Hirdetés

Aktív témák

• Real_Necro

veterán

válasz nesa #37755 üzenetére

Egy csöppet elszámoltad magad. Az AF-D obit 1997-től, az AF-S-t pedig 1999-től kezdték gyártani (kétgyűrűs obikról van szó, linkeltem is). Szóval maximum(!!!) 15 évről van szó.

Hogy is indult tavaly július környékén a D90 kontra D5100 vita? Mintha többen is írták volna, hogy a D90 azért is jó, mert idézem "rá tudod tenni a régi, AF motor nélküli obikat is, melyekhez az újaknál olcsóbban jutsz hozzá". Ezek az obik optikailag kiválóak, ma is élen szerepelnek. Oké, nincsen bennük VR, de van akinek nincs plusz 100e Ft-ja, hogy VR is legyen. Az nem hiszem hogy megoldás egy Nikon topic-ban, hogy egy régi, de kiválóan használható Nikon obi helyett más márkára váltsunk.

Forceberg: nem értek veled most egyet, nem hinném, hogy az összes 80-200-ast csak riportokra használták. Régen is volt, aki megengedhette magának ezt az obit és nem tartozott a nagy kattintgatók táborába.

A jó az egészben az, hogy még mindig nem arra kaptam választ, amiért felraktam ide a kérdést. Persze jobb hümmögni, mint leírni, hogy "nem ismerem az obit"... :U

Szerk.: itt egy kis 80-200 történelem: [link]

Aktív témák