Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baryka007

őstag

válasz Motion_Blur #65259 üzenetére

Azzal lehet kísérletezni, elvileg mehetne a 16-19-19-36 neki.

Nekem az az észrevételem, bár intel oldalon, hogy ha páratlan szám a tRP, akkor a tRAS is páratlan legyen, nagyobb valószínűséggel lesz hibátlan a ram profilod.

Küldj egy zentimingos képet arról hogy milyen idők uralkodnak most a ramodon és kicsit állítgatunk rajta, a kutya a másodlagos és harmadlagos időkben van elásva ;)

Amikor érzésre megfogsz egy stabil beállítást, akkor jöhetnek a tesztek. Közben HWInfo nézni a WHEA-kat, illetve maga a teszt progi is kifogja írni ha hiba van a mátrixban :DDD ... Double Check sosem árt :K

Itt egy ilyen teszt az én ramomról 2 óra 39 percig ment a "nagy" teszt, ha ezen átmegy akkor jó lesz :K

A HWInfo-t nyugodtan átalakíthatod te is ehhez hasonlóra az ízlésed szerint. A lényeg, hogy csak a fontos dolgok maradjanak kint...

Feszültségek
    Hőmérsékletek
    Órajelek
    Áramerősségek
    Fogyasztások

Én szín szerint rendeztem őket...
    Sárga szín az ami a memóriával kapcsolatos dolog
    Kék szín ami a CPU val kapcsolatos
    Zöld ami a VGA val kapcsolatos

Persze ez nem kötelező... De például a hálókártya, és nvme ssd-k meg ilyeneket nyugodtan törölhetsz a HWInfo listájából ( kijelölöd azokat a sorokat amikre nincs szükséged és Shift+Delete )

Jobb klikkel pedig ha kattintasz egyre beállíthatsz neki színt, betűvastagságot adhatsz neki stb....

Ez segít a teszt végén megérteni, hogy miért hibázott például a ramod teszt alatt ha hibázott. Ellenkező esetben van egy komplett fényképed egy működő beállításról, amit BIOS frissítés után, könnyedén kiolvashatsz a HWInfóból ezáltal simán vissza be tudod neki állítani ;)

Ui.: Mivel neked AMD cpu-d van ezért neked ZenTimingos ablakra lesz szükséged a Timing Configurator helyett, illetve neked vannak másféle feszültségek... Tehát lesznek hasonlóságok, de nem teljesen ugyan ez a HWInfo adattáblázatod lesz. :K

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák