- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz Baryka007 #65275 üzenetére
köszönöm, a hwinfo-s megoldást holnap meglesem. RAM-ból alapból már nem mondanám hogy rossz, mert másik gépben meg tökéletesen szuperál. Tudom, kompatibilitási problémák még lehetnek, de itt úgy érzem, hogy már az se, a legtöbb oldalon átnéztem hogy simán bekéne nyelnie ezt a fajta ramot, asus oldalon is azt írták.
Szóval még akár akksi persze, ha már utángyártott...de akkor majd a hwinfos megoldást megnézem. Mivel mikor leveszem az akksiról, nincs kép, ezért max külső monitoron tudom nézni, bár ilyenkor jó kérdés, hogy lesz -e eredménye (max , ha tükrözöm a monitorra a kijelzőt, hogy menjen azon is ugyanaz a desktop)
-
Ubul86
őstag
válasz Ixion77 #65273 üzenetére
sajnos nincs, egyszerű ember vagyok ha hoznak hozzám gépet ismerősök, kitakarítom, esetleg amit tudok, cserélek benne, bízva abban hogy a cserealkatrész kompatibilis.
Ezeknek is próbáltam utána nézni, sn alapján, meg ami még volt lehetőség.Kb 15K lett ráköltve, nem ér a gép annyit de mondta az illető hogy neki jó így, csak nem tudtam hova tenni a dolgot. Annyira kellett az akksi neki hogy ne szálljon el semmi, ha véletlen áramszünet van.
Elég sok régi gép van még a kezekben amúgy, abból próbálnak az emberek kihozni a legjobbat. Most is épp egy másik van nálam, szintén ram upgrade 4-ről 8-ra, hátha csoda történik -
Ubul86
őstag
Sziasztok
Gamer topicból lettem ide irányítva, korábban volt problémám egy Asus x553ma-xx388d RAM bővítésével.
Alapból 4 GB volt benne, 8-ra akartam. (2-vel jött)
Megkértek rá, ismerősöm, gondoltam nem nagy dolog. Alapból az első probálkozás egy hibás ramból eredt, újraindult a gép vele mindig, majd a memtest is rengeteg errort írt.Eközben akksit is cseréltem a gépben, 0%-os volt ami benne volt, kapott egy utángyártottat a netről, újonnan.
És itt jött az érdekesség:
- 4 GB modulnál ha az akksiról ment a gép, akkor mindenhol (értsd biosnál is, asus logonál, stb...) remegett a kép, mint ha elakarna tűnni, de nem mindig. Volt, hogy windows alatt jó volt, majd mozgattam az egeret valahova, és ezt a jelenséget produkálta.
Ha töltőről megy: SEMMI GOND!!!!- tegnap cseréltem 8 GB-re, ez már jó modul. Most konkrétan azt csinálja, ha lehúzom a töltőről, nincs kép. Visszadugva van.
Nem próbáltam ki, hogy ha visszacseréltem a 4-re, akkor a remegés jelentkezik -e újból, vagy teljes sötétség, de gyanús, hogy előbbi.
Szóval, ez szerintetek milyen probléma lehet?
DDR3L-es RAM-ok, 1600 mhz, cl11-es időzítéssel. 1rx8 (4 GB) és 2rx8-as (8 GB), elvileg mindkettő 1.35V-on megyAlaplaphibás lehet? Kapott ez a gép már eleget (katonai gép volt, és elvileg a gazdája szintén tapasztalta a képremegést korábban, mikor még az akksi jó volt, de nem tudom, hogy azért mondta, hogy ne érezzem szarul magam, mert nem lett tökéletes az akksi/ram csere, vagy tényleg így van )
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest