Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Samsung LCD és LED TV-k
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
Darko
senior tag
válasz
Bazsee71 #47953 üzenetére
Tegnap voltam a D90-emért Nikonéknál, fókuszállításon volt náluk.
Ha személyesen mész be hozzájuk, és a kis szőke van ott, akkor sem fog máshogy foglalkozni veled, merthogy "nem tud", ő ilyen. Ül mellette egy fiatal srác, az már segítőkészebb, érdemes egyből hozzáfordulni, vagy van ott egy 30-40-es nő, akár hozzá.
Amúgy én sikerrel jártam, úgy tűnik sikeresen belőtték a D90 fókuszát, hétvégén megyek túrázni és rendes fénynél is le fogom tesztelni. Bár itt a topicban olvastam, hogy akár meg is lehet várni ezt a fókuszállítgatást, de ha nem telefonálok rájuk akkor még ma sem lenne nálam a gépem. Múlt hét pénteken vittem be, szerdán telefonáltam rájuk, hogy hogy állnak, a fiatal sráccal beszéltem telefonon és közölte hogy még nincs kész, de most azonnal beviszi a technikusnak. Fél óra múlva visszahívott, hogy készen lesz a gép, és másnap mehetek érte, de küldenek majd SMS-t és mailt. Nem küldtek, de a net szerint már a javítás le lett zárva. Érdemes a neten követni a javítást, ott hamarabb kiderül ha készen van.
-
Darko
senior tag
Azért D600-nál az olajos probléma szerintem nem ilyen egyszerű. Ha csak tisztítanák, akkor az újra és újra előjönne, amíg a felesleges olajat ki nem köpi magából. Nikon szervizben gondolom azért a felesleget is leszedik azokról a helyekről ahova sok került.
-
Darko
senior tag
válasz
#40935168 #45558 üzenetére
Ezzel én is voltam így.
Nemrég végigpörgettem a 90-es évek elején-közepén filmes tükrössel készült képeimet már olyan "fotós"szemmel és megdöbbenve néztem, hogy milyen jó képeket lőttem
akkoriban mindenfajta könyv olvasása (harmadolás, aranymetszés, kompozíció) és optikai-fotós ismeretek nélkül, csupáncsak érzékre. Most meg digittel megy az erőlködés hogy valami jó is kisüljön belőle.
-
Darko
senior tag
válasz
imyourfriend #44971 üzenetére
Igen, van neked?
-
Darko
senior tag
válasz
Karima #44840 üzenetére
Nem hinném hogy frissen felrakott védőt csak sérüléssel lehetne leszedni, csak körbe a széle ragad. Nem olvastam még olyat hogy leszedésnél lett volna valami probléma vele. Ha felteszed akkor nappal tedd fel, rögtön ki tudod próbálni napfényben és gyorsba leszedni ha nem jó.
-
Darko
senior tag
válasz
Karima #44831 üzenetére
Szerintem megnyugtató választ úgysem fogsz kapni. Magadnak kell eldönteni. Akinek nincs, azok nagyobb számban azt mondják úgyis hogy ne! És lehet nem sok embernek van fent ilyen a gépén. Ha felrakod talán úgysem akarod leszedni, akkor meg tökmindegy hogy jön le. Amúgy eredeti?
szerk: állítólag hajszárítóval lejön
-
Darko
senior tag
válasz
imyourfriend #44423 üzenetére
Ha szerinted itt közülünk valaki elgondolkodik, hogy befizet egy ilyenre, akkor ott nagy gond lehet.
(#44437) nesa:
ez valóban röhejes, de ennek is van piaca egy bizonyos kultúrkörben. Nálunk az oviban évről évre van fotózás és kb. hasonló a képek színvonala, na jó azért ennél valamivel jobb. Nem tudom hogy a fotóst honnan szalajtották, tanúlta-e a szakmáját. A szülők nagy többsége el van ájúlva a képek láttán, páran meg döbbenten nézzünk ezmiez. Pl. .a tavalyi képek fő problémája többek között a kiégett arc, túlszaturált száj, szem, amolyan vámpírosak lettek. Szóval itt nálunk is vannak pancserok, és még munkájuk is akad
A jövő héten ismét jön a fotós, megnézzük fejlődött-e tavaly óta.
-
Darko
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #44327 üzenetére
Mint gyakorló apuka (4 és 6 év) ezért vettem olyan hátitatyót, amit magam elé rántok és máris tudom pakolgatni az üvegeket le-fel. Az oldaltáskám hamar parkolópályára került, mert ha valamelyik gyereket fel kellett vennem akkor mindig útban volt. Így mind a két kezem szabad. Még a D90 + Tamron 70-300 is éppen belefér összerakva + két üveg meg némi élelem. Cserélni mindig van időm, csak a témánál a jó szöget megtalálni nem, a család türelmetlen néha.
(#44317) Throme: mikor 1 éve el kezdtem olvasgatni itt a fotós fórumokat, tényleg pont ez volt.
-
Darko
senior tag
válasz
spanyoll #44100 üzenetére
A héten volt nálam egy, csak akkor derült ki hogy k@k@, amikor manuálban fókuszáltam, frontfókuszos volt automatán, ha nem kezdem el csesztetni manuálban akkor nem derül ki. Gondoltam ennyit tud. Lehet, hogy más vázon frankó, mint ahogy a tulajnál is elmondása szerint, de nekem
-
Darko
senior tag
Mondjuk pl. az említett 17-55-ben lévő fókuszmotor mennyire érzékeny az ütődésre? Külsejét nem látom vészesnek annyira, kivétel a napellenző menetét, lehet hogy esett egyet.
Volt egyszer egy kb. 4-5 éves 18-200 VR I-em abban a VR minden előzmény nélkül megadta magát. Ismerősök körében is (nem 18-200-ban) inkább a VR halt meg mint az AF. Ebből úgy gondolom, hogy a VR sokkal érzékenyebb mint az AF, legalábbis nikonéknál. -
Darko
senior tag
válasz
vitezlejszlo #43940 üzenetére
Az olimpián (2008-ban) nem ez volt a helyzet. Nem számoltam össze, de itt fifty-fifty lehet az arány.
Szerintem most is ez a helyzet.
-
Darko
senior tag
válasz
vitezlejszlo #43539 üzenetére
Két megoldás is van, de talán a 2.-at otthon meg is tudod barkácsolni
Ez nappellenzővel nem nagyon használható.
Ezt megy a gyerek játékából pár perc alatt össze lehet hozni
-
Darko
senior tag
Mikor keresgéltem D90-eket, akkor találkoztam olyan példányokkal, hogy pont a kijelző viseltessége miatt nem vettem meg. Akkor határoztam el ha lesz nekem akkor valamit fogok rá tenni. Nincs bajom az LCD láthatóságával. Előtte egy Canon PS 5 IS-m volt, annak az lcd-je a hátizsák csatja miatt teljesen leamortizálódott. Jó az előtt nincs üveg, csak a puha LCD, minden védelem nélkül.
-
Darko
senior tag
válasz
TayRol #42310 üzenetére
Ha nem 3 méterről fut feléd a gyerkőc akkor rendben van a tami gyorsasága. Nekem a tami van, es én is gondolkodtam 70-200-on, de így utólag áldom magam hogy tami-t vettem. Méretben már ez is egy batár, súlyban közepes, a 70-200-ak meg óriásiak, legalábbis számomra. Erőssége véleményem szerint a stabilizátora, de a fókusza is pontos és gyors. Akinek ez nem elég, az úgyis megveszi a fényerős telét, én az árából vettem egy UWA-t meg egy tamit.
-
Darko
senior tag
válasz
Santiagain #39706 üzenetére
+1
Sétálós eléggé. Gázgyár, Grafisoft park, sziget bejárat (híd), hajógyár (épületek, hajók), Fő tér, Kunigunda MTVA sztrájkolók ...
Ez már nagyon off. -
Darko
senior tag
-
Darko
senior tag
Az mitől lehet, hogy bármilyen otthon fellelhető "képgyártó" eszközt, (pl. több telefon, Canon bridge-t) dugok usb-re, akkor automatikusan bejön a Lightroom és már jeleníti is meg a rajtuk lévő képeket, de ha a D90-et dugom a gépre akkor csak a windows importáló jön be. Mit kell beállítanom, hogy a LR importja induljon el?
Aktív témák
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest