- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz t72killer #28194 üzenetére
Nagyon nem jó ötlet.
Tamront CSAK SAJÁT CUCCAL, HELYBEN KIPRÓBÁLVA SZABAD VENNI! Többször leírtam már én is, más is.Lehet az embernek szerencséje egy ilyen ebayes, távolról rendelős megoldással, de ha már egyszer vissza kell küldenie, már nem jön ki jól anyagilag.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Throme
veterán
válasz Horbal #28191 üzenetére
Szerintem a tesztek kiindulásnak nem rosszak, persze a nagy halmazból ki kell mazsoláznod, hogy mégis milyen az az obi.
Ha kapsz mintaképeket, akkor azzal már közelebb vagy.
Ha pedig a boltban ki tudod próbálni mindkettőt, akkor már el is döntheted, hogy az a 40k most megéri vagy nem.
Szerintem akinek van valamelyik, azt dicséri. Akinek nincs, az ár/érték (feltételezett) arányt nézi és a tamit ajánlja majd.[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
-
Horbal
őstag
válasz Kleroo #28190 üzenetére
Agyfaxt kapok már ettől, komolyan ha 1000 tesztet nem olvastam végig kb a létező összes 70-300 és egyéb hasonló obikról akkor egyet se kb fél éve nézegetem őket/szedem össze a zsetont - és nem tudom eldönteni
Nem tudom hány darab lesz a boltban, de ha lesz 2-3 akkor talán ki tudom fogni a Tamronból is a jót...
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
OPiiPO
veterán
válasz t72killer #28186 üzenetére
Igen, 28-75 f/2.8. A súlyát számomra mindenképp elrontották, mert nőtt
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
t72killer
titán
Erről a kicsikéről látott már valaki teszteredmémyeket? Jó látni, hogy felkavarodik az állóvíz alapzoom téren.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Real_Necro #28180 üzenetére
nem, pont ugyanannyi: ez 25 GBP ingyenes postávval, amaz 22 + 3 GBP szállítás!
-
Real_Necro
veterán
válasz Degeczi #28179 üzenetére
Oké, egyik 22, másik 25, tulajdonképpen 1000Ft különbség. Szóval egyikőnk sem mondott rosszat.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Degeczi
nagyúr
válasz Real_Necro #28169 üzenetére
hát pont ezt mondom, h máshol (valóban, Hoya dobozban, fölirattal) is ennyi, mert a 25 GBP = $40...
-
t72killer
titán
válasz Real_Necro #28177 üzenetére
Eredetinek tűnik.
-
Real_Necro
veterán
Ezek után remélem, hogy amit berendeltem 67mm-ből, az nem kamu:
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz balpis #28167 üzenetére
A Marumik nem csak jók, hanem jobbak, mint a Hoya.
A Marumi Super az élen végzett a B+W-vel, csak az ára kb 60%-a az utóbbinak.
Én sima DHG Circular-t vettem, mert ennek a legjobb az ár érték aránya.
Sajna Magyarországon nemigen lehet beszerezni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
t72killer
titán
válasz Marseille199 #28171 üzenetére
Pontosan, ez koppintott verzió.
-
Marseille199
senior tag
"52mm PRO1-D Wide Slim CPL C-PL for as Hoya PRO1D 52"
FOR AS? - Olyasmi mint?
Nem valami ilyesmit jelent??
Itt van mellettem egy régebbi hoya 52 mm-es cpl , nagylátószöghöz, 0.75mm-es kávával, de nem ilyen az írás rajta
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
L4mie
veterán
érdemes elolvasni a véleményezéseket is. Hátha van valami infó róla, ahogy nézem elég magas % on áll az eladó, elég sok eladással.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Real_Necro
veterán
válasz Degeczi #28168 üzenetére
Eddig csak 40$ környékén találtam, viszont ott volt kép fent a dobozról is. Itt ami furcsa nekem, hogy pl oldalt nem látható a Hoya felirat, csak a pro1d.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Real_Necro #28166 üzenetére
"gyanúsan olcsó" félár környékén lenne
(a 25 GBP mai árfolyamon inkább közel 9e - és Ebay-en rákeresve, mások is hasonló áron adják)[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Real_Necro #28166 üzenetére
két éve Marumi 52-es CPL-t rendeltem egy haveromnak. A tesztek szerint az se rossz. Ás $20.15 volt az ára.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #28165 üzenetére
Kb 8e Ft lehet. Eddig csak 10 körül láttam Pro1D CPL-t. Az 50/1,8D obimra akarok amúgy venni.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #28164 üzenetére
szerintem nem gyanusan olcso. 52-es Hoya... ugy gondolom eredeti.
-
Real_Necro
veterán
Találtam ebay-en egy ilyet. Gyanúsan olcsónak tűnik az ára. Szerintetek eredeti?
[ Szerkesztve ]
-
Marseille199
senior tag
Sziasztok!
Elég amatőr kérdésem lenne. Évek óta nincs nikon vázam, amikor volt sem foglalkoztam ilyenekkel. Szóval adott egy ismerős egy D90-nel , egy SB800-al és egy mikrosat ernyős kittel. El tudja villantani az sb800-at, úgy, hogy manuálban is használható legyen a rendszervaku? Másik kérdés? Csak kisvakuval tudja elvillantani, vagy van más megoldás is rá?
Itt dilemmázik, nem megy neki a dolog.A segítséget előre is köszönöm.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
balpis
őstag
válasz t_a_m_a_s #28154 üzenetére
én sem használtam még soha mást, csak kingston SD-t.
Általában a legolcsóbb, leglassabbakat, de ez nekem nem volt sose gond.
(igaz, sorozatot még talán soha nem lőttem, max. 3 képes bracketing volt az elmút 5 évben vagy 3-szor. Video is összesen nem volt 10 perc még a gépemmel - de inkább csak 5)2 SD valóban elszállt már, de nem a fényképezőben, hanem úgy tűnik, a Mio PDA nem szerette, ha nem csatoltam le a gépről és úgy húztam ki az USB kábelt.... De ezek totálisan, semmilyen eszköz nem látja őket egyáltalán. És egy napon ment el mindkettő... - úgy egy éve
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Kleroo
veterán
válasz likeaRAINBOW #28156 üzenetére
Régebbi tank kell,avagy modernebb kompaktabb cucc?
Mindkettő nagyon jó egyébként. Szerintem,amatőr felhasználásra a D90 előnyei fontosabbak.
A backfocus sok mindentől függ. Egyrészt azért hallani sokat D90-el kapcsolatban,mert rengeteg D90 tulaj van. Másrészt pedig,ahogy én megfigyeltem, minél újabb egy váz,annál inkább van probléma. Pl a D7000-ről kifejezetten sok problémát hallani.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
t72killer
titán
válasz Real_Necro #28158 üzenetére
Mondjuk én nemigen szoktam kivenni a gépből a karit usb 2.0 óta. (az első kompaktom még csak 1.1-et tudott...) A tr-nek is van "lifetime" garija amúgy, nemigen vállalnák be, ha inkompatibilis hulladékokat gyártanának.
szumma szummárum, ha ez a nikon kijelentés a kompatibilitásról némi adatmentési garival is jár, akkor profiknak tényleg jó biznisz a sandisk/lexar.
-
Real_Necro
veterán
válasz t72killer #28153 üzenetére
Ízlések és pofonok.
Anno első SD karim egy Corsair volt, amit méregdrágán vettem, de nyugtatott a tudat, hogy 6 év gari van rá. Pár használat után a gyenge műanyag eltört, az írásvédő pöcök kiesett, gari meg ugrott. Utána vettem egy Twinmos-t, amit szépen kezelt eddig minden, most meg Sandisk-ek vannak. Kinek mi válik be.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz likeaRAINBOW #28156 üzenetére
A d200-at én is nézegettem. Akkor tudom ajánlani, ha szempont az időjárás állóság. Máskülönben én D90-et vennék.
szerk: szép nick
[ Szerkesztve ]
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok.
D90 és D200 közül melyiket éri meg megvenni? Úgy hallottam D90nél elég sok backfocusos kép keletkezik.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #28152 üzenetére
Ezek szerint én vagyok a szabályt erősítő kivétel Öt éve használok kingston kártyákat (4 db-ot, először a D40-ben, most a D5000-ben) problémamentesen. Érdekes, én nem a memóriakártya miatt parázok, hanem a számítógépen történő adatvesztés miatt. Ezért aztán a fotóim 3 példányban, merevlemezen tárolódnak. A fontosabbak 5-ön
Holnap majd jól beletépünk...
-
t72killer
titán
válasz Real_Necro #28152 üzenetére
5 éve használok transcend karikat és sose volt velük bajom. Ha visszakeresel a topicban, a kingstont sokan szidták úgy 2-3-4 éve, és pl transcendet ajánlottak. Nem muszáj mindenből a legdrágábbat venni + a nikon azt fogja ajánlani, amelyik cég megfizette a "reklámktg-et" hogy bekerülhessen a nikon használati utasításokba. Amúgy nem noname "extremememory" és egyéb márkát ajánlottam, a tr jó ideje benne van már a bizniszben.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz t72killer #28151 üzenetére
Idézném Peethy által is megírt hozzászólás egy részletét:
"a Transcend és a Samsung nincs benne a Nikon által javasolt kártyák listájában"
Ezek után el lehet dönteni, ki mire ment. Volt itt már Kingston tulaj is aki "sírva jött", mert megadta magát a kártya... de ne legyen így a ti esetetekben!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Real_Necro #28150 üzenetére
Én uennyiért (incl shipping) vettem a transcend 32GB-osomat (szintén class 10)
-
Real_Necro
veterán
válasz forceberg #28149 üzenetére
És 25,5€ egy SANDISK 8GB SDHC Extreme Pro UHS-1.
Én anno a Sandisk Extreme HD Video CL10-et vettem itt jó áron. Persze ezt jelentősen befolyásolja a Forint erőssége. Egyébként a Samut lehet venni 6200-ért is itthon.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Real_Necro #28147 üzenetére
20 EUR náluk az itthon 3500Ft-ért kapható 8GB Samu CL10 Plus...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #28147 üzenetére
nafasza
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Real_Necro
veterán
válasz Peethy #28140 üzenetére
(#28140) Peethy
Legyen:
Aki memkarit szándékozik venni
Nekem bevállt.
(#28145) Balinov
Meking-el nekem csak rossz tapasztalatom van, 1,5 hónapig jött a cucc, és végül nem is azt küldték... Szóval én inkább más forrásokat kutattam fel.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Peethy #28144 üzenetére
Jo hogy eszembehoztad!Mekingtol varok en is egy LCD protectorra meg egy P szuro keszletre. Rendeltetek mar toluk vmit? En 8-an rendeltem, de meg semmi nem ert ide.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
t72killer
titán
válasz Peethy #28138 üzenetére
Esküvőn SzVSz új sandisk-kel se kezdj, mindenképp lőjj rá előtte 40-50 képet bejáratásképp, h jól műxik-e. sandiskről is olvastam már fórumon, hogy a nikon váz nem ismeri fel ("ERR"-jelzés).
Nekem az igazi bevetés kb 2 hónap múlva lesz (nyaralás), addig bejáratom a karit.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Real_Necro #28139 üzenetére
Köszönöm a segítőkészséget, akár itt a fórumon is megoszthatod a linket, ha gondolod, szerintem mindenkinek segítene
-
Peethy
őstag
Real_Necro, t72killer: a Transcend és a Samsung nincs benne a Nikon által javasolt kártyák listájában, így azokat mellőzném. Egy ideig használtam Kingston kártyákat gond nélkül, de nem egy esküvőn akarok kísérletezni
Balinov: igaz, lehet hogy gyorsabbat kéne néznem, most két 30MBps-es van. Mondjuk a belső cache is bír 7-8 darabot, nem tudom, hogy mennyire lesz szükség 16Gb-nyi kép után még olyan sorozatokra. A polgári/egyházi részt és a fontosabb pillanatokat szerintem a Sandiskkel fogom csinálni.
(#28134) h1ght3chzor: teljesítménye alapján valóban nem érteni, hogy miért ennyi az ára, szerintem egyáltalán nem éri meg. Ez igaz az összes régi Nikon széleslátószögű, szerintem azok az analóg korszakban nyújtottak valamit, de DX-re ilyen optikát venni teljesen értelmetlen. Persze a 24mm f/1.4 más tészta, de az közel hatszázezer forint
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz h1ght3chzor #28134 üzenetére
Szép darab, bár a pz teszt szerint kicsit lágy a kép széle és elég erősen vignettál. Sacc/kb optikailag nem jobb egy 18-105-nél.
-
Kleroo
veterán
válasz HThomas #28130 üzenetére
Forceberg képén még 5.6-is jónak néz ki.De ha az objektum nem 1-2 méterre van,akkor van ám gebasz. példa: kb 40méterre lévő objektum annyira mosott,és lágy,hogy alig lehet észrevenni mi van fókuszban,és mi van azon kívül.11es rekeszen már tűrhető volt a képe.Mindez VR nélkül hacsak nincs szikrázó napsütés,még egy D7k-t is megfektetne.
Úgy összességében szerintem az 55-200VR magasan győz,hisz már önmagában a VR jelenléte egy hatalmas fegyver.
De ha Neked a macro nagyon fontos lenne,és találsz olcsón egy ilyen Sigmát (max 30k,ha új állapotú),akkor az sem rossz vétel.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
t72killer
titán
válasz Peethy #28128 üzenetére
Nekem eddig transcendjeim voltak, most avatok egy vadiúj 32GB-osat (class 10). Eddig semmi bajom nem volt velük (kip-kopp..) Haver szintén transcendekre dolgozik, igaz canon vázakkal, ő se jelzett problémát. Általában ktg-hatékonyabb a sandisknél. Ha jól rémlik kb 10-15 db 14bites raw-t tudok sorozatban lőni a class10-es 32es transcendre, mielőtt lelassulna kb 1kép/sec-re.
Ha fontos a sebesség (hosszú raw sorozatok UHS-kompatibilis vázaknál), akkor viszont a brutál sandisk uhs-megoldásokat javaslom, 45MBps írási sebesség felett. (nem lesz olcsó..)
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Samsung-on nem gondolkoztál? Céghez most vettünk egy 16GB-os CL10-est egy Sony kamerába, de hazahoztam letesztelni és pl D90 szépen vitte. nyaraláshoz én is azt viszem a 2db 8GB-os Sandisc mellé.
-
HThomas
őstag
válasz Kleroo #28126 üzenetére
@forceberg: A 300 f8 viszont már egész jónak tűnik
Az 55-200VR engem is elgondolkodtatott, csak a Tamronban a "macro" funkció a szimpatikus. Napsütésben kézből virágok fotózására jó ez a fényerő és az 1:2-es leképezés nem? (Korábban egy FZ50-em volt egy olcsó makró előtétlencsével ilyen célra, de ez utóbbit csak nagy ritkán használtam mert vacak minősége volt).
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
sztem nem rosz, foleg backupnak, bar class4 csak, szoval nem tudom, a vazadhoz nem-e lassu? eskufon gyorsan kell sokat loni, nem? lehet oda lassucska.
valaki hasznal meg rajtam kivul adblock-ot crome alatt. ma mnden blokkolt reklam helyett macskak vannak.
szerk:
amit linkeltel en inkabb kompaktba vennem[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Balinov #28127 üzenetére
Én is Sandisk-párti vagyok, de 6hét múlva esküvőt fotózom, ahova 2db 8Gb-osom van, és kellene még egy harmadik, amit szerintem ezen az egy alkalmon kívül alig használnék, tehát egy ilyet néztem ki: [link]
(#28126) Kleroo: most néztem tesztképeket 55-200-al, és az tényleg nagyon tetszetős
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Peethy #28125 üzenetére
ismerosom 60D vazahoz azt vett, 2db 8Gigasat, ugy 1 eve, meg van vele elegedve, adatvesztese biztos nem volt, azt mondta volna mar. Szerintem Lexar,Sandisk, Transcend, ezek nem rosszak, bar Sandisken kivul sose volt meg mas.
-
Kleroo
veterán
válasz HThomas #28123 üzenetére
Viszonylag sűrűn látni eladó APO verziót belőle,pl itt:
[link]
Előnyök: Szép bokeh,tűrhető használt ár,70-200 korrekt minőség,makró funkció jól jöhet.
Hátrányok:300-on nagyon gyenge 5.6-on,AF lassúcska,hangos és nem éppen "dead-on",55-200VR létezése( új árakat nézve szerintem legyalázza.)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Peethy
őstag
Lexar kártyák milyenek? Ha jól emlékszem, azok is benne vannak a Nikon által támogatottak között.
-
veterán
válasz HThomas #28123 üzenetére
Ha használtan veszed, a hirdetőtől kérj teljes méretű RAW-ot.
Az én 70-30DG Macro-m az eladásakor ezt tudta 300mm-en, 2m-es tárgytávolságon:
[300mm, F/5,6]
[300mm, F/8][ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Kleroo #28117 üzenetére
A 18-55-ös a vésztartalék obi, arra az esetre, ha a18-105-el valami történne... Még a D40 kitben volt, tehát a régebbi, VR nélküli verzió. Amikor legutoljára el akartam adni, kb 10K-t adtak volna érte, annyiért meg inkább megtartottam. Nem tudom, mostanában mennyit érhet...
Ha gondolod, dobj egy privit, mi az elképzelésed, azt' majd ott megbeszéljük.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz aleister #28118 üzenetére
Az nem is kétséges, hogy nagyobb a 16MP valós felbontása, mint pl a 10Mp-é. Kérdés, valóban szükség van-e rá, ha mondjuk fullHD-s képek készítése a cél?
#28120: más a célközönség. Már a 4/300 is állványt+sok cipekedést igényel (bár a fenti csért kézből lőttem), a 70-300-as meg simán megbújik egy kicsi táskában.
[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
Nincs vkinek eladó jó macro obija? Privátban keressen meg pls a paraméterekkel, és egy árral. Köszönöm.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
aleister
veterán
válasz t72killer #28111 üzenetére
Ha anno követted volna a vitát, akkor értenéd, hogy miről van most szó.
No meg, hogy ne lenne már előny a nagyobb felbontás?! Az más, amikor a nagyobb felbontáshoz olyan optika és képfeldolgozó egység társul, ami gyenge keresztmetszet.
-
-
Kleroo
veterán
válasz t_a_m_a_s #28112 üzenetére
Ezzel nem is lehet vitatkozni,ilyen aspektusban van értelme. Ám,akinek nincs,és nem is lesz soha más objektívje,na úgy hülyeség. Főleg ilyen nézetben gondoltam amit írtam.
Valamint ha azt nézem,hogy a 18-105VR~80k;a 18-200VRII ~200-250k ,akkor a 18-300VR ~300-350k?
És mindezt kitobis,műanyagosabb kivitelben? Kéne valakinek?Plusz szerinted,szerintetek nem lenne sokkal hasznosabb egy 15-150 körüli átfogás? Az tényleg egy istenien használható cucc lenne.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
t_a_m_a_s
addikt
Ehh, pár napig nem olvasok ide, erre milyen jó kis témát dobtatok fel Érdemben nem szólnék hozzá, szépen kiveséztétek. Csak egy dolog, Kleroo-nak:
Valamint a DSLR lényege az,hogy cserélgessük az obikat,mindig az legyen fent,ami a legjobb az adott célra.
Igen, ez így van. Csakhogy ezt az eszmét követve mindig egy hátizsák cuccal kell menned fotózni. És itt jön a képbe a throme féle megközelítés, én most abban a cipőben járok: Bárhová megyünk a családdal, a gyerekhez kell vinni egy hátizsáknyi cuccot. Pelenkát, játékot, cumisüveget, kaját, vizet, váltás gúnyát. Aztán kell még vinni babakocsit / kismotort / biciklit. Ezek mellé néha fizikailag sem fél el a fotós zsák, arról nem is beszélve, hogy mondjuk a karomon a 9 kilós gyerek, a hátamra meg már nem kívánok semmit Ekkor bizony komolyan elgondolkodik az ember egy nagyobb átfogású objektívről. Nekem erre az általános, kirándulós célra egyenlőre a 18-105 tökéletes, ám el tudok képzelni olyan esetet, amikor jól jönne a 200-250-300 (pl a messzebbre kódorgó gyereket fotózni), és nincs idő obit cserélni, meg nincs kedv a 70-300-at cígölni.... És hamár kompromisszumot kötök, akkor az inkább egy DSLR+ nagy átfogás legyen, mint egy bridge.
-
aleister
veterán
válasz tunyicsab #28108 üzenetére
Töltsél fel pár képet, akkor lehet biztosat mondani.
Látatlanba egyelőre annyit, hogy az első expo után nézzél legközelebb hisztogramot és/vagy highlights (csúcsfények)-et. Ezekből egyértelműen kiderül, ha valami túlexponált.
Ilyenkor vagy magadtól korrigálsz, vagy bracketolsz.Feltehetően rossz fénymérési mód volt beállítva. Pl spotmérésben rámértél valakire, akire pont nem világított a refi.
-
aleister
veterán
Ezt némileg szórakoztató így hajnalban olvasni, tekintve, hogy a D90/5100 vitában -ha jól emlékszem- pont Te voltál az, aki "marketing" és "parasztvakítás" szavakkal felvértezve támadtad a 16MP-s felbontást, mint D5100 előnyt.
-
tunyicsab
csendes tag
sziasztok
fotóztam a koncerten de borzalmas lettek a képek.pedig csináltam A módban több rekesszel,
de auto módban is.Reflektorfényben voltak és ezért nagyon kiégtek.(fozótam rawban is de egyenlőre nem tudok rájönni mit állitsak camera rawban hogy jók legyenek a képek)
mit kellett volna tennem másképp?
-
veterán
válasz HThomas #28104 üzenetére
30k alatt (használtan) sokak szerint a legjobb alternatíva, de a Sigma 70-300-ak is jók. Az én valaha volt 70-300DG Macrom az első pár méteren meglepően éles volt!
A lényeg, hogy a minőségi szórás miatt a konkrét példányt kell kielemezni, hogy jó-e?http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
HThomas
őstag
TAMRON AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD MACRO 1:2 objektív mennyire felejtős?
18-105 mellé jó lenne alkalmakként egy olcsó tele és szeretnék túrákon, kirándulásokon virágokat és nagyobb rovarokat kézből közelről fotózni (direkt nem írok valódi makrót, arra most nincs keret). -
t72killer
titán
válasz Throme #28091 üzenetére
Hirtelenjében egy sarki csér:
(D7000+AF-S 4/300, F/5, 1/1600sec)(a teljes, eredeti nef file pedig itt található)
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Kleroo #28097 üzenetére
Bridget kerülni kell mint a pestist, legalábbis az igényesebb fotósoknak. Az lehet hogy jóval olcsóbb mint egy tükrös ultrazoom obival, de soha nem fogsz rátenni egy fényerős fixet, nem lesz háttérmosásod ekv. 200mm alatt, egyébként is kompakt képminőséget kapsz, nem sokkal kisebb, ócska elektronikus kereső, és a tetejébe lassúak is.
/人◕ ‿‿ ◕人\
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest