van, minden szempontból.
LGket még nem hallottam, de a táp miatt a gép relatíve hangos. illetve most, hogy fordítottam a procihűtőn, valami turbulál, mert nőtt a gép hangja érzésre. viszont utóbbi hetekben örülkök, hogy élek, szóval nem volt erőm még egyszer átszerelni.
-
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #5608 üzenetére
Az értelmesebb hűtések közé soroljuk, de tud zajongani, tény.
Vigneau pont ilyenen használja az átalakított TTProját..ha olcsó megoldás kell, hasonlót kell vadásznod..a TTB II drága..esetleg Gelid Icy Rev.2...Vigneau
Ki mondta? Én nem csináltam semmit, ott se voltam
Persze, szeretek henkelni..én is ráfutnék egy próbára
Baj nem lehet, max trébb lesz, mint a gyári és leveszed.. -
válasz
proci985 #5607 üzenetére
Nekem a monitorom szerencsére nagyon halk, de a VGA, mikor néha dolgozgat (pl. film/youtube), akkor azt hallom és nem a hűtést. Bár egy 140-es venti, és egy 120-as venti, amik 400rpm-en mennek és egy 200rpm-en hajtott 200mm-es venti van a gépben, a VGA hűtő 80mm-esén kívül. Tehát egész jól állok, halk, átszellőztetik a házat és kész.
#5608 Ace Ventura: Nagyon jónak számít a Cyclone! Mennyit szánsz a hűtésre?
-
Vigneau
félisten
De ahogy ismerlek, Te is bírod az ilyen sufnituningot.
Viszont ha ésszel csinálom - már ha minden feltétel adott lesz esetleg -, akkor talán hasznos tapasztalatokat sikerül összehozni. Bár ismersz, annyira nem vagyok extrém VGA hajhász - csak nyugisan...
Ace Ventura:
Javaslom a blogom tanulmányozását. -
Ace Ventura
addikt
MSI GTX460 Cyclone-ra keresek hűtést.Nekem egy kicsit hangos IDLE-ben, de terhelve megjön a hangja, és felszalad 75-80 fok körülre.
Mit érdemes rá vennem?Egyébként ez a Cyclone hűtő jónak számít? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #5605 üzenetére
na, ha az áramkört hallod, az úgy már egész szép eredmény. nekem is volt ilyen fless a monitorral, akkor döntöttem úgy, hogy (a tápon kívül) már elég jó a hűtés.
Speed(R): vigyázni kell azért, valós alkalmazásokban is lehet furmark közeli fogyasztást a 69x0ákkal. illetve valszeg az nvidiákkal is, azoknál is van throttling.
jelenleg már bőven nincs akkora szakadék fogyasztásban, mint volt pár generációja. még q66al 3840x1024ben volt smallFFT+furmark 460Wn, crysis pedig 430on. és throttlingolt a kártya a fogyasztás miatt.
-
Speed®
titán
válasz
Vigneau #5604 üzenetére
Ezek az 570/480/6970 szintű cuccok nem zabálnak, amíg nincsenek üvegre hajtva..nálam a húzott 480al sincsenek 350W feletti értékek DM11ben pl, de fánk+linx kombóval 525re is fel-felugrott az érték..ez hatásfokkal számolva 450Wot jelent a vasak felé, amiből ugye a proci meg az egész körítés max 150W..szóval pl. a 480 tuninggal belenyal a 300ba..nem lehet elviccelni a hűtését. az 570 ~ugyanez pepitában, 250ig biztos elszalad ha megpiszkálod picit..szóval ha rá is kerül a TTPro, érdekes lesz megfigyelni, mire is elég a 4 hőcső..
Anno láttam valahol GTX280ra felbarkácsolt S1 tesztet, azt pl. elbírta..mivel hasonló a kialakítás, azt gondolom, a TTPro is el kell bírjon az 570el..egyébként próbáld ki..a 460at oldd fel BIOSban és adj neki 1.2Vot, úgy biztos 200W fölött kajál
-
-
Vigneau
félisten
Pontosan, hasonlóak a tapasztalataim a korábbi VGA-imon is. A HD 5850 és a HD 6870 is szépen elvolt vele, egyik sem ment feljebb 55°C-nál és a fordulatszám is 50% alatt volt - persze azok kevésbé melegedő kártyák. Korrekt ez a hűtés, szvsz az AC is alulértékelte az alkalmazható TDP-re nézve. Nos, majd meglátjuk, előbb az a kérdés, milyen VGA-m lesz. De mindig is szerettem az ilyen kihívásokat.
-
thboxx
aktív tag
válasz
Vigneau #5600 üzenetére
Valószínű elviszi majd, de elképzelhető, hogy magasabb fordulaton pörögnek majd a ventik, mintha a II. lenne rajta. Mindenképp ellenőrzés alatt teszteld le szőrös fánk alatt! Kritikus közeli értéknél azt le tudod kapcsolni. Játék alatt meg nem biztos hogy észrevennéd, hogy túlmelegedett a kari... Ha a teszt alatt jól teljesít a hűtő, játék alatt sem lesz gond, mert egy játék sem terheli meg annyira a VGA-t...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #5601 üzenetére
fura, enyémet láttam 900rpm alatt is. lehet változtattak a ventin a 5850 és 6950 között.
jaja, San Ace ventik az AXben, jó vezérlés. még arra várok, hogy kijön az új platinum széria seasonictól 850W alatt is, és talán lesz raktársöprés
.
-
válasz
proci985 #5599 üzenetére
Állítgattam én, de 25% alatt IDLE nem ment lejjebb, de ha jól rémlik ez valami 1300rpm lehetett pontosan.
Corsair HX/AX (650-750W) szériára ugorj rá. Nagyon sok Corsair tápot végigpróbáltam már, nem váltanék más márkára, Seasonic belső, alacsony és halk ventifordulat, újabbaknál 7 év garancia!
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest