Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TurpiUrfi2 #26092 üzenetére
A gyújtótávolságot állítod huzogatással, a fókuszálás továbbra is tekerős.
Az említett 70-300-ban sincs motor, de hozzá még maszatol is és nagyon szenvedős a kézi fókusz.
-
rascalyjo
tag
Sziasztok!
Találkozott e valaki hasonló érdekes dologgal mind én?
Adott egy D7k váz. A vázat 1,5 hónapja vettem 1db eredeti aksival, egyedül az aksi állapotát nem csekkoltam.1.Otthon veszem észre hogy az aksi a 3. évben van battery infó szerint. Azóta 3x töltöttem és a harmadik töltés után átment a piros 4-be. Ez minek tudható be? Az emberke töltögette rosszul és tönkretette, vagy egyszerűen hibás az aksi?
2. A váz szerint az aksi 1%-on van, rádugom számítógépre USB-n keresztül ott viszont 20%-nak írja az aksi töltöttségét. Ezt kicsit fúrcsáltam is hogy 1% mellett még tudtam kb 100 képet lőni....
Köszön a segítségeteket!!
-
80hun
addikt
válasz
TurpiUrfi2 #26093 üzenetére
Jobban jársz a tamronnal mint a nikon 70-300-al , mivel a nikon kb100e használtan.
A nagyfényerős teléknél is a nikon a nyerő 70-200mm f2.8 , de az ára nagyon húzós.
A tamron 70-200mm f2.8-at nézegettem én is de nyitva lágy a képe így rekeszelni kell, úgy meg mi értelme.
A végén vettem egy tamron 70-300mm vc usd-t . Újat , garival.
Ha záridő kell emelj az iso-n
A kitobit én meg se vettem , inkább kiváltottam egy sigma 17-70mm f2.8-4 os hsm-el.Na ez nyitva is éles és egész jó makróképességekkel bír. Használtan vettem 70e ért garanciássan. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
TurpiUrfi2 #26092 üzenetére
Az a nikon gagyi, nem VR-s változat és teljesen más a képminősége is.
-
TurpiUrfi2
tag
válasz
anaqer #26061 üzenetére
Köszönöm a választ!
Hát nem is tudom...Pár hónapja kezdtem próbálkozni sport képekkel. Kispályás foci, rally, küzdősport események (kickbox). Rally kivételével ezekhez kötődöm is valamennyire. Manuálozásban kevés tapasztalatom.
A "pumpálós" manuálishoz... Nem tudom , eleddig azt sem tudtam, hogy ilyen létezik. Ez "csak " a fókusztávot állítja húzással vagy élességet is? Hogy működik?
Tami 70-300...Nem tudom, jónak tűnik de szeretnék egy fix fényerejűt is, sok lesz így már a pénz..
Van egy ilyen eladó 15 ezerért: Nikkor 70-300 f4-5.6 AF-G. Ez gyanusan olcsónak tűnik nekem...Vélemény?
-
Byk01
őstag
Szerintem ne gondolkozz sokat. A 42k expo sem vállalhatatlan mennyiség, főleg, hogy 150 ezerre van tesztelve a zár. A 100 ezret is évek alatt fogod elérni vele (ha nem akarod pl. time lapse-re használni). Egy 18-105-öt kapsz hozzá 40 ezerért, és marad 20 ezred kiegészítőkre.
-
Vyndree
őstag
-
amulet
senior tag
sziasztok
egy ismerősöm szeretne venni ismerkedés céljából egy tükörreflexes nikon-t, egy D80-at nézett ki, de az objektívet nem tudja melyik lenne jobb neki. A lényeg, hogy turista, utazás céljából venné, semmi extra igény.
Ezek az objektívek jöhetnek szóba: Sigma 18-250 F3.5 - 6.3 DC OS vagy Nikon 18-135 gyári objektív
Melyiket ajánljátok? -
tjojo
tag
Köszi, én is azt választanám de a garancia adna egy kis biztonságérzetet. Van itt PH apróban is eladó D7000 váz ~42e expoval másfél év garival 125-ért, azon is gondolkozok.
(#26080) lakkusjj
Objektívvel együtt 185, eladó állítása szerint zsír új az obi mert nem azzal használta.
-
bigsee
addikt
válasz
Real_Necro #26076 üzenetére
Köszi!
-
tjojo
tag
Szerintetek lehet alternatíva (képminőséget tekintve) a D5200 (esetleg 5300) a D7000 mellett ha kb azonos árban vannak ugyanazzal a 18-105-ös obival? 5200-ra van még két év gari, utángyártott pótakkuval, 12e expoval 150e Ft , D7000 23e expova, gari nélkül 185e Ft.
-
bigsee
addikt
Javítsatok ki, ha tévednék: ez egy portrémarkolat d5100-hoz, akksi nélkül?
Ha igen, akkor a gyári mellé még egyet - akksit - vásárolva működne csak, vagy 1 db-al is megy?
-
80hun
addikt
válasz
Ed Parker #26073 üzenetére
Itt inkáb az volt a gond a hamissal hogy 10-15 perc után lemerült, és az af sebesség is roszalkodott vele.
Ezentúl utángyártottat veszek.:-)Egyébként tán a boltban kapta ajándékba a D5200 mellé. :-)
Vett egy d7200-at és ez rajta maradt ezért adta el. Én ezt a választ kaptam akkor..De kiderül ha válaszol a nikon mert küldtem mailt, fogadták és azt irták válaszolnak.
Kiváncsi leszek. -
Ed Parker
nagyúr
Most az hogy mi eredeti és mi hamis relatív.
Ha működik és jól, nem feltétlen baj.
Az hogy van rajta egy hologramos matrica nem jelent semmit.
Nekem d700-hoz 1db eredeti és 3 utángyártott akksim volt, mindet ugyanannak látta és hibátlanul működött.
Nem sok akksigyár van a világon, a cellák valszeg ugyanabból a gyárból vannak, csak a csomgolás más.
Lenovo gyári akksi és az utángyártott is szögre ugyanaz, csak más matrica volt rajta, csak az utóbbi fele annyiba került.http://www.batteryupgrade.hu
Én innen rendeltem párszor, korrekt partnerek, minőségi akksik, ajánlani tudom.
-
ThodEE
őstag
PSE kör mellett a videón nem a Nikon felirat szerepel az akkun, ezen igen, meg a feketén is, enyémen átlátszó a kupak, kb fél mm el lejjebb van a nyíl a szürkén mint a feketén, szürke alján a matrica helye megegyezik a videóban látottal, Alul nekem R40A van, videón R41A, Gyárinak a felső részén a kis négyzet üres, a szürkének YK22 van beleütve. Ha jól látom a videón szereplő szürkébe sincs szám felül.
Köszönöm a segítséget megmarad a fiókba vésztartaléknak
Van akkunk bőven csak gondoltam a számok alapján ez nagyobb kapacitású és jobb lesz de így akkor úgy néz ki ez nem az amire vágytam -
80hun
addikt
válasz
ThodEE #26062 üzenetére
Én is így jártam, Nekem is d5200 van 1.02 firware , ez a legújjabb.
Kiderült hogy hamis az akku. Kompatibilítás táblázat szerint jó.
Ha pl ráhúzod a kupakot rácsúszik a festett nyílra az akkun? A gyárin a kupak lefedi a kis nyíl felét.
De a nikon eredetiség matrica se pont ugyanolyan mit a gyárin csak nagyon hasonló.Egyébként nincs újabb frisítés a d5200-hoz 1.02 nél.
-
ThodEE
őstag
Kaptam egy Nikon EN-EL14a akkumulátort, nemrég vásárolt mondhatni új, 7.2V 1230mAh 8.9Wh
Ennek ellenére nagyon hamar lemerül, olvastam hogy firmware frissítés után kezeli csak jól a D5200, jelenleg az 1.02 van rajta alatta pedig 002 olvasható a menüben, a youtubos videón viszont 006, jó a frissítés a gépemen? (18-55 VR II nél lévő üzenet bejön ha az obi L állásban van)
Minden javaslat érdekel! Köszönöm -
válasz
TurpiUrfi2 #26059 üzenetére
Milyen sportról lenne szó (kül/beltéri), meg főleg mennyi gyakorlatod van manuálozásban?
Az 55-200 AF sebessége nem olyan acélos, a tele végén huntingol is rendesen - ha ügyesen csinálod, egy használt "pumpálós" 80-200 f2.8 (pláne beltéri) sportra valid alternatíva lehetne...
De ha mindenképpen kell az AF, az említett 70-300 még inkább, mint az 55-200...
-
aleister
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #26059 üzenetére
Az, hogy jó.
Bár én inkább egy Tami 70-300 VC-t vennék az 55-200 helyett. Használtan 70 körül mennek. -
TurpiUrfi2
tag
Igen tisztelt nagyérdemű!
Egy kis tanács kéne obi ügyben.
A témában rágtam a gittet szeretnék fejleszteni és a következőre jutottam. Figyelembe véve, hogy
-van egy 18-55 ös kit-em cropos, motor nélküli D3300-al
-full frame-re nem mostanában akarok váltani
- egyelőre mindent de főleg sport megmozdulásokat, hegyeket, néha portrézást néha egy kis makrót szeretnék fotózni
- f2.8-as 70-200-as telék nekem árban most nem férnek beleúgy látszik egy 55-200-as VR-es Nikonra és egy fix nagy fényerejű (pl. 1.8) 50-esre bármilyenre lenne szükségem. Később pedig ha már meggazdagodtam akkor 18-55-t lecserélem egy 18-105-re..Hogy egyet cipeljek ide-oda ha olyanom van..
Mi a véleményetek az egész koncepcióról?
Köszönöm előre is!
Peti
-
amulet
senior tag
a múltkor említettétek a RAYNOX macro lencsét, elgondolkodtam rajta, de ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, mivel nem ismerem.
A rögzítése csíptetős, (az objektívre csíptethető), vagy menetes (a szűrő helyére kell betekerni)? azt írják, hogy 52-67mm-ig rögzíthető.- nikon 50mm-es fix objektív ami 58mm átmérő a szűrőmérete
- nikon 18-70mm-es ami 67-es átmérő a szűrőmérete
ezekre fel lehet tenni? -
bigsee
addikt
Azt hol tudom beállítani, hogy a képek számozását ne kezdje újból, hanem folyamatos legyen? Nem találom sehol...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest