Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kellcucc
aktív tag
Sajnos már nem tudom szerkeszteni az előző hsz-t. Fórumokat olvasgatva a samsung galaxy s advance mobilom nem támogatja az OTG-t, vagyis ha timelapse-et szeretnék csinálni két opcióm marad, másik teló, vagy egy controller. (teló applikáció jobban tetszik, mert sokkal több mindent és részletesebben lehet rajta állítani, csak jóval drágább egy telóra beruházni). Túl egyszerűnek hittem ezt az egészet
-
kellcucc
aktív tag
válasz *Ropi* #26798 üzenetére
Ergo? Más micro usb-s telóval működne? Azt hittem ezek mind ugyanúgy vannak bekötve. Az egy dolog, hogy van több fajta micro usb mindeféle-fajta porthoz, de hogy ezek még máshogy is legyenek bekötve, megáll az ész.
Szerintem holnap visszamegyek a boltba (most szakad az eső, annyira nem sürgős) és viszem a gépet is és helyben kipróbálom, mielőtt megint meglepetés ér.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz *Ropi* #26793 üzenetére
3 FÉ-t szerintem túlzás. Az egy ND8-as szűrőnek felel meg, ami 12.5%-os optikai áteresz képességű, és ennyire "sötét":
Ennél azért egy CPL jobban áttetsző. Típustól függően úgy 50-85% a transzmissziós értéke. Szóval 1, max 2 FÉ-t vesz le.
De tedd fel nyugodtan az optikára, és nézd meg mennyit változik a záridő! Egy gyors próba a Tokinával 2.8-on, mátrix mérés esetén 1/125s helyett 1/60-at és 1/40-et adott (min-max érték tekeréstől függően).
(#26789) DAVE_CH1:
Valamennyit ront a legdrágább szűrő is képminőségen. Eltolhatja a WB-t, nem kívánt becsillanást okozhat, vignettálhat, valamint a Ropi által írt fényerőveszteség is igaz.(#26795) kellcucc:
Lehet, hogy az eszközöd nem kompatibilis. Én próbáltam telóval és tablettel is, és remekül működött. Esetleg próbálj ki egy Helicon Remote-ot pc-vel/noti-val, usb kábellel!
Utána jöhet az androidos móka.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
kellcucc
aktív tag
válasz aleister #26768 üzenetére
Tök jó, hogy mindig én sz*p*m meg az dolgokat. Felraktam a dashboardot, elmentem venni otg-t, összedugom, bum, nem működik... Néztem videón, hogy "Search for USB camera" után már egyből jönnek be a dolgok, hát nálam nem reagál, rá tudok nyomni, érzékeli is, de nem találja a gépet, kábelek jól vannak összedugva. Tipp, hogy mi lehet a probléma? Rossz a zsír új otg kábel? A Nikonos kábel jó, mert már használtam.
-
DAVE_CH1
tag
válasz lakkusjj #26790 üzenetére
Igen, kinéztem az UV szűrő, de időközben körülnéztem és próbálom eldönteni melyik lenne a legjobb megoldás számomra. Teszteket olvastam az olcsóbb Hoya HMC UV(C) /6e és a jóval drágább Hoya HD-ről /16e. Persze a HD lett a tesztekben a nyerő. Viszont azért a pénzért már kapunk polárszűrőt, ami különlegesebb, de nem minden helyzetben használható. Nemsokára megyek hegyekbe, és képek mellett, készülök egy timelapse videót csinálni a hegytetőről, oda nagyon baró lenne a polárszűrő. Sokszor fotózok tájképeket, szóval talán ez lenne a legjobb gondolat.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi3 / Mi5 Pro / MiNyóc / 14pro
-
*Ropi*
félisten
válasz DAVE_CH1 #26789 üzenetére
"Nem hinném hogy a képminőség ezzel a szűrővel romlana."
Pedig de. Ugyanis a polárszűrővel kb. 3 Fé-et vesztesz - ami azt jelenti, hogy ha nincs elég fényed akkor ISO-t kell emelned, hogy meglegyen a kellő záridőd: ez pedig zajosodást okoz (főleg ilyen melegben). Tehát indirektben képminőség romlást okoz. Egyébként direktben is, mert UWA lecséknél van, hogy foltosodást okoznak a polárok a képen.
Az UV szűrőnek pedig gyakorlatilag nem sok értelme van, mert a polárok egyben UV-k is.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #26791 üzenetére
Mondjuk hamarabb hegesztenék rá egy CPL-t az obimra, mint egy UV-t az biztos.
-
Real_Necro
veterán
válasz DAVE_CH1 #26789 üzenetére
Ahogy lakkusjj is írta, ez már polár. Fényerőből veszítesz, meg nem is indokolt mindenhova a használata.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DAVE_CH1
tag
válasz Real_Necro #26788 üzenetére
Igen, mondasz valamit. Nézegettem a Hoya szűrőket és ami a legjobban megtetszett az a [HOYA Pro1 Circular] ebben a videóban jól létható a szűrő lényeg. Nem hinném hogy a képminőség ezzel a szűrővel romlana.
Xiaomi Mi3 / Mi5 Pro / MiNyóc / 14pro
-
Real_Necro
veterán
válasz DAVE_CH1 #26785 üzenetére
Régi vita, de ha napellenzőt használsz és nem fröccsenő sár vagy víz mellett fotózol kb szükségtelen az UV, csak a képminőség romlik vele...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DAVE_CH1
tag
Sziasztok!
Gondolkozom hogy veszek UV szűrőt, ami egyben megvédi a külső lencsét is (D5300 - 18-140): [Hoya HMC UV(C) szűrő (67mm)]
Viszont ha ezt felteszem, a napellenzőt is fel tudom rakni az obira?Xiaomi Mi3 / Mi5 Pro / MiNyóc / 14pro
-
MGaa73
tag
válasz randras_83 #26783 üzenetére
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat.
Sajnos már így is túl vagyunk a tervezetten. Így marad a D5200 az alap objektívval. Később pedig veszünk másik obj-t is a 120mm felső határ sem lenne egy idő után úgysem elegendő :-)[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz MGaa73 #26778 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta az jobb váz, bár mivel én nem videózok inkább a fókusz rendszer miatt lett volna nekem is jobb választás csak a limit nem engedte. Amúgy a 18-105 50 körül megy használtan újonnan meg 70k szóval a plusz 30at simán megéri. Bár neked kell eldönteni belépőnek simán jó a 3200 is, de ha a keret engedi akkor...
egyébként mindegy melyiket veszed utána úgyis jön az agyalás hogy kéne még lencse
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
Zsolt1
tag
Sziasztok! Pár hozzászólással feljebb szóba került a DSLR Dashboard app androidra és kipróbáltam, de nem működik vele a liveview a tableten, hanem szimplán fekete a kép, viszont képet tudok vele lőni. Nem ástam bele magam túlságosan az appba, ezért azt szeretném kérdezni, hogy be lehet/kell ezt valahol állítani appon belül, vagy szimplán csak nem működik ez a funkció D3300-al? (Néztem videót a dologról, de ott csak simán csatlakoztatták a kamerát, és egyből volt élőkép is a tableten.) A tablet egy Wayteq xTAB 8Q volt Android 4.4.2-vel USB OTG-n keresztül. Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
MGaa73
tag
válasz randras_83 #26777 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
De a váz is más. Egyik D3200 a másik D5200.
A kérdés, hogy az 55 feletti objektív is kapható e pl használtan ilyen olcsón?Akkor Te azt mondod, hogy 18-105 D3200 jobban megéri? D5200-at most 18-105mm-el nem fogok venni az még +30 lenne.
Ü MGaa73
[ Szerkesztve ]
-
MGaa73
tag
Sziasztok!
Az edigitálnál le vannak most akciózva a gépek.
Igazából kettő között vacilálok, de nem nagyon tudok dönteni
1., D3200 18-105mm VR objektív (szerintem ez I-es)
vagy
2., D5200 18-55mm VR II obkektív
Melyik a jobb választás?
Olyat is hallottam már, hogy nem túl jó ha egy objektív nagy tartományt fog át. Értesd ez alatt, hogy 18-105 helyett jobb egy 18-55 és még egy másik objektív minőségre is.
A másik, hogy úgy tudom hogy a VR II jobb mint mint az I.Segítő válaszokat ezúton is köszönöm!
Ja a kettő között kb. 14eFt a külömbség.
Ü MGa
[ Szerkesztve ]
-
-
aleister
veterán
válasz kellcucc #26767 üzenetére
Szívesen!
A linkelt alkalmazás épp fizetős, de olcsóbb mint egy kioldó, nem romlik el soha, és másra is tudod használni. Van Van ingyenes megoldás is rá (DSLR Remote, DSLR Dashboard), de pont belefutottam ebbe a pixinfos cikkbe.
Én a Dashboardot használom. Számomra tökéletes, és ráadásul magyar srác fejleszti.
-
-
aleister
veterán
válasz kellcucc #26764 üzenetére
Okostelefonod, tableted nincs?
Elég sok alkalmazás tud ilyet,Pl DSLR controller:
-
kellcucc
aktív tag
Mivel külön erre totyik nincs, ezért itt kérdezem meg. Esetleg valaki használ remote controllert? Timelapse funkció nincs a D3300-ban, ezért szeretnék hozzá egy lcd kijelzős, időzítős stb stb csodakütyüt. Van akinek egy bizonyos típus bejött?
Köszi
-
-
válasz Real_Necro #26755 üzenetére
Nekem a D3200-hoz már VRII járt, fizikai minőségre kopogós, gyenge érzetű műanyag, jófajta gumigyűrűvel, képminőségre jobb mint a VR I bár olyat csak D3100-on használtam, de minden teszt jobbnak hozza ki a II-t Amúgy praktikus, csak ne felejtse el az ember kinyitni
#26757 ja, nagy előnye hogy már nem forog el Ha az anyaga gagyi is, tény hogy jól összerakták, lassan egy éves lesz és semmi baja, a VR I már kotyogott ilyen idősen
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
A Zéé
addikt
válasz #65675776 #26756 üzenetére
csekkit: [link]
(#26755) Real_Necro
Optikai felépítésben asszem nem sokat, de építésiben mindenképp. Amúgy már-már nevetségesen kicsinek tűnik, a múltkor taperáltam egy picit MM-ben. Nem forog már a frontlencse fókuszálásnál, szóval jobban lehet szűrőzni, viszont a fókusz gyűrű az pörög. Kicsi kompakt, de nekem jobban összerakottnak tűnt, mint az elődje.Just a simple Lineman...
-
törölt tag
válasz Real_Necro #26755 üzenetére
SWM motorra még mindig nem futott bele.
-
Real_Necro
veterán
Azért arra kíváncsi lennék, hogy minőségben fejlődött e valamicskét ez az obi.
-
-
A Zéé
addikt
válasz kellcucc #26749 üzenetére
össze tudod csukni a tubust, hogy szállításnál kisebb legyen. Ilyen állapotában nem tudod használni, nem forog a zoom gyűrű sem. Ennek a lezárója az a gomb, és ahhoz tartozik az objektíven az L állás.
Szállításnál ekkora:
Használatra készen meg ekkora:
Just a simple Lineman...
-
kellcucc
aktív tag
[Ez] már a pofátlanság határa! Olcsóbb, mint olyanott csak maga a váz Van még pár jóárasított gépezet (talán nemrég akart valaki venni D5300-at?) Nem, nem dolgozok itt, csak hírlevelet szoktam kapni és néha megnézem.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Biznisz Elek #26734 üzenetére
Van egy ilyen táskám, mint amit kinéztél.
Simán befér obival a gép, nekem ez szokott benne lenni:
D7100+18-105, 50 1.8, rendszervaku, tabletAmire viszont fel kell készülni, hogy ez nem egy klasszikus táska, inkább egy nagy tok. Ugyanis a belső rész nem cipzározható, felhajtod az elejét, ami amúgy csattal és tépőzárral rögzül, és már hozzá is férsz a cucchoz.
Ergo esőben nem ideális (bár ha normálisan van becsukva, akkor nem megy be a víz) , és arra sem való, hogy a legnagyobb tömegben biztonságban tudd a felszerelésed, mert ezt még csak ki sem kellene cipzározni egy tolvajnak. Ellenben neked viszont jó, hogy könnyen hozzáférhető minden.
-
-
veterán
válasz Real_Necro #26740 üzenetére
AZ ILYENEKBŐL SZÜLETETT A D7000 AF "MÍTOSZA"...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
zool1
őstag
válasz Real_Necro #26736 üzenetére
Nem azt tudom. Adott 39 fokuszpont es ugye a gep magatol all ra dolgokra egyszer egy fokuszpont aktiv maskor tobb. Latni szeretnem egyszerre az osszes fokuszpontot es majd en beallitom manualisan hogy melyik legyen eles. A leirasbol szinte lehetetlen kihamozni.
-
Real_Necro
veterán
-
zool1
őstag
D7000 hol a pocsombe lehet lekapcsolni azt qurva af et. En akarom megadni melyik fokuszpont legyen eles de a user manualt szerintem beduinok irtak.
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz amulet #26732 üzenetére
Ezt néztem én is. De tablet nem lesz benne, így szerintem obival elforgatva bele fér. Mobil, tárca és kulcs meg csak elfér benne. Most 4000Ft a mall-nál. Ha nem tetszik vagy már a személyes átvételnél nem veszem át, vagy elállok.
Annyi 15-20+ ezer forintos táskát megnéztem már, de egyik se volt az igazi. Így most tényleg az egyszerűség és a praktikum a döntő az ár mellett persze....
torzo: Egyelőre a lényeg, hogy hordozni tudjam mert így nem sokat viszem magammal.
Real_Necro:
Van valami ajánlott táska? Persze nem horror áron...
[ Szerkesztve ]
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
torzo
őstag
válasz Biznisz Elek #26730 üzenetére
Jól néz ki, meg az ára sem vészes, csak
Kicsi, vékony, kevés, sovány!
-
amulet
senior tag
válasz Biznisz Elek #26728 üzenetére
Szerintem nem fogod szeretni, megmondjam miért? Azért mert mindig le kell venned az objektívet a gépről ha bele akarod rakni.... ez nem kivitelezhető szerintem
-
Real_Necro
veterán
válasz Biznisz Elek #26730 üzenetére
Ér körbe lesnék Case Logic meg Olympus táskák között is.
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz Real_Necro #26729 üzenetére
A márka lényegtelen, a praktikum és az ár dönt. Ha váltok az is fényképező lesz, szóval valószínűleg az is bele fog férni
-
Real_Necro
veterán
válasz Biznisz Elek #26728 üzenetére
Én ennyire nem reklámoznám mi van benne, bár sima fotós tatyót is fel lehet ismerni. MIért pont saját márkás termék? Mit teszel ha később úgy döntesz, hogy rendszert váltasz?
-
Biznisz Elek
senior tag
-
80hun
addikt
Nekem D5200-nál a DSTE vált be.
Én tőle vettem 3 hónap garival. Számla meg minden. :-) -
zool1
őstag
Nikon d7000-hez milyen akksit érdemes venni, eredeti vs valamilyen más márkát?! Ha igen akkor melyiket javasoljátok?!
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
válasz aleister #26720 üzenetére
Hallható is hogy kattan benne valami, ezért gondoltam hogy csak por, vagy valami nem oda illő rosszaság fészkelte be magát, irtam nekik emailt holnap meg becsoszogok hozzájuk, inkább nem csesztetem jobb ha hozzáértő feszegeti
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
aleister
veterán
válasz ThodEE #26719 üzenetére
Bal oldalt van neki a nyitást szolgáló pecke. Ezt egy kis elektromágnes húzza be, amikor megnyomod a nyitó gombot. Ha a lencse felől a váz kijelzője felé haladva valami vékony dologgal be tudsz nyúlni, akkor nyitható.
Túl sok alkatrészára nem lehet a dolognak, ezért ajánlottam a Nikon szervizt.
-
ThodEE
őstag
válasz aleister #26718 üzenetére
Nem garis már, van külső vakunk, 90% ban azzal szoktuk használni, aztán tegnap nem volt nálunk és bőven elég lett volna a gyári , hmm nem nyílik
Akkor marad a Nikon szerviz hátha nem kérnek sokat , valszeg csak valami por mehetett belehttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Van egy D5100 aminek nem nyílik fel a saját vakuja, van valami amivel itthon érdemes csesztetni vagy inkább szerviz? Melyik szervizt ajánljátok? (Pest)
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Byk01
őstag
válasz ssgt1981 #26713 üzenetére
Mi hiányzik a 3300-ból?
Ha a kihajtható kijelző, akkor 5300, ha a könnyebb kezelhetőség, akkor 7100, ha meg csak azért cserélnél, mert megteheted, akkor inkább objektívet fejlessz."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
*Ropi*
félisten
válasz randras_83 #26712 üzenetére
Manuális vaku (egyébként már van belőle újabb is: a YN 560 IV). Kell az neked?
(#26713) ssgt1981: Utazás alatt mit értesz, hogy állványról tájképeket fotózol? Arra bármelyik jó.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
ssgt1981
senior tag
A közeljövőben szeretném lecserélni D3300-as vázam. A D5300-at, illetve a 7100-at nézegetem. Az 5300-at megtudnám venni újonnan egy összegben viszont a 7100 újonan csak részletre vagy pedig használtan jöhetne szóba. Mit gondoltok melyikkel járok jól akkor ha a gépet szinte kizárólag utazáshoz használom?
-
randras_83
addikt
Sziasztok!
Elnézést ha a kérdés nagyon amatőr, de rájöttem, hogy kellene egy vaku, ez megfelelő arra, hogy feltegyem a D3200-re és fotózgassak vele, a beépített vaku nem annyira jön be.https://www.flickr.com/randras83/
-
zool1
őstag
Anno mindenki istenitette, most mindenki temeti a d7000-et.... lehet hogy kar volt ilyen vazat vennem?!
-
spanyoll
addikt
válasz amulet #26706 üzenetére
Ugyanaz AF szempontjából mint ami a d300ban is van. Én viszont hiába isteníti mindenki (én is anno) az af-et, nem hiszem, hogy jobb lenne mint a d7k-ban, de ehhez az kell, hogy kifogj egy nagyon jó darabot d7k-ból (tesztelni kell rendesen). Különben tudtommal jobbnak kell lennie a d300nak elvileg.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
aleister
veterán
válasz lmaresz #26704 üzenetére
Szívesen!
Igazából ez nem élesség teszt, hogy nagyon állványozni kelljen. Tulajdonképpen bármilyen tárgy tökéletes, amin ki tudsz jelölni egy pontot referenciának.
Amiatt meg ne aggódj, hogy kiakad-e az eladó! Pár perc alatt tüzetesen át lehet vizsgálni egy obit. Ha nincs rejtegetnivalója, akkor ennyit minden normális eladó rá tud szánni az idejéből.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Larry303
addikt
válasz lmaresz #26701 üzenetére
simán lőjj valós képeket, majd zoomolj bele 100% balfaszság tesztábrázni ki az aki ezt végigvárja plusz ha nem pontosan csinálod azt hiszed rossz az obi közben semmi baja
vettem két üveget ausztriából úgy, hogy nem is láttam, csak amikor megérkezett...persze nem azt mondom, hogy ez a követendő, de ha előre tájékozódsz az adott obiról akkor sztem hülyeség tesztábrával mennihttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Használt obi vásárláskor ki szoktátok vinni az állványt meg a fókusz teszt lapot és arra lődöztök, vagy elég pl. 5 elem átlósan elhelyezve és kézből lőve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest