- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- R_volution médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Midway
senior tag
válasz
geolang #4199 üzenetére
Nem huzhatóak az tény és én nem is akarom csak amit alapbol tudnak 400mhz azt szeretném tőlük.
Memória idõzítések:
CAS Latency (CL) 3T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 8T
Row Cycle Time (tRC) 11T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 14T
Command Rate (CR) 2T
RAS To RAS Delay (tRRD) 2T
Write Recovery Time (tWR) 3T
Read To Write Delay (tRTW) 4T
Write To Read Delay (tWTR) 2T
Write CAS Latency (tWCL) 1T
Refresh Period (tREF) 200 MHz 7.8 us
Ez a mostani állapot manuálisan beállítva.
Hagyjam így,mert nem értem melyik lenne a jobb, kezdek belezavarodni a számokba
Így most elvileg 400-on mennek.
[Szerkesztve] -
geolang
tag
A memória időzítésekről csak annyit hogy a következő 5 értknek van mérhető jelentősége a teljesítmény tekintetében:
CAS Latency (CL) 2.5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 4T
RAS Precharge (tRP) 4T
RAS Active Time (tRAS) 7T
Row Cycle Time (tRC) 10T
Amennyiben szorosabbra akarod állítani az időzítéseket akkor a többit hagyd auto-n.
Általánosságban minnél kisebb értékek a jobbak, de az utolsó 2 értéket tekintve (tRAS,tRC) szükségtelen össze-vissza mindenféle rendszer nélkül próbálgatni hogy melyik értéket milyen alacsonyra állítod és ez mennyivel gyorsítja a memóidat. Inkább célszerű azt a sémát követni hogy a CL+tRP+2=tRAS és tRAS+4=tRC. Értelemszerűen fél értékeket lehet kerekíteni (lefele is).
Remélem ez segít egy picit.
Nem tudom hogy mennyire húzhatóak a memóid, de gondolom nem nagyon.
Amit viszont így megtehetsz hogy a procidat addig húzod amig bírja mert a memó nem fogja annyira gátolni mintha alapból 200-on menne és onnan húznád. -
Midway
senior tag
válasz
poffsoft #4195 üzenetére
Amit látsz az az ''auto'' állás és ugy 316MHz-n megy.
FSB 400MHz ennél az X2 4200+ amd-nél.
ram/fsb osztó azt nem tudom.
geolang: kétoldalas igen.Eddig a 2x512 simán ment dualban 400/440-en
Kézikönyvben nincs róla szó
Pedig mind a 4 egyforma ram.
Mit javasoltok?
[Szerkesztve] -
geolang
tag
Hali,
Gondolom, hogy két oldalasak a memóid.
Ha így van akkor valószínű hogy nem az időzítésekkel van gondod.
Bizonyos lapokban/chipseteken ha kétoldalas memóriákat használsz duálban mind a négy slot-ban, vagy nem duálban akár csak kettőt akkor a chipset korlátai miatt csak 333 Mhz-en fognak menni a memók. Nemtom, hogy ez így van-e az NF4-SLI chipsetnél.
Mindenesetre nézd meg a kézikönyvét az alaplapnak mert ennek benne kell lennie, ha így van.
Ezen nem hinném hogy tudsz akármit is változtatni az időzítésekkel. -
Snooker
senior tag
Corsair XMS2 800 MHz-s ramokat érdemes még venni? Mert DDR2-es és a DDR3 már a nyakunkon van... bár mondjuk DDR3-as modul kb 100k körül van, szal maradok a DDR2-nél....de ez a ram fajta jó lesz majd?
-
poffsoft
veterán
Először is állíts mindent auto-ra. Ha ekkor sem megy, futtass memtestet 2x512-kkel, harmadszor az első 4-et (2,5-3-3-7) kellene megemelned, picit szűknek tűnik ((3.0-4-4-8, vagy felette)
Negyedszer hogyan áll a ram/fsb osztód? mi az fsb-d? És igen, ha ragaszkodsz a 400-hoz, manual-ban állítsd be nekik. -
Midway
senior tag
válasz
EQMontoya #4193 üzenetére
Memória idõzítések:
@ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-14-2 (RC-RFC-RRD)
@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)
'''''' Memória idõzítések:
CAS Latency (CL) 2.5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 4T
RAS Precharge (tRP) 4T
RAS Active Time (tRAS) 7T
Row Cycle Time (tRC) 10T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 12T
Command Rate (CR) 2T
RAS To RAS Delay (tRRD) 2T
Write Recovery Time (tWR) 3T
Read To Write Delay (tRTW) 4T
Write To Read Delay (tWTR) 1T
Write CAS Latency (tWCL) 1T
Refresh Period (tREF) 166 MHz 7.8 us
DQS Skew Control Letiltva
DRAM Drive Strength Normál
DRAM Data Drive Strength 4 (No Reduction)
Max Async Latency 7 ns
Read Preamble Time 6.0 ns
Idle Cycle Limit 16
Dynamic Idle Cycle Counter Engedélyezve
Read/Write Queue Bypass 8
Bypass Max 4
32-byte Granularity Letiltva ''''
ezt irja az everest.
Akkor most a 166 -os modban müködik
Melyiket állítsam?Ez nagyon sok.
[Szerkesztve] -
Midway
senior tag
Hi!
ASUS A8N-SLI alaplap X2 4200+ proci. Ebben volt 2x512/400 infineon ram amiből vettem még kettőt.
Most 4x512 van ,de nem müködik az everest szerint csak ''Effektív órajel 316 MHz'' -en a 400 helyett.
Mit állítsak át a biosban ?
Aki tud segítsen legyenszíves ebben hogy 400mhz-n menjen ujra.
[Szerkesztve] -
smokk.
tag
válasz
skorBooT #4186 üzenetére
Én vagy 2x512-t vennék a meglévő kettő mellé,ugyanabból a fajtából.Igy jössz ki legolcsobban!
De ha nemszámít annyira h olcsobban jössz ki,és tuningolni is akarsz akkor vennék valami jó tuningmemóból 2x1g-os méretben.Pl,supertalent T800 4-4-3-8,crucial Ballistix 800,A-data 800+ stb
Üdv.
[Szerkesztve] -
skorBooT
tag
Hi!
Van egy alaplap asus m2n-e van benn egy ram Geil Value 800Mhz DChKit 5-5-5-18 2x512 Mb
A kérdés mit vegyek? - ugyanezt mellé csak 2x1G vagy
- Geil 800 Mhz ultra DchKit 2x1Gb és eladom a régi geil-t
Szerintetek melyik éri meg jobban, nyilvánvalóan teljesítmény szempontjából. -
samfishR
senior tag
hello!
egy e6600-as proci és egy 8600gts mellé milyen, és mennyi memóriát ajánlotok max 25k-ért? -
-
p_milan
aktív tag
Hello!
Szeretnék venni egy 1024es ramot a gépbe. Sokat olvastam itt a Dual Chanelről a topickokban, de azért nem vagyok biztos benne, hogy menni fog e, ez nálam, és hogy milyen tipusú ramot kellene venni. A kérdésem az lenne, hogyha a boltba bemegyek és kérek egy 1024es Kingstonet akkor azzal menni fog a DC? Vagy figyelni kell mást is, és ha igen akkor mit?
A memória tipusa : [link]
Köszi
[Szerkesztve] -
Kartács
aktív tag
(#4155) Kartács kérdésre szeretnék kapni hozzáértő választ legalább
Még ma megszeretném venni!
Köccc -
smokk.
tag
Ha nem akarsz nagyon tuningolni akkor jó a retail pack!
Ugyanez áll a geilre,nem igazán jól tunigolható mostanában ugyhallom.
2x1024MB DDRII 800+ A-DATA Extreme Edition 17 771 Ft
Én ezt venném a helyedben ennyi pénzért nem geil-t!Szólj hammonak,h kell neked is!Rendelt többet ugyhallottam!
[link]
Üdv. -
R.P.
aktív tag
Hali!
Megtudnátok mondani hogy mi az hogy Retail Pack? Mert elég jó ára van 14k-ért 2Gb 800-as Memnek. Jó lenne a konfigomhoz...? Már nem is tudom hogy hol láttam.
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, 1.8±0.1VV, , SPD: 5-5-5-15) 16 328 Ft Élettart.
vagy megér +4k-t az Ultra? -
bossvico
senior tag
Transcend ramokkal mi a vélemény
-
smokk.
tag
-
smokk.
tag
Hát ezzel,h el lehet felejteni a tuningot nemigazán értek egyet.Kétféle van belőlük,az egyik T800UX1GC5 tipusjelzéssel ami 800mhzen 5-5-5-15ös időzítésekkel megy alapból.És van a másik ami T800UX1GC4 tipusjelzésű és az alapból 4-4-3-8as időzítésekkel van ellátva.
persze mind a kettő 1g-ás kitt,és Ősembernél meg lehet vásárolni őket!
Itt van a doksi:[link]
Nemhiszem,h ez a ram antituning lenne,mert igen sokan nagy megelégedéssel beszélnek róla!És én ugytudom,h az új széria a kék hűtőbordás a régebbi az ezüst(Micron D9GKX),és az új 4-4-3-8as időzítésű szérián Micron D9GMH chippek vannak(ezt találtam róla),amik azért valjuk be nemrossz példányok!Szóval,nemtudom honna veszed,h el lehet felejteni a tuningot
Üdv. -
geolang
tag
válasz
Lalaboy #4154 üzenetére
Ehhez mondjuk csak annyit fűznék hozzá, hogy az én memóimat ( t800ux2gc4) 260-as fsb-ig ''lazán'' húztam 5-5-5-12-17-es késleltetésen. Tovább már nem is próbáltam. A feszültség asszem 2.2v volt, habár 2.4-ig lehet őket gond nélkül küldeni. Sztem 4-4-4-10-14-et elbírták volna még ezen a sebességen is.
kép: [link]
Azéé az nem olyan rossz. A proci szorzója vissza van véve 10-re 12-ről ezért a proci adatai, vmint a bencmark eredmény ne zavarjon meg senkit.
Kb fél éve vettem őket, bár a borda miatt nem látom, hogy milyen chipek vanna rajta. Ismerve a céget, nem hinném, hogy gagyi chipeket rakna rájuk.
[Szerkesztve] -
korner83
tag
Ajánljatok nekem valami jó ramot ami 2x1 giga és kijön 35 ezerből!
-
geolang
tag
Kedves Kollégák!
Ami adva van:
Asus m2n-sli deluxe (nforce 570 sli mcp chipset)
2x1 gb super talent dd2-800 dual channel kit (t800ux2gc4)
Ami fejtörést okoz az az, hogy ha az alaplapon a ''command rate''-et 1T-re állítom nem hajlandó a gép elindulni.
Tudomásom szerint a ddr2-nél az 1T teljesen ''normális'', arról nem is beszélve hogy elég komoly memóriákról van szó.
Jelen pillanatban 225-ös fsb-n mennek 4-4-4-10-14-es időzítésekkel (cl-trcd-trp-tras-trc), bár alapértékeken sem tudom 1T-n használni őket.
Előre is köszönöm a segítséget.
cpuz spd: [link]
cpuz mem: [link]
everest chipset info: [link]
[Szerkesztve] -
korner83
tag
2x1 giga ram ból mi az ami kijön 35 ezer Ft-ból és a legjobb késleltetésű és leggyorsabb?
-
R.P.
aktív tag
Üdvözletem az uraknak!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen memóriát ajánlanának a jelenlegi konfigomhoz a mostani helyett? Valaki mondta hogy vegyek 1066-os Kingmax-ot, mert azt tudnám 800-on, de kisebb időzítéseken járatni. Nem nagyon értek sajnos ehhez, működne ez így? Kezeli vajon a lapom simán is az 1066-os RAMokat? [link]
tt van olyan hogy viszi a Corsair 1066-os RAMot. Akkor ez működne Kingmax vagy egyéb márkában is? Hogy a leggyorsabb? Mennyire csökkenti az mem. élettartamát a kisebb órajelen járatás?Tele vagyok kérdésekkel.
Köszönöm előre is a segítséget. Üdv!
Ja, és 10k-nál semmiképp sem tudnék többet költeni rá.
[Szerkesztve] -
smokk.
tag
Melyik rammal járok a legjobban,vagyis ,h lehetne őket sorbaállítani kívánatosság szerint?Tuning is számít!
Ocz platinum 800mhz
Corsair twin2x 800mhz XMS6405v3.1
Geil Ultra 800mhz
A-data 800 vagy 800+
Üdv. -
Miti83
tag
Sziasztok!
Az lenne a nagy kérdésem hogy erről tudtok e valamit, milyen chip vann rajta, stb.?
A-data PC5300 512MB (ADQPE1908)
nem találtam meg chipes linkben, ami az első hsz.ben szerepel: M2OAD5G3H3166I1C52
Előre is köszi -
EQMontoya
veterán
válasz
ész ventura #4144 üzenetére
ha nem nagyon akarsz tuningolni, nem jársz vele rosszul, nem nagyon fogod érezni a különbséget.
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy ilyen memória:
A-DATA DDRII 800 2GB 2X1024MB Retail Pack 13 121 Ft 3 év
Szerintem jó áron van, egy giga p35-ds3-ba és E2160-as procival menne együtt.
Gondolom tuningra ne nagyon számítsak.
Érdemes megvenni, kevés a pénzmag. VAgy spóroljak kicsit egy Extreme Editionra?
Köszi a választ előre is! -
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #4137 üzenetére
abból gyanitottam, hogy a cl4-est E.P.P jelzéssel szokták feltüntetni. lásd: 2048MB Twinx XM2S-6400CL4 E.P.P. DDRII 800 CORSAIR.
egyetértek abban, hogy a boltok basznak rendesen kiirni a dolgokat.
A CL-re a deffinició tényleg durva volt, azért adtam egy linket, ahol le van irva rendesen. -
vagamo
őstag
válasz
FehérHolló #4141 üzenetére
Köszi már értem
-
FehérHolló
veterán
1. Nem jobb annyival, hogy érdemes legyen lecserélni.
2. A Corsair is tudja érzésem szerint a CL5-öt 1066MHz-en (megfelelő feszültség mellett).
3. Ha 1:1 FSB/DRAM (tudom, hogy nem pontos, ne javítsatok ki!) arány mellett tuningolsz, akkor meg végképp fölösleges lecserélni.
[Szerkesztve] -
vagamo
őstag
válasz
FehérHolló #4139 üzenetére
Kicsit összezavarodtam, vagy még csak a reggel miatt nem tudok a sorok közt olvasni
!
Tehát a lényeg :ne cseréljem le a Corsair TWIN2X 2x1GB DDR2 800 Mhz CL4 -> A-Data DDRII 1066Mhz 2x1GB Extreme Edition-ra ? -
törölt tag
válasz
EQMontoya #4134 üzenetére
És Te miből látod, hogy ez pont a Twin2X2048-6400? Sehol sincs leírva ár sem utal rá, lehet akár a Twin2X2048-6400C4 is. Bár elismerem nem írta oda, hogy CL4 lenne. [MOD]De odaírta, csak éppen akkor szerkesztettem ezt![/MOD]
Azt sosem értettem, hogy a boltokban miért nem képesek kiírni a rendes típusjelzést. Az alapján elég egyértelmű lehetne a dolog, így viszont...
A CL-re ez egy nagyon durva definíció. Nem két utasítás, hanem két oszlopművelet között eltelt idő órajelciklusokban kifejezve. Szóval egy szekvenciális művelet esetén csak a kezdőcímet és a címtartomány hosszát kell megadnod, erre lesz csak utasításod, a többit a vezérlő önerőből végzi, ekkor két oszlop kijelölése között tényleg csak CL-nyi idő telik el. Ez akkor változik, ha több sort is ki kell olvasni a teljes címtartományon végzett művelethez, ott bejön még pl a CR, Trp, Trcd és a Tras is. Utóbbi meg ugye nem éppen egy rövid idő, a CL 2-3x-a tipikusan.
pentium4: Ha csak enyhe tuning, akkor elég a DDR2-800 is. Nevezett A-Data kit Micron D9-es, szóval nem lesz vele gondod, csak meg kell adni neki a szükséges feszt.
[Szerkesztve] -
pentium4
senior tag
hello srácok!
lenne pár kérdésem!
szal adott a gépem:
p4k dlx vagy p5e dlx ha lesz
q6600 proci
8800gts 320mb vga stb.!
ehez nézem ramot 4 gigát!
már csak dönteni nem tudok hogy melyiket, mivel járok jobban
geil ultra kit 2gb 800mhz cl4
vagy adata extreme 1066 cl5 vagy 800on cl4
kérdés hogy van e szükségem 1066mhzre vagy bőven elég dualba a 800 is!
másik kérdés az lenne hogy mennyire fontos hogy a memória micron csippes legyen???
a gép csak egy kicsit lesz huzva, a proci 2.8 ra agyon huzni nem akarom!
köszi!
P4 -
EQMontoya
veterán
ezek közül az elsőt ajánlom, mert az gyorsabb. (cl4 vs cl5)
a cl érték jelentése = CAS latency, durván definiálva két utasitás között eltelt idő, bővebben itt olvashatsz: [link] nyilvánvaló módon ez az érték minél kisebb, annál jobb. ezért jobb a 2 leirt ram közül az a-data. (és szerintem jobban is húzható) -
csana
senior tag
Üdv!
Ezek közül melyiket ajánlatosabb beszerezni?:
A-DATA Vitesta Extreme (2x1024MB) DDR2 RAM Dual Channel Kit PC6400 800MHz
vagy
CORSAIR XMS2 Twin2X (2x1024MB) DDR2 RAM Dual Channel Kit PC6400 800MHz
(Még 1 láma kérdés a végére: Mit jelent az hogy C4 meg C5, esetleg C3 a memcsiknél?)
THX!! -
Lalaboy
őstag
-
vagamo
őstag
Érdemes lecserélni erre A-Data DDRII 1066Mhz 2x1GB Extreme Edition ezeket: Corsair TWIN2X 2x1GB DDR2 800 Mhz CL4 ?
Ebbe a lapba kéne: P5K premium, 6850 cpu-val! -
törölt tag
-
IceHole
csendes tag
válasz
#65675776 #4126 üzenetére
minden időzítést beállítottam igen. 5-5-5-15 alatt is kihal és 4-4-4-12-ön kéne menni. de megnéztem külön külön és csak az egyik rossz úgy néz ki...az egyik már win indításnál fagyaszt a másikon meg simán fut a memtest egyelőre.. majd kiderül
igen a feszre nem tudom mér nem gondoltam:S -
IceHole
csendes tag
Hello!
kéne egy kis segítség: van 2,1gb geil ultrám, 800mhz cl4, egy giga 955x pro lapban. a gond az hogy amikor beraktam akkor már a win indításánál kékhalál. 667-en betöltött és stabil is. bios frissítés után már 800-on is betöltött a win, de 2 perc után kékhalál. aztán rájöttem h a lap alapbó csak 1,8 voltot ad a 2,1 helyett, szal ezt a hibát korigáltam. utána a win betölt futkorászik 10-15 percet majd kékhalál. cl5be memtest millió hibát ír ki 800mhzen 667en órák óta stabil, cl4be már win betöltése után kihal.. szerintetek mennyi esély van arra h nem a modulok vmeike a sz*r? kompatibilitási vagy egyéb hiba lehetséges? ötlet?
kösz előre is -
MaSzKa
senior tag
megjött az adata exterem 800+
beszámolok majd -
Lalaboy
őstag
válasz
#17896960 #4120 üzenetére
Nekem is volt MAX lapom, de ha meg is kerultem a lap altal adhato ramfeszt, meg ugysem ertem el 1200-at!!! A MAX (inkabb a 975-os csipszett) ereje sokkal inkabb a szukitett idozitesekben mutatkozik meg. Nem C5-ben 1200-on szaladgalo ram kell neki, hanem C3-ban 800-900Mhz koruli ram!!! Azok meg kevesen vannak es dragak sajna!
-
törölt tag
Sziasztok!
AW9D-MAX lapba szeretnék memóriát és már kérdeztem, hogy bele megy-e nagyobb mint 800Mhz. Azt mondták, hogy igen, viszont most meg olvastam valamit, hogy belemegy a nagyobb, de csak 800-on fog müködni.. Ez igaz? Ha én szeretnék venni bele Kingston HyperX 2x1GB kit 1200MHz DDR2 memória KIT (KHX9600D2K2/2G) akkor az fog müködni Dual channel 1200-on??!!Köszi
-
dzsorden
tag
Holnap ilyen memót veszek úgy tűnik: DDR PC3200 1GB/400 Kingmax - remélem kitartó lesz. üdv
-
Rover623
félisten
válasz
#95904256 #4111 üzenetére
Egyébként ha még mindig nem világos a dolog, akkor javaslom hogy olvasd át pl. ezt:[link], meg ezt:[link].
Javaslom megtekinteni pl. a Read Burst időzítési diagramokat...
Aztán gondolkozz el azon, hogy miként mérhetett ebben a tesztben ([link]) az Everest nagyobb értékű késleltetést a DDR2-1066@CL5-5-5-15-re (69ns), mint a DDR3-1333@CL7-7-7-20-ra (65.3ns)...?
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
#95904256 #4111 üzenetére
Te tényleg ennyire egyszerű vagy...?
Lököd itt a kemény számokat (30ns alatt)...és mégis hogyan születnek, hogyan szülessenek ezek az értékekek? Tán stopperrel méred? Vagy mégis inkább ''benchmarkokkal''...?
Fogd már fel: teljesen értelmetlen ezekre az értékekre hivatkozni...még a sávszélesség mérése is zűrös, de a késleltetés kimérése egyenesen lehetetlen.
A benchmark programokat igen körültekintően és a korlátaikat maximálisan szem előtt tartva szabad csak használni.
Pl. ha a te gépeden egy progi 45ns késleltetést mér, akkor a cimborád gépe 40ns-os eredménnyel jobb mint a tied...feltéve hogy ugyanazt a programot és annak is ugyanazt a verzióját használtátok mindketten...
De ami fontos: ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy harmadik cimbi gépe egy másik programmal mért 50ns-os késleltetéssel nem lehet gyorsabb mint a tietek, és pláne nem jelenti azt hogy nálad tényleg 45ns a késleltetés mértéke... -
dzsorden
tag
Hello!
Szeretném megkérdezni, hogy mit gondoltok, ezen ramok közül melyik a legjobb? Nekem korábban DDR1-eset ajánlott itten valaki, de örülnék, ha felvilágosítanátok, miért jobb (márha...) ez, mint a 2-es (és ha jól tudom, van már) 3-as? Legalábbis a linken vannak olcsóbb 2esek.
Előre is köszönöm - ja és a konfig:
MSI PM8M-V alaplap;
Intel Celeron 2.8GHz CPU;
Galaxy 7300GT AGP vga;
WDC WD2500JB-55REA0 winyó
(lehetőleg azt is írjátok oda, hogy passzol-e a géphez - köszi) -
törölt tag
válasz
FehérHolló #4108 üzenetére
A benchmarkok eddig sem igazán hatottak meg, és most sem. Nekem aztán felesleges mondani hogy nem jelentenek semmit.
Az érdekelne hogy az adataim minél hamarabb a CPU-ba kerüljenek.
A tuninggal viszont csak óvatosan merek bánni. Már jártam pórul úgy hogy csak egy hónappal később derült ki hogy megbuggyantak az adatok. Ráadásul az a CPU alig több mint 10%-ot volt tuningolva. -
FehérHolló
veterán
válasz
#95904256 #4107 üzenetére
Elbeszéltek egymás mellett.
Rover azt próbálja kifejezni, hogy a számértékek nem jelentenek semmit, mert a benchmark progik nem mérik pontosan őket. Tehát a kérdésed teljesen relatív, nem lehet rá rendes választ adni. Másrészt sima a késleltetés (=elérés) csökkentésével kitörölheted a hátsód, ha nem látszik meg a valós alkalmazásokban.
Te pedig azt szeretnéd kérdezni, hogy milyen alaplap-RAM párost tudnánk ajánlani, amivel extrém alacsony a késleltetést tudsz elérni?
Sajnos nem tudok rá értelmes választ adni, de egy órajelemelés segíthet a bajodon mind RAM-elérési, mind pedig számítási gyorsaság terén. Tehát: tuninglap tuningmemóriával.
Személyeskedést meg mellőzni kéne szerény véleményem szerint.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Rover623 #4104 üzenetére
Hm. Van egy 430GB-osra hízott adatmátrixom, melyet szeretnék Gauss elimináció egy módosított változatával megoldani. Azonban a jelenlegi állás szerint közel fél év a futásidő a mostani gépemen. Miért hülyeség ha szeretném ezt lerövidíteni? Ha a mostani 45ns-ről lemennék 35ns környékére, akkor az egy hónapot jelentene.
Vagy a saját hülyeséged ellen nincs védelmed? -
Saviola77
csendes tag
Már írtam egy hsz-t de sajnos nem válaszolt senki
szóval mégegyszer...
Az eredeti elképzelés 1066 a-data extrem 2giga nagyon jó lenne, de sajnos extrém nehéz beszerezni jelenleg... és már géphiányom vanKingmax meg Geil nem ér fel egy a-datához...
OCZ, COrsair ezekről nem tudok semmit. 33-34 K körül van ezekben a-datával egyenrangú alternatíva. Köszi a tapasztalatokat előre is
Saviola77 -
keIdor
titán
Használ valaki 1200MHz-en ramot 24/7-en?
Ha igen milyen fesszel, milyen IC-vel, melyik arányban és hány modullal? valamint alaplapja is érdekelne az NB fesszel együtt! A timingek és subtimingek is érdekelnének! Ha van MemSet-el tweak, akkor az is érdekelne!
THX. -
Rover623
félisten
válasz
Oliverda #4103 üzenetére
Hát mi mást mondhatnék...?
Ha vki nem vágja, hogy ezek a szerencsétlen benchmarkok alapvetően alkalmatlanok abszolut mértékben helytálló mérési eredmények megállapítására, akkor azon nem lehet segíteni...
Ezek a tesztek olyanok, mintha vkit megkérnének: osztályozza már le a saját feleletét...vagy orcájának szépségét...
De némelyik olyan mint a régi tengerészvicc: ''Mennyi...? Harminc...! Mi harminc...? Mi mennyi...?''
Gyk.: saját ''renceremen'', Sandra, Everest, ScienceMark, Rightmark négyesfogat eredményei:
Olvasás: 4528-9070 MByte/s.
Írás: 3558-6030 MByte/s.
Latency: 64,62-119ns
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- R_volution médialejátszók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest