Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz _füles_ #30087 üzenetére
Byk01: Istenem... ez az összehasonlítás pont arról szólt, hogy melyik gyújtótávolság milyen képet alkot ha ugyan arra próbáljuk felhasználni. Ha fix helyről lőtték volna a képeket, azzal azt mutatták volna be, hogy melyik gyu.távnak milyen a látószöge.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Én DX-re is és FX-re is 35mm + 85mm obikkal értem el azt, amit elképzeltem.
Az 50mm-t nem tartom megfelelő látószögnek egyik formátumon sem. Szeretem ha az obik látószögei között jelentős különbség van, hogy legyen indok a cserélgetésre. Ha 50 és 85 obim is lenne, nem lenne egyértelmű sokszor, hogy melyiket tegyem föl, így maradna rajta az ami épp fent van -
Melorin
addikt
Túl van pörögve ez a filevédelem dolog mostanában. Én 17 éve használok különféle adattárolókat de még soha nem történt amortizáció vagy sérülés egyik fileommal sem. Azt a néhány noname memóriakártyát/pendrive-t leszámítva persze amikre csak próbából tettem valamit. 1 hónappal ezelőtt elővettem egy 2001-ben megírt CD-met és minden adatomat simán le tudtam szedni róla sértetlenül.
-
Melorin
addikt
válasz #31757056 #29342 üzenetére
A szutyok 18-xx és 35mm obikon kívül azért a többi DX obi sem olyan olcsó ám
50mm 1.8-at a DX-esek is veszik, aki portrézik az a 85-öt is. A 105-ös Sigma macro obit is, pedig az FX obi.
A 70-300 VR Nikon is jó FX-re.
Egy Nikon 12-24 DX obi is 300 felett van.
Szóval nem fenékig tejföl az élet DX vonalon sem és nem reménytelenül drága az FX.
Csak egy picit túl kell látni a "18-55-össel mindentlefotózok olcsón" beidegződésen, és a DX "olcsóságán." -
-
Melorin
addikt
válasz fireman123 #28537 üzenetére
Szerintem az az album privátra lett véletlenül állítva.
Itt egy masik, hátha : [link] Itt az őszi sárga hátterű és a B&W 85mm-el készült, a többi 35-el.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Komgeri #28528 üzenetére
Én a 35-öset választanám, sokkal univerzálisabb. Ő is szépen mossa a hátteret, nyugodtan lehet vele portrézni is. Viszont le se fogod vakarni a vázadról mert utcára is nagyon jó gyutáv, egyedül nagylátót és erős telét igénylő képekhez kell másik opit felpattintanod helyette.
Én ilyeneket lőttem vele: [link]
De itt van még sok fotó ezzel az obival [link]
A képeket nézegetve mérd fel, hogy ez a látószög megfelelő-e az elképzeléseidnek. -
Melorin
addikt
Ezzel a sok kínai nevű vakus dologgal meghoztátok a kedvemet kipróbálni egyet
Amúgy is gondolkodtam azon, hogy az SB-700 mellé kéne venni mégegyet, amit slave-ként használnék.
Ezeket ugye gond nélkül tudja vezérelni a masterbe állított SB-700? -
Melorin
addikt
Ma délután nem ér rá az Örs környékén valaki letesztelni egy új 85/1.8G-t mielőtt még visszaküldeném gariban?
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz total90 #28019 üzenetére
De mégis mit értesz az alatt, hogy a D7K1-nek rossz a kezelhetősége mind a D5K és a D800-hoz képest?
Nikonnak nincs 12-24 2.8 obija, csak 14-24.
A múltkori hozzászólásodban vaciláltál az obik között, és nem tudtad, hogy melyik lenne "elég" természetfotózáshoz, stb.
Itt vannak képek a 3db obihoz, amit említettél.
Ha úgy látod a fotókon, hogy a te igényeidnek megfelelnek és meg tudnád oldani az elképzelt fotóidat ezekkel a látószögekkel, akkor már meg is találtad a megfelelőt
Nikon 14-24/2.8
Nikon 24-70/2.8
Nikon 35/1.8ED -
Melorin
addikt
válasz total90 #28016 üzenetére
D7100 elkúrt gép? Hehe
Szerintem ha neked jobban fekszik a D5000, vásárlás előtt alaposan utánajárnék annak, hogy egy FX vázzal meg tudnál-e barátkozni
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a hozzászólásaid alapján úgy érzem nagyobb a kíváncsiságod és a lelkesedésed mint a szükséged egy FX-re.
Ne legyen igazam, de sokat bukhatsz azon, ha bevásárolsz FX felszerelésekből, majd eladod mert csalódsz. -
Melorin
addikt
válasz csacsi77 #27987 üzenetére
Így van. A motoros és motor nélküli 85/1.8 obik között nincs túl nagy árkülönbség. Az egyik 110 a másik 85.
50/1.8 nál is nagyon kicsi a diffi. Persze ki tudja milyen obit szeretne. Mert ha a 70-200 iszonyú árát szeretné mondjuk lecsökkenteni egy 80-200-al, akkor megérteném. -
Melorin
addikt
válasz vadászcsiga #27967 üzenetére
Szerintem 50k-ig meg szabad venni, de csak jó áron!
-
Melorin
addikt
válasz fireman123 #27948 üzenetére
Te jó ég, már csak a fekete lepedő hiányzik róla ami alá be kell bújni
-
Melorin
addikt
válasz Melorin #27935 üzenetére
Megnéztem már kíváncsiságból, hogy milyen értékeket kapok árnyékban fotózáskor.
A mi ablakaink északra néznek nagyjából, plusz egy hatalmas fa terebélyesedik előtte aminek a magasabb ágaira a tetőnk felett azért átszűrődik némi fény.
A beállítások: ISO 2000, A-mód, f=1:5,6 spot fénymérés.
A fa árnyékos ágaira célozva 1/400-nál nem tudtam rosszabb zársebességet elérni.
Ahol a beszűrődő fény megvilágítja az ágakat, ott átlagban 1/2000-et mérek.
Ennél sötétebb helyen szerintem eszébe sem jutna valakinek madarat fotózni.
Akinek igen, az vegyen 2.8-as telétA kérdező hobbi célra szeretne valamilyen obit, ami kiegészítené a jelenlegi alapobiját (18-55).
Szerintem normál, nappali körülmények között egy nem VR-es obival is el lehet játszani, hobbizni, kreatívkodni.
Itt lehet mazsolázgatni az 55-200 képeit: [link][ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz BlackTiger #27920 üzenetére
VR nélkülit látok 25-ért is jelenleg, meg egyet 35-ért. A VR 45-55-ig van.
Ezt érdemes átolvasnod: [link][ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz BlackTiger #27916 üzenetére
Én is a telére szavazok! De megpróbálhatnád a Nikon 55-200-at is(VR) , nem rossz obi az áráért.
Egy telével ugyanis megnő a játéktered, ahogy írtad is. Utcán is könnyebben el tudsz kapni pillanatokat már messziről, észrevétlenül akár,jó háttérmosással. A mostanival + egy telével jó ideig el leszel.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Nyakpánton kívül milyen típusú szerkezetek léteznek nehezebb vázak kényelmes hordásához?
-
Melorin
addikt
A ti Tamron 17-50-etek is erősen vignettál?
-
Melorin
addikt
Azokkal az üvegekkel a fejükön annyira gyorsan szerintem nem tudnak mozogni, hogy ne győzze záridővel
-
Melorin
addikt
A Nikonos Tamron 17-50-nek van motoros verziója is?
Van most egy eladó és a gazdája azt mondja van benne. De én úgy tudom, hogy csak VC non-VC verziók vannak, motor nélkül. -
Melorin
addikt
válasz Real_Necro #27537 üzenetére
A felsőtestet kímélik, az alsót megmozgatják
-
Melorin
addikt
válasz Colonel993 #27486 üzenetére
Én is úgy értettem a jó képig eljutást, hogy nincs tele buktatókkal a hozzá vezető út.
-
Melorin
addikt
Jól döntöttél. Sokan azt hozzák fel érvként a kis gépek mellett (D3xxx/5xxx) hogy azokkal is lehet szép képeket készíteni, az érzékelő ugyanaz vagy ugyan olyan jó mint a nagytesókban.
Csak hogy nem az elkészíthető kép minősége az egyetlen érv egy váz mellett, hanem hogy mennyire könnyű eljutni vele egy ilyen kép elkészítéséig. -
Melorin
addikt
Tamron 17-50-et szeretnék venni, de nagy a szórása az infók szerint.
Szerintetek mi lenne ha neten megrendelnék egyet, és ha jó megtartom, ha rossz, akkor beviszem a boltba és kérek másikat?
Ha vásárlás előtt akarnám kipróbálni akkor is fel kéne utaznom Pestre érte, így viszont benne van a pakliban, hogy nem kell mert az első jó lesz. -
Melorin
addikt
Melyik boltban van lehetőség több Tami 17-50-et is kipróbálni?
-
Melorin
addikt
Aki csináltatott pixel remappingot: nem jönnek vissza idővel a hotpixelek?
-
Melorin
addikt
Milyen D300 markolatot tudnátok ajánlani ami nem eredeti Nikon?
És akksit?
Köszi! -
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Ide írok, mert a hardverapro adminjai nem veszik komolyan a kérdésemet:
Meghirdettem néhány hete, hogy vennék D300-at.
Erre tegnap ráírt az emailcímemre angolul egy csóka a következő üzenetekkel:How much is the final price ?
My name is Nancy from Scotland (UK) and i will
like to buy this item for my daughter and i can pay you 130,000huf for
this item plus the shipping fee via Magyar EMS Airmail (www.posta.hu)
to her in USA and also attach me some photo's of the item and also
reply with your bank details for the payment.Mi a frász ez? Valami csaló szerintetek?
-
Melorin
addikt
Mától én is a Nikon táborát erősítem egy D300 + 35/1.8-al.
-
Melorin
addikt
válasz spanyoll #26346 üzenetére
D90 vs D7000
Ezt a tesztet is megnéztem. Tudom, "labor" körülmények... De ha ugyanazt a témát fotózzák egy állványról több géppel, akkor az már labor körülmény? Számomra inkább mérvadó egy sokadik ilyen teszt, mint egy olyan összehasonlítást nézni, ahol egészen mások a fénykörülmények és a téma is más.
És ha jól tudom a D90 és a D300 nagyon hasonló szenzort kapott, tehát ebből a tesztből le lehet vonni a tanulságot: ISO3200-ig fej-fej mellett teljesítenek a gépek. -
Melorin
addikt
Az a gond, hogy az AF tune ezen vagy nem segít, vagy egy idő után újra "elmászik" az élesség. Tudom, mert a haveromnak ilyen gépe van, és ezeken már átrágta magát.
Sőt, alaposan átolvasva a fórumokat mások már a Nikonhoz is bevitték az obit és a vázat is, állítottak rajtuk valamit, egy ideig jó lett aztán megint back/frontfókuszosak lettek
Ez egy ilyen széria sajnos. -
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
Sziasztok! Most jött el az idő, hogy meg bírom venni a leendő D300-amat
Szerintetek amiben 100k körüli expo van, azt még érdemes lehet megvenni?
Mire figyeljek egy ilyen gép esetén vásárláskor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Interactive Brokers társalgó
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Melyik tápegységet vegyem?
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- OpenWRT topic
- PlayStation 5
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest