- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple asztali gépek
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Acer notebook topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toomy
senior tag
válasz
Baryka007 #65989 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Feszültségek rendbe vannak. Memóriának adtam már az 1.35 helyett 1.40.
A VCCIO / VCCSA 1.25 -ön van.
Ezzel a processzorral egy 4400Mhz-es Crucial Ballistix MAX-ot 4200Mhz-ig sikerült
stabilizálni. Szóval ennek a ramnak mennie kellene az XMP-n.
Mondjuk a lap specifikációjánál pont ez a ram nem szerepel csak a 2x8 -as ugyanilyen számú kit.
A ram-ot már próbáltam egy Z270-es gépbe i5 6600K-val is, ott JEDEC 2133-on és akkor is hibázott az egyik, de stabilitási gond ott sem volt a géppel. Azon a gépen a gyári időzítésekkel 3200Mhz-ig lehetett stabilizálni és ott is 2óra után dobott hibát dualban. -
Toomy
senior tag
válasz
Baryka007 #65733 üzenetére
Köszi az infókat!
Letöltöttem az asrock timing configurator-t és a MemTweakit -et,
de egyiknél sem tudom átírni az értékeket windows 10 alatt sem.Amúgy ez gyárilag 4400Mhz-es ram, szóval XMP-be alapból kellene vinnie.
4266Mhz-en atomstabil, de ha feljebb megyek és be is lép windows-ba,
talán még az aida test lefut, de ha ráeresztek egy folyamatos tesztet,
szinte azonnal leáll hibával. Szerintem a 8700K-s procimnak itt lehet a vége.De ha be tudom üzemelni valamelyik configurátort akkor még az általad írt
értékeket megpróbálom.
A Z390-es asus gyári lap fórumjában írják, hogy többeknek már a 4266Mhz sem jön össze. -
atom18
senior tag
válasz
Baryka007 #65425 üzenetére
Ez tényleg egy hosszabb írás lett, de hasznos is sok olyan dolgot olvastam amit eddig nem tudtam, szerintem ezt az írásod úgy ahogy van kimentem és bármikor el tudom olvasni, többször olvasom jobban megjegyzem és ha már ennyit segítetek akkor azért, ha annyira nem is mint itt ti, de legalább valami fogalmam legyen róla hogy mit miért állítok és az mivel jár. Ahogy zeb ajánlotta, illetve fudi2002 is és ahogy én is látom jobban járok ha beszerzek a ramoknak valami hűtést aztán mehet a menet.
-
D55
senior tag
válasz
Baryka007 #65409 üzenetére
"Ui.: A programban nincs semmiféle vírus, csak nincs digitálisan aláírva, ezért pár böngésző riogathat."
A Windows Defender (éljen az 1 hetes friss félcsupasz Windows
) egyenesen valami konkrét trojan-t hallucinál, de belenéztem a forráskódodba (nem is kell kiposztolnod, ILSpy a barátunk neve, a tiedé meg valami obfuscator lesz, ha egyszer a zárt forrást preferálnád
) és tényleg totál tiszta, legalábbis az IL kódban lévő magas szintű logikák biztosan.
Viszont egyébként ha ez tényleg az aláírás hiánya miatt van, akkor azt hiszem ki kell jelenteni mostmár, hogy a bürokrácia az informatika világában elérte a pusztító szintet és sürgősen ki kéne tenni a szűrét a környékéről is. Közben a szoftverek funkcionális minőségét és megbízhatóságát illetően meg épp nyíltan már konkrét válsághelyzetet kezdtek kikiálltani a kezelhetetlen szintű komplexitást átlépő építőelemek miatt (pedig én már évekkel ezelőtt is bőven futottam bele 100GB körüli SDK-nak csúfolt trópusi dzsungelekbe, de hát manapság nagyon tekintélyes az emberek türelme) szakmai körökben ahogy hallom épp, szóval a két szempontnak talán még némi ok-okozati köze is lehet egymáshoz... Ideje mostmár tényleg valamiféle "secure and free by trust in conscious - cautious user behaviour" elvvel letarolni a sok szemétdombot, a KRESZ-ben érdekes mód simán bevált ez többségében, aki meg menthetlen hülye, arra meg fizetjük a rendőröket, hogy a kerekeit is kb. ott helyben kilőhessék ha az kell. Bár mondjuk ott azért jogsit is kérnek, ennyiben azért más tészta...
Kicsit. Vagy nagyon
-
atom18
senior tag
válasz
Először is köszönöm a hozzászólást
Nem semmi eredmény és hogy lehetséges az, hogy 4000 CL16-16-16-on 46.7ns a Latency, és 10.000-el többet csinál olvasás, írás, másolásra is mint nekem a 3800 CL14-16-16-al és a Latency is 59ns. Nem hiszem, hogy Samsung B-DIE chipes ram hol lehet ezt megnézni? -
válasz
Baryka007 #65412 üzenetére
Ez biza már irigylésre méltó
Jó kis kit a 4000c16 16 16.
Nekem a 4000c15 16 16 volt a legjobb kit, 0.01V-tal volt jobb a 3600c16 16 16-tól.
Már elő nem túrom a képeket róla, de egy valóban jó 3600c16 16 16, vagy egy jó 3200c14 14 14, ezek mind egyformák.
Azok 1.35V-on ketyegnek, a 4000c15 viszont 1.50V-os volt.
De az 1.35V-osak 1.50V-on tudták azt, amit a drága.
Valami extrém oc-nál a "gyengébb" 1.57V-on hozta ua.-t, amit a drága 4000c15 1.56V-on tudta.
Tehát épp csak egy kicsivel volt jobb.
A 4200c16 16 16 viszont nagyon szép eredmény.
ADL-en sosem láttam. RPL-en is ritka. -
válasz
Baryka007 #65410 üzenetére
Kipróbálom majd, de ez rengeteg dologtól változhat.
14900k-m esetén a 17 17 17-re 4300MHz-en kell 1.42V.
Lásd lejjebb.
A 13700k esetén pedig 1.49V, mert gyengébb cpu.
Egy 12700k esetén tuti 1.50V+ kellhet egy sima 4200 17 17 17-re. Az ADL sztem nem is tud annyit stabilan. VT3/VST.
Nem is beszélve az SA fesz-ről, ami még alaplaponként is változó.
Ezeknek a számoknak fejben kell lennie sztem.
A fesz kombó eltalálása a lényeg. -
Baryka007
addikt
válasz
Lemaradt !
Mivel a program még erősen BÉTA verzióban van, ezért ha a hozzáértőbbek találnak az időzítéseken "hibákat" amik tutira nem indulnának, akkor jobb felül van egy konzol ablak, abból másoljátok ki a beállításokat (ezek a varázslón beállított értékek) és azt bemásolva írjátok le, hogy mi volt vele a gond!atom18:
Neked ezt ajánlja például a program
Feltételezve, hogy Samsung B-DIE chipes ramod van -
Ubul86
őstag
válasz
Baryka007 #65275 üzenetére
köszönöm, a hwinfo-s megoldást holnap meglesem. RAM-ból alapból már nem mondanám hogy rossz, mert másik gépben meg tökéletesen szuperál. Tudom, kompatibilitási problémák még lehetnek, de itt úgy érzem, hogy már az se, a legtöbb oldalon átnéztem hogy simán bekéne nyelnie ezt a fajta ramot, asus oldalon is azt írták.
Szóval még akár akksi persze, ha már utángyártott...de akkor majd a hwinfos megoldást megnézem. Mivel mikor leveszem az akksiról, nincs kép, ezért max külső monitoron tudom nézni, bár ilyenkor jó kérdés, hogy lesz -e eredménye (max , ha tükrözöm a monitorra a kijelzőt, hogy menjen azon is ugyanaz a desktop)
-
5leteseN
senior tag
válasz
Baryka007 #65139 üzenetére
Ami szerver-DDR3 beesik, azzal csinálok én is tesztet majd.
Ezeknél "kicsit" merevebb a túlhúzási korlát, mert a CPU memória meghajtó áramköröket használják, elég mereven, de amit lehet, az ki lesz próbálva!
PL: Az 1000MHz-es 8GB-os Hynix megy 1866MHz-en(ez a legtöbb a CPU miatt), de csak ventivel hűtve, mert 70 fok körül hűtés nélkül megrogynak.
-
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Baryka007 #64905 üzenetére
Oksa, akkor egyszerű a választás 2x24-es kitek és 80.000 fölött. Ripjaws 6400cl32, Tridentz5. Patriot 7600-as, de azt nem javasolnám. Régebben sok döglött a márkából. Én Gskill párti vagyok. De corsair sem lehet rossz, meg a kingston sem. Kb ott is 80e fölött.
[link]
[link] ha fél a sötétben.
[link] ha rajongott annó a Mátrixért
[link] ha kényelmes -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Baryka007 #64896 üzenetére
Sztem ne vegyen semmit ha nem szükséges. Várja meg a ckd-s ramokat (tudod tegnap dumáltunk a túloldalon) illetve az új platformot. Most beleinvesztál sima ramba sztem nagy hiba, aztán - remélem nagyon - épp most fogják a világot megváltani a ckd chipesek. Bízom benne, hogy átlag lapokban is emiatt remekelni fognak. Szóval sztem ne. Ha mégis akar vásárolni, akkor írj és megyünk tovább a kérdéskörben.
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #46729 üzenetére
Ne haragudjatok, a két hsz, ért már nem lehetett szerkeszteni. A BIOS-ban sikerült a gyári értékeket megvalósítanom: időzítésekkel, Voltage, és minden szempontból gyári beállításra ( gyakorlatilag tuningoltam ). Azonban, mentés után nem jut el a gép még a BOOT ig sem, és nem is ír ki semmit... Szóval kivettem az egyik memóriát, ekkor elindult a gép be is bootolt... És a CPU-z ezt írta ki
[link]
( az 1600 mhz ra tuningolt memóra )
Majd vissza raktam a párját is a memónak, ismét nem indult a gép... Szóval kivettem, és egy db memóval vissza raktam a BIOS defaultra az értékeket, és elindítottam 2x4gb al utána a gépet, ekkor a CPU z ezeket írta ki:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- DDR3 DDR3L 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston 2x32 Gb 3200 Mhz
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest