Hirdetés
Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Nikon D3100-as gépet és most be szeretnék ruházni egy utazó zoomba is.
Ezt a kettőt néztem ki:Mi a különbség a kettő között? Extra lencsetagok? Plusz bevonatok a lencsén?
Ahogy néztem mindkettőben van fókuszmotor, így kompatibilis a vázzal.
Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv
Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz TayRol #20482 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors reagálást!
Van hozzá alapobi. Egy D50-en volt, amit eladtam, azt használtam egy 18-125-ös Sigmával.
Ezek után fájóan kevés az alap 18-55 mm.
Cserélgetni nem szeretném az objektíveket, bár tudom így alapbol erőszakolom meg a cserélhető objektíves elnevezést. Csak olyan kényelmes és jó volt a D50-en a 18-125.
Szóval a drágábbikon van stabilizátor? Az jól jöhet a 200 mm közelében......Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz Degeczi #20491 üzenetére
Én is ezt akartam mondani.
Két hónapja voltunk Bécsben. Hátizsák, fotótáska, feleség, nagynéni, kollégák( a gyerek otthon maradt a nagyival). Egész nap rohangáltunk a városban, nagyon nem hiányzott még két objektív a nyakamba.
Ezért is gondoltam a 18-200.ra. Persze egy 36x-os bridge gép tartományát még inkább ki tudnám használni, de volt bridge gépem és köszönöm szépen sosem kérek belőlük többet.
Lassú fókusz, az is pontatlan. Az élőkép módtól pedig elegem van. Aki fényképezik, az nézzen bele a keresőbe.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Throme #20511 üzenetére
Már szemeztem vele......
De hát mégiscsak egy Tamron! Mindenhol, ahol kérdeztem vagy beszéltem róla lenéző sajnálkozás volt a válasz, hogy így szar meg úgy. Ettől elment a kedvem tőle.
Egy 55-200-as Tamronom már volt, jó hangos volt benne az élességállítás, azzal nem lehetne madarat fotózni, mert elrepülne mire kitisztulna az élesség. Aztán eladtam és váltottam a 18-125-re.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz t_a_m_a_s #20515 üzenetére
Én is így akarom használni. Rátekerem és lövök.
Jó példa a használatára: kollégákkal kirándultunk egy borospincébe. Csináltunk egy csoportképet. El is készítettem, amikor láttam, hogy az egyik épp egy szagolgat egy régi edényt és vág egy furcsa arcot közben. Nem mondhatom neki, hogy várj már, amíg feltekerem az 55-200-ast és lekaplak egy jó portréhoz. Na erre kell a nagy gyújtótávolság.
Vajon mennyit jelent az a 30 mm a végén? Komolyan kérdezem, mert a 18-125-össel szép portrékat csináltam viszonylag messziről is.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Jut eszembe. Az a két Sigma amit belinkeltem feljebb.
A szűrőátmérőjük különböző. Nem is kicsivel.
A stabilizátorosnak 72 mm, míg a másiknak 62 mm. Ez jelent valamit?
Nagyobb üveg->több fény, így amelyik nagyobb az több fényt enged be. Vagy rosszul gondolom?Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Pár napja borzoltam az idegeket pár objektíves kérdéssel. Most leírom tapasztalataimat mások okulására.
Szóval csak röviden: volt egy Nikon D50-em egy Sigma 18-125-ös objektívvel. Tökéletesen működött és működik most is (eladó egyébként, hirdetem is 80 eFt-ért). De már újabbra vágytam, ezért esett a választásom a D3100-ra.
Elolvastam róla minden leírást és jónak ítéltem. Így elmentem és megvettem. Kicsit zavart, hogy sokkal kisebb, mint a D50, de gondoltam majd megszokom. Aztán mégsem szoktam meg és vettem hozzá egy portrémarkolatot (na az is eladó). Így már jobb volt a helyzet, de pár nap használat után sem éreztem, hogy ez lenne az igazi.
Félre ne értse senki, nem a géppel volt baj. Mindent tudott, amit én akartam, sőt még többet is. A szolgáltatásai tökéletesek voltak. Csak valahogy az egész nem állt össze számomra egy jó géppé. Még szerencse, hogy egy kolléganőm megvette, így veszteség nélkül ki tudtam szállni belőle. Neki pont kézbe illett, egyébként jobban is állt, neki, mint nekem.
Amikor eladtam már tudtam, hogy nincs más gép számomra, mint a D90. Így péntektől boldog tulajdonosa vagyok egy tökéletes D90-nek és a legboldogabb fényképezőgép-tulajdonos vagyok a világon.
Ez a gép mindent tud, amit csak az ember akarhat. A fogása tökéletes, pont kézre áll és a képek fantasztikusak. Imádom úgy, ahogy van!!!
Az objektív kérdés pedig ezzel megoldódott. A 18-105-ös nagyon tetszik, jó gyors és halk és tényleg nem zavaró az a 20 mm különbség.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz andorra #20592 üzenetére
Ez most milyen hozzászólás?
Szerintem igenis fontos más felhasználók értékelése egy termékről. Lehet, hogy éppen az én pár sorom billenti valakinél a mérleget a D90 irányába."te sem tanultál az előtted (értelmesen) hozzászólók tapasztalatából"
Ezek szerint én nem szóltam hozzá értelmesen? Tudtommal kerek mondatokban és figyelmesen szóltam hozzá, figyelve a reakciókat a beírtakra. Elolvastam a válaszokat és mérlegeltem. Ellenben a te hozzászólásod megalázó és kirekesztő.
Egy fórum azért van, hogy kérdezzünk. Ha kapok rá választ jó, ha nem, akkor sem leszek kevesebb csak tudatlanabb.
Mint írtam elolvastam minden leírást a D3100-ról és az alapján döntöttem. Csak a pár napos használat után vált számomra világossá, hogy mégsem az az igazi. Ezt a tapasztalatot honnan szereztem volna meg szerinted? Mert többször megfogtam a gépet áruházakban, de az a pár perc nem hozhatta meg a pár nap tapasztalatát.Szerencs, hogy nálad vannak itt segítőkészebb és kedvesebb emberek is.
Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Real_Necro #20603 üzenetére
Igen a bukásból lett tapasztalat. DE nem siettem el, már tucatszor végigolvastam a D3100 leírását és az alapján döntöttem. Az ergonómiai volt az, ami beleszólt a történetbe és az összkép. A D3100 fogásra nem jött be és olyan játékszer érzésem volt végig, amíg használtam.
Ellenben a D90 igaz férfias darab, egyre jobban szeretem. Sőt zavarba ejtően sokat tud, annyi beállítási lehetőséggel, hogy beleszédültem.
Az egész dolgot csak azért írtam le hátha másnak segíthetek vele. Tisztában vagyok azzal, hogy nyilvánosságra hoztam ezzel saját butaságomat, de talán ez a tapasztalat hozzásegít mást, hogy ne kövesse nyomdokaimat. Csak ezért osztottam meg itt a dolgaimat.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Hello!
Én két hete vettem egy D3100-at, amit egy hétvége után eladtam egy kolléganőmnek.
Nem a tudásával volt a baj, hanem a komolyságával, a nyújtott élménnyel. Nekem kicsi volt és olyan nőies, csecse-becse érzésem volt, amíg használtam.
Aztán vettem egy D90-et és azóta is elégedett és boldog hobbifotós vagyok. A nyújtott szolgáltatások, a beállítások sokszínűsége és a képminőség fantasztikus. Fogása remek, kidolgozása példás és a vele adott kittobi (18-105mm VR) is jó lesz egy darabig.
Kicsit kisebb az átfogása, mint az FZ-30-nak, de a képminőség kárpótol.
Annak idején én egy FZ-10-ről váltottam D50-re és óriási ugrás volt, de megérte minden forint, amit kifizettem rá.
Ez szigorúan magánvélemény, egy kocafotós felfogása.
Remélem segít neked.
Jó vásárlást!Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Mit tudtok a CITIWIDE termékeiről?
Én egy UV-szűrőt néztem ki tőlük egy aukciós oldalon 2990-ért jó áron van. Olcsóbb, mint a HAMA.
Ezért is tartok tőle egy kicsit.
Előre is köszönöm a választ!Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz excalibur36 #21001 üzenetére
Oké, köszönöm a választ!
Most nézem csak, hogy enyém volt a 21.000-ik hozzászólás!
Akkor most kapok csokit vagy sem?Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Danniel #21263 üzenetére
Én is pont így voltam a D3100-al. Egy D50 után váltottam és hihetetlen volt az ergonómiai különbség a két gép között. Azt hittem majd megszokom, de nem sikerült. Hiába fogtam többször is kézbe a 3100-ast, csak egy hétvége után vált világossá, hogy a D50 után ez már nem az én kategóriám.
Aztán a D90-el minden a helyére került. Imádom!!!Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata erről az obiról?
Itt egy fórumtárs hirdet ilyet és megfogott a fényereje az üvegnek.
Én most egy 18-105 mm-es kittobit használok D90-el (SZERETEM! ), de ez a Sigma nagyon elgondolkodtatott.
Kérek véleményeket, tapasztalatokat, hogy egyáltalán van-e érteleme lecserélni az egyébként elég jól muzsikáló kittobit.
Előre is köszönöm!Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Zoli bácsi #21433 üzenetére
Köszönöm a választ!
Már beszereztem egy 50 mm-es 1.8-as fixet. Hogy azzal milyen szép portrékat csináltam már! Minden kollégámat azzal nyaggatom, hogy csinálhassak róla képet. A család meg menekül már otthon, ha leveszem a kittobit és kotorászok a táskában....
Az igazi egy 16-85-ös lenne csak fix 2.8-as fényerővel. De ilyet még nem találtak fel. Vagy csak én vagyok béna a gugliban...Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Peethy #21437 üzenetére
Én is csak reménykedem.
De azért jó lenne egy ilyen üveg. A fix 2.8-as fényerő ütős lenne és meg tudnék barátkozni a 105 mm után a 85-el, de akár a 70-el is. Ám mióta megvan az 1.8-as fényerős fix, azóta egyre inkább értékelem a nagy fényerő áldásos hatását. Ezért álmodozom.
Gyerekkoromban is mindenféle LEGO-figurát képzeltem el. Aztán felnőttem, bár legózni még mindig szeretek....Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Kleroo #21453 üzenetére
Ha esetleg érdekelne van egy D50 eladó sorban a nevem alatt az aprón......
Csak 10.400 expóval.Fogásra nekem nem volt különbség a D50<->D90 között, mindkettő kézreállt. Viszont észrevettem, hogy a D90-nél magasabb ISO-nál már van zaj.
[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz balpis #21489 üzenetére
Istenem, mintha én írtam volna!!!
Van egy klónom?
Én nem nagyon cserélgettem a D50-en az obiket. A 18-125-ös Sigma elég volt mindenre, így nem is nagyon porosodott ott semmi.
Persze lehet, hogy öt év után már ki kellett volna tisztítani, de szemre nem láttam semmit a képeken.
A video tényleg nem fontos, két próba után hagytam a fenébe, bár ha éppen az kell nem baj, ha van.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Kleroo #21585 üzenetére
Legalább nem szálltak el a pixelekkel. Az a 10.1 mega talán nem fog olyan zajt generálni, mint a kompaktok 12-14 megája, ráadásul nagyobb érzékelő mellett.
Ha már beszálltak az üzletbe jól tették. Tetszik!!!
(bár sosem vennék ilyet, ha már itt simogatom a D90-et )[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz rumos14 #21632 üzenetére
Erről a obiról beszélsz?
Járjuk már körül ezt a témát, mert tényleg hihetetlen, amit mondasz. Nem kérdőjelezem meg a tapasztalatodat, csak érdekel, hogy más is tapasztalt-e már hasonlót?
Én egyébként EZT néztem ki. Erről van valakinek véleménye/tapasztalata?Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Laacko #22865 üzenetére
Hello!
Én a Nissint használom és elégedett vagyok vele.
Lehet mindenfelé forgatni, van benne nagylátószögű előtét és fehér derítőlap is.
Ha a zoomot használom, akkor a vaku is követi azt persze csak bizonyos határig. TTL-ben működik rendesen, szóval szerintem nincs vele gond.
Négy AA elem kell hozzá, én tölthetőkkel használom, egy születésnapi babazsúrt kibírtak.
Ha nincs pénzed SB-600-ra, akkor jó választás.
Azért a szavamra ne támaszkodj 100%-ig, mert nem vagyok nagy spíler a vakuzásban, biztos van, aki többet tudna erről mondani.
Szép napot![ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Akaratlanul is de pont azt a kérdéskört jártátok körbe, ami engem is foglalkoztat most (Nikon 18-105 <-> Tamron 17-50 VR).
Az Edigitalnál most 0%-os THM-el pont meg is tudnám szerezni azt a kis Tamront. A fix fényereje nagyon csábít és a felépítése/összeszerelése is tetszik. Ám azok problémák, amiket itt és más fórumokon is olvastam teljesen elbizonytalanítottak. A fókuszálás lassúsága és pontatlansága visszarettentett. Most már csak az a kérdés, hogy mindez hogy viszonyul a kittobihoz. Általános célra tényleg jól muzsikál a D90-en a 18-105-ös, de nagylátón tényleg zavar a torzítás és a rossz fényerő is idegesítő néha.
Ha olvassa még olyan, akinek van tapasztalata, véleménye, akkor kérem írja le. Az akció január 31-ig tart addig kéne döntenem.
Már korábban is elhangzott, hogy objektíveket az arra fenntartott topikban kéne kitárgyalani. Én csak azért bátorkodtam itt feltenni a kérdést, mert a nikonos vélemények érdekelnek, nikonos szemmel és tapasztalattal.
Köszönöm előre is a válaszokat!Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Kleroo #25809 üzenetére
Mindenképpen a stabilizátoros obit néztem ki. Talán túl sok volt a tömény fiatal koromban, de nehezen tartok meg remegésmetesen még viszonylag kis gyújtótávolságokat is.
A fókuszálás gyorsasága (lassúsága) miatt szenvedek néha a 18-105-sel. Meg hát ha több fény jut a gépbe az mégiscsak jobb... 8))Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz aleister #33052 üzenetére
A Pixinfo tesztjéből idézve:
"...A névadási séma nem változott, de a mögé rakott tartalom szerencsére igen: a D300s apró módosítások helyett komolyabb változásokat is tartalmaz. Az új modell lehetett volna akár D400 is, legalábbis az újításait elnézve teljesen elfogadható lépés lett volna. Aki tehát arra számít, hogy a D300s nem komoly előrelépés, az téved. Persze nincs nagyobb felbontás, nincs több fókuszpont (miért is lenne?), van viszont gyorsabb sorozat, videofelvételi mód, csendes kioldás, dupla kártyafoglalat és még pár apróság....."Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Lesz ez még rosszabb is. A következő mondatokra gondolok:
"Milyen jó lenne egy kislány is...."
"A másodiknál már több lesz a tapasztalatunk..."
"A két gyerek lefoglalja egymást, neked már nem sok dolgod lesz velük..."Hogy ne legyek ennyire off. Én Sevcsik-Heffelével kezdtem az olvasgatást. Most pedig Scott Kelby négy kötetét olvasom. Szerintem ebben a sorrendben kellene olvasni, mert Kelby laza stílusát és párszavas beállítási javaslatait jól alátámasztja az előbbi szerzőpáros tudományos alapja.
Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest